Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina-Konflikt

• Zamknięty Temat jest zamknięty
838 odpowiedzi w tym temacie

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Konkretnie miałem na myśli miejsce, jakim jest PARLAMENT, widziałeś kiedyś w parlamencie niemieckim ustawę pochwalającą działalność oddziałów SS. Nie musisz odpowiadać, ja też nie.

Jeszcze nie wdziałem, ale za to widziałem, co wyprawiają faszyści z NPD. Wypowiedzi działaczy NPD i partyjne materiały pełne są treści antysemickich i ksenofobicznych, a także gloryfikujących Adolfa Hitlera, określanego mianem „największego syna narodu niemieckiego”. NPD stała się przystanią dla ludzi o skrajnie prawicowych poglądach. Współpracuje ze skinheadami, a także prowadzi akcję pozyskiwania młodzieży, głównie za pomocą Internetu.

Tak, ale Ci ludzie są w rządzie i sterują krajem.

Których popiera tylko sześć procent Ukraińców. Ludzie z tak mizernym poparciem nie mogą być traktowani, jako głos całego narodu, a ty cały czasz starasz się przedstawiać sprawę w taki sposób i robisz z igły widły. Nawet nie starasz się obiektywnie spojrzeć na tą sprawę.

To drugi raz kiedy wypisujesz te 4 przypadki ale to dobrze, pewnie okazało się że nie ma ich więcej.I wracamy do sytuacji z poprzedniej strony, ja napiszę Ci że "grzechów" USA jest 30 razy więcej a Ty mi odpowiesz że gdybyś miał wybierać to wolisz jankesów.

Daniel już ci na to odpowiedział, ja tylko dodam, żebyś przestał się ośmieszać.

W procesie edukacyjnym mówi się również o przebijaniu kobiety w ciąży bagnetem, ale to pewnie przespałeś.

Nie przespałem. Mówi się również o tym, że do tych wydarzeń doszło dawno temu, z tego można wywnioskować, że sprawcy tych mordów już dawno nie żyją, albo właśnie umierają. I o tym, że Polacy w odwecie mordowali Ukraińców, szkoda, że o tym zapominasz. Piszesz o Wołyniu tak jakby to miało miejsce wczoraj. To, co ty proponujesz nam wszystkim, to nienawiść do Ukraińców i zastosowanie prawa dziedziczenia winy wobec następnego pokolenia. Nie podzielam twojej wizji, nie jestem Koreańczykiem z Korei Północnej.

Widzę, że Twoja orientacja dotycząca osób cytowanych jest na podobnym poziomie co logika wypowiedzi.

To twoja orientacja dotycząca osób cytowanych jest na podobnym poziomie, co logika wypowiedzi. W twoich cytatach nigdy nie wiadomo, kto co napisał, bo wszystkie są anonimowe – właśnie, dlatego się pomyliłem, niestety nie mogę już tego poprawić. A o logice wypowiedzi to nawet nie wspomnę.

Oni nie ograniczają się do „poniżania” przedstawicieli tylko całych narodów.
A Czeczenia, Afganistan? Czechy 68r.? Mówi Ci to coś? Finlandia 39?

Oba te zdania mojego autorstwa, nie dość, że są wyrwane z kontekstu, tak jak większość twoich cytatów, to jeszcze odnoszą do zupełnie różnych spraw. Daruj sobie.

Tylko że ja nie chcę pomagać temu "choremu pacjentowi" tak samo jak reszta krajów, bo nie mają w tym interesu.

Co jest oczywistą bzdurą. Jak nie chcesz to nie pomagaj, nikt cię nie zmusza.

UE pomaga Ukrainie? Ty tak na serio?

http://wpolityce.pl/...nie-18-mld-euro

Dopóki jest słaba i słaba pozostanie.

Rosją powinieneś straszyć a nie Ukrainą. Teraz nawet najbardziej prawicowe organizacje na Ukrainie, których tak bardzo się obawiasz, publicznie dziękują Polakom za rozumienie obecnej sytuacji i za wsparcie. Nawet, jeżeli Ukraińcom kiedyś uda się odbudować swój kraj, w co wątpię ze względu na Rosję, bo jej interesie jest słaba Ukraina, to nie będą nam wrodzy.

Czkam na dalsze perypetie "kacapów, bydła, motłochu", tylko skoczę po popkorn.

Mam nadzieję, że następnym razem i po konsumpcji popcornu napiszesz coś mądrzejszego i darujesz sobie insynuacje i manipulacje.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 16.04.2015 - 13:40

• 1

Kuruša.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W całym moim życiu nie czytałem tak idiotycznej dyskusji jak toczy się tutaj. Wieczne odwracanie kota ogonem. Nie będę odnosił się do wszsytkich bzdur jakie padły w ciągu mojej nieaktywności, bo to byłoby bez sensu.

Finlandia?>
Zdawało mi się, że trzymamy się jednak ostatnich 50 lat a nie jeszcze dalszej historii.

TO ZOSTAW TEN WOŁYŃ

USA to stutonowy kolos który wywiera ogromną presję i doprowadził do zwiększenia napięć na świecie, natomiast Rosja to tona lub dwie.

Nieprawda- gdyby ZSRR nie zakazał państwom satelickim przyjęcia pomocy od WREDNEGO USA- planu Marschalla- to dzisiaj żylibyśmy sobie jak w Norwegii albo innej Szwecji i być może nie byłoby zimnej wojny. Gdyby Rosji zależało na końcu wojny to pozwoliłaby na lądowanie aliantów na Bałkanach i szybsze oswobodzenie Europy Środkowej. Pomyśl trochę bo to już jest żałosne.

Masz stuprocentową rację. Natomiast to, że prezydent Poroszenko oficjalnie popiera UPA i traktuje ich jako bochaterów nawet w towarzystwie Polskich władz to nic takiego. W końcu to tylko 6,5%

6,5% popiera banderowców- zagrożenie dla całego świata

ponad 40% Rosjan pragnie powrotu do komunizmu- normalka.

Stary, 40% Rosjan chciałaby znowu komunizmu, chcieliby znowu walczyć o wyzwolenie światowego proletariatu, a Ty straszysz mnie 6,5% poparciem dla banderowców.

Nie będę już pisać o zaszłościach historycznych, bo Ukraińcy na prawdę mieli nas za co bić. Pisałem o tym w usuniętym wątku, nie chce mi się powtarzać bo i tak nie zrozumiesz.

Pokaż mi jednego polskiego bohatera narodowego który nie mordował i który nie namawiał do mordowania.

gaius, jak piszesz, że rosyjska gospodarka odbija się od dna to zmień dilera. Ichnia waluta wcale nie rośnie tak szybko, a porównywanie jej do kursu euro jest bez sensu- bo euro słabnie.Np wczoraj więcej przybrało się... ukraińskiej hrywnie niż rublowi. Nie mówiąc już o tym, że w tym tygodniu zmieniła się prognoza dla Rosji z -3% do -3,8%. Jak w takim tempie będzie spadać to pod koniec roku wyjdzie -10%.

Raz piszesz, że to Ukraina jest zagrożeniem, a raz że nie wytrzyma bo jest bankrutem. Bankrut jest dla nas zagrożeniem?

Wytłumacz mi w końcu jak można czuć się zagrożonym tarczą

Wytłumacz mi w końcu jak można mówić o agresji USA w Europie kiedy w ciągu 20 lat wycofali 7500 z 7900 głowic nuklearnych z tego kontynentu

Wytłumacz mi, jak można mówić na prawo i lewo o Wołyniu a milczeć o Katyniu, łagrach i sowietyzacji.

Pięknie brzmi, jak mówisz, że powinniśmy być w stanie obronić się sami... Zdajesz sobie sprawę, że aby posiadać zadowalającą ilość 150 samolotów wielozadaniowych musielibyśmy poświęcić calutki nasz roczny budżet na armię? a gdzie reforma marynarki, a armii?

Prosta matematyka, może chociaż liczby do Ciebie przemówią. Nasz budżet to 32 mld zł rocznie.

zakup 90 samolotów typu typhoon- 32,4mld zł (bez rakiet)

zakup 4 korwet typu visby- 2,5 mld złotych

zakup 600 czołgów leopard- prawie 10 mld złotych

zakup 5 średnich okrętów podwodnych scorpene- 6,75 mld złotych

Podaj mi sposób, w jaki to zrobić. Aby być w stanie obronić się samemu, potrzebujemy jeszcze:

1. artylerii ciężkiej

2. rakiet strategicznych

3. wyrzutni antyrakietowych

4. śmigłowców bojowych

5. transporterów opancerzonych

6. samolotów rozpoznawczych

7. bojowych wozów piechoty

8. samolotów transportowych

9. większej ilości wojska

Podaj mi proszę sposób, jak mamy przygotować się do poważnej wojny obronnej w ciągu najbliższych 10 lat.

• 4

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie będę już pisać o zaszłościach historycznych, bo Ukraińcy na prawdę mieli nas za co bić.

Wiesz co ty w ogole czlowieku pieprzysz? Niemcy tez mieli nas za co bic, Rosjanie tez? Ty jestes Polakiem w ogole?

Wytłumacz mi, jak można mówić na prawo i lewo o Wołyniu a milczeć o Katyniu, łagrach i sowietyzacji.

No rzeczywiscie widze jak w Polsce sie mowi na prawo i lewo o tym pierwszym, o drugim pewnie w ogole ... lol ...

• -1

Kuruša.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz co ty w ogole czlowieku pieprzysz? Niemcy tez mieli nas za co bic, Rosjanie tez? Ty jestes Polakiem w ogole?

Ano to:

-brutalne stłumienie buntu Chmielnickiego

-brak Ukraińców w Sejmie I Rzeczpospolitej

-prześladowania prawosławnych

-niedopuszczenie Ukraińców do obejmowania folwarków(nawet podczas zaborów dominowali Polacy)

-sprowadzenie kultury ukraińskiej do poziomu wsi- do około 1630 roku byli książęta rusińscy, potem się spolonizowali

-prześladowanie w czasie II RP(np. przymusowa polonizacja)

-wcielenie do Polski mimo umowy Piłsudskiego z Petlurą na mocy której miała powstać Ukraina(zwyciężyła koncepcja uniwersalistyczna Polski- zamiast bloku państw wcielono kresy bezpośrednio do Polski)

Tak, jestem Polakiem. I nie mam potrzeby zakłamywania historii. Nas w szkole uczą jacy to nie jesteśmy święci i wiecznie pokrzywdzeni, ale cóż, prawda jest nieco inna- jak zawsze zresztą. Prawda jest taka, że to przez nas Ukraińcy nie mają swojej wysokiej kultury- bo myśmy ich zgnietli. 

A tak w ogóle to widzę, że jest jakiś kanon bycia Polakiem, hę?

• 2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podaj mi proszę sposób, jak mamy przygotować się do poważnej wojny obronnej w ciągu najbliższych 10 lat.

Może w taki sposób? http://bellum.com.pl...ria-jest-armia/ W Szwajcarii, powszechność obrony własnego kraju, oraz świadomość obowiązku przenika niemal każą sferę życia. Najważniejsze w doktrynie Szwajcarii, co uważam że powinno być wprowadzone w Polsce, jest przygotowanie systemowe obywateli do wojny partyzanckiej, milion przeszkolonych partyzantów to jest prawdziwa siła. Myślę że ten pomysł mógłby udać się na Polskim gruncie.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 16.04.2015 - 15:00

• 1

Kuruša.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jest sposób tylko i wyłącznie na zwiększenie ilości żołnierzy. Kupa wojska nic nie poradzi wobec iskanderów czy su-25 albo t-90. Owszem, jest to potrzebne, ale nie rozwiąże problemu- skąd wziąc pieniądze na broń, na szkolenia. Żaden taki poborowy nie będzie też doskonałym pilotem czy celującym w czołgu- tu potrzeba już stałej armii niestety.

i pieniędzy, których zwyczajnie nie mamy.

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ano to:

-brutalne stłumienie buntu Chmielnickiego

-brak Ukraińców w Sejmie I Rzeczpospolitej

-prześladowania prawosławnych

-niedopuszczenie Ukraińców do obejmowania folwarków(nawet podczas zaborów dominowali Polacy)

-sprowadzenie kultury ukraińskiej do poziomu wsi- do około 1630 roku byli książęta rusińscy, potem się spolonizowali

-prześladowanie w czasie II RP(np. przymusowa polonizacja)

-wcielenie do Polski mimo umowy Piłsudskiego z Petlurą na mocy której miała powstać Ukraina(zwyciężyła koncepcja uniwersalistyczna Polski- zamiast bloku państw wcielono kresy bezpośrednio do Polski)

Tak, jestem Polakiem. I nie mam potrzeby zakłamywania historii. Nas w szkole uczą jacy to nie jesteśmy święci i wiecznie pokrzywdzeni, ale cóż, prawda jest nieco inna- jak zawsze zresztą. Prawda jest taka, że to przez nas Ukraińcy nie mają swojej wysokiej kultury- bo myśmy ich zgnietli. 

A tak w ogóle to widzę, że jest jakiś kanon bycia Polakiem, hę?

Co za debil. Ty wiesz w ogole co sie tam dzialo zeby mowic, ze sobie na to zasluzyli? Nikt sobie na takie cos nie zasluzyl. Ani Ukraincy nie zasluguja na takie cos, ani Polacy, ani Niemcy, ani Rosjanie, rozumiesz to? Lecz sie.

obraza.gif

/Connor

• 0

razzish.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Specjalnie dla Pana Miłosza będę pisał którą osobę cytuję aby później nie zarzucił mi że przez to się pomylił.

Bo jak wszyscy wiem, to czy napiszę od kogo cytuję wypowiedź ma związek z tym czy osobą się pomyliła cytując mnie.

A zatem Pan Daniel.

No już to słyszałem 5 lat temu, że już już i Chiny, Indie, Brazylia czy Rosja zjedzą USA, a te upadnie. No pech, lata lecą, a wciąż USA jest największym mocarstwem.

USA jest potęgą militarną, ale zarazem bankrutem, ogólnie..to kolos który chwieje się na drewnianych nóżkach.

Za dużo wydają na wojsko i w jakiś sposób muszą zmniejszyć jego ilość, najlepszym sposobem wydaje się wojna.

A jakim zagrożeniem jest Korea PŁN? To ten kraik co puszcza rakiety, które lecą 30m i spadają do morza? Już Ci Monolith coś o tym napisał - bądź poważny.

Myślę że Koledze nie chodziło o to czy dane państwo jest groźne, tylko jak jego groźby mają się do działań.

To weź jeszcze napisz kto ich zmusił do atakowania Krymu, aaa...no tak obrona ludności rosyjskojęzycznej, czyli w sumie Rosjanie są zmuszeni atakować 90% świata.

Krym był od zawsze Rosyjski i zarówno historycy jak i politycy przewidzieli już dawno temu że prędzej czy później wróci do Rosji.

Na Kubie też nie chcieli.

Fakt, na Kubie mieli za czasów ZSRR (głowy nie daję ale razem z rozbrojeniem pocisków chyba opuścili bazę), teraz mają 2 bazy poza swoim krajem.

Trzyma w swoim kraju, bo atakuje szczególnie swoich sąsiadów, więc to normalne. A tak poza tym USA stacjonuje w wielu miejscach, bo te kraje tego chcą. Rosji nikt nie chce, hmm ciekawe czemu?

Nieprawda, na prośbę Kirgistanu wojska rosyjskie stacjonują w tamtych obszarach.

Teraz Pan Miłosz

Jeszcze nie wdziałem, ale za to widziałem, co wyprawiają faszyści z NPD. Wypowiedzi działaczy NPD i partyjne materiały pełne są treści antysemickich i ksenofobicznych, a także gloryfikujących Adolfa Hitlera, określanego mianem „największego syna narodu niemieckiego”. NPD stała się przystanią dla ludzi o skrajnie prawicowych poglądach. Współpracuje ze skinheadami, a także prowadzi akcję pozyskiwania młodzieży, głównie za pomocą Internetu.

Na świecie jest/było pełno takich bojówek

IRA, Czerwone Brygady, FCA, ETA, mogę wymieniać dalej, tylko po co?

Podkreśliłem miejsce w którym dokonano gloryfikacji UPA, PARLAMENT.

Nie widzisz różnicy?

Których popiera tylko sześć procent Ukraińców. Ludzie z tak mizernym poparciem nie mogą być traktowani, jako głos całego narodu, a ty cały czasz starasz się przedstawiać sprawę w taki sposób i robisz z igły widły. Nawet nie starasz się obiektywnie spojrzeć na tą sprawę.

Obiektywnie to Rosja toczy grę polityczną z Ukrainą, a nie z nami. Ludzie tacy jak Ty wojują szabelką na lewo i prawo starając się rozpocząć III wojnę światową.

Dlaczego nie możemy być neutralni w tym konflikcie?

Może i mają małe poparcie, ale jeżeli istnieje nawet cień podejrzenia że takie nastroje panują na wschodniej granicy, trzeba to mieć na uwadze.

Daniel już ci na to odpowiedział, ja tylko dodam, żebyś przestał się ośmieszać.

Co w tym co napisałem mnie ośmieszyło. Ukazałem jedynie Twoją hipokryzję, negujesz jeden kraj za agresje ślepo broniąc inny kraj, albo czarne jest czarne, albo będziesz manipulował faktami jak teraz.

Nie przespałem. Mówi się również o tym, że do tych wydarzeń doszło dawno temu, z tego można wywnioskować, że sprawcy tych mordów już dawno nie żyją, albo właśnie umierają. I o tym, że Polacy w odwecie mordowali Ukraińców, szkoda, że o tym zapominasz. Piszesz o Wołyniu tak jakby to miało miejsce wczoraj. To, co ty proponujesz nam wszystkim, to nienawiść do Ukraińców i zastosowanie prawa dziedziczenia winy wobec następnego pokolenia. Nie podzielam twojej wizji, nie jestem Koreańczykiem z Korei Północnej.

A zatem źli rosjanie którzy mordowali polaków również nie żyją i nie trzeba pałać do nich nienawiścią.

Krytykujesz Rosję za obecne przewinienia, jednak co złego oni uczynili dla Polski w ostatnich 10 latach?

Przyjęcie naszych na olimpiadzie z pełnym szacunkiem.

Wielokrotne marsze naszych wojsk które ukazałem kilka stron wcześniej - również z pełnym szacunkiem.

Spokojna mowa polityczna (czego nie można powiedzieć o naszych przedstawicielach którzy najchętniej wcisnęli by czerwony przycisk z napisem III WŚ).

Pamiętasz propozycję dotyczącą Sikorskiego? Fakt, kosztem Ukrainy ale jeżeli to nie jest przykład zaufania to Ciebie nic już nie przekona.

Prawda jest taka że to my od ostatnich lat atakujemy ich słownie (bo fizycznie nie mamy predyspozycji), a oni milczą i czekają.

To twoja orientacja dotycząca osób cytowanych jest na podobnym poziomie, co logika wypowiedzi. W twoich cytatach nigdy nie wiadomo, kto co napisał, bo wszystkie są anonimowe – właśnie, dlatego się pomyliłem, niestety nie mogę już tego poprawić. A o logice wypowiedzi to nawet nie wspomnę.

Kolego, sam się bronisz, nie muszę nic pisać na temat Twojej osoby.

To kogo cytuję i czy dopiszę kto to był miało wpływ na to że Ty się pomyliłeś i zacytowałeś inną osobę.

"A o logice wypowiedzi to nawet nie wspomnę." :D

Specjalnie dla Ciebie będę dopisywał kogo cytuję, tylko już się nie myl.

Oba te zdania mojego autorstwa, nie dość, że są wyrwane z kontekstu, tak jak większość twoich cytatów, to jeszcze odnoszą do zupełnie różnych spraw. Daruj sobie.

A czy to ważne że są wyrwane z kontekstu. Nie miałem za cel zmienić sensu Twojej wypowiedzi tylko pokazać że również odnosisz się do historii jednocześnie w tym samym poście zarzucając to mi.

Co jest oczywistą bzdurą. Jak nie chcesz to nie pomagaj, nikt cię nie zmusza.

Już widzę Ukrainę w UE i NATO. Powiedz mi, w tym równoległym świecie w którym mieszkasz, też piszą takie bzdury?

http://wpolityce.pl/...nie-18-mld-euro

Bardzo Cię proszę, napisz mi na co trafiły te pieniążki.

Rosją powinieneś straszyć a nie Ukrainą. Teraz nawet najbardziej prawicowe organizacje na Ukrainie, których tak bardzo się obawiasz, publicznie dziękują Polakom za rozumienie obecnej sytuacji i za wsparcie. Nawet, jeżeli Ukraińcom kiedyś uda się odbudować swój kraj, w co wątpię ze względu na Rosję, bo jej interesie jest słaba Ukraina, to nie będą nam wrodzy.

Masz na myśli te organizację które powiedziały że zaakceptują Polskę w zamian za ich dawne ziemie?

Albo te które w Parlamencie na szczeblu państwowym mają uczcić Petro Diaczenkę, kata Powstania Warszawskiego…?

Mam nadzieję, że następnym razem i po konsumpcji popcornu napiszesz coś mądrzejszego i darujesz sobie insynuacje i manipulacje.

Piszę nieprawdę, manipuluję i insynuuję.

A ja myślę że po prostu się z Tobą nie zgadzam.

Użytkownik razzish edytował ten post 16.04.2015 - 20:33

• 0

Kuruša.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Za dużo wydają na wojsko i w jakiś sposób muszą zmniejszyć jego ilość, najlepszym sposobem wydaje się wojna.

Wojna jest najlepszym sposobem na zmniejszenie ilości wojska jest wojna.

Dziękuję, nie mam pytań.

Krym był od zawsze Rosyjski i zarówno historycy jak i politycy przewidzieli już dawno temu że prędzej czy później wróci do Rosji.

I co to kogo obchodzi? Obecnie Krym jest zamieniany w twierdzę. Ludzie nie mają dostępu pełnego do wody, umiera turystyka. Poczekaj trochę i okaże się, że Krym jest ciężarem dla Rosji.

Dlaczego nie możemy być neutralni w tym konflikcie?

Bo Dania i Norwegia też chciały być neutralne w 1940.

Krytykujesz Rosję za obecne przewinienia, jednak co złego oni uczynili dla Polski w ostatnich 10 latach?

Chociażby ominęli nas gazociągiem Nord Stream,, grożą nam iskanderami, ćwiczą atak nuklearny na Warszawę i nakładają na nas nieustannie embargo?

• 1

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A do moich wypowiedzi się nie odniesiesz? Od zawsze Krym jest szwedzki! Albo bizantyjski! Albo włoski (republika Genui)! Co tam, jak od zawsze, to jeszcze trzeba dorzucić Bułgarów, Awarów, Hunów, Finów (sic!), a w sumie to ogólnie Praindoeuropejczyków - może więc irański, pakistański albo bramiński?

A jeśli mamy na uwadze ostatnie 50 lat, to Ukraina jest sowiecka, razem z Bałkanami, państwami bałtyckimi i... Polską. Niezła argumentacja. Niezłe "od zawsze"...

Bardzo Cię proszę, napisz mi na co trafiły te pieniążki.

Nie mydl oczu. Twierdziłeś, że UE nie pomaga Ukrainie. Mogliby sobie nawet wyrzucić te pieniądze do Morza Czarnego, ale to nie neguje faktu, że UE im te pieniądze dała. Koniec. Przyznaj się do błędu, zamiast kręcić bez sensu.

A zatem źli rosjanie którzy mordowali polaków również nie żyją i nie trzeba pałać do nich nienawiścią.

Jak najbardziej. Tyle, że 40 % społeczeństwa rosyjskiego, jak ktoś wyżej napisał, tych morderców gloryfikuje. Mamy 6,5% obywateli Ukrainy przeciwko circa 40% populacji Rosji. Biorąc pod uwagę różnice demograficzne... sam sobie odpowiedz, kto jest większym zagrożeniem. Tu nie chodzi o pałanie nienawiścią do wszyskich Rosjan za 39' i późniejszą okupację. Tu chodzi o fakt, że "ci źli Rosjanie" (Tak swoją drogą, to sugerowałbym jednak pisanie narodowości z wielkiej litery. To nie kwestia mojego czepialstwa czy stricte poprawności językowej, ale pewnego szacunku.) są dla dzisiejszych Rosjan nierzadko wzorem. To trochę problem, nieprawdaż?

Masz na myśli te organizację które powiedziały że zaakceptują Polskę w zamian za ich dawne ziemie?

Albo te które w Parlamencie na szczeblu państwowym mają uczcić Petro Diaczenkę, kata Powstania Warszawskiego…?

A ten dalej swoje. Policz sobie na paluszkach (co byś się nie czepiał - to jest metonimia, jestem świadom, że nie masz aż tylu palców...), o ilu jest więcej neokomunistów od neobanderowców. My nie stosujemy podwójnych standardów - to czysta matematyka. Dopóki tego nie zrozumiesz, to będzie nam trudno dyskutować.

Użytkownik Monolith edytował ten post 16.04.2015 - 21:42

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

razzish w zasadzie do mnie odniosłeś się tak, że nie mam co komentować, ale pozwolisz, że coś naprostuję:

Fakt, na Kubie mieli za czasów ZSRR (głowy nie daję ale razem z rozbrojeniem pocisków chyba opuścili bazę), teraz mają 2 bazy poza swoim krajem.

Ten fragment to kłamstwo, gdyż Rosja posiada bazy wojskowe w takich miejscach jak:
-Białoruś
-Mołdawia
-Ukraina
-Armenia
-Gruzja
-Kazachstan
-Kirgistan
-Tadżykistan
-Syria
-Wietnam

Jak widać, w zasadzie większość to "sąsiedzi" tak jak pisałem, ponadto nie wiem czy są to wszystkie bazy na świecie, w każdym bądź razie nie są to dwie bazy - tym bardziej, że ja wymieniłem tylko listę państw, baz w tych krajach jest znacznie więcej.

Jeszcze to:

Ważne słowo: "BYŁ". Naprawdę chcesz zacząć negocjacji wszystkich państw co kiedyś było kogo i co trzeba komu zwrócić? Liczy się to co jest teraz, a nie co było X lat temu.

• 1

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

r

Ważne słowo: "BYŁ". Naprawdę chcesz zacząć negocjacji wszystkich państw co kiedyś było kogo i co trzeba komu zwrócić? Liczy się to co jest teraz, a nie co było X lat temu.

No to Ty nie wiedziałeś że świat i cała jego historia zaczęła się 8 kwietnia 1783 ? :D

Ręce i nogi opadają, jak czytam bzdury, że Krym był rosyjski od ZAWSZE.

Te zawsze zaczęło się w 1783 roku, kiedy to caryca Katarzyna II przyłączyła Krym do Rosji.. 

• 3

Gaiuss.
Reputacja

Napisano

Panie Danielu tym zdaniem dyskredytujesz wiele swoich poprzednich słów i twierdzeń.

Liczy się to co jest teraz, a nie co było X lat temu.

teraz mają 2 bazy poza swoim krajem.

Można tutaj debatować nad tym aczkolwiek i tak napiszę.

-Białoruś
-Mołdawia
-Ukraina
-Armenia
-Gruzja
-Kazachstan
-Kirgistan
-Tadżykistan

Te wszystkie państwa praktycznie graniczą z Rosją i są to zapewne bazy jeszcze z czasów ZSRR.

Natomiast faktyczne bazy za granicą to właśnie 

-Syria
-Wietnam

Z czego w Syrii wycofano większość jednostek a w Wietnamie znajduje się baza logistyczna.

Z całym szacunkiem ale skądś masz informacje na ten temat tak więc podziel się nią z nami aby nie być gołosłownym.

Tyle, że 40 % społeczeństwa rosyjskiego, jak ktoś wyżej napisał, tych morderców gloryfikuje.

o ilu jest więcej neokomunistów od neobanderowców.

Tutaj też poproszę jakieś dane na ten temat.

Wojna jest najlepszym sposobem na zmniejszenie ilości wojska jest wojna.
Dziękuję, nie mam pytań.

Wojna jest najlepszym sposobem na zarobek zwłaszcza jeśli nie dzieje się na twoim terytorium.

Jutro w Gazecie prawnej ukaże się ciekawy wywiad z Generałem Waldemarem Skrzypczakiem na temat ukrainy.

Pyt: Kilka dni temu prezydent Komorowski przemawiał w Najwyższej Radzie Ukrainy, gwarantował swoją przyjaźń.

Odp. Skrzypczaka : A kilka godzin później ukraińscy parlamentarzyści uchwalili ustawę gloryfikującą UPA. W tym momencie zrozumiałem, że Ukraina zupełnie nie liczy się z Polską. To, co się stało na Wołyniu, rzeź 100 tys. Polaków przez UPA trzeba mieć z tyłu głowy. Mojego wuja UPA zamordowała, przybijając widłami do drzwi stodoły. Z tego, co wiem, trzy dni umierał. Ich bestialstwo przekracza ludzką wyobraźnię. Hitlerowscy Niemcy tego nie wymyślili, co robili Ukraińcy. (…) Zastanawiam się, na czym prezydent Poroszenko buduje przyszłość Ukrainy. Na krwiożerczym nacjonalizmie? Straszne to. Od dawna mówię, że Ukraińcy powinni wyzbyć się nacjonalizmów, bo jak się nie wyzbędą, to współpraca z Polską będzie bardzo trudna, a w zasadzie niemożliwa.

http://forsal.pl/art...e-z-polska.html

My im pomocną dłoń a oni nam co?

Użytkownik Gaiuss edytował ten post 16.04.2015 - 23:23

• 0

razzish.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

Wszyscy którzy piszą notorycznie że nacjonalistyczne partie mają 6,5% poparcia na Ukrainie i nic nie znaczą, pragnę przypomnieć podobną sytuację jaka rozegrała się w Niemczech.

NSDAP pod wodzą Hitlera, dzięki agresywnej kampanii wyborczej, spektakularnym walkom ulicznym jej bojówek (SA) z bojówkami Komunistycznej Partii Niemiec i bardzo złej sytuacji ekonomicznej Niemiec zdobyła w wyborach w maju 1924 roku 6,6% głosów i weszła do Reichstagu z 32-osobową reprezentacją. W przedterminowych wyborach, jakie przeprowadzono jeszcze w grudniu 1924 roku otrzymała 3,0% co dało tylko 14 foteli.

Do reszty odwołam się wieczorem

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panie Danielu tym zdaniem dyskredytujesz wiele swoich poprzednich słów i twierdzeń.

No ciekawe jakich, bo jak na razie to od początku powtarzam, że liczy się to, że obecnie Rosja jest największym zagrożeniem, a dla Was Ukraina, bo Wołyń, który wydarzył się 70 lat temu. A jeśli Ci chodzi o wojny, które wspomniałem to przecież jest to odpowiedź na Wasze posty o wojnach z przeszłości, zwykły kontrargument, a nie argument przewodni dyskusji.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych