Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak na redakcję pisma "Charlie Hebdo" w Paryżu. Policja: 11 zabitych, 10 rannych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak myślisz co zapoczątkowało to zjawisko?

Takie myślenie jak twoje, monolipa i zaciekawionego.

Rozwiń ... o czym myślisz.

Zniszczenie normalności. Socjal, otwartość, feminizm, wygodnictwo, relatywizm. 

Możesz jaśniej?

Możesz pisać dłuższe posty? To nie pierwszy raz.

spam.gif

/Connor

• -2

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możesz jaśniej?

No jak chce się żyć wygodnie, żyć i żreć znaczy się, mieć super opiekuńcze państwo, wyzwolone kobiety i relatywizować, że nie ma lepszych kultur, to jest jak jest. No i zapomniałem dodać - przepraszać za grzechy przeszłości, co szczególnie lewica lubi robić.

Użytkownik owerfull edytował ten post 11.01.2015 - 14:11

• 3

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz jaśniej?

Możesz pisać dłuższe posty? To nie pierwszy raz.

spam.gif

/Connor

Con może mi powiesz jak można było inaczej zadać pytanie? owerfull- owi, tak żeby wreszcie napisał o co mu chodzi? i wyjaśnił dlaczego mnie cytuje?  zamiast odpowiedzi wypisał szereg słów to było okej?

Istnieje coś takiego jak PW. Jeśli masz pytanie, to do mnie napisz.

offtop.gif

/Connor

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muzułmanin uratował ludzi przed zamachowcem. Ukrył ich w chłodni
Muzułmanin Lassana Bathily jest nowym bohaterem Francji. Pracownik paryskiego supermarketu Hyper Cacher ukrył ludzi w chłodni, w momencie kiedy wtargnął tam zamachowiec. Sam Bathily zdołał uciec. O sprawie informuje m.in. "The Telegraph".

Przypomnijmy, że Amedy Coulibaly zastrzelił w czwartek policjantkę na przedmieściach Paryża, a dzień później wziął zakładników w sklepie z żywnością koszerną we wschodniej części stolicy Francji. Został zastrzelony podczas szturmu antyterrorystów. Policja uwolniła 15 zakładników. W sklepie znaleziono także ciała czterech osób, które według wstępnych ustaleń zostały zabite jeszcze przed rozpoczęciem szturmu.

Pochodzący z Mali Lassana Bathily pracował w supermarkecie od kilku miesięcy. Kiedy zamachowiec wtargnął do sklepu, wskazał klientom drogę do piwnicy.

- Zszedłem na dół, do chłodni, otworzyłem drzwi, ze mną weszło do niej kilkanaście osób. Wyłączyłem światło i chłodzenie - przytacza "The Telegraph" wypowiedź muzułmanina dla francuskiej telewizji BFMTV. - Wprowadziłem ich tam i powiedziałem, żeby siedzieli cicho, a sam wyszedłem. Gdy było po wszystkim i wybiegli ze sklepu, podziękowali mi - stwierdził muzułmanin.

Bathily opowiadał też, że udało mu się uciec ze sklepu przez windę towarową. Policjanci otaczający supermarket w pierwszej chwili wzięli go za terrorystę. Później jednak funkcjonariusze zweryfikowali informację i potwierdzili, że jest tylko pracownikiem sklepu. Pomógł im sporządzić plan pomieszczenia.

Teraz francuskie media okrzyknęły go symbolem zjednoczonej walki przeciwko terroryzmowi.

http://wiadomosci.on...w-chlodni/sr8td )

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli przeszkadza ci jakieś 50 lat ostatnich przemian społecznych. Jakbyś się cofnął do 1954 to być miał taką normalność o jakiej piszesz.

• 0

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak, macie muzułmanów i ich wszystkie zachowania, bo sami tego chcieliście. Ja tam jakoś nie widzę w tym problemu, oni są normalni i pokażą wam co to jest normalność. "To się działo na cywilizowanym zachodzie, więc mniemam, że wszystko jest ok." Jak to ktoś kiedyś powiedział :D 

• 0

Cait Sith.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak, macie muzułmanów i ich wszystkie zachowania, bo sami tego chcieliście. Ja tam jakoś nie widzę w tym problemu, oni są normalni i pokażą wam co to jest normalność. "To się działo na cywilizowanym zachodzie, więc mniemam, że wszystko jest ok." Jak to ktoś kiedyś powiedział :D

Heh, strasznie generalizujesz wrzucając wszystkich do jednego worka ;)

Czy tak naprawdę taki pojedyńczy człowiek ma coś do gadania? Zwykły szary obywatel ma siedzieć cicho i chodzić na wybory głosując na jedyne słuszne partie.

" Tak macie" - " Bo sami tego chcieliście"

Ja nic nie chciałam, ktoś mnie pytał o zdanie ?

• 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakby ktoś zaczął publicznie obrażać Twoją niedawno zmarłą matkę (czysto hipotetyczna sytuacja, niczego złego nie życzę), to chyba nie broniłabyś tej osoby i nie nazywałabyś tego "wolnością słowa", tylko raczej chciałabyś, żeby zakończył swoją działalność pod tym kątem....

Największy problem braku szacunku dla religii wiążę się z tym, że ateiści nie są w stanie postawić się na miejscu wierzących. Dla ateistów religia to twór kulturowy, a bogowie postaciami literackimi, więc z takimi postaciami można robić co się żywnie podoba..... Wierzący darzą Boga większą miłością niż matkę, ojca, żonę, dzieci, większą niż każdego człowieka żyjącego na Ziemi. Więc skoro przyjmujemy, że nie można obrażać ludzi, to TYM BARDZIEJ nie wolno obrażać bogów, którzy są dla milionów ludzi o wiele drożsi niż drugi człowiek.

Gdyby ktoś obrażał moją (hipotetycznie) zmarłą matkę to na pewno bym nie strzelała. Wolność (głupiego) słowa powinna mieć swoją granicę. Religii a szerzej niczyjego światopoglądu nie należny obrażać. Oczywiście światopogląd powinien mieścić się w ramach prawa. Tz nie powinno się tolerować światopoglądu sprzecznego z obowiązującym prawem np ślub dojrzałego mężczyzny z niepełnoletnią dziewczyną. Kamieniowania za zdradę małżeńską. Ale też nie powinno się obśmiewać symboli religijnych i założycieli danej religii.

Dochodzimy tu do kwestii co jest ważniejsze prawo Boskie czy prawo Państwowe. Dla muzułmanów prawo Boskie jest chyba ważniejsze ale przecież w krajach muzułmańskich prawo Państwowe tworzą muzułmanie. Tu zaczyna się problem, że pojawili się ludzie co wiedzą lepiej niż reszta, tak przynajmniej oni uważają.

U nas dzieje się podobnie prasę obiegła niedawno wypowiedź jakiegoś dostojnika Kościoła, który powiedział, że jego nie obowiązuje prawo Państwowe tylko prawo Boskie. Biorąc rzecz logicznie jeśli to jest początkiem jakiś przemian, procesu  to możemy się spodziewać ludzi co też uznają, że wiedzą lepiej i zaczną strzelać (Brewik). Są ludzie dla których religijne powiązanie z Bogiem i tym co Bóg chce stanowi przyzwolenie dla walki o Boga i o to by wszystko działo się zgodnie z jego wolą. Z tej racji, że jest to postawa religijna nie możemy od takich ludzi oczekiwać by udowodnili, że naprawdę występują w imieniu Boga, krótko mówiąc czy Bóg ich upoważnił do działania w swoim imieniu.

Pamiętam na lekcji religii gdy ksiądz wyjaśniał jak bardzo należy pragnąć, kochać Boga podawał przykład. Ktoś nas zanurzył w wodzie i trzyma, pragniemy powietrza. Boga powinniśmy pragnąć bardziej od powietrza. Co to znaczy w praktyce. Pragnąć Boga bardziej niż powietrza, kochać bardziej niż rodziców. Może chodzi o bezwzględne posłuszeństwo wobec kapłanów. W Ewangelii jest zapisane "kochaj bliźniego jak siebie samego" a bliźnim jest też muzułmanin i ateista. 

No jak chce się żyć wygodnie, żyć i żreć znaczy się, mieć super opiekuńcze państwo, wyzwolone kobiety i relatywizować, że nie ma lepszych kultur, to jest jak jest. No i zapomniałem dodać - przepraszać za grzechy przeszłości, co szczególnie lewica lubi robić.

No to pojechałeś sobie i wygarnąłeś. Ja kobieta chcę żreć i mieć wygodnie a Ty co idziesz pod prąd.

Muzułmanie pokażą nam normalność. Zrozumiałam, podoba Ci się prawo pięści. Rozumiesz dlaczego islamscy terroryści mordują. Chyba Cię ponosi i sam nie bardzo kontrolujesz to co głosisz. Na początek proponuję szklankę zimnej wody.

Użytkownik Aidil edytował ten post 11.01.2015 - 15:26

• 0

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aidil, dlaczego generalizujesz. Nie pisałem konkretnie o terrorystach, tylko o muzułmanach. Chyba, że jesteś faszystką i uważasz, że muzułmanin=prawo pięści=terrorysta. Trzeba cię wysłać na wakacje do Francji, to nauczysz się postępu i cywilizacji. 

Użytkownik owerfull edytował ten post 11.01.2015 - 15:45

• 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil, dlaczego generalizujesz. Nie pisałem konkretnie o terrorystach, tylko o muzułmanach. Chyba, że jesteś faszystką i uważasz, że muzułmanin=prawo pięści=terrorysta. Trzeba cię wysłać na wakacje do Francji, to nauczysz się postępu i cywilizacji. 

Pisałeś o muzułmanach. Dobrze. Tylko przeczytaj sobie w jakim kontekście co oznacza "macie muzułmanów i ich wszystkie zachowania". Przecież kontekstem jest terrorystyczny zamach w Paryżu a nie poezja liryczna z czasów Abbasydów.
Na wakacje nie będę Ciebie posyłać raczej polecam Ci lekturę własnych tekstów dla przypomnienia o czym piszesz i w jaki sposób.

Użytkownik Aidil edytował ten post 11.01.2015 - 16:44

• 2

Cait Sith.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Redakcja dziennika "Le Soir" w Belgii ewakuowana

"Redakcja belgijskiego dziennika "Le Soir" w Brukseli ewakuowana. Decyzję podjęto po otrzymaniu groźby ataku - podał IAR.

- Będzie wybuch bomby w Waszej redakcji - miała powiedzieć osoba, która zadzwoniła po południu do Le Soir. Natychmiast zdecydowano o ewakuacji całej redakcji. Policja zamknęła pobliskie ulice, otoczyła budynek i sprawdza, czy znajduje się w nim bomba.

Anonimowy telefon redakcja otrzymała w czasie, gdy w Brukseli odbywał się marsz pod hasłem "Razem przeciw nienawiści". Uczestniczyli w nim politycy, dziennikarze, przedstawiciele organizacji muzułmańskich i żydowskich w Brukseli."

(wp.pl)

• 1

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z żadną z tych rzeczy się nie utożsamiam, może oprócz życia i jedzenia, co nie powinno dziwić - zaprzestań więc. Tym bardziej, że wrzucanie w światopogląd opcji politycznych jest żałośnie niskim nawykiem ludzi o mocno zawężonych horyzontach - ja z polityką nie mam nic wspólnego i nie życzę sobie, żeby mnie ktoś kategoryzował. 

Pewnie, po co mieć wyzwolone kobiety i opiekuńcze państwo, lepiej mieć szariat, opresję, zamordyzm i kamieniowanie na porządku dziennym. Tego przecież chcecie, prawda? To jest wasz relatywizm - nasze ludobójstwo to postęp, ich to zagrożenie. 

• 0

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co mnie to obchodzi z czym ty się utożsamiasz. Z tym się utożsamia Europa i dlatego zdechnie pod jarzmem normalności w wydaniu cywilizacji różnych, przede wszystkim islamu.

Ja ciesze się, ze masz niezawężone horyzonty, otwarty umysł itp, ale co to ma do tego, że to z czym Europa się utożsamia prowadzi do tych zjawisk.

No i od kiedy szariat, zamordyzm i kamieniowanie są integralna częścią cywilizacji europejskiej. W unijnej będą, zapewniam cię.

Chyba nie interesujesz się nauką, ekonomią i demografią, skoro nie rozumiesz, że europejskie wygodnictwo i stawianie bezpieczeństwa ponad wolność prowadzą nieuchronnie do milionowej migracji do Europy. 

• 4

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przepraszam, @owerfull, miałem wrażenie, że Ty i reszta @Bokserów też są częścią Europy. Wybacz mi, jeśli tak nie jest... błagam Cię, kogo Ty próbujesz oszukać? Chyba siebie...

No i od kiedy szariat, zamordyzm i kamieniowanie są integralna częścią cywilizacji europejskiej. W unijnej będą, zapewniam cię.

Już wykazałem, że poglądy, które ma @Bokser są jednymi z kardynalnych idei szariatu. Do tego się nawet rzeczony nie odniósł, bo z prawdą trudno polemizować.

I znowu nawiązujesz do Unii, po co? Ja nic o niej nie pisałem. Znowu narzucasz mi jakąś łatkę i zrzucasz "wygodnictwo Europy" na lewaków, Unię, @Zaciekawionego i mnie. Zastanów się trochę bardziej, bo jak na razie to kulą w płot, chłopaczku.

Użytkownik Monolith edytował ten post 11.01.2015 - 19:23

• 0

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A co, mam zrzucać winę na antyfeministyczne ruchy, kapitalistów, reakcjonistów, monarchistów może, czy faszystów z którymi wy macie więcej wspólnego? 

http://www.un.org/es...op2300final.pdf

http://en.wikipedia....geing_of_Europe

https://www.cia.gov/...r/2186rank.html

http://www.pewforum....egional-europe/

http://www.pewforum....lation-graphic/

http://upload.wikime...CD_2013.svg.png

Jak zrozumiesz co to w ogóle jest i wyciągniesz wnioski, to nie będziesz już mi odpisywał. To wina socjaldemokratycznego odchylenia Europy, tak polityków, jak i społeczeństwa. Socjaldemokraci to taka lewica, która zrezygnowała z rewolucji jako metody osiągania swoich celów. Jak widać powiodło się, wyprą nas inni wraz ze swoją kulturą, bo nie wyznają relatywizmu i chwała im za to. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych