Z drugiej strony osoby o nastawieniu liberalnym ale w zgodzie z nauką i faktami.
Tak się uśmiechnąłem pod nosem gdy zobaczyłem to.
Wysłuchałam głównego argumentu @Sebastiana czyli bloga prowadzonego przez rezolutną i pewną siebie panią. Pierwsze i najgłupsze co ta pani powiedziała to to, ze liberalizm to bolszewizm i na tym mozna by zakończyć. Odniosę się jednak ponieważ można być ponad kłamstwem i nieodpowiadać na nie. Odpowiem jednak gdyż Gebels już zauważył że często powtarzane kłamstwo staje się dla wielu faktem i co za tym idzie prawdą.
Bolszewizm to postawa, to stosunek do prawa, to pogarda dla inaczej myślących, pogarda która w konsekwencji owocuje zbrodnią i niszczeniem wszystkiego co bolszewikowi się nie podoba. Dla bolszewika nie liczy się wola jakiejś grupy społecznej jej tradycje wynikające z wiary, kultury lub tradycji. Bolszewik jesli ma siłę to zniszczy wszystko i wszystkich bo ma być tak jak on uważa że być powinno.
Liberalizm to po łacinie wolność. Liberałem jest człowiek który chce być wolnym i wolność daje innym.
Oczywiście dla Bolszewika Liberał to wróg i drań a Liberalizm to pogląd który on musi zwalczać i niszczyć bo nie może być wolności przy bolszewizmie. Bolszewizm jest brakiem wolności gdyż bolszewik tę wolność odbiera i tworzy autorytaryzm, centralizm potocznie zwany zamordyzmem.
Dlatego pani z bloga którą zaprezentował nam @Sebastian jako argument w dyskusji jest złym argumentem i jesli gotuje ona zupy swojemu nowopoślubionemu mężowi nie znając smaku jej składników tak jak nie rozumie pojęć używanych w swoim tendencyjnym blogu to może z tego gotowania wyjść taki zakalec jak ten blog.
Pani tak się skupiła w swojej lekceważącej i nie zabawnej wypowiedzi (choć bardzo się starała), że wymyśliła że program 500 plus tak niesamowicie wspiera rodzinę, że nikt nie powinien płakać nad zrezygnowaniem z dofinansowania in vitro.
Tekst o subtelności, delikatności i wstydzie pozostawiam do zweryfikowania na porodówce* (buehehehehe) na którą według szanownej pani, nie można narzekać
Popieram to co napisała @Alis. Dodam że 500 + jest źle napisaną ustawą, gdyż trwoni nasze pieniądze i powinna raczej być napisana jako pakiet socjalny i transferować pieniądze do ludzi uboższych a nie do wszystkich w tym bogatych. Wtedy można by sfinansować też zasiłek na pierwsze dziecko tak jak to jest na Węgrzech.
Użytkownik Aidil edytował ten post 05.03.2017 - 10:06