Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szukam mentora

Mentor Szukam Uczeń Energia PSI Pomoc

• Please log in to reply
136 replies to this topic

Auegamma.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

Czy rozumiem że telekineza ci nie wychodzi i nie wychodziła?

takie pojmowanie jest zdecydowanie ograniczające. W młodym wieku trenowałem telekinezę z zadowalającymi rezultatami, zachowując przy tym sceptycyzm oraz zapewniając wiarygodność i powtarzalność. Mianowicie, przywiązałem sznurek do lampki nocnej oraz zawieszałem na niej różne przedmioty by sprawdzić który typ materiału najłatwiej wprowadzić w ruch za pośrednictwem telekinezy. Podczas nauki częstokroć spoglądałem na zawieszony obiekt by sprawdzić czy się porusza czy też nie, większość czasu był nieruchomo. W ramach treningu od czasu do czasu zamiast jedynie spoglądać na zawieszony obiekt wykorzystywałem telekinezę by wprowadzić dany obiekt w ruch, po pewnym czasie treningu udawało mi się to w zasadzie za każdym razem, nie zmieniałem pozycji ciała czy głowy, jedynie to gdzie patrzyłem by uniknąć zbędnych zawirowań potwierdza wygenerowanych przez ruch ciała. Zadowolony z postępów przestałem trenować telekinezę na okres około dwóch lat, kiedy powróciłem do praktyki zauważyłem zmianę w efektywności poruszania przedmiotem z którym wcześniej trenowałem, zachowując przy tym warunki podobne do wcześniej wykorzystywanych do treningu. Sugerowało to że telekineza nie jest zdolnością, ale umiejętnością, przez kolejnych kilka lat okresowo eksperymentowałem z różnego rodzaju układami materiałów, ustawień czy parametrów, o czym już wcześniej pisałem, konsultując się równocześnie z innymi i sprawdzając w praktyce co zostało przekazane w słowach. Straciłem zapał do testowania telekinezy z prostej przyczyny, ale o tym kiedy indziej.

Czyli się okazało że mentor i miszcz psioniki w energię psi nie wierzy. Z tą telekinezą też się nie przyzna że guzik z tego no bo straci autorytet u potencjalnego ucznia. Więc uczeń znajdzie sobie innego miszcza co rzuca autami siłą woli.

Jako osoba nie obeznana zapewne nie wiesz iż istnieją pewne wewnętrzne podziały w kręgach ludzi praktykujących psionikę, można by wymienić całą listę różnych typów ale było by to jak wymienianie listy typów osobowości, dlatego skupię się na kategoriach tych typów aby wam wyjaśnić pewne różnice które występują w grupach tematycznych, nawet naukowych: początkujący, badacze oraz pustelnicy; Początkujący to kategoria osób które wiedzą mało z zakresu świadomej praktyki i teorii (w tym przypadku) z zakresu psioniki, przez co może tworzyć takie błędy jak uznanie tzw. veil jak by była ścianą którą można sforsować; badacza od nowicjusza rozróżnia zdolność do sprawdzenia tez oraz tworzenie własnych tez, przeprowadzając analizę wejść i wyjść by ustalić na jakiej zasadzie przebiega proces, tak jak to robiłem z różnymi materiałami i ustawieniami przy sprawdzaniu telekinezy; pustelnika od badacza różni zapał do poznawania, tworzenia i zadawania się z tym tematem, nie wspominając już o różnicy w zrozumieniu nie tylko mechanizmów opisanych w psionice, ale i innych zachodzących w naturze; przejście z nowicjusza do badacza wynika z chęci poznania, zapału i wytrwałości, przejście z badacza do pustelnika zależy jedynie od chęci danej osoby do poznania, gdy zabraknie zapału i wytrwałości, jednak przejście z pustelnika do badacza jest również możliwe, wystarczy wskrzesić zapał ;) Przez lata zadawałem się z ludźmi z pogranicza dwóch ostatnich kategorii, może istnieje więcej kategorii ale nie jestem jeszcze na tym etapie by móc to zaobserwować.

Apropo, istnieje coś takiego jak WillWork, dział psioniki który zamiast truj-planarnego układu rozpatruje czwór-planarny układ, jestem zwolennikiem WillWork i dlatego nie wierzę w "energię PSI" jako źródła, uznaję że "energia PSI" jest manifestacją bardziej podstawowego zjawiska występujących w dodanym-czwartym układem planarnym, więc termin "energia PSI" przestaje mieć znaczenie, a szanse na to że ktokolwiek z czytelników wie co to oznacza jest znikoma, posiadając wiedzę jedynie z przedawnionej wikipedii i nie posiadając praktycznych doświadczeń w procesie weryfikacji i eksperymentów nie wiecie o czym piszecie odnosząc się do psioniki i jej działów, stąd moja propozycja, zostawicie dział http://www.paranorma...13-energia-psi/ w moich rękach, może nie jestem mentorem, ale przynajmniej wiem jak odpowiedzieć na parę konkretnych pytań i jak wiele szkód może wywołać irracjonalna wiara czy wadliwe praktyki, bo proste stwierdzenie że "energia PSI" nie istnieje "bo nie" zniechęci do tego forum zainteresowane osoby, które potwierdzenia swoich twierdzeń będą szukały gdzie indziej, powodując dalsze szkody irracjonalnej wiary. To co ja zrobiłem na samym początku tego tematu było zadanie pytań odnośnie wieku, wiedzy, praktyki oraz POWODÓW dla których Arthur777 interesuje się tym tematem by pokazać mu że nie potrzebuje zajmować się tym tematem, jak to się potoczyło każdy widzi.

Adminu, moderatorzy, więc jaka będzie decyzja? Zostawicie ten dział w ogarniętych rękach czy raczej pozostawicie go sceptykom bez wyobraźni jak kawałek mięsa wygłodniałym psom?

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale twoje wcześniejsze wypowiedzi były niejasne, a na pytania wymagające odpowiedzi tak czy nie, odpowiadałeś długimi wywodami ogólnymi, nie zawierającymi odpowiedzi, dlatego wyglądało to tak, iż unikasz odpowiedzi na to czy udało ci się cokolwiek poruszyć siłą woli. Dwa razy pytałem czy tak czy nie, i zamiast odpowiedzi pisałeś coś o klasyfikacjach, coś o tym że są różne definicje, że każdy to inaczej rozumie, że są różne poziomy etc. a odpowiedzi czy się udało czy nie nie było,

A właśnie na tej sprawie opiera się kwestia potencjalnego mentorowania.

Dlatego się nie dziw, że uznaliśmy, że unikasz odpowiedzi bo się nie chcesz przyznać że ci nie wychodziło.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 02.01.2015 - 12:11

• 0

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaciekawiony, nie czytałeś powyższego tekstu, "wykorzystywałem telekinezę by wprowadzić dany obiekt w ruch, po pewnym czasie treningu udawało mi się to w zasadzie za każdym razem,".

Dodatkowo, mentorowanie w tym temacie nie dotyczyło telekinezy a "energii PSI".

Użytkownik Auegamma edytował ten post 02.01.2015 - 12:20

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

bo proste stwierdzenie że "energia PSI" nie istnieje "bo nie" zniechęci do tego forum zainteresowane osoby,

Meh a proste pytania o dowody zostają pominięte.

Tak btw. to bardzo wygodne, kiedyś Ci wychodziło, teraz już nie praktykujesz i pewnie nie ma co pisać abyś to nam pokazał :/

Zostawicie ten dział w ogarniętych rękach czy raczej pozostawicie go sceptykom bez wyobraźni jak kawałek mięsa wygłodniałym psom?

Oho czyżby komuś przeszkadzali sceptycy? Każdy ma prawo wypowiedzi i tylko od czytających zależy, które słowa mają" większą moc przebicia".

• 0

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oszcze, poczekam na wypowiedź admina / adminów / moderatora / moderatorów, na zaczepki był już czas.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na co Ty liczysz? Że zakażą innym się wypowiadać? :...:

Sceptycy byli, są i będą, trza się z tym pogodzić albo spróbować ich przekonać, a najlepiej dowodami. Ale niech będzie, poczekajmy co rządzący powiedzą...

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ma takiej opcji.

Piszesz, że udawało ci się poruszać przedmiotem na sznurku. A niedawno napisałeś, że nie wierzysz w telekinezę

Wszystko, pisałem w powyższym tekście że nie WIERZĘ w Telekinezę, może pośrednio ale nadal  Tak że zgadzam się z Tobą co do tego, lecz nie odrzucam możliwości że może istnieje ten fenomen nazywany Telekinezą, 

http://www.paranorma...licza-psioniki/
Więc jak tłumaczysz sobie ruchy tego wahadła?

Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.01.2015 - 12:41

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aueg - całe dwie strony dyskusja o twoich zdolnościach wyglądała tak, że my zadajemy konkretne pytania i nie dostajemy niejasne odpowiedzi.

Pytanie Ostrzewtłumie:

Pamiętasz cokolwiek paranormalnego co Ci się udało wykonać? Wygląda to na takie wykręcanie się.

Twoja odpowiedź na to pytanie:

Oj oj, Oszcze, ostatni, zacytowany przez Ciebie, fragment mojego tekstu, zaprezentowany w tym temacie, jasno odnosił się do zadanego fragmentu i nie wykraczał poza niego. Mam nadzieję że to zauważyłeś oraz w nawiązaniu do mojej ostatniej, pomijając tą, wiadomości widzisz że nie mam dla Ciebie odpowiedzi, w nawiązaniu do Twojej ostatniej wypowiedzi, bo nie pamiętam abym pisał zadany fragment tekstu i przez to, jestem niezdolny do nawiązania do niej w inny sposób niż już zaprezentowany.

To była odpowiedź tak, czy nie?

moje pytanie:

W nawiązaniu do ostatniej wypowiedzi, nawiązującej do wypowiedzi w nawiązaniu do cytatu... To umiesz poruszyć czymś siłą woli, czy nie? Ale tak bez używania ręki.

twoja odpowiedź:

Oj, mało kreatywności... ale dziękuję za kopiowanie.

aha, tośmy się dowiedzieli

więc Ostrze znów pyta:

Choć mógłbyś odpowiedzieć wprost czy miałeś jakieś doświadczenia paranormalne z energią PSI.

i twoja odpowiedź:

Oszcze, po raz kolejny... mam nadzieję że zrozumiesz iż zalinkowane teksty były opublikowane około 6 lat temu, że nie pamiętam dokładnie co napisałem i że mogłem zmienić swoje poglądy, mam do tego prawo. Jeżeli to rozumiesz to dlaczego nie uznajesz iż to co było 6 lat temu było 6 lat temu? Te teksty nie zostały opublikowane wczoraj i na dzień dzisiejszy są przedawnione i nieaktualne.

Tak czy nie? nie wiadomo.

Stąd moje pytanie:

Auegamma, ale my teraz nie pytamy o to co było 6 lat temu, tylko o to czy w ogóle odnotowałaś w tej kwestii jakieś praktyczne skutki?

no i twoja odpowiedź:

Oszcze, cała sprawa rozbiega się o terminologię, sama "energia PSI" jest pustym terminem który znaczy tyle ile ładna trumna dla nieboszczyka. Wielu ludzi ma problem ze zrozumieniem że fenomeny takie jak telepatia, jasnowidzenie czy "odczytywania" przyszłości istnieją NIEZALEŻNIE od "energii PSI", nawet jeżeli jakiś jeden lub drugi powieściopisarz czy fantasta twierdzi inaczej, to te zjawiska są rozłączne, oddzielne, zbiór elementów wspólnych jest pusty, bo sam termin "energia PSI" jest pusty!

(..)
Dodatkowo moje doświadczenia z telekinezą są bardzo przedawnione, co już opisałem we wcześniejszym poście, dlatego ocenę pozostawiam forumowiczom co z tym dalej, mnie już wystarczy na dzisiaj.

Skoro dopiero teraz, po dwóch dniach wałkowaniu tematu i kilku kolejnych niejasnych wypowiedziach przyznajesz, że 'tak, udało mi się poruszyć czymś siłą, woli, eksperymentowałam sobie i wychodziło" to się nie dziw że wcześniej zaczynaliśmy wątpić i podejrzewać, że blagujesz. I to wcale nie jest kwestia sceptycyzmu.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 02.01.2015 - 12:41

• 0

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie sprawa jest oczywista.

User Wszystko, pamiętasz co Aidil pisała odnośnie wiary? Może tak odnieś to w szerszym kontekście i zauważ że nie mogę jednocześnie wierzyć w telekinezę oraz wiedzieć że istnieje? W świetle tego zacytowana wypowiedź ma sens, jest oczywista, wymaga jedynie pamiętania o dwóch rzeczach równocześnie, czym jest wiara a czym jest wiedza.

Zaciekawiony, zadawałeś złe pytania więc dostawałeś takie odpowiedzi jakie dostawałeś, nie używałeś poprawnej terminologii i nawet jeżeli starałem się wyjaśnić dlaczego Twoje pytania nie mają sensu to i tak tego nie rozumiesz, więc się nie dziw.

P.S. user Wszystko, popraw cytat ;)

Użytkownik Auegamma edytował ten post 02.01.2015 - 13:44

• -1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co jest takiego błędnego w pytaniu "to udało ci się poruszyć czymś silą woli, czy nie?" że nie jesteś w stanie odpowiedzieć tak albo nie?

• 1

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaciekawiony, pamiętasz pytanie "czy przestałeś już brać łapówki?", odpowiadając tak lub nie sugerujesz że bierzesz / brałeś łapówki, podobnie z Twoim pytaniem, "to udało ci się poruszyć czymś silą woli, czy nie?" sugerujesz że można czymś poruszyć siłą woli, można poruszyć ręką za pośrednictwem tzw. siły woli, ale odnosząc to pytanie do kontekstu z tzw. telekinezą to już nie jest takie proste, gdyż nie wiadomo jaki mechanizm bierze udział w procesie zwanym telekinezą, więc takie stwierdzenie że używa się siły woli do telekinezy wymagało by dowodów popierających tezę że wykorzystuje się tzw. siłę woli do procesu zwanego telekinezą. Czy choć trochę wyjaśnia to jak wielkie błędy mogą popełniać laicy przy zadawaniu pytania, których składni, konsekwencji i implikacji nie rozumieją?

• 0

Cez77.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jedno w tym wszystkim zastanawia. Dlaczego w internecie jest masa filmow jak ludzie pokazuja swiatu, ze umieja polizac lokiec, nauczyli psa chodzic na dwoch lapach, ogolem chwala sie swoimi dokonaniami w zyciu. A wstukujac np. w google grafika, psi ball to nie znajduje, zednego zdjecia takowej kuli? Same "fotoszopy" (nawet zdjecia na poziomie painta). You Tube tak samo nie daje filmow prawdziwych i jezeli ktos zaraz zacznie mowic, ze poprostu w komentarzach pod filmami "prawdziwymi" masa sceptykow przekrzyczala prawdziwych tworcow takowych kul to powinnismy zaczac rozwazania ktore filmiki na ktorych ludzie pokazuja swoje miecze swietlne ze star wars sa prawdziwe. 

Jezeli chodzi o mnie to nauka tworzenia psi balli czy telekinezy jest niemozliwa dla zwyklego zjadacza chleba ktorego zycie opiera sie na pracy, domu, rodzinie i wirtualnym swiecie takim jak tu. Pewnie jest ktos na swiecie kto COS w tym zakresie umie ale pewnie poswieca temu cale zycie. Wiele osob zapisuje sie na karate i ma sie za wielkiego mistrza ale aby mistrzowsko opanowac karate trzeba poswiecic duzy kawal zycia i codziennych treningow.

Dla tworcy tematu. Zajmij sie czyms konstruktywnym. Rysuj, maluj, pocwicz LD i tam tworz psi balle a jak chcesz  to zapisz sie na Capoeire, wtedy pochwalisz sie czyms niesamowitym. Albo pojdz na sesje gier RPG- ciekawe i klimatyczne doznania.

Szczerze. Nie ma o co sie klucic, Auegamma moglby zamiescic film jak chociazby cos przesuwa albo przewraca telekineza albo jak materializuje swoja energie i wtedy MOZE Wszystko wkoncu w cos by uwierzyl :szczerb: albo niech nikt nie chwali sie swoja telekineza i psi. Tak na marginesie tez czesto odczuwam jak moja energia wewnetrzna  materializuje sie- zwlaszcza po fasolce ku tylnym czesciom ciala :szczerb: jak ktos poczuje to jestem mistrzem psi? :szczerb:

Użytkownik Cez77 edytował ten post 03.01.2015 - 19:10

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dżizass ... co za żenada ... jak niski i powalający jest poziom niektórych wypowiedzi, panuje tutaj brak elementarnego poszanowania dla adwersarza, nie wspomnę o erystyce a właściwie jej braku.

Większość osób dąży do konfrontacji i prawie nikogo tak na prawdę nie interesuje poruszany temat który nota bene przecież jest zgodny z głównym kierunkiem portalu a może jednak nie?. Zwracałam już wcześniej uwagę na istniejącą tutaj tendencję oraz na to że ... ale już nie wiem czy warto kolejny raz to powtarzać ...

Z zainteresowaniem natomiast śledzi się co róż podejmowane próby zdeprecjonowanie dyskutantów jak również poruszanych przez nich wątków spójnych z chociażby nazwą strony jeśli nie kierunkiem nauki ... ale chyba nie z linią właścicieli.

Chyba niektórzy zapomnieli że jego wypowiedź daje świadectwo autorowi nie zjawiskom a one mają się dobrze.

... chyba na prawdę czas stąd spadać &(. Nie hej.

Użytkownik Aidil edytował ten post 03.01.2015 - 10:24

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

cez77

Nie sądzę, aby filmik z youtube był wystarczający, żeby przekonać mnie do tego typu zjawiska. No chyba że będzie to część prezentacji naukowej wykonanej przez jakąś grupę naukowców lub np. fundację Randiego. Gdzie zostanie  potwierdzone, że ten oto człowiek został gruntownie sprawdzony pod okiem znawców tematu, a jego umiejętności może każdy sprawdzić.

Za dużo w historii świata było ludzi, którzy twierdzili że mają jakieś niezwykłe zdolności, w przeciągu co najmniej 200 ostatnich lat było ich pewnie setki np. uri geller, Eusapia Palladino. madam Blavatsky, daniel douglas home, Bert Reese i cała masa innych. Każdy z nich był nadzieją dla entuzjastów zjawisk para. Niestety, prędzej czy później okazywało się, że tak prawda jest inna- ich umiejętności nie są realne.

Więc kiedy pojawia się kolejny milionpierwszy ochotnik, który ogłasza, że coś potrafi, to nie nie ma czym się podniecać.

• 1

alfistii146.

Człowiek is­to­ta nieznana.

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

zainteresuj swoją osobą potencjalnego "mentora", jak na razie dokonałeś czegoś przeciwnego.

Pamiętaj że nie każdy może zajmować się Psioniką i że każdy szanujący siebie i innych "mentor" szanuje swój jak i cudzy czas, ograniczając się do ludzi którym warto poświęcić czas lub sugerując inne rozwiązanie tym którzy nie wykorzystają tego czasu wartościowo.

Jeżeli na serio się tym chcesz zająć napisz swój wiek, ile czasu się tym interesujesz, ile wiesz na ten temat, ile czasu praktykujesz, jakie masz efekty i w ogóle po co to robisz, zachowaj przy tym zwięzłą formę, nie ma co pisać 500 stronicowej autobiografii, w miarę dostępności miejsca możesz napisać coś od siebie.

Pozdrawiam,
Auegamma

Ktoś sie za dużo Dragon ball'a naoglądał.. przecież to nie istnieje.. O.o Owszem można w różny sposób gromadzić w sobie energię.. ale na pewno nie puszczać psi-balli.

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: Mentor, Szukam, Uczeń, Energia, PSI, Pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych