Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atak na redakcję pisma "Charlie Hebdo" w Paryżu. Policja: 11 zabitych, 10 rannych

• Please log in to reply
328 replies to this topic

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Monolith a rozumiesz słowo "dostosować"? Jak Ty chcesz się inaczej dogadać z człowiekiem, który ma wyprany mózg i zatrzymał się na średniowieczu? Poprawność polityczna i tego typu pierdoły widocznie poskutkowały skoro Wy nie bierzecie rozwiązania siłowego pod uwagę. Jak można być obojętny na agresję drugiej osoby? Widocznie wychowano Cię bezstresowo i myślisz, że życie jest kolorowe. Otóż nie w dzisiejszym świecie panuje prawo dżungli i to silniejszy wygrywa. Najlepszą obroną jest atak i taka prawda. Możesz sobie mnie nazywać hipokrytą, ale na islamistów nie bardziej skutecznego sposobu. Nie będę Ci pisał znowu o przyszłości bo jesteś człowiekiem krótkowzrocznym i nie widzę w tym sensu.

• -1

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tymczasem ich koleś który zastrzelił wczoraj strażniczkę wszedł do sklepu i wziął zakładników. Jest uzbrojony. Media podają że oni pewnie się komunikują między sobą. 

Więc zadam pytanie: Czy nie można zacząć zagłuszać komunikacji? komórek, odciąć prąd i telefon? 

edit

A ten koleś to znany policji recydywista, handlarz narkotykami i zwyczajny zbój. 

Nie wiem czemu się tak patyczkują.

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 09.01.2015 - 13:47

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

@Monolith a rozumiesz słowo "dostosować"?
Jak Ty chcesz się inaczej dogadać z człowiekiem, który ma wyprany mózg i zatrzymał się na średniowieczu?

Jakoś jednak próbujemy się dogadać z tobą, choć idzie to jak po grudzie. Traktowanie całej grupy enticznej jako zła, które trzeba zwalczać bo pojedyncze jednostki to fanatycy świadczy o żałośnie niskiej inteligencji i prymitywizmie w postrzeganiu rzeczywistości.

Poprawność polityczna i tego typu pierdoły widocznie poskutkowały skoro Wy nie bierzecie rozwiązania siłowego pod uwagę. Jak można być obojętny na agresję drugiej osoby? Widocznie wychowano Cię bezstresowo i myślisz, że życie jest kolorowe. Otóż nie w dzisiejszym świecie panuje prawo dżungli i to silniejszy wygrywa.

To dopiero prymitywne i średniowieczne myślenie. Toć w średniowieczu się szło na krucjatę i z pieśnią religijną na ustach mordowało się wszystkich jak leci tylko dlatego, że mieli innego boga. A najśmieszniejsze jest to, że jesteś tylko mocny w gębie, bo chroni cię odległość internetowego łącza. W rzeczywistości sam byś nie wziął się za mordowanie niewinnych muzułmanów w ramach zwalczania ich religii i ekstremizmu niektórych. Widok krwi byłby ci niemiły. Lepiej więc zawrzyj gębę, bo jesteś jeno zaplutym krzykaczem, internetowym trollem. I jeszcze misiem o mikroskopijnym rozumku. Kubuś Puchatek przy tobie to tytan intelektu, chłopcze.

Najlepszą obroną jest atak i taka prawda. Możesz sobie mnie nazywać hipokrytą, ale na islamistów nie bardziej skutecznego sposobu. Nie będę Ci pisał znowu o przyszłości bo jesteś człowiekiem krótkowzrocznym i nie widzę w tym sensu.

Dobra, to idź i zrób taki antydżihad. W ramach walki z muzułmanami weż ich wszystkich zamknij w obozach, zabijaj humanitarnie, coby lewicy się przypodobać, gazem na przykład. Ciała kremować możesz, a popiołem nawozić pola na których internowani w obozach by sobie buraki hodowali by mieć co jeść. Niejeden już walczył z religią za pomocą siły. Ostatni taki był bodaj austriackim malarzem i nosił wąsik Chaplina. Nie twój krewny czasem?

obraza.gif

Panowie - kultura. 

Kronikarz

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 09.01.2015 - 15:12

• -4

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja

Napisano

@Urgon nie mierz wszystkich swoją miarą odnośnie:

A najśmieszniejsze jest to, że jesteś tylko mocny w gębie, bo chroni cię odległość internetowego łącza.

Już kilka postów wcześniej napisałem co o tym sądzę ;) Zawsze większość wyśmieje to co im nie pasuję i zaczną robić z kogoś świra. Ale ja widzę, że Wam "inteligentom" wystarczy pisanie i nic nie robienie. Oby tak dalej  :facepalm: daleko zajdziecie "ynteligenci".

• 1

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teraz mamy jakiś incydent pod wieżą Eiffla. Łatwo zauważyć że wszystkie brudasy pomyślą że teraz można robić co się chce. Policja we Francji już powinna po cichu przymykać WSZYSTKICH podejrzanych.

• 3

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie, w obecnej sytuacji jest tylko jedno wyjście. Ostre prawo, regulujące wjazd Muzułmanów do Europy. Mało tego, ostra i ciężka kontrola tych którzy już tu są. Powinny powstać komórki, które tylko tym się będą zajmowały. Sprawdzaniem non stop wyznawców Islamu, nie tylko tych spoza Europy, przecież biali, czarni i żółci też go wyznają, mieszkają tu i może siedzę sobie za ścianą i kombinują atak? Zaraz się odezwą głosy, że niewinni wyznawcy Islamu będą cierpieli, będą sprawdzani, ograniczy im to wolność. Na pewno tak by było, jeśli ktoś z nich naruszy prawo, ciężkie więzienie lub deportacja i brak możliwości powrotu do Europy. Niestety, w takich sytuacjach zawsze cierpią niewinni, ale inaczej się nie da. Tyle tylko, że zorganizowanie tego od strony technicznej i społecznej, zajmie wiele lat, a za chwilę będzie już za późno, bo ekstremiści panoszą się u nas coraz bardziej i nikt tego nie kontroluje. 

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up, racja!

Trzeba ograniczyć im "wolność" na tyle by pobyt tutaj wg ich reguł był utrudniony. Ponadto jak powiedział Putin, jeśli chcą sobie uprawiać swoje zwyczaje to proszę bardzo jedźcie tam gdzie one panują. 

Ja w ogóle się dziwię, jakim cudem oni tu i do stanów sobie podróżują, mieszkają.  My nadal mamy problem by do stanów pojechać...

• 0

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja

Napisano

Teraz mamy jakiś incydent pod wieżą Eiffla.

Okazało się ze jest to fałszywy alarm.

Łatwo zauważyć że wszystkie brudasy

Muzułmanie  to brudasy? dlaczego tak myślisz?

przymykać WSZYSTKICH podejrzanych.

Żeby kogoś zamknąć trzeba mieć mocne dowody, sam wygląd i wyznanie nie kwalifikuje do zatrzymania.

Wnętrze redakcji tygodnika „Charlie Hedbo” po ataku [+FOTO]

http://www.kresy.pl/...o-po-ataku-foto

Bracia Kouachi: chcemy umrzeć jako męczennicy!

http://www.kresy.pl/...jako-meczennicy

Obaj bracia byli w zainteresowaniu amerykańskiego wywiadu. Znajdowali się również na amerykańskie liście osób obejmującej osoby z zakazem wlotu na terytorium USA.

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Brudas = terrorysta w imię religii. Złe określenie?

Dlaczego uważasz że silne dowody trzeba mieć? Normalni porządni muzułmanie bardzo rzadko mają powiązania z ekstremistami. W tej chwili jest "woja z terroryzmem" we francji. Zatrzymać na kilkanaście godzin można każdego, więc w czym problem? W obecnej sytuacji to jest wskazane.

edit

Tym bardziej że oni posiadają listy podejrzanych o terroryzm.

edit

po minusie widzę że obraziłem jakiegoś muzułmańskiego terrorystę

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 09.01.2015 - 16:39

• 1

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do teorii spiskowych :

"28 listopada 2014 Andriej Iłłarionow, były doradca Putina, obecnie w amerykańskim konserwatywnym think tanku, dla TV Republika:

- Kraje i narody europejskie nie powinny być zaskoczone, jeśli wiosną w przyszłym roku pojawi się rodzaj masowego ruchu islamistycznego, islamska wiosna w Europie destabilizująca państwa Europy.Skonsumuje ona energię i uwagę liderów europejskich w czasie, kiedy Władimir Putin będzie próbował dokończyć swoje neoimperialne projekty – powiedział. Zwracając uwagę, że działania ISIS odwracają uwagę od agresji Rosji na Ukrainie. A eskalacja działań islamistów w Europie całkowicie skoncentruje uwagę zachodnich społeczeństw.

Sugeruje Pan, że taki ruch wywołany będzie przez Rosję?
Tylko ostrzegam, że jeśli się to stanie na zachodzie Europy, to społeczeństwa Zachodu nie powinny być specjalnie zaskoczone i zszokowane."

( http://naszeblogi.pl...in-jest-zwiazek )

Styczeń na wiosnę mi nie wygląda a co do tego  że w końcu taka sytuacja będzie miała miejsce żadnym doradcą też chyba nie trzeba być. 

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Rosja na pewno chciałaby żeby państwa Europy zachodniej i ogólnie UE osłabło. Do tego jednak nie trzeba specjalnie się namęczyć, wystarczy wspierać samą UE i taki model gospodarzenia jaki jest teraz. Żeby wspierać islam, to też wystarczy wspierać gejowatą zjednoczoną Europę.

• 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Superterroryzm nadchodzi, nie zapominajmy, że Europa to też MY piszący dużo ale gdy trzeba zamanifestować swoje zdanie, to wszyscy siedzą w domach.

W Niemczech przed wojną też chodziło po ulicach kilkuset zdecydowanych jak islamiści na wszystko radykałów, którzy stworzyli chorą rzeczywistość.

Większość się bała dostosowując się i podkulając ogon. Internet jest miejscem wymiany opinii ale nie prawdziwym życiem, nikt za nas nie krzyknie, klawisz na klawiaturze to tylko namiastka.

Co się tyczy Tatarów to od dawien dawna lojalni obywatele Rzeczypospolitej, znam kilku osobiście i często to więksi patrioci niż większość wirtualnych bohaterów.

A oto co Tatarzy odrzekli innym Tatarom Krymskim łupiącym ziemie Rzeczypospolitej i niech to służy za komentarz:

" Ani Bog, ani Prorok nie każe wam rabować, a nam być niewdzięcznymi; my was mamy za rabusiow, a naszą szablą was pokonywając, zabijamy hultajow, ale nie braci naszych. Siedźcie za Wołgą, poki inne hordy was nie wypędzą. My koło Waki [miejscowość koło Wilna]będziemy krew naszą przelewać za naszych Litwinow, co nas mają za braci."

Myślę, że podobny etos bliski naszym braciom Tatarom a kto chce podążać drogą propagandy jego wola.

Użytkownik Padael edytował ten post 09.01.2015 - 17:13

• 0

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

No to najwyraźniej nie wiesz, jak działa sądownictwo - nie będzie za Ciebie karać ludzi, bo "mogłoby" to Cię, teoretycznie, obrazić. Mogłeś złożyć pozew, nie zrobiłeś tego - Twoja sprawa. Nie oczekuj od państwa laickiego, że będzie bronić religii, to śmieszne.

Ależ laicyzm to nie wypięcie się państwa na religię, tylko zapewnienie swobody wyznania i traktowanie każdej religii jak równą. Sprawy te mogą być oczywiście załatwiane jako cywilne (chociaż mam w tej sprawie wątpliwości), ale żeby sprawiedliwości stało się zadość, musi istnieć odpowiednio sformułowany przepis, który nie pozostawiłby wątpliwości, co można zaliczyć do obrażania uczuć religijnych. Nie wierzę w to, że nikt nie wniósł pozwu przeciwko tej gazecie (może jestem zbyt dużym optymistą?), a skoro gazeta nie zakończyła swojej działalności, to znaczy, że takiego przepisu we Francji nie ma.

Ja nie mówię o wyrzucaniu, tylko o niepodnoszeniu jej do rangi źródła prawa - i niekonstytuowania jej jako jedynej słusznej.

Zupełnie nie o to mi chodziło. Jestem całkowicie przeciwny łączeniu religii z państwem. Pisząc o przywróceniu znaczenia chrześcijaństwa chodziło mi o respektowanie podstawowych praw osób wierzących poprzez obchodzenie się ze sferą sacrum w przestrzeni publicznej z odpowiednim szacunkiem (czego aktualnie nie ma), a także o prowadzenie ewangelizacji. Z tymże to już leży w gestii każdego chrześcijanina, a nie państwa.

Użytkownik Krzys19911 edytował ten post 09.01.2015 - 17:04

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bandyci zneutralizowani. Bracia nie żyją. Akcja zaczęła się niespodziewania i jednocześnie w obu miejscach.

BRAWO!

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 09.01.2015 - 17:22

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dobrze, bo jak usłyszałem żądania, tego terrorysty co zabił policjantkę, to normalnie zdębiałem, mają czelność prosić o takie rzeczy. Widać też, że coś jest na rzeczy(chodzi o ich współprace)...

Francuska policja przekazała oficjalne informacje na temat ultimatum terrorysty, który wywołał strzelaninę w paryskim sklepie. Napastnik grozi, że zabije wszystkich zakładników, jeśli policja przypuści szturm na zamachowców z "Charlie Hebdo".

edit: bardziej się boję białej "supremacji" ;)

Według mnie to "biała supremacja" trwa już trochę, a to co teraz się dzieje, jest poniekąd wynikiem tego.

BTW. to w końcu Araby to biali czy nie? Coś żeście tam rozkminiali w innym temacie. Bo jeśli tak, to to stwierdzenie trochę bez sensu, patrząc na kontekst wypowiedzi autora...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 09.01.2015 - 17:32

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych