Mam pewien pomysł. A leciało to tak, od początku.
Często ścieramy tu swoje zdania i poglądy na tematy, w których jesteśmy na dwóch przeciwnych biegunach. Mówię o poglądach sceptyków i tych bardziej podobnych do moich. I tu pojawia się mój pomysł, żeby zamiast powielać po raz milionowy dyskusje które znowu nic nie wnoszą, zróbmy coś co z całą pewnością wniesie cokolwiek do rozmowy.
1. Wybierzmy sceptyka na tym forum, mam nawet już swój prywatny typ, który jednak ma otwarty umysł i nie zaprze się nogami tylko po to żeby dowieźć swojej racji. Owa osoba musiała by się zgodzić na małe doświadczenie, rozłożone powiedzmy na 4-5 spotkań.
2. Wybierzmy wspólnie, żeby nie było że ja wskazuję tą osobę - hipnotyzera, który cieszy się przynajmniej dobrą reputacją, zajmuje się regresem hipnotycznym - robi to od dawna i zna temat dogłębnie.
I teraz. Sceptyk - ochotnik, przejdzie przez kilka sesji hipnozy, dlaczego?
Np dlatego, żebyśmy mogli ocenić i rozmawiać na solidnej podstawie czegoś, co udokumentujemy, a nie na podstawie doświadczeń i źródeł z youtube które tak łatwo wywrócić.
Owe sesje nagramy, ochotnik zanim cokolwiek zdecyduje, sam je obejrzy i autoryzuje. Mam na myśli sesje hipnozy, próbujące cofnąć się jak najdalej Dlatego jedna sesja nie wskóra tu nic. Dla równowagi i kontrastu, oczywiście również ja przejdę analogicznie te same sesje, które również nagramy i opublikujemy tutaj na forum. Nigdy wcześniej nie brałem udziału w żadnej hipnozie żeby było jasne i nie mam powodów żeby tu coś wkręcać. Tematyka zwyczajnie mnie mocno interesuje. I myślę że możemy się mocno zdziwić.
Nie dlatego, że liczę na cofnięcie się od razu do poprzednich wcieleń, tylko dlatego, że doświadczenia sceptyka podczas sesji będą na pewno mocno różne od moich. Będziemy mieli kawał solidnego materiału do rozmowy.
Ja podejmę się zaaranżowania całego wydarzenia, tak by osoba uczestnicząca miała dosyć wygodną sytuację (wszyscy pracujemy, mamy rodziny i często mało czasu) i dającą taką możliwość, by w nim uczestniczyć.
Pokryję oczywiście wszystkie koszta, dojazdu, sesji, nagrania itd
(nie przewiduje tu kosmicznych kwot, będzie to dla mnie czysta przyjemność)
Jestem otwarty na propozycje
Może najpierw nieśmiało spytam, Drodzy sceptycy, znajdzie się któryś gotów na taki eksperyment? kochacie przecież dowody
Fajnie by było, gdyby jednak zgłosił się jednak ktoś, sceptycznie nastawiony ale ktoś kto z podejdzie z otwartym nastawieniem i umysłem i nie będzie za wszelką cenę próbował obalić każdego słowa, tylko weźmie w tym solidnie udział. Ocenę i wybór ochotnika zostawiam forumowiczom, znacie się już trochę także będziemy chyba potrafili ocenić, czy kandydat jest 'właściwy'.
Nagrane wideo z takich sesji, po autoryzowaniu przez osoby uczestniczące, mnie i ochotnika, przekażemy redakcji portalu, która je opublikuje w odpowiednim miejscu na forum czy gdziekolwiek indziej. I żeby było też jasne, że nie chce sobie zbudować oglądalności na yt czy gdziekolwiek indziej jeśli zaraz znajdzie się ktoś kto tak stwierdzi, paranormalne.pl opublikuje to na swoim kanale, także obie strony zadziałają na korzyść portalu - na którym wszyscy w końcu dyskutujemy.