Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak na redakcję pisma "Charlie Hebdo" w Paryżu. Policja: 11 zabitych, 10 rannych

• Please log in to reply
328 replies to this topic

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I właśnie w takich organizacjach jak "Anonymous", upatruję szansę na przynajmniej ograniczenie wpływu terrorystów na życie niewinnych ludzi. Internet jest obecnie potęgą nieporównywalną w zasadzie z niczym, można za jego pomocą znaleźć każdego, albo COŚ na każdego, tym bardziej, że ludzie to ułatwiają bardzo, np. za pomocą Fejs z buka czy innych Tłiterów (swoją drogą - zero wyobraźni z ich strony). Ludzie potrafiący się poruszać po sieci, hakerzy, wbrew pozorom mogą wyrządzić organizacji terrorystycznej więcej szkód lub przyczynić się walnie do jej zlokalizowania i unicestwienia niż wojskowi czy politycy wprowadzający swoje uchwały i prawa. 

Hakerzy mają praktycznie nieograniczony dostęp do wszelkich danych, trzeba je tylko zlokalizować, ewentualnie rozszyfrować. W każdym razie, uważam, że w obecnej sytuacji, Anonimowi powinni być poproszeni przez władzę, wojsko o pomoc i powinni tej pomocy udzielić. Odłożyć mniejsze niesnaski na bok, bo tu sprawa jest naprawdę poważna. Trochę to Holiłudzko zabrzmiało...

• 0

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Atak na sklep koszerny był aktem antysemickim. Nie możemy się na to godzić, poddawać się terroryzmowi i antysemityzmowi. Te ataki nie mają nic wspólnego z religią muzułmańską, ci fanatycy nie mieli nic wspólnego z islamem - podkreślił prezydent. - Musimy też być solidarni. Jesteśmy wolnym narodem, który nie boi się niczego. Mamy wartości, których musimy bronić wszędzie tam, gdzie pokój jest zagrożony - dodał." ~Francois Hollande

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Jeżeli Francją rządzi człowiek co wygaduje publicznie takie rzeczy to ten kraj jest już stracony. 

• 3

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To tylko potwierdza, że są dwie opcje:

1. Prezydent nie ogarnia niczego w swoim państwie i boi się powiedzieć prawdę lub jemu nie mówią prawdy.

2. Ustawione ataki, o których głowa państwa wie.

Nie wiem w sumie co gorsze...

• 0

kmberserker.

Papa

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Niestety, Francja sama się załatwiła. Byłem w Paryżu we wrześniu i muzułmanów jest tam pełno. Oczywiście, nie każdy jest terrorystą, ale pomyślmy, jaki procent zamachowców wierzy w Allaha. Gdy byłem w jednej z francuskich galerii, piętro było zamknięte. Czemu? Bo niewiele wcześniej była tam zadyma z terrorystami. Cwani są. Wiedzą, że w tak zniewieściałym i pozbawionym jaj kraju mogą sobie pozwolić na wiele. Po całym Paryżu chodzą muzułmanie i zbierają na "akcje charytatywne". Mojemu koledze dwie Arabki dosłownie wyrwały pieniądze z rąk...Na razie Polska jest bezpieczna. To jest jedna z niewielu chwil, w których cieszę się ze stanu naszego kraju. Nie wyobrażam sobie, by u nas ludzie wierzący w islam odrąbywali głowę na ulicy innym! To jest chore i w żadnym wypadku nie powinno być tolerowane ani zamiatane pod dywan. Tą plagę trzeba przegonić...Chcą szariat i państwo wyznaniowe? To czemu uciekają z kraju, gdzie ich marzenia są prawdziwe? Niech wracają do siebie i dadzą spokój ludziom, którzy nie wierzą w to, co oni. To już ostatni dzwonek. Albo Europa obudzi się teraz i problem zostanie rozwiązany dość łagodnie, albo za kilka/kilkanaście lat takie organizacje jak Front Narodowy zaczną swoją krucjatę. A wtedy pomocy dla islamistów nie będzie.

• 7

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do Redaktorka - użycie wyrażenia typowy polaczek jest dla  mnie bardziej obraźliwe niż użycie słowa debil. Więc też powinieneś zastanowić się co piszesz bo nie znasz mnie. I uwierz mi nie mam problemów z higieną. A przed bandytami swoją rodzinę mam zamiar bronić wszystkimi środkami.

Odpuść sobie ten ton (redaktorka), gruboskórny jestem. Widzisz, Ciebie obraża co innego, a innych co innego. Co do obrony swojej rodziny przed bandytami, też będę jej bronił ze wszystkich sił, ale Ty zdaje się chcesz prewencyjnie wystrzelać wszystko co się rusza. Chyba nie tędy droga. Prewencyjny atak, to nie obrona. To rozwiązywanie zagadki na amerykański sposób.

Jeż Jerzy.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekaw jestem czy wszyscy przeciwnicy deportacji muzułmanów z Europy nadal trzymaliby się tego poglądu gdyby ofiarami takiego zamachu padł ktoś z najbliższej rodziny, czego oczywiście nikomu nie życzę. Zapytajcie rodzin tych odstrzelonych rysowników, czy policjantki z wczoraj, czy też uważają, że nie należy rozgonić wszystkich islamistów na cztery wiatry żeby nie urazić tych, którzy nie są terrorystami.

• 3

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nikogo nie będą deportować, to dopiero początek masowej migracji do Europy ;)

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 777
  • Artykułów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Francuzi nie pierwszy raz robią sobie "pod górkę", nie tylko zresztą oni. Teraz podjęte akcje odwetowe nie wnoszą nic, trwa tylko rozjuszanie obu stron. Oczywiście, że siedzenie cicho nie jest rozwiązaniem, ale musi być akcja mająca ręce i nogi, a nie jakieś półśrodki. Rozpoczęcie masowych deportacji pokazało by siłę państwa, tym bardziej, że obecnie już raczej się nie pogorszy.

Francuzi mieli już niepokojące sygnały kilka lat temu. W 2011 roku, 2 listopada spalono redakcję pisma "Charlie Hebdo", dziennika, który zamieścił na stronie tytułowej satyryczny rysunek nawiązujący do wyborów w Tunezji, które wygrali islamiści.

link do artykułu źródłowego:  http://www.polskiera...palono-redakcje

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O tej dziczy zostało już napisane właściwie wszystko. Można jedynie dodać, że Europa łączy się w bólu i jest mocno zaniepokojona, czyli to co potrafi najlepiej. Raczej żadnej poważniejszej reakcji się nie spodziewam. Putin robi co chce, islamiści robią co chcą, a My wyrażamy głęboki żal.

Wiemy już, jak z terrorystami radził sobie ZSRR. Ale i Amerykanie dawniej nie dawali sobie w kaszę dmuchać.

Gen. Black Jack Pershing vs terroryści

"Tuż przed I Wojną Światową, siły amerykańskie na Filipinach padały ofiarą ataków ze strony muzułmańskich ekstremistów. Generał Jack „Black Jack” Pershing wpadł na iście szatański pomysł zwalczania terroryzmu - na jego rozkaz 50 złapanych terrorystów przyprowadzono na plac celem rozstrzelania. Jednak cóż znaczy śmierć dla mudżahedina? Jako święty męczennik trafi do raju, a tam wiadomo - balangi i dziewice. Należało więc ukarać przeciwnika czymś gorszym niż śmierć... Na oczach skazańców zarżnięto dwie świnie (według muzułmanów zwierzęta te są nieczyste i należy unikać jakiegokolwiek kontaktu z nimi, gdyż grozi to wiecznym potępieniem), a następnie w ich krwi umoczono naboje, które potem trafiły do karabinów. Ciała 49 rozstrzelanych w ten sposób terrorystów wrzucono do dołów i przykryto świńskimi bebechami. Na wszelki wypadek wszystko obficie polano świńską krwią. 50. skazańca puszczono wolno, by opowiedział kumplom, co widział. Przez następne 42 lata na świecie nie zanotowano żadnego przypadku aktu terrorystycznego."

Oczywiście to tylko legenda. :)

Użytkownik Daniel. edytował ten post 09.01.2015 - 23:16

• 1

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Według mnie to "biała supremacja" trwa już trochę, a to co teraz się dzieje, jest poniekąd wynikiem tego.
BTW. to w końcu Araby to biali czy nie? Coś żeście tam rozkminiali w innym temacie. Bo jeśli tak, to to stwierdzenie trochę bez sensu, patrząc na kontekst wypowiedzi autora...

Użyłem słowa biały tak, jak tego używają te europejskie ekstremistyczne bojówki typu "white power".

Z punktu widzenia genetyki (która też jest przecież jakimś przybliżeniem) to są jak najbardziej biali - należą do rasy kaukaskiej, a nie negroidalnej ani mongoloidalnej. Ale to nie ma większego znaczenia, bo i tak, jak już pisałem, dla niektórych to po prostu "brudasy"... śmieszna ta ich niewiedza.

PS. odnośnie brudasów - czytałem już jakiś czas temu słowa bodajże Rzymian, którzy dziwili się perskiej higienie jako przesadnej. Tak na marginesie... ;)

Czekam na decyzję władz Francji, co dalej.

@Kronikarz - co do Anonimowych i ich współpracy z władzami - ktoś gdzieś wrzucał, że "zawiesili" ataki na którąś ze stron rządu. Myślę, że jeśli już nie współpracują z policją, to na pewno teraz tak się stanie - to mnóstwo informacji. 

Użytkownik Monolith edytował ten post 09.01.2015 - 23:30

• 0

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekaw jestem czy wszyscy przeciwnicy deportacji muzułmanów z Europy nadal trzymaliby się tego poglądu gdyby ofiarami takiego zamachu padł ktoś z najbliższej rodziny, czego oczywiście nikomu nie życzę. Zapytajcie rodzin tych odstrzelonych rysowników, czy policjantki z wczoraj, czy też uważają, że nie należy rozgonić wszystkich islamistów na cztery wiatry żeby nie urazić tych, którzy nie są terrorystami.

I co z tego, że kogoś niewinnego deportują? To jest wojna, chociaż nie biegają z karabinami pod oknem, i zawsze podczas wojny cierpią postronni i niewinni. Ale to na pewno nie będzie, i nie powinien być, argument aby tego nie zrobić. 

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://wolna-polska....-tempie-2015-01

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

False flag? Spiskolodzy już się parę razy ośmieszyli, i nadal próbują przepchnąć ten motyw.

Hollande plecie trzy po trzy bo się boi o swój stołek, że jeśli ludzie zaczną krytykować jego politykę "w ramach tolerancji ignorujemy co robią mniejszości" to go obalą.

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

False flag? Spiskolodzy już się parę razy ośmieszyli, i nadal próbują przepchnąć ten motyw.

Hollande plecie trzy po trzy bo się boi o swój stołek, że jeśli ludzie zaczną krytykować jego politykę "w ramach tolerancji ignorujemy co robią mniejszości" to go obalą.

Ja tam myślę, że to raczej miała być "przemyślana" akcja francuskiej policji - wysłać do nich muzułmanina, który być może zdoła zdobyć ich zaufanie czy cokolwiek. Strasznie nietrafiony pomysł, bo przecież radykalny islam niszczy nawet muzułmanów - a w sumie, patrząc na ISIS, to głównie ich - co jest kolejnym dowodem, że nie można tych dwóch rzeczy utożsamiać.

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby Hollande powiedział, że ataki mają jednak coś wspólnego z islamem, to pewnie wyobcowałby mniejszość muzułmańską we Francji, konsekwencją więc byłby jeszcze silniejszy podział społeczeństwa. Hollande wie co mówi, boi się, tak jak też Zaciekawiony wspomniał - boi się również o pozycję. 

Ktoś będzie musiał wziąć tam odpowiedzialność za lata nieodpowiedzialności w polityce, a jak dalej będą szli w tym kierunku, to skutek może być nieciekawy. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych