hmmm... Czy ja wiem, czy aż tak prywatna?
Jest coś takiego (niestety) jak Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i może się okazać, że "gusta prywatne", to mogą wystarczyć, co najwyżej, na urządzenie sobie wnętrza tego domu 
Nie musisz mi mówić
Dość się już naużerałem z różnymi MPZP i SUiKZP, dlatego wiem jak to działa. Od tego jest architekt, żeby zrobił taki projekt, który spełni wymogi MPZP. Jeśli więc Miejscowy Plan na działce, na której ma powstać willa, będzie określał kąt nachylenia połaci dachowych dajmy na to 37,4 st. - to trzeba będzie zaprojektować taki właśnie dach. Ale... Wiele (o ile nie wszystko) da się obejść albo nagiąć, są różne sposoby. Nie zdziwiłbym się też gdyby urzędnicy prędzej zmienili Plan dla całej gminy, niż zrezygnowali z projektu Hadid - zdobywczyni, bądź co bądź, architektonicznego Nobla. W końcu będzie to z pożytkiem dla całego miasta,bo zapewniam Cię, że dużo osób będzie chciało zrobić zdjęcie takiej realizacji. A nie jest żadną tajemnicą, że Zakopane jest pazerne na każdego turystę...
Może, też się okazać, że inwestorowi bardziej będzie się opłacało zapłacić karę finansowa za samowolkę (tym bardziej, że przy takich inwestycjach, jak to się mówi, ekhm, 'cena nie gra roli'); nawet te 200 tys, byle tylko nadzór nie nakazał rozbiórki - a nie łudźmy się, w tym wypadku raczej nie nakaże
Poza tym - o czym my mówimy? Nie wiemy nawet czy w tym miejscu, w którym ma powstać willa obowiązuje w ogóle jakiś MPZP, może jest to takie zadupie, że wystarczy zaświadczenie wójta czy tam burmistrza, zgodność z WZ, itp.