Dostrzegłeś, że ludy Amazonii i Polinezji żyją inaczej niż Słowianie to i dodaj, że Judejscy Nomadzi też żyli inaczej i wytworzyli skrajny patriarchalizm obcy Słowianom i to on narzucił nam wzory kulturowe. Badania porównawcze o których pisałam dostarczają informacji na temat relacji damsko męskich w społecznościach na poziomie kamienia łupanego żyjących w naszych czasach. Oczywiście, ze nie żyją oni na poziomie klasycystycznego salonu ale też mężczyzna nie jest panem kobiety. Porównań nie należy brać dosłownie.
No to może cofnijmy się do ery kamienia łupanego, skoro już mówisz mi, że mam XIX wieczną mentalność, hę? Ja zostaję, jak chcesz- droga wolna.
Daję sobie uciąć co nieco, że dość krótko trwałby tam Twój pobyt, jakbyś przypomniała sobie pralkę albo sprawione rybki w sklepie Może winko w restauracji? Budzik z rana, pasta do zębów, mleczko do demakijażu?
Kwestia inna, to nie zauważasz, że Amazonia, Słowiańszczyzna i Bliski Wschód to kompletnie odmienne struktury przyrodnicze, a to głównie wpływa na tworzenie się kultur. W naszym kręgu cywilizacyjnym pozycja kobiety była praktycznie zerowa, choć nie wszędzie, zaś podniosło tę rolę chrześcijaństwo. Koniec, kropka.
Co do prawicy to skwituję krótko. Jaka prawica jest to widać w telewizji. Jest Korwin Mikke, Kaczyński, Młodzież Wszechpolska. Skończył się chyba romans prawicy z kibicami piłkarskimi ale dobrego wrażenia nie robicie. Chyba, że nie wszyscy co o sobie mówią prawica są prawicą. Dla mnie istotne jest, że słychać z Waszej strony, iż kobiety są uwarunkowane do tego by siedziały w domu i czekały na męża. To jest Wasz tradycyjny model rodziny. Cofnęli byście emancypacje, która dokonała się w XX wieku bo mimo zmian prawnych mentalnie pasuje Wam wiek XIX.
Tak, doskonale to widać w lewicowej głównie telewizji. Człowiek chce normalnego kraju to powiesz, że dobrego wrażenie nie robimy. Trudno, żyj sobie w tym syfie. Nazywanie Kaczyńskiego i MW prawicą jest dość ryzykowne(szczególnie w tym pierwszym przypadku).
Ostatnia oglądałem mecz siatkówki Iran Brazylia,a że wcześniej mignął mi ten temat postanowiłem przyjrzeć się ile jest kobiet na widowni.Pełna hala ludzi a kobietek jak na lekarstwo,ciekawe co se myślą araby jak oglądają mecz z Polski i widzą nasze piękne panie,że są fajne albo,że dostały by wpiernicz za wyjście z domu.
Ja oglądałem mecz Iranu z Kamerunem- kobitek perskich troszkę było, więc generalnie nie wiem o co chodzi. Problem jest z tym, że media muszą coś napisać, wyolbrzymią kilka przykładów do stanu normalnego i ogólnie, cały przekaz dotyczący Iranu jest w Europie dość dziwny. Niestety fotorelacji z trybun nie znajduję.
O! jakie to proste. Kobieta wolna od męskiej dominacji to kobieta chłop i jeszcze manipulatorka. A może to mężczyzna tak kombinuje by utrzymać swoją przewagę mentalną, kulturową i społeczną nad kobietami. Powoli się przyzwyczaicie, że nie każdy mężczyzna to wojownik, komandos i wilk morski. Też lubicie zacisze domowe a nie tylko walkę o stada. Mało tego, nie musicie walczyć. A zdarzyć się może, że to kobieta może być lepszym i skuteczniejszym przewodnikiem przez życie. Jasne, że każdy woli w szpitalu pielęgniarkę a na ulicy mężczyznę policjanta ale kto wie jak będzie za 30 lat. Może będziemy wszyscy inaczej patrzyli i nie będziemy dzielić obowiązków na damskie i męskie, tylko każdy będzie robił to co mu lepiej wychodzi.
No generalnie tak mi się wydaje, że tak jest teraz. Tylko niespełnione idiotki uważają, że równością będzie wymaganie 50% gdzieś tam i gdzieś tam.
Pomijam już fakt, że wpis jest zabarwiony polityką. Ostatnim zdaniem przesadziłeś!
edycja:
ultimate