Jets to pomnik polskich profesorow we Lwowie, ktorzy zostali zamordowani przez hitlerowcow w 1941 r.
Napis "Smierc Lachom" ukazal sie w lutym 2014 roku.
Jest pomnik armii radzieckiej w Warszawie, i zobacz co się tam ukazało:
Masz jakieś konkretne dowody na "żydowskość" Prawego Sektora czy po prostu przepisujesz z Wolnej Polski?
Czy ty jestes trzezwy ?
Link do tych slow jest podany, lecz zamiast w niego zagladnac i sie przekonac, to czytasz tylko podany fragment i sie pytasz z jakiej on jest strony ?!
Na litosc Boska, palcem ci pokazac, jeszcze raz ?
Mowi to Ukrainka w czeskiej TV !
Ultrapravicová ukrajinská opoziční strana) jsou ukrajinští Židé, kteří kdysi odjeli do Izraele, pak se vrátili na Ukrajinu, jsou vycvičeni v armádě Cahal (pozn.: Oficiální hebrejský název armády je Cva Hagana LeJisrael – zkr. Cahal, v překladu „Izraelská obranná armáda“, angl. Israel Defence Forces) a jsou členy Pravého sektoru...."
Co do pomnika, to co ma rosyjski pomnik z swastyka wspolnego, z owfiarami na Litiwe z napisem "smierc lachom"w czasach gdy banderowcy mydla oczy wszyskim Polakom, ze sa ich bracmi !?
Robisz takie same zagrywki, jakie oni w swojej Uchwale banderowskiej wypisuja. Jeszcze durnowato porownujesz !?
"Zreszta, chyba jednak sobie odpuszcze z udawadnianiem, ze bronicie czegos, co nie zasluguje na obrone."
Dociera do Ciebie, że nikt tu nie broni bandery? Problemem jest to, że Rosja jest agresorem, posuwa się coraz dalej, jest mocarstwem atomowym i Naszym bądź co bądź sąsiadem. I ja się martwię o bezpieczeństwo rodziny, swoje i państwa, a Wy ciągle z tą banderą co było 70 lat temu i tak w koło Macieju.
Bardziej boicie się bandery, która nie zagraża w żadnym stopniu, która nie może nic nam zrobić, niż paranoika u władzy mocarstwa atomowego, który nie ma problemu zabić człowieka, a potem wysłać do jego matki list z kondolencjami, czy zrównać z ziemią szkołę z dziećmi. Chore.
Linki są z jednego źródła, ale posiadają bibliografię - można sprawdzić pochodzenie i wiarygodność informacji.
To tyle o Rosji, + temat tu na forum o przekłamaniach w rosyjskich mediach. Wcale nie bronię ukraińskich nazistów (o ile tacy rzeczywiście są i mogą cokolwiek "osiągnąć"), ale teksty typu
Co do ruskich to tych zbrodni nikt im nie umniejsza,
Są co najmniej bezzasadne. I to jest fakt, a nie interpretacja na podstawie jakiegoś jednego dokumentu jednej skrajnej partii albo jednego zdjęcia...
2. Wybacz, ale tekst o Rewolucji nie jest po polsku. Aż w oczy kole automatyczny translator. Nie mam zamiaru czytać takiego bełkotu. Proszę o poważne źródła.
3. Mogę włączyć napisy po niemiecku, ale kto mi powie, że są one sprawdzone lub prawdziwe? Jeśli chodzi o tłumaczenia na YT, to już pisałem w temacie o chemtrails -> językiem można ładnie manipulować, nie znając obczyzny. Nie chcę spotkać się z tendencyjnym syfem albo z automatycznym translatorem, którzy bardziej przeszkodzi, niż pomoże.
4. Nie rozumiem zasadności wklejania tekstu tej wlepki -> to przecież jakaś zagrywka typu antify. Co nie znaczy, że Prawy Sektor jest wspaniały, nikt tak nie twierdzi. Ale żaden ekstremizm nie ma racji bytu w normalnym społeczeństwie.
5. Wypowiedź Tymy nie została przytoczona w oryginale. Żaden dowód. Strona ma ewidentny charakter tendencyjny.
6.
jakich polskich zrodel uzywasz ?
Różnych. Z prawa, z lewa i środka. Taka odpowiedź musi Ci starczyć, nie mam zamiaru robić reklamy. Zresztą media polskie ogólnie nie są zbyt obiektywne, dlatego trzeba czytać dużo i z różnych środowisk, to oczywiste.
edit:
7. Artykuł jest o JEDNYM izraelskim WETERANIE, który walczył na Ukrainie. Było tam też kilku Polaków, to może sobie założymy enklawę Rzeczpospolitej Polskie gdzieś tam na Ukrainie... znowu tendencyjne.
8. Strona zmianynaziemi.pl jest co najmniej niewiarygodna. I gwoli ścisłości - to nie "Żydzi twierdzą", tylko "rosyjscy syjoniści". Proszę nie uprawiać demagogii.
hahha nie pasuja zagraniczne zrodla- no bo tlumaczyc trzeba samemu, albo znac jezyk, ale ciagle jest wymaganie konkretnych zrodel, nie pasuja polskie zrodla ktore nie belkocza pro banderowsko, ale pasuje rezimowy polski portal kresy24.pl hahahha
Daj sobie spokoj chlopie, wez napierw troche poczytaj co ludzie o nim pisza, jak sa blokowani gdy stawiaja niewygodne pytania!
Reżymowy, polski portal kresy24.pl propaguje polityczne mordy!
Reżymowy, polski portal kresy24.pl propaguje polityczne mordy!
Euro-cyrk pod nazwą „umęczenie Polaków na Białorusi” trwa nadal. Na rządowym, polskim portalu kresy24.pl przytoczoną na nim wiadomość, że powodem odłożenia w Europarlamencie przyjęcia rezolucji na temat Białorusi, stał się (chwilowy) brak poparcia dla niej ze strony socjalistów i komunistów, jeden z często występujących na tym portalu komentatorów o ksywie „kresowiak”, skomentował w iście banderowski sposób:
„Ta cala UE, to sa sami komunisci, socjalisci i towarzysze partyjni, jednym slowem kolesie towarzysza KGB - bandyty bialoruskiego Lukaszenki i jego polskich zdrajcow na czele z Siemaszko!
Dlaczego AK nie wytlukla tych czerwonych zdrajcow i bandytow z NKWD (KGB) w swym czasie? Bo potrafia tak sprytnie zmieniac na sobie siersc, ze nie rozpoznasz, kto jest kim! Trzeba bylo ich tluc bez zastanowienia sie i przypatrywania sie, to dzisiaj nie mielibysmy problemow! W ten sposob czerwona swolocz na dobre zadomowila w obecnych urzedach UE. Zyscilo sie marzenie komunistow - ze zapanuja w calej Europie!
Otóż dokładnie tydzień temu, administrator portalu kresy24.pl. pan Marek Bućko z MSZ, formalnie zablokował dostęp do „swojego” portalu z używanego przez mnie komputera, tak iż kolejne rewelacje na kresy24.pl muszę czytać przy pomocy innych podłączeń do internetu. Powodem tej „antypolskiej sankcji” ze strony MB była ma próba skomentowania jakiejś„anty-ZPB-Siemaszko” wiadomości tekstem listu otwartego z 2007 roku dr Tadeusza Kruczkowskiego, jaki zachował się w mym elektronicznym archiwum. A to oznacza, że pracownicy polskiego (?) MSZ bawią się w swoistą cenzurę: wolno na ich stronach elektronicznych mediów – nacelowanych na tak zwane „kresy” – pochwalać polityczne masowe mordy, ale przypominanie istotnych przyczyn konfliktu w ZPB zostało zablokowane!
Czyli, patrząc w sposób nieco szerszy, mamy w Polsce USTRÓJ GANGSTERSKI à la USA i coś z tą patologią koniecznie trzeba zrobić – choćby nawet imitując Białoruś, w której Mafia Sorosa została już 15 lat temu rozgromiona.
Odnaleziony w mym archiwum stary list T. Kruczkowskiego rozesłałem znajomym, poprawiając nieco (z moim błędem „półkownik”) jego pisownię, natomiast w jego wersji oryginalnej zamieściłem 18 lutego br. na „poza-polskim” portalu prawda2.info. I w jakiś sposób ten „stary list” dotarł aż do organizacji polonijnych w Ameryce Łacińskiej, a dzięki nim wyjątki zeń pojawiły się w „Rzeczpospolitej”. I w końcu, 25 lutego na portalu kresy24.pl ukazał się przedruk z „Rzepy”, z dołączoną doń informacją polskich służb wywiadowczych, iż „jak ocenia poseł PiS Andrzej Dera, w grę wchodzą białoruskie służby specjalne, które chcą nastawić Polonię przeciwko Andżelice Borys”.
No i co? Nie ma racji stare przysłowie, że każdy sądzi według siebie?
(„Gasienica”)
Patrz poniżej, z portalu kresy24.pl:
Borys atakowana z Peru.
25.02.2010, 12:33:57, mm/rp.pl
Unia Stowarzyszeń i Organizacji Polskich w Ameryce Łacińskiej (USOPAŁ) - organizacja sponsora Radia Maryja Jana Kobylańskiego rozsyła pisma atakujące szefową Związku Polaków na Białorusi - podaje "Rzeczpospolita". Zarzuty wobec Borys to "kradzież i związki z mafijnym układem".
"Rzeczpospolita" dotarła do elektronicznego wydania biuletynu kolportowanego przez biuro USOPAŁ z Peru. Jest tam m.in. pismo sygnowane przez działacza polonijnego Marka Chrapana, w którym Andżelika Borys została określona mianem "uczennicy bandyckiego układu z Magdalenki" i oskarżona o kradzież: "próbuje zagarniać majątek całej białoruskiej Polonii".
Pojawiają się też poważniejsze zarzuty: "Mała grupka wyszkolona przez mafijny układ w Polsce próbuje wprowadzić podobny, bandycko-mafijny system na Białorusi".
Wśród rozpowszechnianych przez biuro organizacji Kobylańskiego jest też - napisany przed trzema laty - list byłego prezesa Związku Polaków na Białorusi Tadeusza Kruczkowskiego."Obecnie pomoc z Macierzy jest rozkradana przez grope na czele z bylym polkownikiem KGB ZSSR Tadeuszem Gawinem i jego maryonietka A. Borys" - cytuje "Rzeczpospolita", stosując oryginalną pisownię.
Gazeta próbowała się skontaktować z Janem Kobylańskim, ale bezskutecznie. Zbigniew Sulatycki, członek USOPAŁ i zaufany współpracownik o. Tadeusza Rydzyka, przekonuje: - Stało się bardzo źle. Kobylański nic o tym nie wiedział, jest w szpitalu. Twierdzi, że materiały trafiły do biura USOPAŁ pocztą elektroniczną i automatycznie zostały rozesłane dalej.
Nic tu po zrodlach, kiedy udaje sie graka, a zada gwiadzki z nieba.
Skoro chcesz krytykowac to co podane, to podaj ich zaprzeczenie, zamiast rozpisywac sie ze jak wklejki antify bo prawy sektor jest wspanialy.
Przeciez antfa to naziscl jak banderowcy, jak SS Galizia na Ukrainie, co za jelop z ciebie, jak chcesz robic to rob konkretne porownania !
Szkaj ty chlopie zrodel konkretnych, a nie z TVNu wskakujesz na rezimowy portal!
"Zreszta, chyba jednak sobie odpuszcze z udawadnianiem, ze bronicie czegos, co nie zasluguje na obrone."
Dociera do Ciebie, że nikt tu nie broni bandery? Problemem jest to, że Rosja jest agresorem, posuwa się coraz dalej, jest mocarstwem atomowym i Naszym bądź co bądź sąsiadem. I ja się martwię o bezpieczeństwo rodziny, swoje i państwa, a Wy ciągle z tą banderą co było 70 lat temu i tak w koło Macieju.
Bardziej boicie się bandery, która nie zagraża w żadnym stopniu, która nie może nic nam zrobić, niż paranoika u władzy mocarstwa atomowego, który nie ma problemu zabić człowieka, a potem wysłać do jego matki list z kondolencjami, czy zrównać z ziemią szkołę z dziećmi. Chore.
Hmm dziwne, bo jakos pamietam ze Tusk tez straszyl wojna ktora chce z Putinem ropetac Kaczynski !? Czy nie bylo tak ?
No i jakos dziwne, ze Putin od okraglego stolu jakos do dnia dzisiejszego nie najechal Polski !
Cos ci powiem, to politycy w Polsce kombinuja jak kon pod gore, aby wprowadzic Polske w konflikt z Rosja !
To co na Ukrainie sie dzialo i dzieje, to jest tylko i wylacznie ich sprawa i Rosji, a nam Polakom rozbrojonym, wyprzedanym, wyludnionym, nic do tego bagna, zwalszcza gdy Ukry czcza Bandere !
Gdzie Tusk chciał rozpętać wojnę z Rosją? Jak na moje to cały czas wchodzili Rosji w tyłek, byle tylko ich przypadkiem nie rozdrażnić. Najlepszy przykład to Smoleńsk i całkowite upokorzenie Polski przez Rosję.
To co się dzieje na Ukrainie jest dla Nas bardzo ważne, bo jesteśmy państwem granicznym z wojną, rozumiesz?
Gdzie Tusk chciał rozpętać wojnę z Rosją? Jak na moje to cały czas wchodzili Rosji w tyłek, byle tylko ich przypadkiem nie rozdrażnić. Najlepszy przykład to Smoleńsk i całkowite upokorzenie Polski przez Rosję.
To co się dzieje na Ukrainie jest dla Nas bardzo ważne, bo jesteśmy państwem granicznym z wojną, rozumiesz?
Przeczytaj jeszcze raz co napisalam, ale tym razem powoli !
hahha nie pasuja zagraniczne zrodla- no bo tlumaczyc trzeba samemu, albo znac jezyk, ale ciagle jest wymaganie konkretnych zrodel, nie pasuja polskie zrodla ktore nie belkocza pro banderowsko, ale pasuje rezimowy polski portal kresy24.pl hahahha
Daj sobie spokoj chlopie, wez napierw troche poczytaj co ludzie o nim pisza, jak sa blokowani gdy stawiaja niewygodne pytania!
Zagraniczne źródła pasują, jak już pisałem wcześniej. Przyczepiłem się konkretnie do komentarzy z jutuba, które są prawie zawsze złe, słabe bądź tendencyjne. Przy tłumaczeniu profesjonalnym znacznie spada możliwość malwersacji.
Pisałem, że portal jest ogólnie raczej jednostronny, ale artykuły zawierają bezpośrednie cytaty oraz linki. Twoje nie. Mało mnie obchodzi, co o nim piszą ludzie - umiem odsiewać informacje. Ty jeszcze musisz się w tej materii poduczyć, bo łykasz wszystko, co Ci pasuje. Niezbyt to sensowne.
Która moich wypowiedzi miała w źródle TVN? Możesz wskazać? Jak nie, to nie oskarżaj, proszę.
bo prawy sektor jest wspanialy.
Dostałaś ze 4 odpowiedzi, że nikt tak nie twierdzi (ode mnie również), ale nadal utrzymujesz, że jesteśmy za Prawym Sektorem. Chcesz nam coś wmówić na siłę, umknęło Ci to, czy po prostu masz pewne problemy z percepcją wypowiedzi innych, w wypadku, gdy nie są one zgodne z pewnymi schematami w Twojej głowie?
Hmm dziwne, bo jakos pamietam ze Tusk tez straszyl wojna ktora chce z Putinem ropetac Kaczynski !? Czy nie bylo tak ?
Politykowanie na tym forum jest zabronione. Proszę, trzymaj poziom.
To co na Ukrainie sie dzialo i dzieje, to jest tylko i wylacznie ich sprawa i Rosji, a nam Polakom rozbrojonym, wyprzedanym, wyludnionym, nic do tego bagna, zwalszcza gdy Ukry czcza Bandere !
Co to "Ukry"? Jeśli miałaś na myśli Ukraińców, to nie każdy z nich czci Banderę. Chyba nie jesteś tak niemądra, by uogólniać w ten sposób. Można by powiedzieć, że każdy Polak, który twierdzi, że Piłsudski był dobrym politykiem propaguje rusofobię albo jest faszystą. Heh.
Nie obejrzałem do końca, nie lubię czczego gadania, które można by zmieścić w kilku zdaniach. Zresztą to są raczej dobrze znane oczywistości, chyba, że mi coś umknęło.
To co się dzieje na Ukrainie jest dla Nas bardzo ważne, bo jesteśmy państwem granicznym z wojną, rozumiesz
Przeczytaj jeszcze raz co napisalam, ale tym razem powoli !
Ukra BEZ Bnaderowcow bedzie bezpieczna dla Polski
Ukra banderowska, bedzie dal Polski zagrozeniem, predzej czy pozniej ! A dajac jej polska bron, oslabiamy polske, a wzmacniamy przyszlego wroga!
Poczytaj sobie wypowiedzi i grozby banderowcow wobec ziem polskich sprzed Majdanu.
I nie kaz mi tego wklejac, paluszki na klawiature i jechac z koksem szukania ! Bo skoro czytales przed Majdanem onet, czy inne polskie prtale, to powinienes o tym wiedziec.
Świetnie, to samo możesz powiedzieć o Rosji. Z tym, że nawet wśród Prawego Sektora takie teksty to mimo wszystko rzadkość. W Rosji o "wyzwoleniu Polski" w 44 mówi Kreml. Jest różnica, prawda?
Jak dla mnie każe państwo zakłamujące historię jest niebezpieczne. Rosyjscy neokomuniści i ukraińscy neonaziści to ten sam syf i nikt tego nie neguje -> to Ty stosujesz jakieś przedziwne podwójne standardy.
Użytkownik Monolith edytował ten post 01.03.2015 - 00:41
Politykowanie na tym forum jest zabronione. Proszę, trzymaj poziom.
Przeciez to co o Ukrainie to wszystko jest polityka, to jaki sena ma pisanie o tym, skoro chcecie tylko slyszec jak narod ukrainski morduje sie miedzy soba?
Twoje strony maja linki gdyz swoje atrykuly odsylaja do innych ston, czy te linki maja tez dalsze linki odsylajace ? Zastanow sie, bo gdzie informacja musi miec swoj poczatek i nie moze odeslac cie do nastepnego linka.
I masz racje, nie kazdy ukrainiec jest banderowca, ale w obecnym czasie na Ukrainie wladze piastuje Prawy Sektor czciciel Bandery.
Wnioski ?
@ajscha
Świetnie, to samo możesz powiedzieć o Rosji. Z tym, że nawet wśród Prawego Sektora takie teksty to mimo wszystko rzadkość. W Rosji o "wyzwoleniu Polski" w 44 mówi Kreml. Jest różnica, prawda?
Jak dla mnie każe państwo zakłamujące historię jest niebezpieczne. Rosyjscy neokomuniści i ukraińscy neonaziści to ten sam syf i nikt tego nie neguje -> to Ty stosujesz jakieś przedziwne podwójne standardy.
Z ta roznica, ze wolna i niepodlegla Ukraina nie bandrowska, jest zabezpieczeniem dla Polski przed Rosja.
Tak bylo od wieku, wiekow
Banderowska Ukraina, jest niebezpiecznym "zapalnikiem" dla Polski, kazdy myslacy o tym wie. A wtracanie sie "golego" panstwa w konflikt ktory pasuje najlepiej dla USA jest tylko dla Polski, jak strzelenie sobie samemu w leb.
To ze rzad w Polsce zmienil wiatry w strone Zachodu, nie znaczy ze wszyscy Polacy tak samo mysla i tego samego pragna co oni, czyli wystawic sie na agresje Rosji, tylko po to aby ambicje rzadzacych spelnic.
Chyba czytales, iz Rosja wydala oswiadczenie ze Polska jako jedyny kraj, zacheca do wojny z Rosja ? Bylo to o ile sie nie myle rok temu.
Maniakow zas do wojny z Rosja nie brakuje:
Bujak idzie na wojnę. A wy?
Tyle wiemy dziś, a czego dowiemy się jutro?Rzadko odnoszę się do tzw. wielkiej polityki, bo to nie moje pole i nie moja kompetencja. Jednak gdy przeczytałem, że Zbigniew Bujak namawia, by polska armia ruszyła z pomocą Ukrainie, czyli poszła na front wschodni, zacząłem się zastanawiać, czy to jest oznaka jakiegoś rozlewającego się szaleństwa, czy może przeciwnie — nie potrafię dostrzec momentu dziejowego, w którym Polska powinna na stos rzucić swój los, by wygrać lepszą przyszłość?
Przytoczę słowa Zbigniewa Bujaka, przewodniczącego Komitetu Solidarności z Ukrainą, które padły w audycji „Kontrwywiad RMF FM”:
Byłoby fantastycznie, gdyby polscy żołnierze walczyli na Wschodzie, bo wtedy pokazalibyśmy, że budujemy głęboki i trwały sojusz. Skoro sformowaliśmy już brygadę polsko-litewsko-ukraińską, to dlaczego jej tam nie ma?
Bujak mówił też, że się wstydzi, że polskie władze, razem z Unią Europejską i NATO, nie robią zbyt wiele, by pomóc Ukraińcom, i że nie wahałby się wydać 100 mln dolarów na pomoc dla ukraińskich wojsk.
Wszystko to brzmi mocno romantycznie, hurrapatriotycznie i optymistycznie. Bujak zdaje się w ogóle nie kłopotać o takie szczegóły, jak to, że Polska, będąc członkiem NATO i ruszając do boju przeciwko Rosjanom, wciągałaby sojusz w otwarty konflikt z Rosją; ani też o to, czy taki konflikt miałby szanse skończyć się zwycięstwem nad imperium (czy może raczej jakimś podpisanym gdzieś „pokojem”, po którym Polska znów znalazłaby się w orbicie wschodniej); ani też nie kłopocze się nieuchronnymi przecież ofiarami tej hybrydowej wojny, gdzie regularne wojsko musiałoby się ścierać z partyzantką podjazdową separatystów. Na wątpliwość dziennikarza co do reakcji Rosji Bujak odpowiada „to już jest problem Rosji, jak oni to potraktują”. Problem Rosji?
Bujak zdaje się mówić: armia jest po to, żeby walczyć, mamy armię zawodową, niech walczy. Tyle że ona już walczy i walczyła na paru zewnętrznych frontach — doświadczenie zdobyła spore, ale efekty mamy raczej mizerne. Jedni zarobili, drudzy zarobili kulkę; jedni wylądowali w szpitalach, inni na sali sądowej. Nie twierdzę, że Polska zawsze mogła odmówić uczestnictwa, prawdopodobnie nie. Niemniej — pewnie naiwnie — uważam, że wojna to ostateczność, prowokowanie wojny — to zbrodnia. Ukraińcom możemy pomagać na tysiąc innych sposobów (najmniejszy, najprostszy: traktujmy ich choćby z większym szacunkiem, gdy u nas/dla nas pracują).
Dopóki do wojny z Rosją zachęcali dziennikarze „Gazety Polskiej”, wydawało się, że to kwestia oszołomienia i skłonności do awantury, ale gdy takie zachęty wygłasza Zbigniew Bujak, to znaczy, że znów wchodzimy na grunt polskiego mitu romantycznego. Przerażająca jest siła tego mitu, ta niepowstrzymana chęć umierania za coś, zamiast życia dla kogoś.
A może nie mam racji, jestem zwykłym tchórzem? Formalnie wciąż mam przydział do jednostki piechoty w randze podporucznika rezerwisty, więc kiedy przyjdą podpalić mój dom…
@ajscha -> te linki zawierają cytaty, które możesz sprawdzić w kilku źródłach. Nie wiem, co jeszcze tak koniecznie chcesz podważyć.
Politykowanie, a dyskusje na temat polityczny to dwie różne kwestie. Granica jest cienka, dlatego należy uważać. Ogólnie wyznacznikiem jest szeroko rozumiany obiektywizm. Tego się trzymaj.
Co do piastowania władzy...
Dmytro Jarosz w przedterminowych wyborach prezydenckich 25 maja 2014 otrzymał poparcie 0,7% ogółu wyborców (127 772 głosów) [3]. W przedterminowych wyborach 26 października 2014 do Rady Najwyższej Prawy Sektor uzyskał dwunaste miejsce według liczby oddanych głosów (284 936 głosów — 0,80%) i nie pokonawszy progu 5% nie wszedł do parlamentu[4]. W Radzie Najwyższej 2014 jedynym deputowanym Prawego Sektora (na 423 wybranych członków Rady) jest Dmytro Jarosz, wybrany w okręgu jednomandatowym w obwodzie dniepropetrowskim, gdzie uzyskał 21 074 głosy [5].
@ajscha -> te linki zawierają cytaty, które możesz sprawdzić w kilku źródłach. Nie wiem, co jeszcze tak koniecznie chcesz podważyć.
Politykowanie, a dyskusje na temat polityczny to dwie różne kwestie. Granica jest cienka, dlatego należy uważać. Ogólnie wyznacznikiem jest szeroko rozumiany obiektywizm. Tego się trzymaj.
Co do piastowania władzy...
Dmytro Jarosz w przedterminowych wyborach prezydenckich 25 maja 2014 otrzymał poparcie 0,7% ogółu wyborców (127 772 głosów) [3]. W przedterminowych wyborach 26 października 2014 do Rady Najwyższej Prawy Sektor uzyskał dwunaste miejsce według liczby oddanych głosów (284 936 głosów — 0,80%) i nie pokonawszy progu 5% nie wszedł do parlamentu[4]. W Radzie Najwyższej 2014 jedynym deputowanym Prawego Sektora (na 423 wybranych członków Rady) jest Dmytro Jarosz, wybrany w okręgu jednomandatowym w obwodzie dniepropetrowskim, gdzie uzyskał 21 074 głosy [5].
Kazdy jeden artykul mozesz znalezc w innych zrodlach, czy to czytowany, czy w calosci, lecz kazde zrodla ma gdzies swoj poczatek, przeciez to jest logiczne.
Lecz zdaje sie ze w twoich brak jest jednego glownego zordla, poprostu u ciebie chodza jak te mlynskie kolo, w kolko.
Co do tych wynikow, to prosze o zrodlo, bo jak sprawdzam to tylko tvp/ wyborcza/ tvn24/ fakty/ wiadomosci.wp/ o tym pisza. Moze jakies Polskie zrodlo masz?
Ale skoro Prawy Sektor jest na dnie, to dobra wiadomosc, teraz to tylko czekac az pomniki upamietniajace banderowcow UPA w Polsce poleca w gruzy, no i oczywiscie pomniki Bnadery na Ukrainie, skoro poparcie dla banderowcow az tak spadlo Tylko sie cieszc z tego faktu! Co nIe ?
Chyba korzystasz z jakiś słabych źródeł.
Z Polskich, ale fakt one sa slabsze od tych w Polsce.
Użytkownik ajscha edytował ten post 01.03.2015 - 01:57
Tak mysle i mysle i cos mi tutaj nie psuje w Twoja definicja politykowania?
Gdyz jest : politykowanie i politykierstwo, no innych nazewnictw nie ma !
Politykowanie to nic innego jak zajmowanie sie polityka i rozmawianie o polityce.
Zas politykierstwo to nic innego, jak po przebytej rozmowie np. z Toba o polityce, prywatnie nie bede sie do ciebie oddzywala, gdyz bede ciebie uwazala za swojego wroga politycznego.
Wiec jakiego wyznacznika trzeba sie trzymac, rozmawiajac o polityce, nie majac do adwresarza zadnej prywatnej urazy ?
Personalnie przeciez zadna rozmowe o polityce nikogo nie dotyczy.
Takie politykierstwo uprawia Monika Olejnik, ktora po programie olewa swoich gosci, ktorzy mieli inne zdanie na wizji w sprawie polityki niz ona, chociaz dobrze wie kogo do studia zaprasza.
No wiec jak to jest z tym wyznacznikiem tutaj ? Bo ni jak tego pojac nie moge !?