Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pranki- Przerażająca zabawa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie dla pieniędzy zrobią wiele. Podobno taki wardęga ma z 10 tys. Na miech za te filmiki albo nawet i lepiej. Jednak i tak trzeba mnieć niezłą odwagę żeby podchodzić do nigasów i nawijać z tekstem.

Wardega to teraz jeszcze lepszą kabone może zbić za te w tej chwili 72 mln wyświetleń za ostatni filmik a w takim tempie to pewnie dobije do 100 mln. Mieszane mam uczucia co do tego gościa ale trzeba przyznać że nieźle się wybił jak już nawet mówią o nim za oceanem, myślałem że gość powoli się wypala a tu szykuje się jeszcze lepszy boom na niego. Z tego co słyszałem to podobno płacą 500 $ za milion wyświetleń także w przypadku Wardegi jeżeli chodzi o ten ostatni filmik czy niektóre filmiki gdzie ma po 20-30 wyświetleń to już by były grube pieniądze. Do tego kasa za kliknięcia na fanpage i ogólnie ktoś kto wyrobił sobie taką popularność i co za tym idzie wartość marketingową ma szeroki wachlarz opcji aby jeszcze dobrze dorobić czyli np. może robić koszulki czy nawet mogą mu zaproponować jakąś rólkę w filmie/serialu czy reklamie tak jak koleś od polimatów który reklamuje teraz bank Millenium. Dobrze że internet daje takie możliwości że zwykły szaraczek jak się dobrze wstrzeli to może na tym zarabiać niezłe sumy ale nie jest to takie proste, trzeba być w absolutnej czołówce żeby na tym zarabiać tak że tylko z tego można się utrzymywać.

Jeszcze tak ogólnie co do pranków to ogólnie nie jestem przeciwny temu zjawisku ale trzeba zachować umiar a niestety dla podbicia licznika oglądalności, subskrypcji, like'ów na fanepage'ach na facebooku itd. i w ogóle dla zaistnienia w tym morzu filmików na youtube wielu może się posunąć bardzo daleko. Denerwujące są pranki jak ktoś wyskakuje po zmroku z krzaków w jakimś upiornym przebraniu czym naraża swoje zdrowie lub kogoś innego kto ma słabe serce czy może mu zostawić uraz na psychice itd. (ale z drugiej strony z podstawionymi osobami to bez sensu taki filmik) ale też lepiej jakby unikano pranków które np. blokują ruch tak jak właśnie Wardega zatrzymał tramwaj czy wnerwiające są też "eksperymenty społeczne" które tylko zwiększają znieczulice a o jakichś symulowanych napadach to już nawet nie ma co mówić. W Polsce widziałem taki prank, bodajże w Szczecinie gdzie koleś w kominiarce i z prętem wyskakiwał do ludzi w tunelu i udawał że ich napada, jak dla mnie to już jest przesada. Tak jak napisał Robakatorianin w naszych warunkach to raczej można co najwyżej wyłapać wpiernicz a w najgorszym przypadku dostać butelką albo nożem ale komuś może przyjść do głowy głupi pomysł żeby zrobić prank z napadem na bank czy z atakiem plastikową bronią na jakieś służby i hajsu z youtube'a już może nie zdążyć zobaczyć.

Ja lubie pranki z wkręceniem ludzi jakąś śmieszną rozmową czy jakimś dziwnym/głupim zachowaniem które robi się jak gdyby nigdy nic. Kiedy ludzie nie są wystraszeni a tacy zmieszani ;)

• 0

Astro1004.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Było w kompilacji nieudanych pranków, polecam jednak obejrzeć pełną wersje :)

Użytkownik Astro1004 edytował ten post 10.09.2014 - 23:24

• 1

mag1k.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ludzie pranki, które są umieszczane na yt to zwykłe wyreżyserowane projekty żeby zbić popularność, a wy myslicie że to na serio. Nie mogli by ryzykować przecież ktoś mógłby zejść na zawał, uledz urazowi w trakcie ucieczki, lub ktoś mógłby poczuć się zaatakowany i wyjąć broń i walczyć. Co jednak nie zmienia faktu, że możecie spróbować to zrobić naprawdę, ale tylko na własną odpowiedzialność.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja lubie pranki oglądać szczególnie podoba mi się bałwanek. Lajtowy z kilometra go widać i nawet policja z tego leje. ludzie go już rozpoznają na ulicy ale mimo to boją się go. ( Chyba oni też wprowadzili DINO Prank . ktory też jest niezły )

Muszę powiedzieć, że swojego czasu namiętnie oglądałem tego typu filmiki - głównie z kanadyjskiej serii Just For Laughs.

To co mi się w nich szczególnie podobało, to nieco bardziej "wysublimowany" rodzaj żartów niż wyskakiwanie zza węgła i straszenie krzykiem lub wyglądem.

Taki rodzaj "dowcipu" budził we mnie mieszane odczucia, głównie z tego powodu, że nigdy nie wiadomo, czy to, co żartowniś uważa za śmieszne podobnie odbiera ofiara jego żartu.

Bałwanek jest przykładem, że można zażartować z kogoś, nie narażając go przy tym na stres i nie naruszając przy tym jego... "poczucia godności" (?)

Inaczej mówiąc, uważam, że dobry żart jest nie wtedy wtedy, kiedy ośmiesza się jego ofiarę ale wtedy, kiedy można śmiać razem z nią 9i to od razu, a nie dopiero po tym jak wymieni sobie ona zafajdana ze strachu bieliznę, a służby medyczne zakończą przywracanie jej do stanu sprzed żartu.

Dla mnie, takim przykładowym, dobrym żartem, jest Różowy słoń, z wymienionej wyżej, kanadyjskiej serii.

• 0

Art123.
  • Tematów: 14
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Zazdrościsz, że ludzie mają pomysł i na tym zarabiają?

• -5

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że zazdroszczę bo dlaczego nie? Pomysł, pomysłem ale jak coś jest niebezpieczne dla otoczenie lub dla samego wykonującego, to coś jest nie tak...

Trzeba robić takie rzeczy z umiarem. Bo co z tego, że hajs się dostaje, jesteś popularny, jak sprowokujesz murzyna i Ciebie zastrzeli?

• 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Całkiem śmieszne:

Jest tylko jedno ale, poza zawałowcami-bliskość ulicy. Jak ktoś się przestraszy to może wbiec na ulicę i samochód może zrobić coś znacznie gorszego niż zawał. 

• 0

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Była taka kampania reklamowa w Rosji ostrzegająca przed konsekwencjami.

• 0

Mastiff.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I jeszcze jedno ostrzeżenie.

I czy do diaska nie można używać języka polskiego ? Pranki ? Jak tak dalej pójdzie, to nie długo Polacy nie będą mieli swojego języka, o którym pisał M. Rej.

• 0

Strega.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedyś chciałam podobnie przestraszyć kuzynkę.
Była u mnie na wakacjach. Poszła spotkać się z kolegą...
Wiedziałam o której będzie wracała i jaką trasą,więc wymyśliłam,że ją przestraszę.
A,że wracała polną drogą,gdzie oświetlenia niet,wcale to trudne nie było. Roztrzepałam włosy,ubrana byłam normalnie. Schowałam się w krzakach,wyskoczyłam przed nią i krzyknęlam,że chcę wyssać jej mózg:).
Zaczęła krzyczeć i w pewnym momencie zobaczyłam gwiazdki. Dostałam prosto w twarz (!) z zamkniętej KILKA RAZY. Od tej pory takich żartów nie robię;). Ta dziewczyna z windy też sporo ryzykuje:)
  • 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętacie te dowcipy w Rosji-podlatywanie do kobiet i ściąganie im majtek? Swego czasu było to modne. 

• 0

Strega.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ściąganie majtek?
Co trzeba mieć w głowie....
Dno i wodorosty...I 10 metrów mułu.
Takie rzeczy tylko w Rosji:)
  • 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takie rzeczy w internecie...

Niedawno czytałem relację z forum vlogerów. Nastoletnie fanki wypowiadały się, że nie oglądają telewizji bo ogłupia i zamiast tego oglądają vlogerów. Tymczasem jakie są najpopularniejsze kanały? Głupie dowcipy i zabawne komentarze, ewentualnie komentarze "jak przejść grę". Kanał "ściągam majtki" szybko pobiłby rekordy oglądalności.

• 0

vitolde.

spektakularne d00psko rumcajsa

• Tematów: 13
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ja tam wolę pranki w stylu mówienia ludziom głupich rzeczy, coś w stylu "Z **** Do Ucha" - to jest mistrzostwo

https://www.youtube....h?v=lhoNPgM9wMg

wulgaryzmy.gif

Kronikarz

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czasem pranki przybierają nieoczekiwany obrót. Przy tym pranku :https://www.youtube....h?v=AUBTAdI7zuY  na serio się popłakałem, i to bynajmniej nie ze śmiechu a ze wzruszenia.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych