Napisano 21.03.2015 - 14:53
Napisano 21.03.2015 - 15:28
RZECZYWISTOŚĆ to jest to jak odbieramy nasze otoczenie. Dla każdego może być inna. Nie bez przyczyny mówi się o ludziach po swojemu interpretujących świat, że są " oderwani od rzeczywistości".
Napisano 21.03.2015 - 15:48
Uwielbiam takie teorie. Jak dla mnie całość powyższego tekstu można zaliczyć jako "prysznicowe filozofie". Naprawdę nie jest trudno nawoływać do "obudzenia się", że system ma nad nami władzę i tak dalej. Trudniej jest to udowodnić. Cokolwiek powiem, że nie jestem "lemingiem", że widzę "big picture" i jestem poza systemem możesz zgasić twierdząc, że tego nie wiemy, że nie jesteśmy świadomi. Ale z drugiej strony udowodnij Ty mi, że nie jestem świadomy i nie jestem w stanie ogarnąć, że to wszystko podpucha. Czcze gadanie, jak w przypadku religii.
Swoją drogą, system ma nad nami władzę, może to być prawdą - jesteśmy uzależnieni od polityki, od tego jak ma się nasz kraj. Ale to nie jest jakiś wielki sekret, tego jest świadoma każda osoba z minimalnym pojęciem o tym jak to wszystko działa. Nie trzeba do tego jakiegoś wielkiego programatora
Vortal Rzeczy Paranormalnych →
Nauka →
Pozostałe nauki humanistyczne →
Surrealistyczny surrealizm i inne abstrakcje od twórców "The Cube" - filmu z 1969r.Autor: Kwarki_i_Kwanty , 26.02.2019 Surrealizm, abstrakcja i 8 więcej |
|
|
||
Teorie Konspiracyjne →
Nowy Porządek Świata →
Jak skłonić ludzi do podjęcia kroków mających na celu przywrócenie pewnego utraconego porządku świata.Autor: akanoe , 04.08.2018 matrix, wolna wola i 2 więcej |
|
|
||
Teorie Konspiracyjne →
Nowy Porządek Świata →
Dokumenty, które powinieneś obejrzeć | NWO, Matrix, IlluminatiAutor: PsychoTropical Berlin , 22.08.2014 matrix, nwo, illuminati, film i 4 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych