A w kasę ktoś grał ?
Znaczy - w dołek?
Napisano 16.01.2015 - 22:23
Komiksowo do tej pory mam pare numerow w kartonie Monitory od kumputera czarno biale z tuba Windows 95' Stara seria Star Wars Stara Godzilla Aparaty na film Telefony z pomaranczowym i zielonym ekranem Myszki do komputera z kulka Pierwsze na swiecie Bionicle z Lego Samochodziki z kiosku za 2zl Autobusy i tramwaje i drzwiami skladanymi na gumie Struganie z drewna karabinow i montowanie na nich gumy do strzelania strzalami Samochody Burago MADE IN ITALY Gry w automatach takie jak Tekken lub Metal Slug radocha z pierwszych gier demo na PC Pozadny smak Laysow Wypady na kradziez jablek i innych owocow w sadach Zbieranie kapsli po piwie Tajne skrytki, wynalazki do porozumiewania sie dzieci miedzy domami a znakiem "lansu" posiadanie "łoki toki" z runku Czasy gdy noszenie kubot nie bylo obciachem Samochody na baterie ktore same w magiczny sposob omijaly przeszkody i nie spadaly ze stolu Posiadanie kilku resorakow z otwieranymi drzwiami i gumowymi oponami wiazalo sie z szacunkiem walka wymyslona bronia, od mieczy, karabinow po czolgi mozna napisac na ten temat ksiazke o grubosci Biblii
Użytkownik Cez77 edytował ten post 16.01.2015 - 22:25
Napisano 16.01.2015 - 22:50
A ja pamiętam czasy bez komputerów, komórek, tabletów... Pamiętam czasy, kiedy ludzie mogli normalnie ze sobą porozmawiać i tej rozmowy nie przerywał co minutę dźwięk komórki, któregoś z rozmówców! Pamiętam czasy, jak ludzie wpadali do siebie bez zapowiedzi, jak kumple dzwonili domofonem, abym wyszła na podwórko. Jak zawsze po porze kolacji latem wychodziliśmy jeszcze na godzinkę - dwie pobawić się i wszystkie dzieciaki zbierały się na osiedlu.
Pamiętam czasy jak nie było obsesji, że wszędzie czekają na nas zagrożenia, pedofile, narkotyki, pędzące samochody celujące w nas jak tylko puścimy rękę mamy. Pamiętam czasy jak mamy nie były takie przewrażliwione na punkcie swoich dzieci i dawały im więcej swobody.
Napisano 16.01.2015 - 22:59
Nr 13 to przesada. Ja ciągle chodzę z gotówką, ani razu nie zapłaciłem w lidlu, m1 czy biedronce kartą. Nigdzie, nigdy nie zapłaciłem kartą i nie planuję tego zmieniać.
Co do tematu to:
-Power Rangers(pierwsza wersja)
-McGyver
-Reporter DeDe(taki żółty z uszami)
-Ulica sezamkowa
-Pan Zulugula, Pan Tik Tak
-Gra telewizyjna na kardridże
-Oranżada za 50gr(po meczu na osiedlu idealna)
-Chodzenie po drzewach(teraz po necie się chodzi)
I co najfajniejsze: jak się chciało z kimś wyjść to się lazło pod okno i krzyczało na głos aż kolega wyszedł teraz to sms, fejs, itp..
Napisano 16.01.2015 - 23:58
Czego nie doswiadcza dzieci w czesach wspoczesnych? Jednej rzeczy ktorej nie wygrzebia w kartonie, internecie lub gdzie indziej. To co mamy tylko My. Urodzenie sie w XXwieku
Napisano 17.01.2015 - 13:04
No i na koniec absolutny hicior wykrzywiający psychikę jak chyba nic na świecie. Później już nic nie było takie, jak wcześniej.
Tak z innej beczki, obserwacja dotycząca zmiany pokoleniowej -- kiedyś skakanek używały dziewczynki, teraz ten sprzęt wykorzystywany jest głównie przez dwustukilowych chłopów na siłowniach
P.S. Utyskiwanie grzybów zawsze pozostaje takie samo, niezależnie od epoki
Napisano 17.01.2015 - 13:06
Program tv Kwant w czwartki, Było sobie życie, He-man, gazeta Młody Technik.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych