Napisano 14.07.2010 - 08:16
Napisano 14.07.2010 - 08:17
Napisano 14.07.2010 - 08:24
*zirytowany, długi jęk przeradza się w syk - nie wiadomo dlaczego, całkowicie nielogiczna reakcja wydaje się jednak pasować do tego typu wypowiedzi*jak z natury widuje sie tylko trawniki przed blokami to nic dziwnego, ze mowicie, ze ona nie zyje. Ziemia jak i kamienie mają duszę. Troche praktyki i mozna spokojnie wyczuwac ich energie chyba najlatwiej zacząc od kryształu górskiego
Jak można mieć problemy ze zrozumieniem takiego posta? Cytując:jak wogóle można pisać takie rzeczy że rosliny się nie ruszają?!
Jeśli nie wiesz, co to znaczy, że coś jest w stanie spoczynku względem czegoś, to zapraszam do lekcje fizyki. Do gimnazjum.są w ruchu względem latających ptaków czy innych poruszających się rzeczy, w spoczynku natomiast względem trawy rosnącej obok.
Dlaczego w Ziemi również może znajdować się coś, co ma podobną funkcję? Bo tak ci się wydaje?(...)dnośnie zas tej fizyki odnośnie ruchu np. zwróccie uwage ze krew - krwinki płyną bo porusza je cisnienie ( od serca) niechce nic sugerować ale również w ziemi może sie znajdować cos co ma podobną funkcje,,
Co z tego, że miały znaczenie? Ci sami ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska, że Słońce obraca się wokół niej i że picie moczu jest w stanie wyleczyć większość chorób. W tym też musi być "ziarnko prawdy"?A ja wam mówię, że wszyscy się mylicie. W niemal wszystkich kulturach starożytnych kamienie miały znaczenie . (tutaj kilka cytatów)
Mój długopis, razem z płytą DVD kategorycznie temu zaprzeczyły i stwierdziły, że to stwierdzenie godzi w ich reputację (uznawane są one za "przedmioty martwe").(...)Zresztą w końcu nie jeden system zakłada, że wszystko ma jakąś świadomość, jest wypełnione wszechobecną boską energią itd., itd...
(...)
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 14.07.2010 - 08:32
Napisano 14.07.2010 - 10:51
Napisano 14.07.2010 - 11:44
ruch sam z siebie rozumiem że objekt sie porusza czerpiąc energie z własnego wnętrza, na wode dzialają siły zewnętrzne - wiatr, natomiast to co wprawia ziemie w ruch pochodzi z wnetrza ziemi, pytałem o przykład czegos co porusza się względem siebie - gdzie energia pochodzi z objektu
Napisano 14.07.2010 - 13:36
ruch sam z siebie rozumiem że objekt sie porusza czerpiąc energie z własnego wnętrza, na wode dzialają siły zewnętrzne - wiatr, natomiast to co wprawia ziemie w ruch pochodzi z wnetrza ziemi, pytałem o przykład czegos co porusza się względem siebie - gdzie energia pochodzi z objektu
Znowu jesteś w błędzie! Ziemią nie porusza to co ma w środku, komety np nie mają nic w środku a się poruszają.
Dźwięk na przykład.
Napisano 14.07.2010 - 20:01
Użytkownik Krakatau edytował ten post 14.07.2010 - 20:02
Napisano 14.07.2010 - 22:29
*zirytowany, długi jęk przeradza się w syk - nie wiadomo dlaczego, całkowicie nielogiczna reakcja wydaje się jednak pasować do tego typu wypowiedzi*
Rozumiem, że masz dowody na istnienie tej "energii"? I to inne niż zeznanie jakiegoś tam Wielce Oświeconego Pana z YouTube.
Napisano 15.07.2010 - 00:59
*przepełniony irytacją syk zamienił się w jeszcze... bardziej... sykliwy... syk? To w ogóle jest możliwe?*(...)
dowody chyba kolego pomyliles fora
Skoro nie posiadasz dowodów, to nie da się obiektywnie zweryfikować, czy coś istnieje, czy nie. Czajniczek Russela. Muszę coś dodawać?procz wlasnego doswiadczenia to nie posiadam "naukowych" dowodow
I bardzo dobrze, że ich nie poszukujesz - dzięki temu masz czas na poszukiwanie innych rzeczy. Na przykład słownika, w którym jest napisane, że "niepotrzebne" pisze się razem.i ich wcale nie poszukuje, nie potrzebne mi są
Nie. Ale za to wczoraj widziałem za moim oknem spooorego smoka, na którym leciał Stalin wymachujący Holenderskimi Wiatrakami Kulistej Zagłady. Nie wierzysz? A ty jesteś w stanie coś powiedzieć na ten temat z doświadczenia? Nie? Widzisz - według ciebie kamienie mają dusze, według mnie - po świecie latają smoki ujeżdżane przez Stalina. Ze względu na taką samą ilość dowodów prawdopodobieństwo tego, że obie teorie są prawdziwe, jest takie samo - czyli zerowe.a Ty jestes w stanie cos powiedziec na ten temat z doswiadczenia
Co ma podstawówka wspólnego z tym, co piszesz? Czyżby trafiła nam się kolejna jednostka, która każdego, kto nie jest "Łoświeconym" od razu przyrównuje do poziomu dzieciaka z podstawówki?a nie tylko tego co ucza dzieci w podstawowkach?
Jaki to ma związek z życiem? Zarówno tektonikę płyt, jak i wybuchy lawy da się wyjaśnić bez korzystania z tezy, że są "żywe". Nie mnóż bytów bez potrzeby, jak to mawiał Ockham od brzytew.(...)
ja mówie o ruchach skorupy ziemskiej i wybuchach lawy
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 15.07.2010 - 09:59
Napisano 15.07.2010 - 09:21
Napisano 16.07.2010 - 00:55
Napisano 16.07.2010 - 07:09
Tak !!! - twierdzą geologowie Arnold Rheshar i Pierre Escolet.Francuzi przebadali tysiące próbek i orzekli,że kamienie nie są martwe.Tworzą coś na kształt mikroorganizmów,które żyją w bardzo spowolnionym rytmie,mogą mogą się poruszać,starzeć,a nawet oddychać.Zaczerpnięcie oddechu zajmuje im od 3 dni do 2 tygodni,a co 72 godziny następuje jedno udzerzenie ich ,, serca".
Miesięcznik Focus
Komentarz własny:
Fajne zwierzaczki nikt ich nie zje.Wyjaśniałoby to dlaczego po 2 tygodniach te kamienie które ja położyłem się trochę przesunęły.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych