Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina-Konflikt

• Zamknięty Temat jest zamknięty
838 odpowiedzi w tym temacie

#766 Gość_Tankson

Gość_Tankson.
  • Tematów: 0

Napisano

Dlaczego bandycki majdan był pytasz? Uważasz że zabijanie niewinnych milicjantów i demolowanie miasta jest spoko? To jest bydło. Dobrze że Berkut strzelał do tych rabusiów bo by jeszcze więcej ofiar wśród służb porządkowych by było.

Użytkownik Tankson edytował ten post 20.05.2015 - 19:34

• -2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja się dalej domagam o te twoje źródła do tych 4/10 normalnych Ukraińców. Bajki każdy wymyślać może. Ciekawa obrona wypływów za granicą dążąc do destabilizacji innego kraju. Nic tylko pogratulować.

Po drugie to ty na siłę bronisz Rosji i to ty nienawidzisz Ukraińców bez podania merytorycznych przyczyn. Podwójne standardy dla zbrodni Rosyjskich też u Ciebie są na początku dziennym. A to, że nawet postów nie czytasz innych osób(vide ilość komunistów do banderowców patrząc proporcjonalnie i ze źródłem) to już tak poza tym. Jak tu z tobą dyskutować?

RTW:

Mylisz się, bandycki majdan był neobanderowski. Teraz ukry chcą mieć dobrą reputację więc tacy jak Miłosz czy Ostrze gadają że faszyzmu nie ma na Ukrainie... Mimo że kult tego psychopaty, Bandery jest popularny wśród wszystkich ukraińskich patriotów.

Dlaczego bandycki majdan był pytasz? Uważasz że zabijanie niewinnych milicjantów i demolowanie miasta jest spoko? To jest bydło. Dobrze że Berkut strzelał do tych rabusiów bo by jeszcze więcej ofiar wśród służb porządkowych by było.

Rozumiem, że jak w Polsce górnicy/lekarze(wstaw cokolwiek) wyjdą na ulicę na protest to należy ich bezwzględnie pałować, zamknąć w karcerze czy do jakiegoś obozu?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 20.05.2015 - 19:57

• 1

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kpiarz ma rację..bla..bla..bla..abym wrócił do tej dyskusji

Zgadzam się z @Ostrzewtlumie, że po tobie nie ma co spodziewać się merytorycznej dyskusji. Chciałem napisać coś więcej na temat twoich bredni, ale @Ostrzewtlumie i @Kuruša zdążyli już napisać wszystko co ja chciałem napisać. Tym razem naprawdę kończę dyskusję z tobą trollu. Tak jak @Ostrzewtlumie napisał, poza czerwoną zarazą w reputacji i pisaniem bzdur i wygrażaniem o UPA nie masz ŻADNYCH argumentów. Jesteś doskonałym przykładem osoby która panicznie boi się wyimaginowanych rzeczy i kreuje swoją rzeczywistość bez poparcia faktami. A resztę ignorujesz lub piszesz o Żydach. Dyskusja z tobą jest stratą czasu i energii życiowej.

Niemniej, panie Miloszu jestem też pewien, że nawet nie próbowałeś przeczytać do końca mojego postu wraz z linkami do artykułów które zamieściłem. Mam nadzieję, że jednak można wymieniać się argumentami posiadającymi konkretną wiedzę aniżeli walić na prawo i lewo pozbawionymi sensu słowami.

Przeczytałem, nie masz racji i pogódź się z tym. To ty walisz na lewo i prawo te pozbawione sensu słowa, bo to nie ja neguję historyczny fakt, że otrzymywaliśmy od Ukraińców pomoc. Ukraińcy walczyli z nami ramię w ramię z Bolszewikami w 1920, we wrześniu 1939 przeciw Hitlerowi walczyło 100 tysięcy Ukraińców! Po raz drugi ci to napiszę, można spierać się na temat jakości tej pomocy, ale to nie zmienia faktu że tą pomoc otrzymaliśmy, i to wielokrotnie.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 20.05.2015 - 20:15

• 0

#769 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

No i co że walczyli? Udowodnili że szacunek im się nie należy. I czemu kradniesz tekst Ostrza? Takie rzeczy się cytuje! Podałem argument wyżej o majdanie, nie masz odpowiedzi? Oczywiście że nie masz. Na siłę łżesz że masz rację a jej nie masz.

http://wirtualnapolo...wrogiem-polaka/

Dowód że Ukraińcy nie są naszymi przyjaciółmi i nigdy nie będą. Ja ich uważam za wrogów, a z wrogiem powinno się walczyć.

SNA-Patrioci-Ukrainy.jpg

Nazistowska symbolika u ukraińskich ochotników z batalionu ''Azow''.

Użytkownik Tankson edytował ten post 20.05.2015 - 19:59

• -3

Gaiuss.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Proszę Cię, już wcześniej wypadłeś z dyskusji, bo była dla Ciebie niewygodna. Twierdziłeś, razem z innymi, że garstka neobanderowców jest nieporównywalnie niebezpieczniejsza od rzeszy rosyjskich neokomunistów.

Fascynujące, doprawdy.

Czy ty wogóle czytasz to co piszę czy też przechodzisz dalej?

To o czym piszę to podważanie kłamstw i manipulacji ze strony co poniektórych posiłkując się artykułami które są obiektywne i

w żadnym wypadku proRosyjskie.

Niemniej, wymień mi choć jeden post gdzie twierdzę to o co mnie oskarżasz.

Po za tym, to co będzie za parę dni ultrabanderowcy vs ultraneokomuniści a może ultraneouberhiperbanderowcy vs komuchy?

Śmieszy to mnie naprawdę. Sęk w tym, że ja mam gdzieś i jednych i drugich.

Nie popieram ukraińców z jednego prostego powodu.

Z takiego powodu, z jakiego oni traktują nas. Czyli mają nas gdzieś, po majdanie Polak zrobił swoje, Polak może odejść.

To my staliśmy za bandyckim majdanem < mówię tutaj o tym, że dopingowaliśmy ich w tej pararewolucji i oznajmialiśmy jak to cudownie jest w Europie >

Natomiast teraz? Czy byliśmy zapraszani do jakichkolwiek rozmów? Jak potraktowali naszego błazna, bądź co bądź prezydenta?

My im dajemy opiekę w szpitalach MSW, dajemy im kasę a oni nas mają gdzieś.

Dlatego ich nie popieram i popierać nie będę, zrozumcie ten prosty powód.

Tak swoją drogą to dlaczego mieliby nam zagrażać ci neokomuniści?

Polecam również serię Autostopem na kołymę. Jestem ciekaw co by było i czy ktokolwiek by wpuścił do swojej chaty Rosjanina który by podróżował w podobny sposób. Szczerze w to wątpię.

PS. 

Jesteś doskonałym przykładem osoby która panicznie boi się wyimaginowanych rzeczy i kreuje swoją rzeczywistość bez poparcia faktami

hmmm, zaiście ciekawe stwierdzenie. Czyż takimi wyimaginowanymi rzeczami nie jest straszenie napaścią Rosji na Polskę?

Przeczytałem, nie masz racji i pogódź się z tym

Doprawdy?

Powiedz mi więc o czym traktuję w tych postach? 

Na pewno nie o gospodarce i fałszywych prognozach dot. stanu ekonomicznego Rosji.

Użytkownik Gaiuss edytował ten post 20.05.2015 - 20:02

• 2

#771 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Gaiuss, to są po prostu trolle piszący brednie, zadziwiające jest to że tak zawzięcie bronią tej UPAiny. Zastanawiające jest to. 

http://www.rybnik.co...cle.php?a=24318

http://www.wykop.pl/...atalionie-azow/

http://www.prawica.net/node/13188

O to ''bracia Ukraińcy''... Nigdy nie pomogę im bo nie jestem zdrajcą Polski.

Użytkownik Tankson edytował ten post 20.05.2015 - 20:12

• -3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

hmmm, zaiście ciekawe stwierdzenie. Czyż takimi wyimaginowanymi rzeczami nie jest straszenie napaścią Rosji na Polskę?

Za iście ciekawe jest straszenie ludzi Ukrainą która jest bankrutem i jest całkowicie zdestabilizowana. Co innego Rosja, która doprowadziła do tej destabilizacji na wschodzie. Widać różnicę?

A tobie tankusiu dziękuję już za dyskusję i radzę przejrzeć temat od początku i wysnuć odpowiednie wnioski. A zarazem Ciekawa alegoria. To drugi temat gdzie ktoś pisze o Trollach sam nie mając bladego pojęcią o co sie rozbija...hmmm..

Zależy na tym Zachodowi aby ta wojna wybuchła.

Usprawiedliwianie Rosji ciąg dalszy D :

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 20.05.2015 - 20:34

• 1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktem jest, że mały oddział Ukraińców ok. 2000 żołnierzy brał udział w bitwie pod Komarowem, w czasie wojny polsko-bolszewickiej. 6 Siczowa Dywizja Strzelców praktycznie była na polskim utrzymaniu i nie stanowiła jakiegoś ważnego związku taktycznego.

Sojusz polsko-ukraiński był bardziej na rękę Ukraińskiej Republiki Ludowej niż Polski. To praktycznie armia polska prowadziła wyprawę na Kijów, Ukraińcy tylko statystowali.

Po odejściu Polaków spod Kijowa, wojsko ukraińskie przegrywało walki z bolszewikami.

Owszem, w czasie Kampanii Wrzesniowej wielu Ukraińców służyło w armii polskiej. Po prostu dostali polecenie stawienia się na pobór i walczyli w wyznaczonych jednostkach wojskowych.

Nie wolno zapominać, że również ok. 100.000 Ukraińców służyło w SS-Galizien i walczyło w ramię w ramię z niemieckimi okupantami na froncie wschodnim.

kurusa

W czasie koliwszczyzny, oddziały wojska polskiego wraz z oddziałami rosyjskimi walczyli przeciwko chłopskim powstańcom aż do unicestwienia powstania.

Użytkownik kpiarz edytował ten post 20.05.2015 - 20:53

• 2

#774 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Rosjanie nie są naszymi wrogami, wrogami są ludzie którzy chcą nas w konflikt z Rosją wplątać. Zależy na tym Zachodowi aby ta wojna wybuchła.

Użytkownik Tankson edytował ten post 20.05.2015 - 20:32

• -1

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Tankson - Wystarczy się przyjrzeć, bo ja na tym zdjęciu co najwyżej widzę jakiś maniaków Airsoft-u i ich wierne repliki ASG - G36C i G36 które sobie za pewne kupili, a flagę załatwili.  Też mogę zrobić sobie takie zdjęcie z obojętnie jaką kompatybilną z daną symboliką, flagą. Wrogiem jest ten kto działa na niekorzyść naszego Narodu.  

xh2wPiz.jpg

Prędzej ci są z tego podłego batalionu. 

Użytkownik スパイ edytował ten post 20.05.2015 - 20:40

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze że Berkut strzelał do tych rabusiów bo by jeszcze więcej ofiar wśród służb porządkowych by było.

Popierasz strzelanie do demonstrantów? Z ostrej amunicji? To idiotyzm.

• 0

#777 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Jeśli zabijają milicjantów i walą mołotowami gdzie popadnie to tak. To nie byli pokojowo demonstrujący ludzie.

Po za tym, ci bandyci z majdanu mieli broń. 

5954271-protestujacy-z-bronia-w-reku-643

Użytkownik Tankson edytował ten post 20.05.2015 - 20:49

• -1

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pishor: przeprosił za "swoje" winy i odpuścił nam "nasze" winy. W sposób zaowalony.

Zawoalowany? Serio? :facepalm:

To były chyba najbardziej zawoalowane przeprosiny jakie ktokolwiek mógł wymyślić.  Nie wiadomo kto i nie wiadomo za co przeprasza - ale przeprasza.

Majstersztyk .

A cała sala biła brawo aż huczało.

Widzisz NTM, gdyby on jeszcze choć wydukał z siebie to "wybaczcie jak i my wybaczamy" bez wdawania się w niewygodne dla niego szczegóły, to można byłoby jeszcze udawać, że przeprosił i sprawa jakoś tam jest załatwiona.

Ale jemu nawet to nie przeszło przez gardło.

On tylko wspomniał, że jest ZAINSPIROWANY słowami wierchuszki kościołów (nadal tylko nie wiem jakich, bo chyba nie polskiego i niemieckiego? - o wzajemnym nawoływaniu do przebaczenia kościołów polskiego i ukraińskiego nie mam informacji).

Z jakiego powodu mu przez gardło nie przeszło, to bardzo ładnie napisałeś tyle, że kłóci się to nieco z tezą forsowaną w tym temacie o niewielkiej ilości zwolenników UPA na Ukrainie - gdyby ich było tak mało jak próbujecie to przedstawiać, to nikt by się nimi nie przejmował, a pan prezydent Poroszenko nie musiałby się tak gimnastykować na mównicy sejmowej.

Stąd wynika taka, a nie inna forma przeprosin. Lepszej raczej nie będzie.

I nie jest dla mnie zaskoczenie, bo czytając o kolejnych działaniach gloryfikujących UPA na Ukrainie nie spodziewam się w najbliższej przewidywalnej przyszłości zmiany polityki wewnętrznej tego kraju w tym temacie

Jest tylko jeden problem, bo widzisz, tak się akurat składa, że pan prezydent Poroszenko przybył po prośbie - bo jest w potrzebie.

On i kraj, który reprezentuje.

W jakiej potrzebie, to nie muszę przypominać - o tym dyskutujemy już w drugim temacie na tym forum.

I tak sobie myślę, że jeżeli ktoś, kto przychodzi prosić o wsparcie nie potrafi zachować się co najmniej elegancko w stosunku do osoby (tu państwa) którą prosi o pomoc, to ta osoba (państwo) nie musi mu okazywać szacunku, że o poczuciu obowiązku do pomagania mu już nie wspomnę.

I ja tak właśnie mam.

Bo widzisz - mam w głębokim poważaniu rozterki pana prezydenta Poroszenki i niechęć do narażenia się zwolennikom zbrodniczej organizacji, którą wychwalają pod niebiosa. Tym bardziej, że praktycznie co tydzień czytam o kolejnych próbach jej nobilitacji.

I w głębokim poważaniu mam jego i jego kraju problemy,w sytuacji kiedy nie potrafi on w cywilizowany sposób wydusić z siebie nawet takiej "na około'' wyartykułowanej gadki politycznej z której niewiele wynika.

Jeżeli tobie takie "przeprosiny" wystarczają to okej. Dla mnie to była tylko tupeciarska hucpa, na dodatek tandetnie odegrana. Gość wykpił się BYLE CZYM (a pomimo tego cała sala i tak mu klaskała).

Wiesz co mógł na przykład powiedzieć?

Na przykład coś takiego:

"Są w naszej wspólnej przeszłości karty, których musimy się wstydzić - i wy i my.

Są winy, które pomimo upływu lat nadal nam wzajemnie ciążą.

Są krzywdy, których do dzisiaj nie udało się naprawić - ani nam ani Wam.

Ale pomimo tak trudnych historycznych doświadczeń, staję tu dziś przed Wami, w tej ciężkiej dla naszego kraju sytuacji i mówię Wam - wybaczcie, tak jak i my wybaczamy".

Wiesz ile czasu zabrało mi wymyślenie tego? Pisałem na bieżąco (pomyśl jak składnie mogłoby to brzmieć gdyby zajęli się tym spece od PR)

Wiesz ile razy wspomniałem w tym fragmencie o OUN, UPA i Rzezi Wołyńskiej? Ani razu.

Wiesz za co przeprosiłem? Nie wiesz - bo nikt tego nie wie.

Ale PRZEPROSIŁEM.

A to, co zrobił prezydent Poroszenko to nie były żadne przeprosiny - nawet zawoalowane.

To był jakiś bełkot gościa, któremu się przy tyłku gotuje i który na gwałt potrzebuje wsparcia.

Ale nawet wtedy przez gardło nie przejdzie mu słowo PRZEPRASZAM.

Wiec po raz kolejny mówię - kij im w oko, bo ode mnie wsparcia żadnego mieć nie będą.

A na koniec tego przydługiego wywodu - taka mała ciekawostka.

Rośnie nam nowe pokolenie.

Bandera w szkolnym plecaku

Na Ukrainie wydano książkę dla dzieci do nauki alfabetu na podstawie dziejów OUN-UPA

• 4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W momencie szturmu na majdan 19 lutego było 10 ofiar po stronie protestujących i 2 po stronie policjantów. Podczas pierwszego szturmu zginęło 15 demonstrantów. Będziemy się teraz licytować co komu było wolno?

• 1

#780 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Na Ukrainie nie ma policji tylko milicja. Liczy się to że zginęli a nie że tylko dwóch było wtedy.

• -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych