Witam.
Od dziecka spotykają mnie dziwne sytuacje. Jeszcze wczoraj miała miejsce kolejna, która pchnęła mnie do napisania na forum. Wymienię kilka z nich.
1. Jako dziecko, uwielbiałam przeglądać albumy ze zdjęciami. Znałam każde zdjęcie na pamięć i wiedziałam, w którym miejscu i w którym albumie się znajduje. Byłam może w podstawówce, dorwałam album z kolorowymi rodzinnymi zdjęciami. Między Nimi było zdjęcie, którego nigdy wcześniej nie widziałam. Stare, jeszcze czarno białe, pożółkłe zdjęcie, na którym byłam 'mała ja' w wózeczku [był zbyt nowoczesny, jak na takie zdjęcie, poza tym poznałam swój wózek z dzieciństwa] i mój pradziadek w garniturze. Pobiegłam do kuchni po mamę, żeby pokazać jej to zdjęcie. Kiedy wróciłam z mamą z kuchni, zdjęcia już nie było. Zaczęłam go szukać, przewracać strony i opowiadać mamie, jak to zdjęcie wyglądało. Mama powiedziała, że to niemożliwe, żebym miała takie zdjęcie, bo ten pradziadek zmarł przed moimi narodzinami. Byłam jego pierwszą prawnuczką, więc też niemożliwe, żeby to było zdjęcie z jakimś innym moim 'kuzynem'.
2. Innym razem tata poprosił mnie, żebym wyciągnęła mu jakiś stary numer gazety z szafki. Wyciągałam, przeglądałam. Na jednej z nich, na pierwszej stronie było moje zdjęcie z tatą na zamku, jak trzymał mnie na rękach wysoko w górze, żebym mogła zobaczyć widoki z zamku i cały artykuł. Pokazałam tacie, widział to. Pobiegłam do mamy - nie było tego.
3. wiele deja vu.. naprawdę wiele.. jechałam z mamą autem.. mówiła coś do mnie.. przejechały dwa auta w 'dokładnie tej kolejności', coś mnie drgnęło, zamurowało, że to już było i kończyłam razem z mamą jej wypowiedź. Bo 'to już było'. Wiedziałam, co chciała powiedzieć. Mówiłam z nią na głos zdanie do końca i nie były to pojedyncze wyrazy.
Gdy byłam mała zdarzało się to często. Bardzo często. Moi rodzice to pamiętają, więc nie śniło mi się to, nie było to też wymysłem dziecka.
Tata interesował się parapsychologią i innymi 'dziwnymi rzeczami'. Odnośnie pierwszego, Tata mówił, że dziadek chciał mi dać znak, że nade mną czuwa i mnie pilnuje, dlatego też to widziałam. Również interesowałam się tym, zapatrzona w tatę. Pamiętam, jak ćwiczył u mnie zdolność porozumiewania telepatycznego, widzenie aury i wiele innych rzeczy. Starał się mnie rozwijać w tym kierunku różnymi ćwiczeniami.
Teraz jest to o wiele słabsze. Jedyne, co mi pozostało, to silne przeczucia. Czuję ogromny niepokój - wtedy coś się przytrafia. Śnią mi się rzeczy 'podkoloryzowane', lecz realne. Mówią mi o rzeczywistości, lecz właśnie w taki podkoloryzowany sposób. Abstrakcyjny przykład z mojego życia:
Kiedyś śniło mi się, że mój chłopak przychodzi do mnie i wyjmuje z kieszeni 5 telefonów, 5 różnych numerów. Następnego dnia pytałam go, czy nie ma czasem drugiego numeru. Przyznał się, że miał kilka dni drugi numer.
- Skąd to wiesz? Kto Ci mówił?
- Przyśniło mi się..
Wczoraj natomiast oglądałam film. Oglądałam go rok temu i chciałam odświeżyć pamięć. Film się skończył, ale coś wydawało mi się nie tak. Pamiętałam inne zakończenie tego filmu. Nie dawało mi to spokoju. Sprawdziłam kilka wersji tego filmu - to samo zakończenie, ale nie to, które ja pamiętam. Na koniec sprawdziłam starą wersję filmu.. Bodajże sprzed 40 lat. Nie oglądałam jej nigdy, bo jak wiadomo 'nowsze lepsze'. I okazuje się, że właśnie 'pamiętałam' zakończenie wg starej wersji filmu.. tylko w 'wersji nowej', w nowej jakości, z nową aktorką.. Tylko to zakończenie istniało jedynie w starej wersji sprzed 40 lat. O ile ktoś rozumie ten bełkot, który tutaj stworzyłam.
Znowu poczułam się dziwnie, że widziałam coś, czego nie ma.
Nie twierdzę, że mam jakieś nadprzyrodzone zdolności. Nie chcę nikogo przekonywać, spierać się o rację. Liczę bardziej na odpowiedź, czym są takie zjawiska, jakim działem psychologii czy też parapsychologii. Chciałabym poczytać na temat tego, co mnie spotyka, czym to jest, jak się to nazywa, jak to działa. Nie wiem, w jakim kierunku szukać informacji i liczę na jakieś nakierowanie na odpowiedni tor. Jeśli się da, chciałabym nad tym ćwiczyć i to rozwijać.
Z góry dziękuję za pomoc.
Użytkownik BziuMx edytował ten post 10.11.2014 - 03:31