A ja proponuję byś tego nie proponował
Użytkownik Padael edytował ten post 25.10.2014 - 17:15
Napisano 11.11.2014 - 02:20
Zastanawialiście się dlaczego nawet naukowcy chcą "tuszować" odkrycia?
Zastanawialiście się czemu jesteśmy tak głupią rasą że stopujemy własny rozwój dla jakiejś nic nie znaczącej formy bogactwa?
Ja tego nigdy nie zrozumiem.
Napisano 11.11.2014 - 13:33
Rządza władzy, wyższości, manipulacji nad społeczeństwem, rzadza pieniądza i w tym cała jest przyczyna, dlaczego nie mówi sie otwarcie ludziom o wszystkim. Większość informacji trzeba szukać na własna ręke z różnych zródeł i składać samemu do kupy.
Napisano 11.11.2014 - 15:12
Zrozumcie, że rządzący są takimi samymi ludźmi jak każdy z Nas, tylko są na wyższym szczeblu, więc i ich zachowania wydają się być "gorsze". Czy Wy w pracy nie chcecie zarabiać najwięcej? Czy nie chcecie, żeby premie były dla Was? Czy nie chcielibyście zarabiać więcej jak najmniejszym kosztem pracy? Czy nie denerwuję Was jak ktoś w robocie robi najmniej, a zarabia najwięcej? I tak jest ze wszystkim. Jakbyś odkrył złoża ropy na swoim osiedlu to poleciałbyś powiedzieć sąsiadom? A jakbyś miał dostawać miliony do końca życia wzamian za milczenie to byś nie milczał? Itp, itd. Każdy z Nas jest taki sam i Ty i ja i polityk i naukowiec. Dla każdego przede wszystkim liczy się najpierw własne dobro i to jest normalne.
Napisano 11.11.2014 - 15:24
Pisz za siebie i nie siej takiej propagandy że każdy jest typem materialisty jak Ci rzadzący i że dla każego na pierwszym miejscu sa pieniądze. Własne dobro jak napisałeś nie dla każdego utożsamia sie z pieniądzem i władzą. Nie usprawiedliwiaj na siłe systemu, który manipuluje ludzi.
Użytkownik OpenYourMind edytował ten post 11.11.2014 - 15:24
Napisano 11.11.2014 - 15:29
A Ty mi nie wmawiaj, że jakby Ci proponowali miliony na koncie i wszystko czego zapragniesz wzamian, żebyś np milczał w tej czy tamtej sprawie to byś się nie zgodził. Wolę pisać niezbyt przyjemne rzeczy, ale zgodne z prawdą niż zgrywać pseudo jezusa chrystusa. Poza tym nie mówię, że to koniecznie muszą być pieniądzę. Chodzi o to, że każdy człowiek na pierwszym miejscu stawia swoje(i najbliższych) dobro, a nie dobro świata. Widocznie naukowcy mają cel w tym, że coś ukrywają i jest to cel opłacalny(zakładając, że w ogóle coś ukrywają) i jest to jak najbardziej normalne zachowanie.
Napisano 11.11.2014 - 20:23
Poza tym nie mówię, że to koniecznie muszą być pieniądzę. Chodzi o to, że każdy człowiek na pierwszym miejscu stawia swoje(i najbliższych) dobro, a nie dobro świata.
Napisano 11.11.2014 - 20:49
I zamiast zapewnić bezpieczeństwo swojej żonie lub dziecku, to odstawia to na bok w imię ekologii czy innych problemów świata, ehe.
Napisano 11.11.2014 - 21:04
W zasadzie różni dziwacy są, więc pewnie i tacy co bardziej troszczą się o obrazek na ścianie czy krzak w parku niż o swoje dziecko, ale wolę opierać się na normalności, a nie dziwactwach.
Napisano 11.11.2014 - 21:09
Ale co to ma do rzeczy w ogóle? Mylisz pojęcia. Chodziło o to, że naukowcy ukrywają coś, bo mogą mieć z tego korzyści i ja nie widzę w tym nic dziwnego, bo każdy(dobra 99%) zrobiłby tak samo. Ponawiam pytanie. Jakbyś odkrył jakiś skarb u siebie na osiedlu to poleciałbyś się tym podzielić z sąsiadami?
Wojna to inna bajka, po pierwsze Ty nie masz wyboru i musisz walczyć, a po drugie walczysz właśnie dlatego, żeby nie zginęli Twoi bliscy. Każdy walcząc o swoich bliskich = walczy o kraj.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 11.11.2014 - 21:10
Napisano 11.11.2014 - 21:18
Napisano 11.11.2014 - 21:25
Chroniąc swoje rodziny, chronili naród, przecież to proste.
Nie jest tak prosto wyjechać jak Ci się wydaję, wyjeżdżają tylko Ci z najwyższych stołków.
Pokaż mi tych wielu ludzi, którzy poświęcają swoje rodziny dla dobra świata, garstka dziwaków jak już wspomniałem.
Jakbym odkrył obce cywilizacje i kazali by mi milczeć za dostawe milionów na koncie każdego roku dla mnie i rodziny to bym słowa nie pisnął.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych