Napisano 09.10.2006 - 14:46
Napisano 09.10.2006 - 16:04
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że wierzchołki piramid nie rzutują się dokładnie na środek podstawy. Wiem o tym. Ale w kwestii odwzorowania krawędzi piramidy nie ma to znaczenia. Prosta pod dowolnym kątem powinna pozostać prostą. A w przypadku piramidy Chufu krawędzie są wyraźnie koślawe, szczególnie NW. Ręczę, że gdybyś stanął tuż przy północno-zachodnim narożniku budowli i popatrzył na jej wierzchołek, to zobaczyłbyś po drodze "pięknie" wygiętą w łuk krawędź.mariush, fajna robota ale czy można na takich fotkach robić takie symulacje? Chodzi mi o to że one nie są zrobione idealnie z kąta 90stopni do podstawy piramid więc obraz nie jest geometrycznie wiarygodny.
Napisano 09.10.2006 - 17:12
Serdecznie zapraszamy do jedynej w świecie Piramidy Leczniczej SPA & WELLNESS, położonej nad brzegiem Jeziora Paprocańskiego i skraju Puszczy Pszczyńskiej w rekreacyjnej dzielnicy Tychów – Paprocany. Otoczenie lasów, nad rozległym akwenem wodnym stwarza specyficzny mikroklimat, sprzyjający wypoczynkowi, rekreacji i poprawie zdrowia oraz samopoczucia gości
Istotnym czynnikiem jest fakt, że Piramida w Tychach, której twórcą jest światowej sławy uzdrowiciel i bioenergoterapeuta Tadeusz Cegliński, zachowuje ten sam kształt i proporcje, jakie posiada Piramida Cheopsa w Gizie (Egipt). Dzięki tym atutom i usytuowaniu na emanującym dobroczynną energią czakramie będziecie Państwo poddawani stałej energetyzacji i pozytywnemu oddziaływaniu dobroczynnej mocy Piramidy, która dostarczy wzmocnienie sił witalnych, doskonale samopoczucie i dobry wypoczynek. Polecamy korzystanie z pakietów i usług, które oferujemy.
Napisano 09.10.2006 - 17:26
Dobre. Nie znałem tego."ręce które liczą"
Ciekawe, czy jest tak samo skoślawiona ;-). Mam blisko, więc postaram się to kiedyś przy okazji sprawdzić.Piramida w Tychach (...) zachowuje ten sam kształt i proporcje
Napisano 09.10.2006 - 22:26
Napisano 09.10.2006 - 22:39
Napisano 09.10.2006 - 23:21
Ta fotka jest z GoogleEarth. :-Dmariush, w GoogleEarth piramida Chefrena wygląda jeszcze bardziej koślawo niż ta na fotce którą obrabiałeś.
Chyba jeszcze wiem, co to jest linia prosta. Przecież widać, że Piramida Chufu jest koślawa. Co próbujesz mi wmówić??? :surprised:Udowodnić?? Ja wiem ,że jesteś fizykiem ale udowadnianie zostaw archeologom i architektom.
A za to przepraszam. Z tym dziennikarzem to był niepotrzebny wyrzut w Twoja stronę. Choć nie można nie przyznać Aquilii racji. W końcu i przy 9/11 i przy piramidzie ludzie dzielą się na tych, co mówią prawdę i na tych, co mówią "prawdę".mariush, czytaj uważnie posty.
Napisano 09.10.2006 - 23:39
Napisano 10.10.2006 - 06:14
a ty i tak im nie wierzysz i wolisz pania LucyneJa wiem ,że jesteś fizykiem ale udowadnianie zostaw archeologom i architektom. Oni się głowią nad wszystkim dziesiątki lat...
Napisano 10.10.2006 - 13:01
Napisano 10.10.2006 - 14:01
W czasach średniowiecza piwnice i lochy nie były niczym niezwykłym. Zamek w Baligrodzie, dawniej siedzibie mojego rodu, też, choć był skromny, posiadał swoje lochy w którym musiało wedle prawa leżakować wino sprowadzane na królewski stół z Węgier (oczywiście za opłatą ). Dlatego odkrycie tychże lochów nie jest aż takie niesamowite lub potwierdzające jakieś super zdolności Lucyny.Wykopaliska na górze Slęża wykazały ,że pod kościołem nie ma litej skały i że jest wejście do lochów.
Napisano 10.10.2006 - 14:07
te "zwykłe ruiny" stoją wiele tysięcy lat a taka jedna kopia i to schodkowa sypie się po kilku latach.
Napisano 10.10.2006 - 14:18
Napisano 10.10.2006 - 14:23
Napisano 10.10.2006 - 15:09
No chyba, że tak.mariush, chodzi chyba o próbę zbudowania kopii piramidy Dżosera przez jakąś japońską firmę budowlaną, a która się już sypie.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych