Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak na redakcję pisma "Charlie Hebdo" w Paryżu. Policja: 11 zabitych, 10 rannych

• Please log in to reply
328 replies to this topic

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Szef brytyjskiego MI5: terroryści planują masowe ataki na Zachodzie

http://www.kresy.pl/...ki-na-zachodzie

Francuski pisarz zawiesił promocję swojej książki o islamizacji Francji

http://www.kresy.pl/...mizacji-francji

Dziewięciu zatrzymanych w sprawie paryskiego zamachu

http://www.kresy.pl/...yskiego-zamachu

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

3. Przywrócić znaczenie wiary chrześcijańskiej w Europie

O nie. Ja to bym proponował totalne odsunięcie się od jakiejkolwiek religii, bez propagowania żadnej. Każdy sam dla siebie wierzy(lub nie) i niech tak będzie.

Tylko jeśli wyrzucić totalnie religię z danego obszaru to prędzej czy później na jej miejsce wejdzie inna, zupełnie jak na nieużytkach rolnych. Niestety, jak to przeważnie bywa są to chwasty. Zatem pozbywając się czegoś możemy spokojnie liczyć na gorsze.

PS. @Universe24, to tłumaczenie w Twoim podpisie kuleje, zwłaszcza pierwsza linijka.

• 1

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tylko jeśli wyrzucić totalnie religię z danego obszaru to prędzej czy później na jej miejsce wejdzie inna, zupełnie jak na nieużytkach rolnych. Niestety, jak to przeważnie bywa są to chwasty. Zatem pozbywając się czegoś możemy spokojnie liczyć na gorsze.

Ja nie mówię o wyrzucaniu, tylko o niepodnoszeniu jej do rangi źródła prawa - i niekonstytuowania jej jako jedynej słusznej.

• 0

Herudin.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cóż obwinianie wszystkich muzułmanów (czy też ludzi pochodzących z krajów muzułmańskich) za czyny jakiś fanatyków jest idiotyzmem. Równie dobrze można uznać, że wszyscy katolicy/ ateiści/ rodzimowiercy są źli, bo wśród nich też znajdą się fanatyczne jednostki. Akurat mnie pomysł na usunięcie muzułmanów z Europy nie zbyt cieszy :P A to dlatego, że część mojej rodziny jest pochodzenia irańskiego i kurdyjskiego. Co prawda część kurdyjska ma w nosie Islam a irańska jest "wierzącą ale nie praktykując" to jednak jakby doszło do usuwania muzułmanów to im też by się oberwało.

• 0

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja

Napisano

To nie wybór, to iluzja. Nadal nie rozumiesz? Nie każdy muzułmanin chce wprowadzać prawo szariatu. I tacy mi nie przeszkadzają. Tobie tak - i nadal nie potrafisz powiedzieć, dlaczego. 

Napiszę Ci to łopatologicznie bo chyba inaczej nie zrozumiesz. Jeżeli masz do wyboru 2 czynności, pierwsza z nich jest z korzyścią dla Twoich bliskich i samego Ciebie, a z drugiej korzyści czerpią osoby nastawione do Ciebie negatywnie to którą wybierzesz? Jak dla mnie wybór jest prosty, tą pierwszą; każdy normalny człowiek tak wybierze bo tak jesteśmy skonstruowani. Boże czy to aż tak ciężko pojąć? Ja już sam nie wiem, może Ty należysz do bojówki islamistów, że tak siejesz zamęt? :D Kto o zdrowych zmysłach daje przyzwolenie osobom na działanie na swoją niekorzyść, jeżeli ma wybór? No kto?!

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Napiszę Ci to łopatologicznie bo chyba inaczej nie zrozumiesz. Jeżeli masz do wyboru 2 czynności, pierwsza z nich jest z korzyścią dla Twoich bliskich i samego Ciebie, a z drugiej korzyści czerpią osoby nastawione do Ciebie negatywnie to którą wybierzesz? Jak dla mnie wybór jest prosty, tą pierwszą; każdy normalny człowiek tak wybierze bo tak jesteśmy skonstruowani. Boże czy to aż tak ciężko pojąć? Ja już sam nie wiem, może Ty należysz do bojówki islamistów, że tak siejesz zamęt? :D Kto o zdrowych zmysłach daje przyzwolenie osobom na działanie na swoją niekorzyść, jeżeli ma wybór? No kto?!

Żadna z powyższych nie jest dla mnie korzyścią, ani dla moich bliskich. Nie wiem, jak z Tobą, ale ja zostałem tak wychowany, by nie krzywdzić niewinnych. Mogę Ci tylko współczuć. 

Problemem Europy nie są muzułmanie, tylko ekstremiści. Ci klasyczni, islamscy, i Ci nowi - biali.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

PS. @Universe24, to tłumaczenie w Twoim podpisie kuleje, zwłaszcza pierwsza linijka.

Ale nie chodzi mi o totalne wyrzucenie. Czytanie ze zrozumieniem. Niech każdy sobie wierzy, chodzi do świątyni itp, ale nie róbmy z tego czegoś co ma innym układać życie lub na nie wpływać. Sprawa osobista i tyle. A nie "zwiększmy znaczenie Chrześcijaństwa"... Co to ma dać? Ze skrajności w skrajność? Bezsensu.

• 0

Templário.

Last white hope

Reputacja

Napisano

Żadna z powyższych nie jest dla mnie korzyścią, ani dla moich bliskich.

Jest tylko Ty jeszcze tego nie dostrzegasz, gratuluje wyobraźni. Jak już wcześniej napisałem oby tacy ludzie jak Ty nie obudzili się z ręką w nocniku. I to ja mogę Tobie współczuć a nie na odwrót.

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dajcie spokój z tym czytaniem ze zrozumieniem, chyba najczęstszy tekst na tym forum od jakiegoś czasu. To może piszcie zrozumiale? Skoro WASZYM zdaniem dochodzi do nieporozumienia?? Nie skrótami? Dziś każdy może sobie napisać "czytaj ze zrozumieniem" i siedzieć zadowolony, tymczasem może warto się wysłowić jak należy? Do wuja wentylatora...

Użytkownik riseman edytował ten post 09.01.2015 - 12:10

• 2

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest tylko Ty jeszcze tego nie dostrzegasz

Uśmiałem się :D

Co to ma dać? Ze skrajności w skrajność? Bezsensu.

To jest właśnie problem Zachodu, że nie potrafi znaleźć "złotego środka". Chociaż mam wrażenie, że na takowym nie dałoby się zarobić... 

• 0

Templário.

Last white hope

Reputacja

Napisano

To jest właśnie problem Zachodu

Problemem Zachodu jest to, że dla islamisty zabicie drugiego człowieka nie stanowi problemu. Człowiek z Zachodu ma opory przy zabiciu wrogo nastawionej do niej jednostki. Przy dzisiejszej polityce Zachodu to właśnie islamista przeżyje bo on zabije niewiernego, a cywilizowany człowiek powoli zacznie wymierać bo nie jest on wychowywany aby zabijać innych ludzi. Dlatego trzeba się do nich dostosować i wrócić do Kodeksu Hammurabiego "Oko za oko, ząb za ząb".

• 1

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Problemem Zachodu jest to, że dla islamisty zabicie drugiego człowieka nie stanowi problemu. Człowiek z Zachodu ma opory przy zabiciu wrogo nastawionej do niej jednostki. Przy dzisiejszej polityce Zachodu to właśnie islamista przeżyje bo on zabije niewiernego

Problem w tym, że nie każdy muzułmanin jest wrogo nastawioną jednostką, to raz.

a cywilizowany człowiek powoli zacznie wymierać bo nie jest on wychowywany aby zabijać innych ludzi.

Niewinnych - owszem. To dwa.

Dlatego trzeba się do nich dostosować i wrócić do Kodeksu Hammurabiego "Oko za oko, ząb za ząb".

Czyli napaść na jakąś świecką organizację na Bliskim Wschodzie, mordując niewinnych dziennikarzy?

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@riseman

Cóż to nie mój problem. Skrótów żadnych nie użyłem i nie pisałem aby usuwać Religię całkiem. Nawet można było to zobaczyć do czego się odnosze No ale jak kto woli...

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Bokser - mam dla Ciebie ciekawostkę

Sharia Law is a significant source of legislation in various Muslim countries, namely Saudi Arabia, Sudan, Iran, Brunei, United Arab Emirates and Qatar. In those countries, harsh physical punishments such as flogging and stoning are said to be legally-acceptable according to Sharia.

Czyli w praktyce, popierając "oko za oko", popierasz jedną z fundamentalnych idei szariatu. I Ty się dziwisz, że ja, będący przeciwko szariatowi, sprzeciwiam się Twoim chorym ideom? Ale pewnie "przygotowuję grunt pod islamizację", tak?

To, co proklamujecie Wy, to ostry islam odarty z religijności, po prostu. Na to się nigdy nie zgodzę.

Co więcej:

A branch of Muslims reject the Hadith as a source of law point to verses in the Quran which support the view that all necessary instruction for formulating Islamic Law can be found within the Quran; furthermore, only laws derived exclusively from the Quran are valid.[122] They state that the hadiths are not mentioned in the Quran as a source of Islamic theology and practice, was not recorded in written form until more than two centuries after the death of the prophet Muhammed, and contain perceived internal errors and contradictions.

+ wypowiedzi Selima Chazbijewicza (który nota bene - dla wszystkim nacjonalistów - wywodzi się z rodziny szlacheckiej) z poprzednich stron.

W związku z powyższym należy uznać, że prezentujesz poglądy tożsame z ekstremizmem islamistycznym, a sprzeczne z ideami pokojowego islamu. Jak mi to wytłumaczysz, hipokryto?

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A co kogo to obchodzi, co się dzieje we Francji? Tam jest przecież cywilizacja i wielokulturowość. My mamy problemy z faszystmai w kraju, tym się zajmijmy, jak już się z tym uporamy, to możemy dołączyć do cywilizacji.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych