Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duch, duchy, demony...anioł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha czyli w poprzednim mieszkaniu nie było chłodnego powietrza, nic nie stukało w szafki, to by było dopiero dziwne. Ale jeśli tak to ja nie mam więcej pytań baw się dobrze.

Wymyj szafki, wyrzuć rodzynki, kasze rozsypane, to duchy( czyli mole) pewnie się stracą. U mnie też latają i  ciężko się ich pozbyć.

Aidil rozumiem że nie chce publicznie pisać o swoim molestowaniu, ja też nie chcę, więc spuśćmy na to zasłonę milczenia. Trzeba przebaczyć oprawcom nawet jeśli to trudne. Amen.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 03.04.2015 - 11:36

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil rozumiem że nie chce publicznie pisać o swoim molestowaniu, ja też nie chcę, więc spuśćmy na to zasłonę milczenia. Trzeba przebaczyć oprawcom nawet jeśli to trudne. Amen.

@Wszystko naprawdę nie musisz pisać o swoich traumach dotyczących sfery seksualnej, podobnie jak nie powinieneś przenosić swoich niepowodzeń w tej sferze na innych, przyjmij również do wiadomości że nie jest to najlepsze miejsce do tworzenia grupy wsparcia.
I odpuść sobie wreszcie moją osobę. Przecież nigdy nie dałam Ci kosza^^,

Użytkownik Aidil edytował ten post 03.04.2015 - 11:53

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po porównaniu sytuacji, w której pokój opuszczał twój mąż (plama światła na froncie szafy, a później przesłaniający ją cień, przemieszczający się w określonym kierunku) wychodzi mi na to, że pokój opuściła kolejna osoba.

Ty twierdzisz, że nie mogło tak być...

Zgodnie z prawdą (moim zdaniem), bo po opuszczeniu pokoju przez jedną osobę, do pokoju wszedł ktoś inny, a nie wyszedł z niego. 

Nie jest to zgodne z prawdą z jednego zasadniczego powodu - bo autorka twierdziła, że jej córka została w pokoju sama i dopiero półtorej godziny po rozpoczęciu nagrywania do pokoju zaglądnął mąż autorki, żeby sprawdzić, czy córka śpi.

Kilka cytatów z (odnośnikami) z jej wypowiedzi dotyczących tej kwestii:

1. po nagrywaniu wyszliśmy i została sama

2. tak, mąż gdzieś około 1,35 wchodził sprawdzić czy śpi.

My oboje wyszliśmy z pokoju w tym samym momencie...

nikt u nas w domu nie był w tym momencie oprócz naszej trójki...

To jest po prostu niemożliwe ponieważ tam nikogo nie było....

Z nagrania wynika, że ok 11 minut po rozpoczęciu nagrywania, drzwi do pokoju zostały ponownie otworzone.

Z czego wynika, że musiała to zrobić jedna z trzech obecnych w mieszkaniu osób. Córkę wykluczam, bo na późniejszych klatkach filmu widać jej rękę. Zostaje więc albo autorka albo jej mąż.

No chyba, że był to duch ale wtedy należy rozpocząć rozważania, czy duch może rzucać cień i dlaczego nie może przejść przez zamknięte drzwi?

Teraz kwestia, czy ktoś wszedł, czy wyszedł wtedy z pokoju.

Ja nadal się upieram, że jednak wyszedł.

Zwróć uwagę na cień, który przez moment przysłania poświatę widoczną na ścianie wnęki w której stoi "koza".

Moment wcześniej widać go na jaśniejszym pasku frontu szafy (na tym, na którym naklejone są naklejki z planetami). Dokładnie tak samo dzieje się w momencie wychodzenia męża autorki z pokoju, na początku nagrania. Najpierw cień na pasku szafy, a dopiero później na plamie światła we wnęce.

Z tego wnioskuję, że z pokoju ktoś wychodził.

Ale to jakby dla mnie już bez znaczenia.

Jak widzę po dzisiejszych wpisach, autorka zupełnie zignorowała ten fragment nagrania, co utwierdza mnie w przypuszczeniach, które pozostawię dla siebie, a które już przedwczoraj miałem dość mocno sprecyzowane.

• 0

MAHARET.
  • Tematów: 23
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja się zastanawiam poco się sama nakręcasz na sile szukając czegoś? Na filmie nic nie ma ,w pokoju nic nie straszy i ty dobrze o tym wiesz skoro zostawiasz tam  śpiące małe dziecko... 

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A no właśnie. Nie boisz się że duchy zrobią jej jakąś krzywdę?

Użytkownik Wszystko edytował ten post 03.04.2015 - 14:13

• 0

Gumiś.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zrobiłaś zdjęć całego pokoju podejrzewam że jest fotel obok tego łóżeczka czerwonego, jest was troje to powinno być trzy fotele. Jak twój mąż wstaje to słychać krzypnięcie, i idzie i mówi wynoś się to co przeszedł przez ciebie byłaś pewnie obok, i w 10 minucie 49 sekuncie słychać krzypniecie jak ktoś z czegoś wstaje i wychodzi. A piszesz że słyszysz jakieś trzaskanie, i myślisz że to duchy ogólnie ja wierze w duchy, ale są inne też wytłumaczenie pukania, trzaskania mieszkasz na Śląsku mogą by topkniecia, w nocy nasz słuch jest bardziej wrażliwy na różne od głosy. Jest też różna temperatura w nocy jest niższa temperatura co może skutkować że jakaś butelka strzeli plastikowa butelka lub coś innego, może że są nie równo poukładane garnki i też mogą trzasnąć. Jak chcesz stwierdzić że niby coś jest w waszym mieszkaniu to włączcie kamere na tydzień, ale żeby was nie było żeby stwierdzić czy rzeczywiście coś jest.

• 0

palkawipa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zrobiłaś zdjęć całego pokoju podejrzewam że jest fotel obok tego łóżeczka czerwonego, jest was troje to powinno być trzy fotele. Jak twój mąż wstaje to słychać krzypnięcie, i idzie i mówi wynoś się to co przeszedł przez ciebie byłaś pewnie obok, i w 10 minucie 49 sekuncie słychać krzypniecie jak ktoś z czegoś wstaje i wychodzi. A piszesz że słyszysz jakieś trzaskanie, i myślisz że to duchy ogólnie ja wierze w duchy, ale są inne też wytłumaczenie pukania, trzaskania mieszkasz na Śląsku mogą by topkniecia, w nocy nasz słuch jest bardziej wrażliwy na różne od głosy. Jest też różna temperatura w nocy jest niższa temperatura co może skutkować że jakaś butelka strzeli plastikowa butelka lub coś innego, może że są nie równo poukładane garnki i też mogą trzasnąć. Jak chcesz stwierdzić że niby coś jest w waszym mieszkaniu to włączcie kamere na tydzień, ale żeby was nie było żeby stwierdzić czy rzeczywiście coś jest.

Gdzie na filmiku słychać wynoś się? wprawdzie muszę tutaj wnieść jedną poprawkę, ostatnio rozmawiałam na ten temat dużo z mężem, również o tym filmiku gdzie widać ten cień. Pytałam go czy wcześniej nie otwierał drzwi tzn oprócz tego jednego razu, okazało się że jednak wtedy to on otwierał te drzwi w 10 minucie jednak  nie wchodził ponieważ było jasno a to wskazywało że flesz działa i tylko po to otworzył drzwi. Nie mówię że się nie obawiam ale będę walczyć aby tu zostać nie poddam się, jestem silna psychicznie wierzę mocno w Boga i w złe rzeczy też jednak modlę się mocno i ufam mu. Czy może być to jakiś zły duch który próbuje nas przepędzić a kiedy widzi swoją porażkę to oddziałuje tak aby zrobić wrażenie? 

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takie opnie wyglądają już niezbyt przekonująco. Wygląda na to że robisz sobie jaja. Więc daruj sobie. Duchów tam nie ma i nigdzie indziej też nie.

• 0

palkawipa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdzie na filmiku słychać wynoś się? wprawdzie muszę tutaj wnieść jedną poprawkę, ostatnio rozmawiałam na ten temat dużo z mężem, również o tym filmiku gdzie widać ten cień. Pytałam go czy wcześniej nie otwierał drzwi tzn oprócz tego jednego razu, okazało się że jednak wtedy to on otwierał te drzwi w 10 minucie jednak  nie wchodził ponieważ było jasno a to wskazywało że flesz działa i tylko po to otworzył drzwi. Nie mówię że się nie obawiam ale będę walczyć aby tu zostać nie poddam się, jestem silna psychicznie wierzę mocno w Boga i w złe rzeczy też jednak modlę się mocno i ufam mu. Czy może być to jakiś zły duch który próbuje nas przepędzić a kiedy widzi swoją porażkę to oddziałuje tak aby zrobić wrażenie? 

I będę powtarzać do skutku nikogo już w tym pokoju nie było w momencie gdy włączyliśmy nagrywanie oczywiście oprócz śpiącej córeczki a fotele dwa już tutaj były to wynajmowane mieszkanie. 

• 0

Gumiś.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja słysze słowo w 22 sekundzie wynoś się, albo ja źle słysze. Jesteś nie obiektywna jak nie pamiętasz co ci mówił. Dziwne że ci nic nie powiedział że był u córki zobaczyć jak śpi, te skrzypniecie 10 minucie 49 sekundzie jest wyraźne, tak jak by ktoś wstawał z fotela. Bo jak mąż wychodzi na początku filmu to nie słychać skrzypniecia drzwi. To jest takie same skrzypniecie jak twój mąż wstaje na początku filmu z łóżka.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na temat wiary , mody i poglądów nie powinno się dyskutować.

Dlaczego nie chcesz zaprosić jeszcze raz księdza żeby skropił Ci mieszkanie, tym bardziej że jak twierdziłaś pomogło wówczas trochę? 

Użytkownik Aidil edytował ten post 04.04.2015 - 10:55

• 0

MAHARET.
  • Tematów: 23
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możesz sprecyzować konkretnie co takiego dzieje się w twoim mieszkaniu, bo film nie jest żadnym dowodem na istnienie czegokolwiek. Tylko ty to odczuwasz czy inne osoby z twojego otoczenia również? Może nakręć coś jeszcze bo w tym miejscu temat utknął w martwym punkcie.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może nakręć coś jeszcze

Toż nakręciła LINK   Tyle, że film przetwarzany jest już czwarty dzień, więc trochę pewnie potrwa zanim będzie można go zobaczyć. O ile w ogóle.

bo w tym miejscu temat utknął w martwym punkcie.

Raczej - umarł śmiercią naturalną, jak dziesiątki podobnych.

• 1

palkawipa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może nakręć coś jeszcze

Toż nakręciła LINK   Tyle, że film przetwarzany jest już czwarty dzień, więc trochę pewnie potrwa zanim będzie można go zobaczyć. O ile w ogóle.

bo w tym miejscu temat utknął w martwym punkcie.

Raczej - umarł śmiercią naturalną, jak dziesiątki podobnych.

to jest nagrywane laptopem, słychać o wiele więcej(praktycznie nic nie widać bo laptop nie ma flesza) jednak trochę wiatrak hałasuje. To wygląda tak że ja zapomniałam sama że mąż jeszcze wtedy zaglądał ale nie wchodził do pokoju w tej 10 minucie tylko drzwi otworzył(są przesuwne na bok) żeby zobaczyć czy flesz działa(było jasno) więc nie wchodził bo nie było potrzeby. Stukanie i pukanie jest bardziej nasilone kiedy jestem sama w nocy z córką jakbym miała się wystraszyć po prostu, kiedy jesteśmy wszyscy razem jest lepiej, aczkolwiek dużo się poprawia kiedy się modlimy. My oboje to odczuwamy, wpływa na nasze samopoczucie, mała też nieraz wydaje się robić coś czego nie chce, często mówi "nie" bawiąc się sama, lub będąc w drugim pokoju.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Film, jak widzę już się przetworzył -  nice. Teraz, dla odmiany jest prywatny - nice.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych