pishor powoływałeś się na Pipera, prawda ?
" W bezprecedensowym filmowym wywiadzie z dr. Franciszek Piper – starszy kurator i dyrektor archiwów Państwowego Muzeum w Auschwitz, przyznał przed kamerą, że „krematorium 1″, rzekoma „mordercza komora gazowa” pokazywana setkom tysięcy turystów każdego roku w obozie w Auschwitz została wybudowana w rzeczywistości po wojnie przez Związek Radziecki na bezpośredni rozkaz Stalina.
To co faktycznie dr. Piper powiedział przed kamerą dotyczyło raportu Leuchter’a, który okazał się być prawdziwy: nie było żadnych morderczych zagazowań w budynku oznaczonym jako „komora gazowa” w Auschwitz."
No i co powiesz na to? Przecież to źródło, które podałeś jako wiarygodne.
Co ja na to powiem?
Powiem to - Ty nie oglądałaś tego wywiadu. Czyli opierasz się na niesprawdzonym źródle, co Tobie, szczególnie jako Redaktorowi na tym forum, przynosi ujmę.
Nie mogłaś go oglądać z prostego powodu.
Bo gdybyś go oglądała, to nigdy w życiu nie napisałabyś czegoś takiego:
cyt.
przyznał przed kamerą, że „krematorium 1″, rzekoma „mordercza komora gazowa” pokazywana setkom tysięcy turystów każdego roku w obozie w Auschwitz została wybudowana w rzeczywistości po wojnie przez Związek Radziecki na bezpośredni rozkaz Stalina.
To jest bezczelne kłamstwo, bo niczego takiego w tym wywiadzie nie znajdziesz. A jeśli nie wierzysz, to przekonaj się sama.
Oto fragment filmu (o samym filmie za chwilę), w którym jest ten "bezprecedensowy filmowy wywiad"
http://youtu.be/2oick3pETJY?t=3m25s
Powiedz mi proszę, w której z mniej więcej 5 minut tego wywiadu, dr Franciszek Piper, mówi to, co napisałaś? Że krematorium to zostało WYBUDOWANE po wojnie? I skąd wniosek, że zrobili to Rosjanie na bezpośredni rozkaz Stalina?
Zamieszczony film jest fragmentem większej całości.
Ta całość, nosi tytuł Prawda za bramami Auschwitz i nakręcona została, przez niejakiego Davida Cole - Żyda rewizjonistę i ateistę (tak sam się określa w tym filmie).
Muszę powiedzieć, że żyję już trochę ale czegoś podobnie obrzydliwego, kłamliwego i bezczelnego w życiu nie udało mi się obejrzeć.
Jeszcze teraz mam niesmak w ustach.
Gdybym gnojka dorwał, to... nawet nie wyobrażam sobie, co mógłbym z nim zrobić.
Gdyby ktoś sam chciał się przekonać o czym mówię, to tutaj może obejrzeć sobie 6 części tego... dokumentu.
Ale uprzedzam - trzeba mieć mocne nerwy, żeby dotrwać do końca (mnie mało szlag nie trafił, kiedy to oglądałem).
Mówiąc w skrócie, cały ten Cole, postawił w tym swoim gniocie tezę, że:
- tak na prawdę, wszystkie informacje o Auschwitz Birkenau, to wynik propagandy sowieckiej,
- Rudolfa Hoessa powieszono za niewinność, bo wcale nie był on komendantem obozu koncentracyjnego, tylko obozu... internowania (tak, tak - nie przecierajcie oczu ze zdumienia)
- więźniowie w Auschwitz Birkenau, w większości umarli z chorób i niedożywienia
- 95% Cyklonu B używano do odwszawiania i dezynfekcji
- nie żadnych dowodów na to, że kogokolwiek w tym obozie zagazowano
- więźniowie do swojej dyspozycji mieli odkryty basen i teatr, (w którym zapewne radośnie wystawiali wesołe przedstawienia)
- Niemcy, stanowiący załogę obozu bardzo dbali o zdrowie więźniów
- dowody, które możemy oglądać w obozowych gablotach (włosy ofiar, ich ubrania) nie są dowodami zbrodni
- i tak na prawdę, to w innych obozach działo się podobnie (nikt nikogo nie gazował, a ludzie umierali z przyczyn naturalnych).
Starczy?
A na koniec, droga Trzynastko - dwie prośby do Ciebie.
Prośba 1.
Jeśli jeszcze raz wrzucisz taki cytat (jak ten o filmie) to bądź uprzejma podać link do tegoż filmu. Takie bowiem panują zasady na tym forum (szczególnie w tak drażliwych jak ta, dyskusjach, że podajemy źródła materiałów, na których opieramy swoje wypowiedzi. Ja znalazłem ten film dość szybko - Tobie też by to nie sprawiło kłopotu (a miałabyś szansę go wcześniej obejrzeć i nie musiałabyś podpierać się cytatami z czyichś wypowiedzi).
Problem tkwi w tym, że ja nie musiałem go szukać, Ty - wręcz przeciwnie, powinnaś była to zrobić. Bo zadałaś mi konkretne pytanie, jednocześnie, w pewnym stopniu, utrudniając odpowiedź na nie.
Prośba 2.
Dyskusja zabrnęła tak daleko, że chciałbym poprosić Cię o wyraźną deklarację - Jakie jest TWOJE zdanie na omawiany temat? Bez zasłaniania się cytatami. Bo, przyznam, że na obecną chwilę jestem trochę zdezorientowany.
Niby piszesz, że w Auschwitz mordowano ludzi ale zaraz potem wrzucasz cytat, prowadzący do filmu, w którym twierdzi się, że nic takiego nie miało miejsca.
Niby Twierdzisz, że zamordowano ich tam ponad milion ale temat rozpoczynasz cytatami, które temu przeczą. Niby twierdzisz to samo co dr Piper ( w kwestii ilości ofiar), by zaraz podważyć jego wiarygodność.
Pomijam tu kwestię, że ten fragment o tym jakoby ten wywiad podważał wiarygodność Pipera (w jakikolwiek sposób) jest w ogóle bezsensowny - bo niby JAK miałby on tą wiarygodność podważać?
Czekam zatem na Twoją deklarację, w kwestii Auschwitz Birkenau - bez owijania w bawełnę.e
edit:
Duże litery, interpunkcja, spacje i takie tam.
Użytkownik pishor edytował ten post 27.02.2015 - 18:33