Ale to nie znaczy ze nie mam prawa wiedziec co mi wstrzykuja do krwioobiegu
Napisano 27.04.2015 - 15:32
Ale to nie znaczy ze nie mam prawa wiedziec co mi wstrzykuja do krwioobiegu
Napisano 27.04.2015 - 17:41
Aha, czyli niewazne jest to jaka substancja, albo kto przy niej grzebal swoimi lapskami, ulotka czyli kartka z czczionka Arial z worda roztrzyga kwestie zawartosci. Jesli chodzi o moje pytanie to juz dowiedzialem sie czego sie dowiedziec mialem, dziekuje.
Napisano 27.04.2015 - 17:45
Aha, czyli niewazne jest to jaka substancja, albo kto przy niej grzebal swoimi lapskami, ulotka czyli kartka z czczionka Arial z worda roztrzyga kwestie zawartosci. Jesli chodzi o moje pytanie to juz dowiedzialem sie czego sie dowiedziec mialem, dziekuje.
Równie dobrze nic nie jedz ani nie pij bo skąd masz wiedzieć co ci dają?
Napisano 27.04.2015 - 17:53
Pytanie jakby się czuli ci którym ktoś z bliskich odszedłby dlatego że w imię swoich przemyśleń nie faktów zaniechaliby szczepień. Współczuję ludziom którzy przez swój upór poświęciliby wszystko ale i tym którzy ślepo zawierzają nauce jakiego nie miałaby imienia.
Użytkownik Padael edytował ten post 27.04.2015 - 18:02
Napisano 27.04.2015 - 18:28
To poczytaj może o prawach związanych z lekami. O testach klinicznych itd., bo w tej chwili nie masz pojęcia o czym się wypowiadasz.
Napisano 27.04.2015 - 18:42
Juz sie jasno wypowiedzialem, chce nadzoru spolecznego przy badaniach szczepionek ktore trafiaja do Polski oraz beda rozsylane po terytorium kraju. Bo one poprostu sa badane tylko i wylacznie centralne, przy tych szczepionkach i do nich ma dostep tylko kilka osob, zadna strona spoleczna tego nie nadzoruje, wystraczy tylko chciec...
nie mow mi o ulotkach, ani o tym ze nie powinnismy sie zabezpieczac, skoro nie wiesz co jesz to zlikwiduj sanepid oraz kontrole zywnosci, uwazasz to za przejaw sprzeciwu wobec panstwa oraz zaufania do piekarni. Wystarczy zeby jeden pracownik psychol wrzucil ampulke z rtecia do wielkiego kotla gdzie miesza sie tony pasztetu dla Tobie podobnych. Czemu wiec nie zlikwidowac sanepidu czy kontrol jakosci.
Napisano 27.04.2015 - 18:57
Ale nadzór jest. Same badania zanim trafią do Polski, są wykonywane. To nie tak, że ktoś sobie wyprodukuje szczepionkę, poda paru zwierzętom i bach, na rynek.
Napisano 27.04.2015 - 19:15
Ja nie mowie o testach szczepionek, ale o kontroli szczepionki od laboratorium do ciala pacjenta, nie neguje badan nad typem szczepionki ani jej skladu. Mi chodzi o kontrole nad tym aby to co wychodzi z laboratorium i z produkcjii szczepionki wlasciwej, ta sama substancja bez zadnych zmian trafila do pacjenta. Nawet ostatni etap jest wazny, czyli nowa sterylna igla. Tak wiec chodzi mi o bezpieczenstwo pacjenta, nie podwazam tego ze szczepionka jest potrzebna lub skuteczna.
Napisano 27.04.2015 - 19:20
Każda partia jest badana, zanim trafi na rynek.
Napisano 27.04.2015 - 19:33
Dobrze ale konkrety, ile osob, gdzie, jakie badania, kto nadzoruje. Pozatym co widzisz zlego w tym aby strona spoleczna kontrolowala takie badania, np 2 osoby poza kregu lekarskiego, rotacyjnie uczestniczylyby fizycznie podczas pakowania, badania ?
Napisano 27.04.2015 - 19:34
Każda partia jest badana, zanim trafi na rynek.
Oj, żebyś się nie zdziwił. Szczepionka przeciw świńskiej grypie wywołała wiele powikłań pośród dzieci,jak i również poważnych chorób jak narkolepsja.
Oto 2 artykuły na ten temat :
http://wiadomosci.ga...spowodowac.html
http://wiadomosci.ga...ciw_grypie.html
Użytkownik kpiarz edytował ten post 27.04.2015 - 19:35
Napisano 27.04.2015 - 19:35
A kto będzie sprawdzał osoby które będą sprawdzały? Bo i one mogą być niewiarygodne, ludzi może zabraknąć.
Komplikacje podczas szczepienia są chyba naturalne. każdy najprostszy lek może zabić tak jak i łyk wody. Pytanie co jest wyjątkiem a co regułą.
Użytkownik Padael edytował ten post 27.04.2015 - 19:37
Napisano 27.04.2015 - 19:39
Stad mowilem o rotacjii, losowym wybieraniu 2 osob sposrod takiego zrzeszenia do jednej takiej kontroli czy wspoluczestnictwa, ktore reprezentuje strone spoleczną.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych