Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tabletka 72 po bez recepty i prezerwatywa.

Wreszcie wolność wyboru.

• Please log in to reply
230 replies to this topic

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Up@

Takiego zwrotu sytuacji się nie spodziewałem. Szacun :beer2:

mam nadzieję, ze nie powoduje to żadnych skutków ubocznych.

Jeżeli nie jest stosowane częściej niż dwa razy na cykl to nie. Tak przynajmniej słyszałem.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 28.02.2017 - 23:01

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Veckas, ty w ogóle masz pojęcie, jak działa taka tabletka? Z tego co piszesz, to naprawdę wątpię.

Nie mam pojęcia, nie interesuje mnie w jaki sposób ktoś zabija, chodzi o sam fakt pozbawienia życia.

Ta wymiana zdań jest kwintesencją tego sporu. Z jednej strony osoby ślepe na fakty, nie zainteresowane prawdą ale zawzięcie stojące po zideologizowanej stronie najkrócej określając fundamentaliści. Z drugiej strony osoby o nastawieniu liberalnym ale w zgodzie z nauką i faktami.

Obie strony mogą spotkać się na gruncie faktów tylko trzeba oczyszczenia umysłów i po takim intelektualnym resecie, po przyjżeniu się co na ten temat mówią eksperci od nowa zbudować swoje stanowisko.

Pamiętam z telewizji rozmowę teologów którzy zgodnie stwierdzili, że Kościół od stuleci ma problem ze stwierdzeniem kiedy po połączeniu plemnika i jajeczka dochodzi do powstania człowieka. Oni nie twierdzili że zygota jest człowiekiem. Zygota wtedy staje się człowiekiem kiedy łączy się z nią dusza a kiedy do tego dochodzi Kościół nie wie. Tomasz z Akwinu uważał , że po dwóch trzech miesiącach. Tutaj ważne jest by sobie uświadomić że "tabletka dzień po" nie powoduje aborcji ale nie dopuszcza do zapłodnienia.

Dzisiejszym dogmatykom nie chodzi naprawdę o to, ze jest to aborcja ale że seks jest traktowany jako przyjemność. W myśl tych ludzi zycie nie jest dla przyjemności ale życie jest cierpieniem by spłacić grzech Adama i Ewy. Tu jest pies pogrzebany, życie ma być cierpieniem, posypywaniem glowy popiołem i błaganiem nieustannym o przebaczenie.. Dogmatycy ci w pałacach biskupich ucztują zamiast jeść posiłek lub żyją na wikcie państwowym w partiach politycznych i nie widać po nich by sensem życia dla nich było cierpienie ale nienawidzą kobiet i chcą kobietami poniewierać. Łączą się z takimi osobami jak Korwin Mike w pogardzie dla kobiet i to jest ich teologia.

Dlatego pamiętajmy by dać wyraz prawdzie i wolności w sprzeciwie potomkom nomadów.

• 1

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przecież to od dawna wiadomo, że obecnie najważniejszą lożą masońską są tzw. Współcześni Nomadzi, a ich przywódcą jest Ozjasz Goldberg ztj. Janusz Korwin-Mikke, połączyła ich wszystkich nienawiść do kobiet, szczególnie widać to po liderze, który tak ich nienawidzi, że jeszcze w tamtym roku po raz kolejny się ożenił :)

Nie politykuj

Edward

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z drugiej strony osoby o nastawieniu liberalnym ale w zgodzie z nauką i faktami.

Tak się uśmiechnąłem pod nosem gdy zobaczyłem to.

C6GkSwLXMAAuIh4.jpg

Bardzo mądra i ładna pani o tabletkowych manifach.

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pani tak się skupiła w swojej lekceważącej i nie zabawnej wypowiedzi (choć bardzo się starała), że wymyśliła że program 500 plus tak niesamowicie wspiera rodzinę, że nikt nie powinien płakać nad zrezygnowaniem z dofinansowania in vitro. 
Tekst o subtelności, delikatności i wstydzie pozostawiam do zweryfikowania na porodówce* (buehehehehe) na którą według szanownej pani, nie można narzekać :D

Resztę poruszonych tematów pomijam bo jakby temat jest nie o tym.

* dowolnej porodówce. Ja rodziłam w świetnych warunkach a i tak uważam, że bardzo dużo powinno się zmienić w opiece okołoporodowej ponieważ nie można patrzeć tylko na czubek własnego nosa.
Warunki w szpitalu to jedno a opieka i podejście lekarzy i położnych do rodzących to drugie.
Moja córka  urodziłaby się niedotleniona, gdyby nie awantura jaką zrobił mój mąż po której przyszedł ordynator oddziału i w ciągu 10 minut znalazłam się na sali operacyjnej bo sytuacja była tak poważna, a uprzejma pani doktor kazała mi stać jeszcze godzinę przy drabinkach.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z drugiej strony osoby o nastawieniu liberalnym ale w zgodzie z nauką i faktami.

Tak się uśmiechnąłem pod nosem gdy zobaczyłem to.

Wysłuchałam głównego argumentu @Sebastiana czyli bloga prowadzonego przez rezolutną i pewną siebie panią. Pierwsze i najgłupsze co ta pani powiedziała to to, ze liberalizm to bolszewizm i na tym mozna by zakończyć. Odniosę się jednak ponieważ można być ponad kłamstwem i nieodpowiadać na nie. Odpowiem jednak gdyż Gebels już zauważył że często powtarzane kłamstwo staje się dla wielu faktem i co za tym idzie prawdą.

Bolszewizm to postawa, to stosunek do prawa, to pogarda dla inaczej myślących, pogarda która w konsekwencji owocuje zbrodnią i niszczeniem wszystkiego co bolszewikowi się nie podoba. Dla bolszewika nie liczy się wola jakiejś grupy społecznej jej tradycje wynikające z wiary, kultury lub tradycji. Bolszewik jesli ma siłę to zniszczy wszystko i wszystkich bo ma być tak jak on uważa że być powinno.

Liberalizm to po łacinie wolność. Liberałem jest człowiek który chce być wolnym i wolność daje innym.

Oczywiście dla Bolszewika Liberał to wróg i drań a Liberalizm to pogląd który on musi zwalczać i niszczyć bo nie może być wolności przy bolszewizmie. Bolszewizm jest brakiem wolności gdyż bolszewik tę wolność odbiera i tworzy autorytaryzm, centralizm  potocznie zwany zamordyzmem.

Dlatego pani z bloga którą zaprezentował nam @Sebastian jako argument w dyskusji jest złym argumentem i jesli gotuje ona zupy swojemu nowopoślubionemu mężowi nie znając smaku jej składników tak jak nie rozumie pojęć używanych w swoim tendencyjnym blogu to może z tego gotowania wyjść taki zakalec jak ten blog.

Pani tak się skupiła w swojej lekceważącej i nie zabawnej wypowiedzi (choć bardzo się starała), że wymyśliła że program 500 plus tak niesamowicie wspiera rodzinę, że nikt nie powinien płakać nad zrezygnowaniem z dofinansowania in vitro.
Tekst o subtelności, delikatności i wstydzie pozostawiam do zweryfikowania na porodówce* (buehehehehe) na którą według szanownej pani, nie można narzekać :D

Popieram to co napisała @Alis. Dodam że 500 + jest źle napisaną ustawą, gdyż trwoni nasze pieniądze i powinna raczej być napisana jako pakiet socjalny i transferować pieniądze do ludzi uboższych a nie do wszystkich w tym bogatych. Wtedy można by sfinansować też zasiłek na pierwsze dziecko tak jak to jest na Węgrzech.

Użytkownik Aidil edytował ten post 05.03.2017 - 10:06

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

8 Marca z dnia kobiet staje się Międzynarodowym Dniem Protestu. Protestu nie tylko kobiet ale dniem protestu ludzi przeciwko obskurantyzmowi który po dawnych czasach odbija się czkawką recydywy w dzisiejszych społeczeństwach. Z Polski wyszła Solidarność ta wielka Solidarność Wałęsy
i zapłodniła umysły wolnością nie tylko cały sowietski blok wschodni ale odbiła się ożywczym echem na całym świecie.
Teraz Polskie Kobiety i Mężczyźni dali światu impuls by otrząsnąć się z resztek średniowiecznego biblijnego myślenia nomadów.

8 Marca będzie dniem głosu wolnych o otwartych umysłach ludzi. Kończą się czasy wręczania kobietom protekcjonalnego tulipana zaczyna się czas dyskusji o prawdziwym równouprawnieniu kobiet i mężczyzn. Kobieta przestaje być pomocą domową mężczyzny a mężczyzna nie musi być za wszelką cenę maczo, może pójść na urlop tacierzyński i bez wstydu zajmować się domowymi porządkami.

BRAWO KOBIETY I INNI WOLNI LUDZIE.

Użytkownik Aidil edytował ten post 11.03.2017 - 09:46

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Równouprawnienie kończy się tam gdzie trzeba słoik z ogórkami otworzyć. Nie wspominając o zmianie koła w samochodzie i zabiciu pająka.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:D a kobiety to nie ludzie? Strasznie źle napisane...

Sebastian dobrze mówi - fajnie jest krzyczeć o równouprawnienie, ale jak trzeba pralkę wnieść na 3 piętro, to jakoś głosy milkną i zaczynają się uśmiechy do tych nomadów. Hipokryzja level ekspert. 

A może tu chodzi o taką wygodne, wybiórcze równouprawnienie? Że jak coś pasuje i nie jest bardzo wymagające np. fizycznie to ok, ale jak coś przerasta siły - to be!

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

comment_Ez0ZEQ3o6xhdmWDQjOTvDblnyCXiaUZK

• 5

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak z ciekawości Aidil - należysz do jakiegoś stowarzyszenia, grupy itp, która faktycznie stara się coś zmieniać w sprawie równouprawnienia i sytuacji kobiet czy nie?

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może tu chodzi o taką wygodne, wybiórcze równouprawnienie?

A co ty myślałeś, pewnie że tak. Według feministek kobiety na dyrektorów i prezesów a mężczyźni do kopalni i wywozu nieczystości płynnych.

Teraz Polskie Kobiety i Mężczyźni dali światu impuls by otrząsnąć się z resztek średniowiecznego biblijnego myślenia nomadów.

A zarazem feministki wpychają z powrotem kobiety do średniowiecza, paradując na protestach z transparentami o nie goleniu nóg i pach a także negują używanie podpasek. No to jest dopiero średniowiecze.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Równouprawnienie kończy się tam gdzie trzeba .....

:D a kobiety to nie ludzie? Strasznie źle napisane...

Kronikarzu dobrze jest napisane kobiety i inni wolni ludzie a nie kobiety i ludzie

Są dwa typy kobiet świadomie kreujących swoją kobiecość.

1. Kobiety walczące o równouprawnienie. Nie tylko prawne równouprawnienie ale także mentalne, które przejawia się w łagodnym przypadku protekcjonalizmem
a w skrajnym biblijnym fundamentalizmem z czasów biblijnych nomadów. W Europie nie jest to tak dotkliwe jak w krajach muzułmańskich.

2. Postawa cwana i przebiegła w stosunku do mężczyzn. Chcecie być maczo to bądźcie ale my tak wami poprzez seks zakręcimy że zatańczycie jak my będziemy chciały.

Którą postawę wolicie? Mnie się jednak wydaje, że bardziej godna jest postawa feministki. Ponieważ wybór jest pomiędzy postawą prostolinijną a cwaniacką.

• 0

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie. Jest źle napisane. Są ludzie - kobiety i mężczyźni - innych ludziów nie ma - więc skoro napisałaś "kobiety i inni wolni ludzie" - to ci inni wolni ludzie to kto - sprecyzuj?

Możesz odpowiedzieć na moje pytanie z drugiego posta?

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie. Jest źle napisane. Są ludzie - kobiety i mężczyźni - innych ludziów nie ma - więc skoro napisałaś "kobiety i inni wolni ludzie" - to ci inni wolni ludzie to kto - sprecyzuj?

Możesz odpowiedzieć na moje pytanie z drugiego posta?

Wolni ludzie to np mężczyźni ale także ludzie bi lub homoseksualni.
Gdybym napisała kobiety i ludzie to oczywiście byłoby źle ale kobiety i inni wolni ludzie jest dobrze bo przecież chodzi o zniewolenie umysłowe które może dotyczyć
zarówno kobiet jak i mężczyzn.

Na drugie pytanie pozwolę sobie nieodpowiadać. :diabel:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych