Ja tylko jedno napiszę, Panie Milosz i Panie Daniel proszę przestać używać mojego tekstu
Sorry resory, ale ja chyba za głupi jestem
Który jest oparty na sarkazmie. Gdyż to są podjazdy chamskie i wskazujące na brak poszanowania dla drugiej osoby.
A Czeczenia, Afganistan? Czechy 68r.? Mówi Ci to coś? Finlandia 39? Walory obronne? Ostatnio ruscy ćwiczyli „obronę” poprzez atak atomowy na Warszawę, jaja sobie robisz.
Powiem to raz i więcej razy dyskutować nie będę na ten temat.
Nikt nie mówi, iż Rosja nie popełniała zbrodni. Aczkolwiek ja bym tutaj użył mechanizmu huśtawki.
Po jednej stronie są USA a po drugiej Rosja.
Centralnym pkt. jest świat i jego bezpieczeństwo.
USA to stutonowy kolos który wywiera ogromną presję i doprowadził do zwiększenia napięć na świecie, natomiast Rosja to tona lub dwie.
Afganistan to kompletna porażka za którą trzeba obarczać zarówno Rosję jak i Stany. Tutaj nie ma kto jest bardziej winny, gdyż Rosja walczyła wtedy z Talibanami uzbrojonymi w Amerykańską broń a potem Talibowie z Amerykanami uzbrojonymi w Rosyjską i resztkami Amerykańskiej.
Finlandia?>
Zdawało mi się, że trzymamy się jednak ostatnich 50 lat a nie jeszcze dalszej historii.
Ale większość Ukraińców nie popiera Banderowców i tego, co robią. Podczas ostatnich wyborów parlamentarnych, nacjonalistyczne, faszystowskie partie, czyli Swoboda i Prawy Sektor, otrzymały łącznie w przybliżeniu 6, 5 procent poparcia.
Masz stuprocentową rację. Natomiast to, że prezydent Poroszenko oficjalnie popiera UPA i traktuje ich jako bochaterów nawet w towarzystwie Polskich władz to nic takiego. W końcu to tylko 6,5%
Masz ewidentny problem z życiem z przeszłością
Ukraina nigdy nie była państwem a zawsze należała do Polski. Przypomnę ci też coś jeszcze, większość ukraińskiej szlachty wolała Polską szlachtę od własnych ziomków. ( ziomek w kontekście historycznym )
Budowa państwa ukraińskiego była rzeczywiście mozolna i trudna. Tragedią tego narodu było to, że prawie nie miał już elit. Magnaci ruscy byli zafascynowani polską kulturą – pragnęli polonizacji, przechodzili na katolicyzm. I po jakimś czasie tacy Czartoryscy czy Sapiehowie niczym się nie różnili od etnicznych Polaków – również jeśli chodzi o traktowanie chłopstwa
Czy mi się zdaje, czy też Pan Milosz i Pan Daniel mają coraz to mnie i mniej sensownych argumentów a coraz bardziej stosują język pełen ukrywanej wściekłości i bezradności.
Użytkownik Gaiuss edytował ten post 15.04.2015 - 11:33