Zastanawia mnie ta cisza w komentarzach pod artykułami na portalach. Gdy w marcu zniknął identyczny samolot, teoriom spiskowym nie było końca. Ileż to można zdziałać takim samolotem! Teraz identyczny samolot został zestrzelony w zapalnym rejonie świata i nagle cisza, a wypowiedź separatystów o nieświeżych zwłokach jest bezwzględnie atakowana. Już nie mówiąc o tym że skończyły się litanie o banderowcach, żydach, "zbrodniach usa" itd. Prorosyjscy propagandziści mają coś w rodzaju urlopu. Widać wyraźnie że ktoś odwołał gigantyczną rosyjską machinę propagandową. Rosja chyba wykorzystuje okazję żeby wymigać się z poparcia dla separatystów.
Często czytam komentarze, szczególnie na wp.pl i byłem w szoku, gdy zobaczyłem, że nie było żadnych komentarzy popierających Rosję. A tak to od początku wojny było takich multum. Pomyślałem wtedy, że sprawa została tak spartaczona, a Rosja oddała sobie taki strzał samobójczy, że nawet ich agenci nie wiedzieli co w takiej sytuacji pisać. Dopiero teraz można zacząć powolutku znajdować jakieś abstrakcyjne komentarze/teorie prorosyjskie.