Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doświadczenie, na potrzeby dyskusji - Paranormalne.pl

hipnoza regres hipnotyczny reinkarnacja paranormalne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wcale nie dziwna. W temacie głównym o reinkarnacji pisałem, dlaczego jest nienaukowa - że reinkarnacja zakłada istnienie duszy, która inkarnuje, a istnienia duszy się nie da potwierdzić. To wy zaczęliście się prześcigać że to co inkarnuje, to nie jest dusza. Nadal nie wiem co, bo każdy nazwał to inaczej i nikt nie objaśnił, ale chyba są to rzeczy równie nieweryfikowalne.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Określanie tego jakie cechy ma dusza, a jakie ma niematerialna świadomość, jest jak opisywanie greckich bogów np. herkulesa i Apolla. Że jeden jest silny a drugi gra na lirze.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wcale nie dziwna. W temacie głównym o reinkarnacji pisałem, dlaczego jest nienaukowa - że reinkarnacja zakłada istnienie duszy, która inkarnuje, a istnienia duszy się nie da potwierdzić. To wy zaczęliście się prześcigać że to co inkarnuje, to nie jest dusza. Nadal nie wiem co, bo każdy nazwał to inaczej i nikt nie objaśnił, ale chyba są to rzeczy równie nieweryfikowalne.

Zawsze można się postarać sprecyzować.  Przejście z nazwania dziedziny, z naukowej do nie naukowa powoduje zmianę nastawienia do tematu?  co się zmieniło?  potencjał i zapał wyparował bo ktoś tak zaszufladkował ... dżizas 

Użytkownik Aidil edytował ten post 01.07.2014 - 20:44

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Popper zaproponował więc nowe kryterium naukowości, mianowicie falsyfikowalność. Falsyfikowalność teorii polega na tym, że jej struktura jest taka, że można zaproponować eksperyment, którego wynik jednoznacznie zaprzeczy słuszności teorii. Eksperyment ten nie musi być koniecznie technicznie wykonalny w danym momencie – ważne jest tylko, że dana teoria w ogóle dopuszcza możliwość obalenia siebie samej w wyniku jakiegoś, dającego się pomyśleć, eksperymentu.

http://pl.wikipedia....iki/Karl_Popper

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil - ale wobec tego o czym my tu gadamy, skoro nie można ustalić co inkarnuje? Ktoś w ogóle wie co ma być reinkarnacja?

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil - ale wobec tego o czym my tu gadamy, skoro nie można ustalić co inkarnuje? Ktoś w ogóle wie co ma być reinkarnacja?

może świadomość inkarnująca się przegląda w lustrze swoją drogę?

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może granitowy obłok przenika przez Punkt Kosmicznej Równowagi, materializując deszcz Skrystalizowanej Energii, sublimujący w Kielichu  Żywota?

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może granitowy obłok przenika przez Punkt Kosmicznej Równowagi, materializując deszcz Skrystalizowanej Energii, sublimujący w Kielichu  Żywota?

Dobrze się zaczyna ^^, możesz kontynuować ... efekt gwarantowany  ale dlaczego tak daleko od głównego tematu. 

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat na razie wygląda tak, że gdy proszę o konkret, to dostaję zlepek dziwnych nazw.

Co reinkarnuje? Cośtam. Co to jest reinkarnacja? Jakiśtam proces. Na czym polega:? Natymtamtego.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Napisałem, że jestem być może chętny, a post zginął w potoku waszych słów :P Jak dla mnie jeśli na początek znajdą się 3 osoby to będzie dobrze.

Nikt z forum nie mieszka w Poznaniu? Bo na miejscu zawsze lepiej, napewno ktoś by się znalazł.

• 0

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ludzie, pomyślcie trochę, proszę Was. Autor tematu wychodzi z inicjatywą eksperymentu - chwała mu za to. Oferuje pokrycie WSZYSTKICH kosztów. Podejrzewam że 1 sesja kosztuje pewnie około 100 zł (biorąc pod uwagę że korki potrafią kosztować 50/h, to sesja pewnie gdzieś koło tego). Mowa była o 5 sesjach dla ochotnika + 5 dla autora tematu (łącznie 10 sesji) =  1000 zł (!) To nie jest (przynajmniej dla mnie) mała suma pieniędzy. Do tego doliczcie koszty dojazdu (zakładając że koszty wyżywienia i zamieszkania ochotnik poniesie sam). Danielu, czy Twoim zdaniem rozsądne jest pakować hajs, rzędu 5-10k zł (biorąc pod uwagę 10-20 osób), na badania których wynik nie jest pewny? Pomysłodawca wyraźnie napisał - najpierw badanie na 2 osobach, a jeśli będą obiecujące wyniki, to zbadamy więcej. Jak dla mnie pomysł bardzo rozsądny, godny pochwały. Piszcie coś może o doborze warunków, a nie zasadności badania 1(2) osób. Efekty mogą być mimo wszystko ciekawe, więc ja bym tego eksperymentu od razu nie negował :)

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem nie jest rozsądnie w ogóle tego przeprowadzać, tylko nie rozumiem po co mnie o to pytasz? I co to ma do tematu? Skoro autor tematu nie ma co robić z pieniędzmi to przecież jego sprawa.

• 0

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem nie jest rozsądnie w ogóle tego przeprowadzać, tylko nie rozumiem po co mnie o to pytasz? I co to ma do tematu? Skoro autor tematu nie ma co robić z pieniędzmi to przecież jego sprawa.

Autor tematu, zawsze ma co robić z pieniędzmi ale po to m.in. je zarabia, żeby np władować jak w studnie, w coś w co uważa za pożyteczne. 

Poza tym, abstrahując od tego, czy mam tych pieniędzy za dużo czy za mało, pojęcie względne i zdecydowanie moja sprawa - właduje je w to (jak już pisałem) - z wielką przyjemnością. Dlaczego? Bo mam na to ochotę. 

Efekty mogą być mimo wszystko ciekawe, więc ja bym tego eksperymentu od razu nie negował :)

Otóż to.

I nawet jeśli zakończy się zabawą i jakimkolwiek ciekawym wnioskiem - co to jest 1000pln wobec tego, że dowiemy się czegoś o sobie a przy okazji może ktoś jeszcze czegoś jeszcze? wtf?

Nie rzucam słów na wiatr i stać mnie z całą pewnością żeby włożyć w taką zabawę więcej. I to zrobię. 

Więc jakim byś nie był sceptykiem czytelniku - użycz swojego intelektu i wskaż mi co mogę zrobić lepiej. 

W dzisiejszych czasach, ludzie wydają dużo więcej na KOMPLETNE bzdury.

A według mnie - jakkolwiek nie zakończymy tej 'zabawy', bzdurą na bank nie będzie. 

EDIT: Ostrzewtlumie - zachęcam, zróbmy  to w trójkę w takim razie. Może to już będzie "coś" wobec TYLKO naszej dwójki. Do końca tygodnia powinienem dostać kontakt do kobiety, która bywa w Polsce dosyć rzadko ale bywa i jest z tego co widzę i słyszę póki co autorytetem w branży. Mówi po polsku w razie wątpliwości, chociaż Polką nie jest. Jeśli się wstępnie zgodzi - chcę ją uprzedzić o jawności tych sesji, formie i przeznaczeniu - wrzucę tu jej 'dane' pod Waszą ocenę. 

Użytkownik Dirty Frank edytował ten post 02.07.2014 - 00:08

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dirty, ależ oczywiście, że mnie nie obchodzi co robisz z pieniędzmi i nie mam w ogóle zamiaru w to wnikać, tylko ptaq zadał dość prowokujące pytanie, więc i odpowiedź taka była. Jak ktoś chce to może ładować setki tysięcy w przeszukiwania nawiedzonych domów, które nawiedzone nie są, skoro zarobił i ma, to może zrobić co chce, a ja mogę tylko ocenić, że dla mnie to głupota.

Także moje zdanie w tym temacie już znasz, a mi pozostaje jedynie życzyć powodzenia. :D

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dirty Frank żeby nie było że zniechęcam, ale jeśli oczekujesz szybkich efektów każda sesja powinna trwać 3-4 godzin dla jednej osoby przy czym powinny  być przynajmniej dwie. Średnio godz kosztuje ok 150 zł.   Nie każdą osobę jednak można prowadzić w takim rytmie. 

Użytkownik Aidil edytował ten post 02.07.2014 - 07:23

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: hipnoza, regres hipnotyczny, reinkarnacja, paranormalne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych