Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina-Konflikt

• Zamknięty Temat jest zamknięty
838 odpowiedzi w tym temacie

Gaiuss.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

czczą morderców z NKWD i Stalina, jakoś ci to nie przeszkadza.

Tu jest jedna ale to zasadnicza różnica.

Z Rosją nie łączą nas takie stosunki jakie chcą stworzyć nasze Polskie władze z Ukrainą.

To jest raczej jedna ale to za to wielce ważna różnica.

Dajemy im kasę, chcemy im sprzedawać broń a oni w tym samym dniu uchwalają takie rzeczy.

Można to porównać do jednego,  Dajesz kasę dla swojego "kumpla" a on zamiast podziękować to obgaduje ciebie za twoimi plecami.

Użytkownik Gaiuss edytował ten post 13.04.2015 - 15:43

• 0

razzish.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

Przesadzasz @pishor. Można poczytać też o tego typu ustawach

Nie no jasne, w Niemczech gloryfikują oddziały SS a w Rosji NKWD zaraz po odlocie naszego przedstawiciela, normalka.

Obecnie na Ukrainie faszystów jest niewielu.

Wystarczająco wiele aby dostać się do parlamentu i gloryfikować UPA.

Jeśli ktoś uznaje Ukrainę (choćby i władze przejęli faszyści) za zagrożenie, mając obok Rosję z arsenałem nuklearnym, milionową armię postawioną w gotowość, nieobliczalną i zdolną do wszystkiego - to jest po prostu oderwany od rzeczywistości.

Również znam pewien kraj z aresnałem nuklearnym, milionową armią, nieobliczalną (zobacz spis krajów który podałem wcześniej) i zdolnym do wszystkiego. Jednak to i tak Rosja jest najgorsza, zresztą, co z tego że mają takie walory obronne? Tylko zazdrościć.

To tak jakby bać się małego pozera gimbusa, w momencie gdy w naszą stronę biegnie stado wściekłych "kibiców" np. Cracovii.

Że niby kibicami są Rosjanie? No tak, przecież to oni poniżają naszych przedstawicieli co chwilkę.

Ja nie czuję wielkiej sympatii do Rosji, ale też nie jestem zaślepiony, stwierdzam po prostu fakty

Nie jesteś zaślepiony, jednak udajesz że wymowny czyn popełniony przez Ukraińców to nic takiego. Mam dla Ciebie złe informacje. Tak, jesteś zaślepiony.

Ukraina, która nie dość, że jest bardzo biednym krajem i zacofanym krajem, który w dodatku przez wiele lat był rządzony niewłaściwie, to do tego jeszcze został napadnięty.

Ojojojoj, mi też jest tak bardzo żal tej Ukrainy, no przecież mamy z nimi tyle wspólnego, np. rzeź Wołyńska.

To, co robi Rosja nie różni się niczym od okradania chorego sąsiada z ostatnich bogactw, które mu zostały i ziemi. I to ten, kto twierdzi inaczej jest oderwany od rzeczywistości. Ja nie puszczam niczego w niepamięć tylko nawołuję do bycia obiektywnym zamiast stronniczym, aż do przesady.

Krym był, jest i będzie Rosyjski, koniec i kropka. Swoją drogą ciekawa manipulacja, przyrównać Rosję do tyrana a Ukrainę do okradanego chorego sąsiada.

Nie mam sąsiadów którzy mordują mój naród, a Ty?

Bandery w Ukrainie to dla mnie za mało by skreślić ten kraj. Powinniśmy pomagać Ukraińcom, ale i też patrzeć im na ręce.

Patrzmy im na ręce, najlepiej samemu trzymając Beryla.

• 2

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Służalczość /bo tak to mozna nazwać/ polskich władz wobec Ukrainy nie podoba się mieszkańcom pogranicznych powiatów. Prezydent Przemyśla wystosował do Bronisława Komorowskiego ostry list :

Prezydent Przemyśla Robert Choma w liście do prezydenta Polski Bronisława Komorowskiego pisze o wizycie tego drugiego w ukraińskim parlamencie w czasie, gdy podjęta została tam uchwała gloryfikująca Ukraińską Powstańczą Armię.

- Z satysfakcją przyjąłem wystąpienie pana prezydenta w ukraińskim parlamencie, w którym wspomniana została nasza wspólna historia i życzenia spokojnego oraz stabilnego rozwoju, pochwałę europejskich aspiracji Ukrainy – zaczyna Choma.

Dalej jest już jednak mniej przyjemnie.

- Moje oraz wielu mieszkańców Przemyśla zaniepokojenie, a nawet protest, budzi jednak fakt, że na tym samym posiedzeniu parlament ukraiński przyjął ustawę uznającą członków Ukraińskiej Powstańczej Armii za "bojowników o wolność”, także tych odpowiedzialnych za zbrodnie m.in. na Wołyniu. W Przemyślu mieszka zbyt wielu ludzi, którzy jeśli nawet nie pamiętają okrucieństw dokonywanych przez członków UPA, to mogą wymienić osoby z rodziny, które zostały przez tych "bojowników o wolność” zamordowane – twierdzi Choma.

I dalej:

- Żałuję, że taką decyzję podjęto w ukraińskim parlamencie w dniu wizyty pana prezydenta, ponieważ w moim odczuciu i wielu osób, które przekazały mi swoje uwagi, nie służy to dobrze polsko-ukraińskim stosunkom, a nawet jest odbierane jako milcząca zgoda polskich władz na decyzję podjętą przez ukraińskich deputowanych. Nasze relacje z sąsiadem zza wschodniej granicy powinny być one oparte na prawdzie historycznej, uwzględniającej także te tragiczne wydarzenia, a pomijanie ich w imię racji, których nie rozumiem, budzi mój sprzeciw.

http://www.nowiny24....EMYSL/150419916

Chociaż jest jeden człowiek, który nie boi się powiedzieć publicznie prawdy o wystąpieniu Bula Komora w ukraińskim parlamencie.

• 7

Cez77.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ukraincy gloryfikuja UPA i my mamy z tym problem ale Ukraine to nie obchodzi. My gloryfikujemy kontrowersyjne osoby jak pana o ps. Ogien. Czesi albo Slowacy tez przysylali dokumenty zwiazane ze zbrodnicza dzialanascia tego "zolnierza Przekletego" i jego oddzialu a IPN wubuchl smiechem w twarz przedstawicieli ktoregos z wymienionych panstw odpowiadajac, ze opowiedzieli dobry zart. Co lepiej, na poludniu kraju postawilismy mu pomnik.

My chcemy aby kazdy do okola rozliczyl sie z historia i oddal nam co stracilismy. W wielu przypadkach nawet nam nie przejdzie przez glowe aby samemu rozliczyc sie z historia. Co wiecej, rzadzacym nie przejdzie przez glowe aby rozliczyc sie historycznie z wlasnymi obywatelami. Krzyczymy o rekompensacie ze strony mordow SS, NKWD, UPA, armii Radzieckiej, Wehrmachtu itd. Moi dziadkowie dalej czekaja az panstwo rozliczy sie z nimi za krzywdy i mordy ze strony MO, UB i niedobitkow AL itd, tak samo ludnosc pograniczna ktora miala stycznosc z tymi jednostkami. Nie mowiac juz o zydach ktorzy sprzedali resztke czlowieczenstwa dla niemcow i komunistow i palili ludzi zywcem w stodolach.

Ostatnio widzialem zdjecie. Stoi zyd z kamienna twarza. W plaszczu, helmie na glowie i gwiazda dawida na ramieniu. Ma przed siebie dumnie wystawiona reke w ktorej trzyma Lugera i z kilku centymetrow od glowy POLSKIEJ kobiety z dzieckiem na reku wypala jej z tej broni prosto w glowe. Fotograf wojenny idealnie uchwycil kobiete w chwili smierci i wylatujaca krew z tylu czaszki. Ludzie do okola maja przerazenie na twarzach, dziecko placze. Zyd ktory zastrzelil ta kobiete byl Polskim zydem. Czyli obywatelem naszego panstwa. Kiedy z tego sie rozliczymy? Czy rodzina moze liczyc na rekompensate?

Kiedy rozliczymy sie z tego?

beztytuuxs4.jpg

Sa bohaterscy Polacy ale i w historii mamy kanalie o ktorych sie nie mowi i pomija ich tematy. Szkolom nadaje sie imiona zagorzalych komuchow i mordercow.

Nie gadajcie o rozliczaniu sie z UPA, SS itd. Powinnismy najpierw rozliczyc sie z wlasnymi obywatelami i ich przeprosic i wynagrodzic. Jak to zrobimy, mozemy zabrac sie za nekanie innych z powodu czarnych kart z historii.

0c35d4ec0330.jpg

Milczymy takze w takich tematach. Nikt nigdy przepraszam z naszej strony nie powiedzial.

Nie oczekujmy na przeprosiny sami nie przepraszajac za wyrzadzone krzywdy.

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cez77 świetny post, ale nie wymagaj zbyt wiele, połowa tych co krzyczą o Wołyniu czy UPA to przed Rosyjską agresją na Ukrainie nawet nie wiedziała kto to Bandera, a teraz strugają wielkich pokrzywdzonych przez historię.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.04.2015 - 08:00

• 2

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

Cez77 świetny post, ale nie wymagaj zbyt wiele, połowa tych co krzyczą o Wołyniu czy UPA to przed Rosyjską agresją na Ukrainie nawet nie wiedziała kto to Bandera, a teraz strugają wielkich pokrzywdzonych przez historię.

Co ma piernik do wiatraka?

Sądzisz, że skoro Polacy nie dbają o własną historię i przedtem nie wiedzieli o paru rzeczach to teraz mamy zamknąć oczy na to co się dzieje?

My chcemy aby kazdy do okola rozliczyl sie z historia i oddal nam co stracilismy.

Wcale, że nie.

Na chwilę obecną to wygląda tak, że robimy laskę wszystkim dookoła i mamy gdzieś społeczeństwo Polskie.

Oddajemy i dalej płacimy wielkie sumy dla tak wielce pokrzywdzonych żydków którzy wymuszają na nas odawanie majątków a potem się dziwią, że nie pałamy do nich zbyt wielkim szacunkiem.

Pomimo tego, że nasz kraj został zniszczony najpierw przez Nazistów a potem przez Sowietów to my mamy wszystkim płacić.

Jakoś nie zauważyłem abyśmy wymuszali na Niemcach czy Rosji zwrotu kasy za zniszczony kraj.

To jest chore, to jest po prostu chore jak łatwo daje się otumanić ciemny lud aby zapomniał o własnych korzeniach i historii.

Teraz jesteśmy otumaniani przez Rosyjską agresję w grze w której nie zrobić niczego.

Boli mnie też to, że my jako Polacy w dalszym ciągu nie nauczyliśmy się, że najlepiej s=jest liczyć na siebie a nie na "sojuszników"

Mało mamy takich przykładów z Historii?

-Pomogliśmy Austrii obronić się przed Imperium Osomańskim a oni dokonali na nas rozbioru, brak pomocy podczas I i II Wojny światowej. Powstrzymaliśmy bolszewików w 1920 przed najazdem na Europe i co? Nasi "sojusznicy" mieli na nas wywalone podczas początków II Wojny światowej.

Natomiast my dalej jak te osły myślimy, że może tym razem "sojusznicy" nam pomogą.

Polecam też przeczytać ten fragment wypowiedzi pod jednym z filmików na youtube < filmik dot. treningu służb specjalnych w Rosji, kanał Vickers Tactical >

jhUFDb3.png

Natomiast u nas słyszałem już sporo opinii, że gdyby była wojna wiele osób by uciekła jak tchórze zamiast bronić ojczyzny.

• 0

Cez77.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale przez ostatnie posty klocicie sie, ze nie mozna pomoc Ukrainie dopoki nie przeprosi nas za Wolyn. Gdybyscie chociaz wiedzieli kto zaczal mordowac, grabic i gwalcic na Wolyniu. Juz po 1920 roku dochodzilo do masowych mordow na Wolyniu i to na ludnosci Ukrainskiej. Poczytaj sobie jak dzialali np. Huzarzy Smierci. Co takie oddzialy wyprawialy na Litwie i Ukrainie. Mord naszych rodakow na Wolyniu byl tylko odwetem za to co my tam wyrabialismy. Dojdz chociaz do ludowych wierszy o tych jednostkach. Dzialali podobnie jak SS a dzialixz ramienia Polskiego rzadu i nie tylko oni. Ruscy tez rozpoczeli propagande, ze to nasz Szwadrony Smierci powrocily na Ukraine aby znow rozpaczac fale mordow i rozbioru. Czemu my za to nie przeprosimy? Zydom nic sie od nas nie nalezy a raczej oni powinni nam placic.

Te sprawy maja duzo wspolnego. Krzyczymy o rekompensate za Wolyn, za Katyn, za Oswiecim, za Smolensk, za Wolyn. Kiedy ja dostane rekompensate za mordy i grabiez? Kiedy Panstwo odda mi dobytek skradziony przez MO? Cztery lata temu dostalem list rzadowy ze zdjeciami pradziadka w pasiaku i aktem eksterminacji go. Czemu nie pociagniemy za to sprawcow do odpowiedzialnosci? Tylko czepiacie sie o Wolyn ktory zapoczarkowali Polacy?
  • 0

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

klocicie sie, ze nie mozna pomoc Ukrainie dopoki nie przeprosi nas za Wolyn.

Jest pewien kłopot.

Ja w ogóle nie chce im pomagać ani żadnemu innemu krajowi, ja chce abyśmy byli neutralni w stosunku do wszystkich ale też abyśmy mieli armię która nie będzie polegała tylko i wyłącznie na fałszywych sojusznikach a miała do swojej dyspozycji lokalne oddziały partyzanckie złożone z cywili.

Krzyczymy o rekompensate za Wolyn, za Katyn, za Oswiecim, za Smolensk, za Wolyn.

Niespecjalnie rozumiem, ale gdzie o takim czymś przeczytałeś?

Kiedy ostatno bul komor był w Kijowie i ich parlament uchwalił ustawę gloryfikującą upa to nasze media i politycy nie widzieli w tym nic złego.

• 0

Cez77.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To wchodzi na tematy polityczne wiec napisze ogolnie. Za Katyn co roku jest burza o pelne listy o przeprosiny itd. Za wolyn co roku jest burza o przeprosiny. Za Smolensk co roku rzadamy przeprosin za zamach. Dlugo wymieniac.

My mamy uchwaly gloryfikujace Szwadrony Smierci odpowiedzialne za pierwsze mordy na Wolyniu i to na ludnosci Ukrainskiej. Na to wychodzi, ze jestesmy chyba kwita i nie warto budowac nienawisci co zostalo juz sobie wyjasnione "X" lat temu?

Ale niestety Polska nie skupi sie na wlasnej armii. Bedzie dalej ufac USA. Musimy dobierac sobie sojusznikow ktorzy nie moga nam pomoc? Do okola jest tyle panstw z ktorymi mozna nawiazac dobre relacje.

Użytkownik Cez77 edytował ten post 14.04.2015 - 12:49

• 0

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

klocicie sie, ze nie mozna pomoc Ukrainie dopoki nie przeprosi nas za Wolyn.

Jest pewien kłopot.

Ja w ogóle nie chce im pomagać ani żadnemu innemu krajowi, ja chce abyśmy byli neutralni w stosunku do wszystkich ale też abyśmy mieli armię która nie będzie polegała tylko i wyłącznie na fałszywych sojusznikach a miała do swojej dyspozycji lokalne oddziały partyzanckie złożone z cywili.

Nasze położenie geopolityczne sprawia,że nie możemy być neutralni mamy do wyboru wschód albo zachód. Żeby uzyskać neutralność to musielibyśmy mieć nie tylko mega silną armię i super wielkie poczucie nacjonalizmu i świadomości kulturowej ale także musieliśmy być samowystarczalni surowcowo.

Silna Ukraina jest nam w interesie bo oddziela nas od Rosji.

Ruskie zabiły miliony ludzi i dalej zabijają, a wy się kłócicie co co Ukraińcy zrobili, bez sensu. Przypomnijcie sobie jak ruskie teatr wyzwalali, ilu zakładników przy okazji zabili albo jak szkołę wyzwalali,sami terroryści tak się przerazili, że wmieszali się w tłum i zdołali zbiec.

A teraz polecam o holokauście Słowian:

• 1

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

Przypomnijcie sobie jak ruskie teatr wyzwalali, ilu zakładników przy okazji zabili albo jak szkołę wyzwalali,sami terroryści tak się przerazili, że wmieszali się w tłum i zdołali zbiec.

Można kwestionować ich nieprofesjonalizm i nazbyt duże użycie siły ale czy od tamtych dni były jakieś zamachy?

W tym są jednak dobrzy, nie gadają z terorystami tylko ich wyrzynają tak jak to miało miejsce przed igrzyskami w Soczi gdy używając BMP zabijali potencjalnych terrorystów.

Nasze położenie geopolityczne sprawia,że nie możemy być neutralni mamy do wyboru wschód albo zachód. Żeby uzyskać neutralność to musielibyśmy mieć nie tylko mega silną armię i super wielkie poczucie nacjonalizmu i świadomości kulturowej ale także musieliśmy być samowystarczalni surowcowo.

Czechy, Słowacja, Węgry.

Leżą mniej więcej w tym samym miejscu co my a jednak współpracują z obiema stronami. Co ważniejsze, nie stosują też tak destruktywnej retoryki jak nasz nieudolny rząd.

Chciałbym też wspomnieć parę słów o AIIB oraz o umacnianiu Rubla.

Na pewno pamiętacie jak to wiele osób, mediów oraz serwisów mówiło o rychłym upadku ekonomii i dowaleniu Rubla do zera a tymczasem Rubel pomimo niskich cen ropy wzrasta jak żadna inna waluta. 

Russia’s currency went from being one of the worst-performing in the world last year to the best-performing in the first few months of 2015, according to Bloomberg. And few analysts saw the turnaround coming.

http://www.washingto...-can-this-last/

http://www.bloomberg...cy-becomes-best

+ coraz więcej krajów dołącza do AIIB, czyli do Azjatyckiego Banku Rozwoju prowadzonego przez Chińczyków 

http://en.wikipedia....Investment_Bank

W przeciągu ostatniego miesiącu do tego banku dołączyły takie kraje jak Wielka Brytania, Niemcy, Austria, Szwajcaria, Szwecja, Włochy, Francja.

http://www.pb.pl/404...zysty-i-zielony

Co to oznacza? Może to oznaczać, iż rodzi nam się nowy bank centralny który będzie odcinał USA od jakiejkolwiek władzy oraz zabierze im możliwość nakładania sankcji na jakiekolwiek państwa.

Najciekawsze jest to, że Ukraina również rozważa dołączenie do tego Banku aczkolwiek jak wszyscy wiedzą jest to bankrut bez własnych funduszy. Niemniej, tak jak wszyscy się śmiali z BRICS i innych pomysłów Chińczyków tak teraz do nich dołączają.

Zdaję sobie sprawę, że BRICS to nie to samo co AIIB.

Kilka innych artykułów

http://www.sott.net/...-system-Engdahl

http://www.ibtimes.c...poverty-1495362

Użytkownik Gaiuss edytował ten post 14.04.2015 - 13:36

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Można kwestionować ich nieprofesjonalizm i nazbyt duże użycie siły ale czy od tamtych dni były jakieś zamachy?

W tym są jednak dobrzy, nie gadają z terorystami tylko ich wyrzynają tak jak to miało miejsce przed igrzyskami w Soczi gdy używając BMP zabijali potencjalnych terrorystów.

Przy okazji zabijając setki dzieci, a ich zwłoki zgarniając koparkami - to jest dla Ciebie "dobre, bo wyrzynają", a Wołyń już Ci się tak nie podoba.

Co ma piernik do wiatraka?

Sądzisz, że skoro Polacy nie dbają o własną historię i przedtem nie wiedzieli o paru rzeczach to teraz mamy zamknąć oczy na to co się dzieje?

Szkoda, że otwieracie oczy tylko na Ukrainę, teraz gdy jest praktycznie pół trupem, a już nie pamiętacie co wyrządziła Nam Rosja, a jest tego 10 razy więcej, cóż za hipokryzja.

Różnica jest taka, że ja, Miłosz czy Kurusa nie popieramy Ukrainy dlatego, że Rosja wyrządziła nam więcej złego w przeszłości, a dlatego, że Rosja jest stokrotnie większym zagrożeniem dla nas i ogólnie dla pokoju w Europie od Ukrainy, Wy natomiast "stajecie po stronie" Rosji, bo...Wołyń. W zasadzie wygląda to tak:

-Rosja najechała Ukrainę...no tak, ale Wołyń...
-Okej, ale Rosja grozi wojną nuklearną...ale Wołyń!
-Ehh, ale to Rosja straszy, że zaatakuje kraje Bałtyckie i ćwiczy atak nuklearny na Warszawę...ale Wołyń!!
-Ale Ukraina jest trupem gospodarczym, ekonomicznym i militarnym! ...Ale Wołyń!!!
-Dobra, ale na Ukrainie żyją też normalni ludzie, a faszyści to niewielki odsetek...ale Wołyń!1!1!!
-W weekend spodziewamy się głębokiego ochłodzenia w Polsce i opadów śniegu...ale, ale...ale Wołyń :(

Zaczyna to powoli pachnięć jakąś nieuzasadnioną paranoją.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.04.2015 - 16:21

• 3

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

Wy natomiast "stajecie po stronie" Rosji, bo...Wołyń. W zasadzie wygląda to tak:

Arcyśmieszne, doprawdy.

Niemniej, już na samym początku mylisz 2 tragedie, zamach terrorystyczny w Teatrze 

Atak na moskiewski teatr na Dubrowce

Atak terrorystyczny na szkołę w Biesłanie

Natomiast te twoje koparki zgarniające ciała jest dosyć makabrycznym obrazem twojego własnego świata. Poproszę o jakieś dowody jeżeli uważasz, że takie coś miało miejsce. Gwoli ścisłości chodzi mi o te koparki co to zgarniały ciała.

to jest dla Ciebie "dobre, bo wyrzynają

Nie zrozum mnie źle ale zalecam czasami czytać zanim będziesz pluć jadem i tworzyć własne historyjki.

Dobre jest dla mnie to, że nie patyczkują się z zamachowcami.

Na parę tyg. przed Soczi miał miejsce zamach w autobusie i później na jakimś dworcu. Co zrobiły władze?

Zlokalizowali uczestników tych zamachów i bez zbędnych sądów wymierzyli im sprawiedliwość.

Różnica jest taka, że ja, Miłosz czy Kurusa nie popieramy Ukrainy dlatego, że Rosja wyrządziła nam więcej złego w przeszłości, a dlatego, że Rosja jest stokrotnie większym zagrożeniem dla nas i ogólnie dla pokoju w Europie od Ukrainy,

Nie popieramy Ukrainy ale popieramy ich dążenia do wprowadzania terroru < zakaz oglądania Rosyjskiej telewizji, wprowadzanie donosów na tych którzy są za Rosją itp. >

Nie popieracie Ukrainy ale nie widzicie niczego złego w tym, że tego samego dnia co był nasz Bul Komorowski oni uchwalili ustawę gloryfikującą upa, oun i cokolwiek tam jeszcze mieli.

Zaczyna to powoli pachnięć jakąś nieuzasadnioną paranoją.

Nieuzasadniona paranoja to strach przed Rosją i ciągłe wyszukiwanie informacji które by ten strach podtrzymywały i podsycały coraz bardziej.

Nieuzasadnionym jest też bezgraniczna wiara w "sojuszników" którzy mają 48H na zareagowanie na atak. Natomiast zareagują na to tak, że albo nas porzucą albo będą się grupować na lini Niemiecko-Polskiej gdyż to tam będzie linia frontu.

Wy natomiast "stajecie po stronie" Rosji

Niespecjalnie rozumiem albo to ty niespecjalnie chcesz zrozumieć to o czym piszę od już od dawna, że moim celem jest pozostawanie krajem neutralnym z dobrym wojskiem i dodatkowymi oddziałami w każdym mieście i wiosce < coś na wzór Szwajcarii >

Powiem też coś co już od dawana tak wiele osób próbuje zbić jako coś nieważnego.

W tej chwili najgroźniejszym krajem na świecie, krajem odpowiedzialnym za śmierć setek tysięcy, jeśli nie milionów ludzi i krajem który ma gdzieś wszystkich innych są U.S.A. 

To oni wpadli na pomysł aby ustawiać tarcze antyrakietowe w 2008+ na terenie Europy przeciwko bliżej nieokreślonemu wrogowi.

To oni wydają około 40% tego co cała reszta świata razem wzięta na przemysł militarny.

Kiedy skończyła się zimna wojna to oni wpompowywali coraz więcej i więcej kasy w wojsko. Przeciwko komu?

Po 1989 roku Rosja była rozbita nie miała wojska ani niczego innego, tak samo Chiny a mimo to ci strażnicy pokoju ładowali coraz więcej i więcej kasy w wojsko.

Przeciwko komu?

To jest dopiero śmieszne, nie dostrzegać prawdziwego agresora który swoim zachowaniem skłonił inne nacje do zbrojenia się i kolejnego wyścigu zbrojeń a potem zapomnieć o tym co wywołało ten wyścig zbrojeń i oskrżać państwa które w tym wyścigu wzięły udział jako niebezpieczne środowiska.

• 3

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niemniej, już na samym początku mylisz 2 tragedie, zamach terrorystyczny w Teatrze

Atak na moskiewski teatr na Dubrowce

z

Atak terrorystyczny na szkołę w Biesłanie

Nic nie mylę kolego, tylko wspomniałem o tej sytuacji, bo akurat to tam pozabijali dzieciaków.

Natomiast te twoje koparki zgarniające ciała jest dosyć makabrycznym obrazem twojego własnego świata. Poproszę o jakieś dowody jeżeli uważasz, że takie coś miało miejsce. Gwoli ścisłości chodzi mi o te koparki co to zgarniały ciała.

"Na miejscu tragedii nie zebrano nawet podstawowych dowodów. Następnego dnia po rzezi pod szkołą krążyły już buldożery. Spalona ziemia została zgarnięta i rzucona na zwał gdzieś za miastem. Potem okazało się, że z tej hałdy wystają resztki ludzkich kości i zabawki."
Link: http://www.paranorma...

Nie popieracie Ukrainy ale nie widzicie niczego złego w tym, że tego samego dnia co był nasz Bul Komorowski oni uchwalili ustawę gloryfikującą upa, oun i cokolwiek tam jeszcze mieli.

O widzisz, dokładnie o tym mówiłem...bo Wołyń! Idealnie potwierdziłeś to co napisałem w poście poprzednim.

Nieuzasadniona paranoja to strach przed Rosją i ciągłe wyszukiwanie informacji które by ten strach podtrzymywały i podsycały coraz bardziej.

Nieuzasadnionym jest też bezgraniczna wiara w "sojuszników" którzy mają 48H na zareagowanie na atak. Natomiast zareagują na to tak, że albo nas porzucą albo będą się grupować na lini Niemiecko-Polskiej gdyż to tam będzie linia frontu.

Może podasz mi też numery w totka wróżbito Macieju? Poza tym skoro tak bardzo chcesz być neutralnym i nie chcesz od nikogo pomocy to o co Ci chodzi, że Nam nie pomogą? Przecież dokładnie tego chcesz! Żeby nam nie pomagali i dali nam spokój. Rozdwojenie jaźni?

Naruszanie przestrzeni powietrznej, postawienie w gotowości bojowej całej armii od Moskwy po Kuryle, od Syberii po Chiny, ćwiczenia ataku nuklearnego na Warszawę, najazd na Ukrainę, grupowanie wojsk przy granicach - to nie jest paranoja, to są fakty kolego, a paranoją jest strach przed czymś co wydarzyło się 70 lat temu i dziś nie ma Ż A D N Y C H podstaw.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.04.2015 - 17:27

• 0

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

Poza tym skoro tak bardzo chcesz być neutralnym i nie chcesz od nikogo pomocy to o co Ci chodzi, że Nam nie pomogą? Przecież dokładnie tego chcesz! Żeby nam nie pomagali i dali nam spokój. Rozdwojenie jaźni?

Sorry resory ale ja chyba za głupi jestem aby zrozumieć co tutaj napisałeś. Wogóle myślałeś nad tym zanim to napisałeś?

Naruszanie przestrzeni powietrznej, postawienie w gotowości bojowej całej armii od Moskwy po Kuryle, od Syberii po Chiny, ćwiczenia ataku nuklearnego na Warszawę, najazd na Ukrainę, grupowanie wojsk przy granicach - to nie jest paranoja, to są fakty kolego, a paranoją jest strach przed czymś co wydarzyło się 70 lat temu i dziś nie ma Ż A D N Y C H podstaw.

Fakty są takie, że amerykański samolot szpiegowski zderzył się z chińskim myśliwcem w 2001 a rok temu doszło do przechwycenia kolejnego amerykańskiego samolotu przez Chiński.

http://en.wikipedia....Island_incident

http://thediplomat.c...f-us-spy-plane/

Widzisz, takie rzeczy jak naruszanie przestrzeni powietrznej jest powszechne tylko nie jest aż tak bardzo nagłaśniane jak te Rosyjskie.

Muszę ciebie zmartwić ale ćwiczenie gotowości bojowej jest dokonywane raz na jakiś czas przez parę państw.

Co do tego "pozorowanego ataku nuklearnego" to tak naprawdę nic innego jak zwykłe ćwiczenia tylko, że z pozorowanym atakiem nuklearnym.

Taka jest prawda, jest bolesna ale prawdziwa.

Te ćwiczenia miały miejsce w 2009 roku i były odpowiedzią na amerykańskie tarcze antyrakietowe.

Grupowanie wojsk Rosyjskich, według informacji NATO to tam zapewne dalej są tysiące sił i setki czołgów.

Szkoda tylko, że dalej co poniektóre osoby uważają, że te antyPolskie nastroje i wymierzone przeciwko nam ćwiczenia wzięły się z nikąd a już na pewno my niczego takiego nie sprowokowaliśmy i nie prowokoujemy.

Gdyż jeśli niczego nie prowokujemy to dlaczego Rosja nie ćwiczy tych ataków na Czechy, Słowację, Litwę? Tylko akurat na nas.

O widzisz, dokładnie o tym mówiłem...bo Wołyń! Idealnie potwierdziłeś to co napisałem w poście poprzednim.

O, widzisz, dokładnie o tym mówiłem... bo nie patrzę na całokształt a tylko na wycinek który pasuje do mojego światopoglądu.

a paranoją jest strach przed czymś co wydarzyło się 70 lat temu i dziś nie ma Ż A D N Y C H podstaw.

Mówisz o ataku Sowietów na Polskę?

Jeżeli ktoś tutaj zaatakuje i chce wojny to tylko USA od którego w tej chwili odwraca się coraz to więcej krajów z różnorakich powodów.

Z powodu chamskiego szpiegowania i wplątywania w intrygii itd.

Rosja pomimo sankcji nałożonych i niskiej ceny ropy zalicza wzrost pomimo prognozowanych spadków. Samo to, że Rubel zyskał około 20-30% w 2 miesiące w stosunku do EUR  jest ciekawe. Ciekawym jest również to, iż dzięki tym sankcjom rynek wewnętrzny ma szansę na rozwój.

http://www.bloomberg...UBEUR:CUR/chart

Może wyjść na to, że sankcje pomogły wewnętrznemu rynkowy Rosji patrząc na długoterminowy okres.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych