Skocz do zawartości

Zdjęcie

A co jeśli po śmierci jest tak jak sobie to wyobrażamy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

Universe24.
  • Tematów: 54
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Up

Ale co ty mi wkleiłes? Jakiegos kolesia który nie ma nic wspólnego z wklejonym przezemnie filmikiem i cos tam tlumaczy? Co to ma do rzeczy? Chłopie weż sie postraraj bo narazie jeszcze chyba nigdy w historii tego forum sie tak nie ośmieszałeś. Nie masz żadnego racjonalnego wytłumaczenia, ze względów które podałem w powyższym wątku. 

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według mnie, film był kręcony przez wiele godzin i wybrano te fragmenty kiedy zwierzęta się kładły. A film z poprzedniej strony pokazuje dobitnie że tzw. Energia chi to pic na wodę.
  • -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Serio ten filmik ma być dowodem na cokolwiek? Bizon to nie lampard, a po drugie widać, że to Bizony trzymane za zagrodą, więc często gęsto mają kontakt z ludźmi, którzy o nie dbają, dokarmiają, itp. Nie widzę więc powodów dla którego miałyby rozszarpać tego faceta. Tak samo jak nie rzadko ludzie przytulają się z tygrysami czy lwami.

Niech jedzie na jakąś Sawanne i pójdzie pomachać rękami do stada nieoswojonych gepardów.

"Bizon żyje w stadach liczących od kilku do kilku tys. sztuk, żywi się głównie trawą, ziołami, także liśćmi, pędami i korą, niekiedy zjada mchy i porosty.

Nie widzę jakichkolwiek powodów, aby te zwierzęta miały go rozszarpać, czy w ogóle zaatakować. Zwyczajnie go olały, tak samo jak zwykle robią to krowy na wsi.

• 0

Universe24.
Reputacja

Napisano

Według mnie, film był kręcony przez wiele godzin i wybrano te fragmenty kiedy zwierzęta się kładły. A film z poprzedniej strony pokazuje dobitnie że tzw. Energia chi to pic na wodę.

No tak, a Donald Tusk jest kosmitą. Wszystko można wytłumaczyć w taki sposób. Coraz bardziej się pogrążasz i ośmieszasz. 

Daniel

Nie masz pojęcia o czym mówisz. Zwierzęta nie są trzymane za zagrodą cały czas!? Gdybyś oglądnął cały filmik, dokładnie wiedziałbyś że są agresywne i niebezpieczne gdy się do nich podchodzi, mówi to naukowiec badjących ich zachowanie i właścicel tej zagrody któremu opada szczena, zwierzęta te są wolne, zagroda otwarta. Zyją dziko. Mają przywódce, który dziwnym trafem kiedy ppodchodzi do niego obcy człowiek słania się na nogi przed nim jak  i cała grupa również. Jeden po drugi, nie w szeregach, jeden po drugi. . Istnie naturalne zachowanie.  Odłóżcie leki panowie. .

Użytkownik Universe24 edytował ten post 31.08.2014 - 19:00

• -1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od tego, że programy telewizje nie stanowią żadnego dowodu naukowego, można je traktować jako ciekawostki.

Odłóżcie leki panowie. .

Ok ale na twoją odpowiedzialność, że nie zejdę na serce. Deal?

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, a Donald Tusk jest kosmitą. Wszystko można wytłumaczyć w taki sposób. Coraz bardziej się pogrążasz i ośmieszasz. 

Daniel

Nie masz pojęcia o czym mówisz. Zwierzęta nie są trzymane za zagrodą cały czas!? Gdybyś oglądnął cały filmik, dokładnie wiedziałbyś że są agresywne i niebezpieczne gdy się do nich podchodzi, mówi to naukowiec badjących ich zachowanie i właścicel tej zagrody któremu opada szczena, zwierzęta te są wolne, zagroda otwarta. Zyją dziko. Mają przywódce, który dziwnym trafem kiedy ppodchodzi do niego obcy człowiek słania się na nogi przed nim jak  i cała grupa również. Jeden po drugi, nie w szeregach, jeden po drugi. . Istnie naturalne zachowanie.  Odłóżcie leki panowie. .

A w innym filmiku na yt Dynamo przemierza Tamize na nogach. Film mógł być nagrywany godzinami, albo dniami, zwierzęta mogły być sprowokowane do agresywnego zachowania. Naukowiec, który się tam wypowiada nie jest żadnym przykładem, bo sam bierze udział w tej szopce. Nigdzie nie udało mi się wyczytać, że Bizony to agresywne zwierzęta atakujące ludzi.

Jakbym pojechał na wieś na wakację i każdego dnia po kilka godzin dziennie spędzał czas na pastwisku to w końcu udałoby mi się nagrać filmik jak krowy jedna po drugiej kładą się na trawie na znak mojej ręki. Wcześniej właściciel pastwiska poręczyłby, że krowy są niesamowicie agresywne i że jest w ciężkim szoku.

Nie takie rzeczy na yt się oglądało, nawet nie dawno było wrzucone tutaj jak facet siedzi przed kompem i zbiera energie w dłoniach, aż mu zaczynają świecic, też niektórzy w to wierzyli. Skoro ma taką energię to niech jedzie poumilać lampardy, gepardy, tygrysy...nie w cyrku czy w zoo tylko na ich terenie. Wtedy rozwiałby wątpliwości.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Universe...

Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza. Na pewno nie ja jestem tą osobą, ale ty.

A propos naszego mistrza energii chi. Postanowiłem poszukać na youtube jakiś filmów z polskimi żubrami, gdzie jest pokazane jak zachowują przy spotkaniach z ludźmi. Znalazłem taki film gdzie żubry widać z daleka, podbiega do nich pies. Poszukiwania przerwałem bo trafiłem na coś lepszego. Z boku gdzie jest wyświetlana lista innych filmów, rzuciło mi się w oczy nazwisko ,,Guy Bavli" . Wiedziałem że to magik jest. Po chwili zauważyłem resztę, nazwę tego filmu ,,STAN LEE SUPERHUMANS - GUY BAVLI - KINETIC MAN - MIND TELEKINESIS". Tak, to seria superhumans. Bavli jest tam przedstawiany jako osoba obdarzona zdolnościami telekinetycznymi

http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Bavli

To jest program rozrywkowy, a nie popularnonaukowy. Tam nie chodzi o prawdę, ale o pokazanie czegoś co wygląda niewytłumaczalnie, tak  w celach rozrywkowych. Przecież w rzetelnym dokumencie nie przedstawia się normalnego magika jako osobę ze zdolnościami paranormalnymi.

No i co teraz, dalej będziesz twierdził, że to niemożliwe, że energia psi itp.?

I skończ już z tymi minusami bo to nie sprawi że zmienię zdanie. Więc lepiej sam je sobie powbijaj.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 31.08.2014 - 20:01

• 0

Universe24.
Reputacja

Napisano

Daniel,

Bizony nie są agresywne, wcale..to jedne z najgroźniejszych zwierząt w Ameryce. Ale co tam. 

Dangers to humans[edit]

Bison are among the most dangerous animals encountered by visitors to the various U.S. and Canadian national parks and will attack humans if provoked. They appear slow because of their lethargic movements but can easily outrun humans—bison have been observed running as fast as 40 miles per hour (64 km/h).
Between 1980 and 1999, more than three times as many people in Yellowstone National Park were injured by bison than by bears. During this period, bison charged and injured 79 people, with injuries ranging from goring puncture wounds and broken bones to bruises and abrasions. Bears injured 24 people during the same time frame. Three people died from the injuries inflicted—one person by bison in 1983, and two people by bears in 1984 and 1986

źrodlo: http://en.wikipedia..../American_bison

Wszystko

Niczego nie wyjaśniłeś. Nie obchodzi mnie kto nagrywa i produkuje programy, obchodzi mnie to Jakim cudem  lamy i agresywne bizony i przedewszystkim przywódcy stada kładą się jedna po drugiej a przywódca stada nie reaguje na to . Tylko to mnie obchodzi. Jedynym twoim wytłumaczeniem jest to że jest to kręcone w różnych porach dnia, klatki są poucinane. Zapewnam cię że nie widać znamion ucinania, wszystko jest tak jak powinno. W tym wypadku twojej wyjaśnienie podchodzi pod teorię spiskową. Nie masz logicznego wytłumaczenia, Daniel też. Dlatego agresywnie próbujecie zdyskretytować to co widzicie. Nie wspominam o sposobie kładzienia się na ziemie tych lam i bizonów, bo jest kompletnie nienaturalne. No to co? Te bizony to grafika? 

Użytkownik Universe24 edytował ten post 31.08.2014 - 20:09

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dalej nic nie kapujesz. Nie widzisz tego, że ludzi którzy kręcą te odcinki nie są wiarygodni? Nie zależy im na pokazaniu rzeczywistości tylko fikcji, pokazują to co jest efekciarski, mało tego, ich programy to oszustwa. Bo jak inaczej można nazwać film gdzie magik udaje telekinetyka. Ten program ma taką samą wiarygodność jak artykuły z nautilusa, czyli bardzo marną.

I nie skarż się że tego nie wyjaśniliśmy, bo sam nie podałeś żadnego możliwego wyjaśnienia, oprócz tego paranormalnego.

Wyjaśnij też jak ten magik przesuwa te przedmioty, bo według twojej teorii to jest siła umysłu, a poza tym goście na tym filmiku tak twierdzą, więc nie ma racjonalnego wytłumaczenia.

• 0

Universe24.
Reputacja

Napisano

Wszystko

Dlatego tak trudno udowodnić fraud w tym przypadku. Bo to są zwierzęta nie przedmioty. Dlatego upieram się że koleś rzeczywiście posiada jakiś tam dar.

Jak TVP 1 wypuściło ten odcinek, też są niewiarygodni? ? : 

Są materiały wiarygodne i wyprodukowane. Różnie to bywa. 

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlatego agresywnie próbujecie zdyskretytować to co widzicie. Nie wspominam o sposobie kładzienia się na ziemie tych lam i bizonów, bo jest kompletnie nienaturalne. No to co? Te bizony to grafika? 

Przecież to Ty jesteś agresywny, mówisz, że się ośmieszamy i że powinniśmy odłożyć leki, a teraz odwracasz kota ogonem i udajesz pokrzywdzonego, nieładnie.

Dla mnie na tym filmiku nie ma nic nadzwyczajnego. Koleś wchodzi do zagrody oswojonych bizonów, a te mają go głęboko w poważaniu i zwyczajnie się kładą, może im się nie chciało stać, może były zmęczone, może była pora ich snu(i np dlatego o tej godzinie kręcili), a może były nauczone tak reagować, nie wiesz tego. A film oczywiście, że jest pocięty, bo inaczej trwałby kilka godzin, a nie 9min.

• 0

Universe24.
Reputacja

Napisano

Up

Czy ty nie rozumiesz że to są dzikie zwierzęta? Nikt do nich nie wchodzi? One same sie karmią i żyją w stadzie? Czy tak trudno to pojąć? A lamy? Tez się kładą przypadkowo? Jedna po drugiej pada z nóg? Wszystko ujęte w jednym ujęciu wiem maslo maślane. Bizonów nie da się kamić jak krów, stado ma teren, reguły nikt tam nie wchodzi zreszta włascicel tej "farmy" to potwierdza. 

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do kolesia i bizonów: czytałem o lepszych, znacznie bardziej niesamowitych wyczynach magików, robionych na żywo, przy których kładzenie zwierząt to zabawa dla 14 latka.

W zoo też są dzikie zwierzęta. Jak podchodzisz do ogrodzenia to też wszystkie biegną szybko żeby cię rozszarpać?

Co do filmu z dzieckiem, które miało pamiętać poprzednie wcielenie. Widziałem ten film w całości na tvp. Przypadek ciekawy, trochę pisałem komentarzy na forum, a więcej o samej reinkarnacji.

Widziałem też, że zaraz będziesz wyciągać inne tzw. dziwne zjawiska, na zasadzie ,,a teraz mi to wyjaśnij".

Magiczna moc tego kanzawi jest tak samo wiarygodna jak dar telekinezy tego magika- i tyle w temacie. Program w rodzaju "nie do wiary" czyli chcieli zobaczyć ducha to go zobaczyli, chcieli mieć inne cudowne zjawisko to je stworzyli itp itd. To jest ten sam poziom jak z tym mnichem co lewitował który został nakręcony przez discovery.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 31.08.2014 - 20:29

• 0

Universe24.
Reputacja

Napisano

Wszystko

Wyciągam to zjawisko, żeby zapytać czy jeśli TVP produkuj takie cos odrazu jest kłamliwym producentem teori spiskowych ? Są materiały dla kasy i materiały na serio. Są sztuczki magików i rzeczy trudne do wyjaśnienia. 

• 0

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla mnie wizja wiecznego życia po śmierci choćby nawet miał to być raj jest przerażająca. Jakieś życie jako niematerialna dusza bez ciała byłoby po prostu nudne że o piekle już nie wspomnę a nawet nirwana mnie nie kręci. Reinkarnacja mnie nie interesuje bo we wcześniejszych postach było napisane że podstawą jest aby nie pamiętać poprzedniego życia i z jednej strony to dobrze bo za bardzo by to mogło komplikować obecne życie ale z drugiej strony jakie to ma teraz dla mnie znaczenie czy przeminę czy się odrodzę jako kompletnie ktoś inny jeżeli nie będę pamiętał poprzedniego wcielenia i tak czy siak uczucie będzie takie samo jakbym wziął się z nicości (tak samo nie ma dla mnie znaczenia czy wszechświat to hologram czy nie jeżeli i tak muszę mieć "nieistniejące" rzeczy aby przeżyć i być szczęśliwym). 

Mam nadzieję że nie sprawdza się teoria że każdy dostaje po śmierci w to co wierzy bo chyba lepiej żeby muzułmański terrorysta-samobójca nie dostał tych dziewic :)

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych