... jednego dnia miałem chyba 10 szczepionek a w innym tygodniu 5,
Wybaczcie porównanie ale być może dobrze zobrazuje ono możliwą przyczynę.
W tamtym roku miałem takie oto zdarzenie z moim psem.
Przy okazji zakrapiania go przeciwko kleszczom, postanowiłem go też odrobaczyć - za radą pani z lecznicy weterynaryjnej. W związku z tym, został ona zakropiony jednym i drugim preparatem.
Zaledwie dwa dni później, w niedzielę, musiałem na gwałt szukać pomocy medycznej u innego pana doktora od zwierząt, który wyjaśnił mi, że tych dwóch preparatów absolutnie nie powinno stosować się w jednym czasie (minimalny odstęp przy ich podawaniu, to trzy tygodnie), bo bardzo silnie oddziałowują one na siebie powodując bardzo nieporządane skutki uboczne w organizmie zwierzaka. Bogatszy o te informacje i uboższy o parę stówek, wiem teraz, że czasami nie warto przesadzać z tego typu zabezpieczeniami - przynajmniej nie na raz.
A testowałeś sobie toksoplasmozę?
A co toksoplazmoza niby ma do rzeczy?
Toksoplazmozę ma większość z nas, bo większość z nas grzebie gołymi rekami w ziemi albo bawi się ze zwierzakami.
Nie jest to choroba jakoś szczególnie groźna, no chyba, ze zarażają się nią np kobiety w pierwszym trymestrze ciąży - wtedy może ona mieć bardzo zły wpływ na rozwój płodu.