Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak na redakcję pisma "Charlie Hebdo" w Paryżu. Policja: 11 zabitych, 10 rannych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Warto zacytować papieża Franciszka również dla niektórych z nas :"Papież Franciszek stanowczo potępił środowy atak terrorystyczny na redakcję satyrycznego tygodnika "Charlie Hebdo" - oświadczył Watykan. Rzecznik ks. Federico Lombardi podkreślił, że papież wzywa wszystkich, by oparli się szerzeniu się nienawiści i przemocy."

No i bardzo dobrze, bo co niektórzy już chcą krucjatę zwołać :v

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jedno co mnie w tym martwi to iż wszyscy potępiają szerzenie się nienawiści i przemocy  nawołują do opanowania i zrozumienia dla innych, ale islamscy ekstremiści mają te teksty w "głębokim poważaniu" I robią swoje.  Większość z nas trwa w przekonaniu że to tylko przelotna mżawka w czasie  gdy oni szczają nam na twarze grubym strumieniem moczu.

• 11

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiadomo, ze tak to się nie skończy(od strony ekstremistów/fanatyków) ale tak naprawdę, szczerze, na razie nie ma co się spodziewać radykalnych decyzji od strony władzy. Dopiero kiedy ludzie sami zobaczą, co się dzieje i nacisną mocniej na ludzi z góry, wtedy może coś ruszy...

Trzeba też dokładnie ważyć słowa i decyzje.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 07.01.2015 - 22:03

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jedno co mnie w tym martwi to iż wszyscy potępiają szerzenie się nienawiści i przemocy  nawołują do opanowania i zrozumienia dla innych, ale islamscy ekstremiści mają te teksty w "głębokim poważaniu" I robią swoje.  Większość z nas trwa w przekonaniu że to tylko przelotna mżawka w czasie  gdy oni szczają nam na twarze grubym strumieniem moczu.

Racja, ale chyba nie uważasz, że pogrom takiej Marsylii byłby dobrym pomysłem w takiej sytuacji?

• -1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ Nie nie uważam.

• 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie to powinni wyhgonić całe islamstwo do siebie z powrotem na wschód tam niech się bija. ZAKAZ muslimów w europie. Skoro oni nie tolerują europejskich praw nie widze żadnego powodu żeby europejczycy tolerowali ich

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Właśnie. I o to mi chodzi - bo nie można doprowadzić do regularnej wojny w Europie wywołanej antagonizmami religijnymi. ISIS weszłoby tu jak do Mosulu.

To jest właśnie główny cel takich ataków - wywołanie strachu, z którego wyrastają ludzie głoszący tak ekstremistyczne poglądy, jak @Universe i @Tenhan. Ten sam kierunek, tylko zwrot inny... po co nam to? W jaki sposób obroni to Europę przed atakami fanatyków? W żaden. Chyba, że taką obroną jest stworzenie kolejnych ugrupowań i bojówek - tym razem po obu stronach barykady. Sankcje, kontrola, deportacje - to jedyne, co można teraz zrobić.

A i to z wielką ostrożnością. Nie ze strachu - tylko z szacunku do własnych obywateli. Europa sama wdepnęła w to islamistyczne szaleństwo - a próba naprawienia tego rzezią jest... nie, brak mi słów. Nie wierzę, że takie słowa padają. Z ust "białych, cywilizowanych". Zastanówcie się, czy chcecie być podobni dzieciobójcom z Iraku i Lewantu. 

Dla mnie to powinni wyhgonić całe islamstwo do siebie z powrotem na wschód tam niech się bija. ZAKAZ muslimów w europie. Skoro oni nie tolerują europejskich praw nie widze żadnego powodu żeby europejczycy tolerowali ich

Co z tymi muzułmanami, którzy tolerują? Wraca jak bumerang problem Tatarów, jako najlepszy przykład zintegrowanej, polskiej muzułmańskiej społeczności.

Użytkownik Monolith edytował ten post 07.01.2015 - 22:29

• 1

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z jego wypowiedzią w 100%:

"Jeśli ktoś woli prawo szariatu, to my proponujemy im, aby przenieśli się do krajów gdzie ono obowiązuje. Rosja nie potrzebuje mniejszości, to mniejszości potrzebują Rosji i my nie damy im specjalnych przywilejów oraz nie zmienimy naszego prawa, aby je dopasować do ich pragnień, bez względu na to jak głośno będą krzyczeć "dyskryminacja"."

~Vladimir Putin

• 2

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Goosfraba - I ma rację. Tyle, że tak powinno być od początku. Nie mam nic przeciwko muzułmanom nie starającym się wtłaczać szariatu ponad system legislacyjny kraju, w którym żyją. Bo dlaczego miałbym mieć? Według mnie każda wypowiedź o chęci wprowadzenia szariatu powinna być karana, a działające w Niemczech bojówki "patrolujące" ulice powinny od razu dostać deportację.

• 2

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Czy na tym forum są aż tak ograniczeni ludzie? Już powoli się tego nie da czytać, tej waszej pseudo "miłości do bliźniego"; czemu tak bronicie tych islamistów? Ja wiem, że nie każdy islamista jest terrorystą, zdaję sobie z tego bardzo dobrze sprawę. Ale Wy nie widzicie jaki wśród nich jest odsetek osób należących do grup terrorystycznych, aż takie macie klapki na oczach? Islamiści to bydło, które jest na takim etapie cywilizacyjnym na którym my byliśmy w średniowieczu. Ktoś napisał zło pokonuje się dobrem, bzdura takie rzeczy tylko w filmach. To tak jak po dobroci człowiek chciałby się dogadać z agresywną małpą np. szympansem, dopóki ta małpa nie poczuje, że to człowiek jest od niej silniejszy (poprzez zastosowanie przez niego przemocy) będzie tak długo fikać, aż w końcu dojdzie do tego, że człowiek padnie jej ofiarą. Tak samo jest z islamem do nich tak jak kiedyś przemawiały ostrza mieczy podczas krucjat, tak dzisiaj przemawia amunicja z karabinów; a Ci co uważają inaczej to krzyżyk im na drogę i powodzenia w pokonywaniu zła dobrocią. I argumenty, że ktoś jest katolikiem i jak tak można szerzyć nienawiść do bliźniego, niech każdy patrzy na siebie bo akurat grzechy to indywidualna sprawa każdego z nas.

obraza.gif

Kronikarz

• 7

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Bokser - przeczytaj nasze wypowiedzi jeszcze raz, zamiast minusować bez zrozumienia. Odnośnie "bydła" to poszedł raport.

To "bydło", inteligencie, tworzyło skomplikowane schematy astronomiczne oraz opisywało w naukowy sposób biologię Ziemi czy anatomię człowieka, gdy w Europie biali nie wiedzieli, co zrobić z resztkami Imperium Rzymskiego, które sami zniszczyli, nie mówiąc o rozwoju nauki czy cywilizacji. O matematyce nawet nie chcę wspominać. 

Owszem, nadal jest tam ucisk wobec kobiet, są samosądy, prześladowania ateistów itd. Ale Ty właśnie chcesz iść im w sukurs - w ten diabelski taniec z karabinem w jednej ręce, nożem w drugiej, a na ustach mając "wielkość" swoich zbrodni. To jest ten sam, pozbawiony moralności schemat działania wobec czegoś, czego się boisz. Każda tego typu zbrodnia jest tylko i wyłącznie projekcją strachu. Bojąc się i bezsensownie atakując, dajesz im broń do ręki. Brawo.

bo akurat grzechy to indywidualna sprawa każdego z nas.

Chyba za długo nad tym nie myślałeś... skoro grzechy to indywidualna sprawa każdego z nas, to przestań krytykować islamistów, ich mordy - ich sprawa! Co za "argument"...

czemu tak bronicie tych islamistów?

Nie islamistów, tylko muzułmanów, jak już. A obrony niewinnych nauczyli mnie Rodzice. Oraz europejska moralność, związany z nią honor i zwykłe człowieczeństwo. Powiedz mi, jak chcesz zwalczyć zabijanie niewinnych, zabijając niewinnych? 1 + 1 > 1...

Użytkownik Monolith edytował ten post 07.01.2015 - 22:55

• -7

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzej podejrzani o zorganizowanie zamachu na francuski tygodnik "Charlie Hebdo" zostali zidentyfikowani przez policję, lecz pozostają na wolności. To mężczyźni w wieku 18, 32 i 34 lata. Dwaj są braćmi - podał dziennik internetowy "Info Metronews".

Policja zna imiona, nazwiska i daty urodzenia sprawców napadu - informuje "Info Metronews". "Dwaj trzydziestolatkowie, narodowości francuskiej, są braćmi, nazywają się Said i Cherif K." - pisze dziennik, powołując się na policję.

Nie jest jeszcze znana narodowość trzeciego, najmłodszego napastnika; policja podaje, że nazywa się on Hamyd M. Wiadomo jednak, że w roku ubiegłym zapisał się do ostatniej klasy liceum Charleville-Mezieres w Reims (w północno-wschodniej Francji).

(wp.pl)

• 0

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To "bydło", inteligencie, tworzyło skomplikowane schematy astronomiczne oraz opisywało w naukowy sposób biologię Ziemi czy anatomię człowieka, gdy w Europie biali nie wiedzieli, co zrobić z resztkami Imperium Rzymskiego, które sami zniszczyli, nie mówiąc o rozwoju nauki czy cywilizacji. O matematyce nawet nie chcę wspominać. 

Może i to robili, ale oni się w tamtym czasie zatrzymali i nie idą do przodu tak jak my. Mam nadzieję, że nie przekonacie się na swojej skórze "potęgi" islamu; wcale nie jestem zdziwiony, że nie chcecie przyjąć do wiadomości tego co poniektórzy próbują (jak widać z marnym skutkiem) Wam przekazać odnośnie "religii miłości i pokoju"; ale tak było od wieków, że Ci co chcieli pomóc w słusznej sprawie a nie pasowało to zbytnio większości, zostawali okrzyknięci świrami itp. Obyście się nie obudzili z ręką w nocniku tego Wam życzę z całego serca :)

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z jego wypowiedzią w 100%:

"Jeśli ktoś woli prawo szariatu, to my proponujemy im, aby przenieśli się do krajów gdzie ono obowiązuje. Rosja nie potrzebuje mniejszości, to mniejszości potrzebują Rosji i my nie damy im specjalnych przywilejów oraz nie zmienimy naszego prawa, aby je dopasować do ich pragnień, bez względu na to jak głośno będą krzyczeć "dyskryminacja"."

~Vladimir Putin

O ile Putin i Rosja wzbudza  wiele kontrowersji. O tyle ta wypowiedź pokazuje jak silne jest to państwo, którego szefem jest Putin sprowadzany przez europropagandę do roli miejscowego watażki. za wikipedią:

Według Pew Research Center Rosja ma największą populację muzułmańską w Europie. W 2010 roku w Rosji miało żyć 16,4 mln muzułmanów (11,6% populacji rosyjskiej)[17]. Pew Research Center szacuje, że liczba wyznawców islamu wzrośnie w 2030 do 18,6 mln, czyli 14,4% populacji Rosji[17].

Nie jestem prorosyjski. Wychowałem się w południowo zachodniej Polsce. W centrum mojego miasteczka ruscy mieli bazę wojskową. Nienawiść do okupanta była tak duża że jako dziecko dzieliłem ludzi na : ruskich i ludzi. Tak samo jak wszyscy moi rówieśnicy. Ale właśnie Putin w tematach takich jak Islam Rasizm i Homoseksualizm w znaczeniu (piszę o homo)trendu ciągnącego za sobą inne dewiacje powinien być wzorem dla przywódców europy zachodniej. Nie piszę tu o przywódcach Polski gdyż w większości to dzieci Stalina. I tak długo jak długo będą rządzić. Polacy będą żyć wszędzie  tylko nie w Polsce. Proszę nie obrażajcie się Ci którzy nadal mieszkacie w tym kraju nad Wisłą. Moim zdaniem trzeba być prawdziwym twardzielem żeby nie wyjechać.

edit

@monolth

Nie islamistów, tylko muzułmanów, jak już

Może rozwiniesz kwestię czym się różni islamista od muzułmanina ? Tak konkretnie . Wspierając się jakimiś żródłami.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 07.01.2015 - 23:33

• -1

Cez77.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dopóki twardogłowi nie zrozumieją, że zło dobrem się zwalcza, a nie zmywa krwią niewinnych, dopóty świat będzie taki, jaki jest. A mi się on coraz mniej podoba.

Czlowiek ma to do siebie, ze pokoj nastanie dopiero gdy wszyscy nawzajem sie powybijaja i zostanie ten najsilniejszy. A potem Ci najsilniejsi sie podziela i tez nawzajem powybijaja, taka jest kolej rzeczy. W dobie grozby przed wojna atomowa trudno podjac jakies konkretne decyzje. Ale mamy teraz takie pratensje. Muzlumanie krzyczeli jak odbijalismy im grob Jezusa, jak ruscy posylali do nich wojsko, jak USA i reszta swiata posylala tam wojsko. Teraz Muzlumanie do nas powysylaja wojsko i teraz my bedziemy krzyczec, ze oni nie dobrzy. Tak jak my kiedys to i teraz oni beda zacierac rece z ustalania nowego porzedku swiata.

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych