Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tabletka 72 po bez recepty i prezerwatywa.

Wreszcie wolność wyboru.

• Please log in to reply
230 replies to this topic

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@

Bez paniki.

po pierwsze 

Glejaki są rzadkimi nowotworami mózgu o różnym stopniu złośliwości.

jak bardzo rzadkimi :

Badacze duńscy na podstawie rejestrów narodowych zidentyfikowali wszystkie kobiety w kraju, które były w wieku 15-49 lat i u których między rokiem 2000 a rokiem 2009 zdiagnozowano glejaka. Łącznie było to 317 pań.

317 przypadków na przestrzeni dziewięciu lat w wysoko rozwiniętym państwie o ludności ponad 5.5 miliona. Dlatego nie dziwi iż 90% tych pań stosowało ten rodzaj antykoncepcji.

Z resztą ostatni cytat zmyka dyskusję

Z innych badań wynika, że stosowanie doustnej antykoncepcji hormonalnej może przyczyniać się do niewielkiego wzrostu ryzyka niektórych innych nowotworów złośliwych – raka piersi, szyjki macicy i wątroby. Jednak ogólna ocena zysków i strat związanych ze stosowaniem antykoncepcji hormonalnej i tak wypada na korzyść tej metody, podkreśla dr Gaist.

Czyli jak to na onecie. Nieważne co się pisze.Ważne żeby czytali.

@Simbarosa

Z linka którego wstawiłaś wynika że w tak niestabilnym prawnie państwie jakim jest Polska, ludzie korzystają z okazji i kupują na zapas. Dzisiaj bez recepty a jutro może będzie całkowity zakaz. Dlatego leku brakuje w hurtowniach. Oczywiście spekulanci pewnie brali hurtowo zaraz po wejściu przepisu w życie.. 

• 3

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tabletki  "72 godz po"  były w sprzedaży od dłuższego czasu tylko, że dostęp do nich był utrudniony i jak widać wcale nie znikł. Można je było nabyć i nadal jest to możliwe w internecie za niższą kwotę więc nie chodzi o to czy są w aptece, internecie czy przywiezie są za granicy.

Problemem tkwi zaakceptowaniu przez niektóre gremia zmieniającej się pozycji kobiety w społeczeństwie oraz w tym, że same kobiety muszą
się z tą zmianą zacząć utożsamiać mając przed sobą uzyskanie samoświadomość co do swojej osoby.

Użytkownik Aidil edytował ten post 28.01.2015 - 13:14

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

We wszystkich posunięciach Kościoła w sprawie aborcji oraz stosowaniu środków zapobiegawczych jak i toczących się w związku z tym dyskusjach interesuje mnie postawa ateistów osób religijnych tzn wierzących w Boga i życie duszy po śmierci ciała, w tej kwestii.
Dla ateisty aborcja to śmierć bezwzględna, nastąpiło poczęcie, zastosowano pigułkę lub aborcję i nastąpiła śmierć. Nie doszło do przejawienia niepowtarzalnej wersji życia, nic nie przywróci możliwości przejawienia się wyjątkowej i jedynej w swojej wersji świadomości.

Jest też druga strona mianowicie wierzący. Dla nich życie to dusza przejawiona w ziemskim odzieniu czyli ciele ludzkim. Stosujemy pigułkę lub aborcję i ginie ciało materialne. Co dalej, niepowtarzalna i wyjątkowa świadomość jaką jest dusza wraca do nieba. Czy nastąpiła śmierć świadomości? No nie. Świadomość może spróbować przejawić się w innym ciele, świadomość jako iskra Boga nie ginie. 

W tym momencie zaczyna się ciekawe zjawisko. Ateiści nie bronią wyjątkowości każdego przejawienia świadomości jaka następuje w mózgu i która ginie bezpowrotnie wraz z aborcją.

Osoby zaś wierzące walczą o życie ciała jakby nie zdawali sobie sprawy z tego, że dusza czyli świadomość, czyli właściwe życie nie ginie. To jest ciekawe zagadnienie. 

Dlaczego materialista (ateista) nie broni życia i w związku z tym zachowuje się jak gdyby wierzył w duszę, która po śmierci ciała żyje dalej.

Natomiast wierzący niczym ateiści bronią życia jakby nie wierzyli w nieśmiertelność duszy. To uważam można nazwać paradoksem.

http://wiadomosci.wp...tml?ticaid=114d

Użytkownik Aidil edytował ten post 06.05.2015 - 07:29

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Świadomość może spróbować przejawić się w innym ciele,

To z katechizmu?

• 2

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najzabawniejsza jest jednak rzecz, na którą mało kto zwraca uwagę - jeśli tabletka zostanie zażyta w momencie gdy doszło już do implementacji i zarodek jest otoczony przez ściankę macicy, działanie tabletki zapobiega poronieniu i pomaga utrzymać ciążę na tym wczesnym etapie. Dlatego mówienie że to środek wczesnoporonny jest idiotyzmem.

Najzabawniejsze jest to, że:

a) w kwestii nauki najwięcej mają do powiedzenia ci od religii

b) w kwestii seksu najwięcej do powiedzenia mają księża lub ci mnożący się jak myszy w zoologicznym

c) w kwestii problemów kobiet (bo tym jest nieplanowana ciąża) najwięcej mają do powiedzenia mężczyźni

Z linka którego wstawiłaś wynika że w tak niestabilnym prawnie państwie jakim jest Polska, ludzie korzystają z okazji i kupują na zapas. Dzisiaj bez recepty a jutro może będzie całkowity zakaz.

Też już czytałem taką wersję. Przykre.

Nowotwór też ma ludzkie geny, też się rozmnaża i rośnie. To nie jest kawałek mięsa, a żywa istota. Nie walczmy z rakiem, bo to morderstwo.

A potworniak? Ten ma nawet zęby i włosy, dziecko jak się patrzy :szczerb:

Mnie ciekawi inna kwestia... Są tacy, co zawzięcie bronią płodów, uznając je za dziecko. Czy byliby w stanie takiego usuniętego chrząstko-gluta wziąć do ręki bez odruchu obrzydzenia?

Poproszę o dowód. Niestety, znaczna większość wyników wyszukiwania na pytanie "Kiedy zaczyna się życie" traktuje o tym, że życie zaczyna się od zapłodnienia.

Zaczyna się od spustu. Proponuję utworzyć plemnikom park narodowy ;p

Skomentuję jeszcze coś z punktu widzenia 17-letniej osoby. Podobno nastolatki mają po legalizacji (tak mówi strona kościelna) regularnie używać takich tabletek. Mnie starczy z kieszonkowego na dwie droższe albo na trzy tańsze tak "na teraz". Dwa: że zaszkodzą młodemu organizmowi, a skutki uboczne na 100% zajdą. Jak dla mnie to okropnie wybiórcze podejście. Ja regularnie biorę leki na alergię, obecnie Loratan Pro Gdzie są głosy obrońców woli Bożej (Bóg chciał, bym miał alergię) i ci od skutków ubocznych? Przecież mogę będąc sennym spowodować śmiertelny wypadek lub samemu wpaść pod auto, albo nawet nadużyć leków i umrzeć!

• 3

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mamy dalsze próby przyjęcia kontroli nad  wolnością jajeczkowania u kobiety.

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

• 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mamy co róż próby przejęcia kontroli nad płodnością u kobiet a tym czasem nauka przekierowała swoją uwagę w stronę mężczyzn.

Z czasem będzie to wyglądać tak - kochanie wziąłeś już pigułkę:

http://nauka.newswee...y,278192,1.html

Użytkownik Aidil edytował ten post 17.03.2016 - 07:58

• 0

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nigdy nie potrafiłem zrozumieć dlaczego kobity się aż tak wykańczają. Moja samica też kiedyś łykała te pigułki. Już po kilku miesiącach związku dała na luz bo ją wystraszyłem że narodzi karły. I zobaczcie. Od tamtego czasu minęło 20lat, mam dwie planowane córki i ani sztuki więcej a fikam co dwa dni bo ... codziennie już nie nada  . Zero gum, zero pastylek i zero czegokolwiek prócz mózgu. Nadal nie kapuję po co ta chemia...     a później rodzą się dzieciaki bez nóg i rąk. Paranoja.  Jako dorosły i prawdziwy samiec nie pozwolił bym nigdy w życiu swojej samicy faszerować się tym szajsem.  Później kobitkom brody i wąsy rosną. Zaraz pewnie z odsieczą zleci się plaga obrońców "aptek" he he.  Czy Wy tak naprawdę wiecie co łykacie?

Mało to farmaceutycznych przekrętów w Polsce jest? Nie boicie się?

Użytkownik wariat edytował ten post 17.03.2016 - 14:36

• 0

#99 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

To jest zwykłe gadanie bez podstaw. Gdzie widziałeś takie przypadki, że kobieta łykała takie tabletki a potem rodziła potwory? 10 przypadków proszę udokumentowanych, bo zwyczajnie teraz gadasz teorie wyssane z palca.

• 4

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Poczytaj o Johnson & Johnson i o tym co musiał z rynku wycofać i dlaczego. Nie chce mi się pół internetu teraz przepisywać.

Poczytaj też dlaczego Bayer musiał wypłacić miliardy dolców odszkodowań w USA.

Chemia to chemia. Sądzisz że z internetu dowiesz się prawdziwej prawdy dlaczego tak naprawdę wycofuje się z rynku 32 mln. opakowań?

Pewnie się pobrudziły przy pakowaniu.

A GIF dlaczego wycofał Azalię?  Uznał że opakowania są brzydkie?

A Yasmin hormonalny od Bayeyr'a?   Też zły?

Przecież po Diane35 były zgony!

Nadal sądzisz że ta chemia to pryszcz?

A o skutkach ubocznych można tylko gdybać albowiem z tym wszystkim to jak z Czarnobylem. Wyjdzie po latach...

Użytkownik wariat edytował ten post 17.03.2016 - 15:56

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To mamy poczytać o tym wszystkim co napisałeś w internecie? Napisałeś: "Nie chce mi się pół internetu teraz przepisywać." czy nie bo tam  się nie dowiemy "prawdziwej prawdy"?

Pytasz, czy odpowiadasz? 

Przecież po Diane35 były zgony!

Masz na myśli 4 zgodny we Francji z powodu zakrzepicy od 1987 roku?

Poza tym ten lek ma działanie antykoncepcje dodatkowo a nie przede wszystkim..

Później kobitkom brody i wąsy rosną.

Odbieram to jako prowokacje do dalszej rozmowy, bo nie sądzę że naprawdę tak uważasz (mam przynajmniej taką nadzieję) 

To samo myślę o Twojej wypowiedzi na temat karłów. 

• 3

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nigdy nie potrafiłem zrozumieć dlaczego kobity się aż tak wykańczają. Moja samica też kiedyś łykała te pigułki. Już po kilku miesiącach związku dała na luz bo ją wystraszyłem że narodzi karły. I zobaczcie. Od tamtego czasu minęło 20lat, mam dwie planowane córki i ani sztuki więcej a fikam co dwa dni bo ... codziennie już nie nada  . Zero gum, zero pastylek i zero czegokolwiek prócz mózgu. Nadal nie kapuję po co ta chemia...     a później rodzą się dzieciaki bez nóg i rąk. Paranoja.  Jako dorosły i prawdziwy samiec nie pozwolił bym nigdy w życiu swojej samicy faszerować się tym szajsem.  Później kobitkom brody i wąsy rosną. Zaraz pewnie z odsieczą zleci się plaga obrońców "aptek" he he.  Czy Wy tak naprawdę wiecie co łykacie?

Mało to farmaceutycznych przekrętów w Polsce jest? Nie boicie się?

Wrzuciłeś do jednego worka wszystko co się dało a przecież temat dotyczy wolności wyboru jakie dają w tej sferze tabletki, te już istniejące dla kobiet i te które będą zaraz dla mężczyzn.

• 0

Dr Röck.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Faceci w ciaze nie zachodza, wiec problem z glowy. Niech baby sie martwia jak nie zajsc.

• -7

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A GIF dlaczego wycofał Azalię?  Uznał że opakowania są brzydkie?

Nie chciało się szukać? Wycofano kilka partii (a nie cały lek w ogóle) z powodu zanieczyszczeń przekraczających normy. Lek nadal jest dostępny na rynku.

http://www.mjakmama2...i,502_6523.html

Nie chciało się szukać? ukarano firmę za wprowadzające w błąd informacje w ulotkach. Zamiast pisać że są zalecane przy miesiączkowych zaburzeniach dystorficznych które są rzadkie, polecali lek przy zespole napięcia przedmiesiączkowego, który jest częsty. A ponieważ lek wiąże się z ryzykiem zakrzepicy, uznano to za działanie na szkodę użytkowniczek.

Żadnego rodzenia potworków i karłów.

http://biznes.pl/swi...a-zdrowia/f0pjt

Nawciskałeś dziewczynie głupot i teraz nie chcesz przyznać.

• 3

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faceci w ciaze nie zachodza, wiec problem z glowy. Niech baby sie martwia jak nie zajsc.

Gdyby tylko kobiety miały się martwić jak nie zajść w ciążę, to nikt nie myślałby o antykoncepcji dla mężczyzn.

Prezerwatywy, wazektomia czy pigułki powstały dlatego, że nie każdy mężczyzna chce zostać od razu ojcem, ale takie metody stosują ci dojrzali, odpowiedzialni i przewidujący faceci.

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych