Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakodowane w kręgach

kręgi kod

• Please log in to reply
486 replies to this topic

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może określmy najpierw jakiś przedział wiekowy. Może osoby sceptyczne w tym temacie niech powiedzą co znaczy "kiedyś nie były skomplikowane".

Bo jeśli uznamy "kiedyś" za np 20 lat wstecz, to jest to bzdura, bo jedne z najbardziej widowiskowych piktogramów powstały w latach 90tych. Natomiast jeśli uznamy "kiedyś" za 50-60 lat wstecz, to logiczne, że wzorów jest mniej, bo po pierwsze mało kto miał to czym nagrać czy sfotografować, po drugie media i rozchodzenie wiadomości było na 10x niższym poziomie, a po trzecie obserwacje z lotu ptaka również były raczej rzadkością.

Równie dobrze najbardziej skomplikowany piktogram mógł powstać 80 lat temu i nikt go nie udokumentował.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie mam innych danych na temat czerwienienia. Krótko mówiąc wiem tyle ile przeczytam, a przeczytałem, że miały zaczerwienione szczyty i uznano to za nienaturalne, co Ty za naturalne uznajesz. Twierdzisz, że to nadfiolet. Ok. niech będzie, jeżeli tak jest. Pytanie, dlaczego badacze nie doszli do takich samych wniosków, zakładając, że mają wiedzę prawdopodobnie większą od Twojej.

Różnice we wzroście nie są jak na razie argumentem w dyskusji, choć się pojawiają. Nie mam danych statystycznych, aby móc cokolwiek o tym powiedzieć i nie wiem, jak to wygląda w innych kręgach i czy ktokolwiek to badał dokładniej.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Piszesz z własnego punktu widzenia, więc twoja ocena dotycząca przekonań sceptyków jest błędna. Jeśli o mnie chodzi, ja nie wypieram teorii o kosmicznym pochodzeniu kręgów, bo tak jest wygodniej. Nie czuję podświadomie, że coś jest na rzeczy. Nie wierzę w to że kosmici robią te kręgi, jestem przekonany, że robią je ludzie. Najważniejszym argumentem jest to, że kiedyś nie było tak skomplikowanych kręgów jakie są w dzisiejszych czasach.

Jeśli w coś wierzysz lub nie i wypowiadasz w związku z tym swoją opinię dotyczącą tematu podlegającego Twojemu osądowi, wiary w to coś lub braku wiary (celowo używam słowa), wówczas jest to Twoja własna opinia?  Oczywiście możesz jak to się często dzieje opinię jakiegoś środowiska i tak w to stanowisko wierzysz iż staje się to Twoją opinią, ale takie stanowisko uwiarygadnia Twój osąd w stosunku wiary i niewiary? w omawianej kwestii?

Aha, czyli na kwestię naturalnego czerwienienia i różnego wzrostu, które przedstawiono jako niemożliwą anomalię, już nie odpowiesz?

Widoczny jest tylko i wyłącznie efekt zaczerwienienia nie znamy jego pochodzenia i na tym etapie nie ma podstaw aby nazywać to zjawisko naturalnym czerwienieniem.  Nie jest znana również etymologia wzrostu kaczanów  a właściwie jego zamierzona anomalia.

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najważniejszym argumentem jest to, że kiedyś nie było tak skomplikowanych kręgów jakie są w dzisiejszych czasach.

W zasadzie, takie rozumowanie przedstawiali zwolennicy chemtrails. Just sayin'...

Tutaj kilka informacji o kręgach z XV i XVII w., zweryfikujcie sami:

https://books.google...circles&f=false

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś takie kręgi powstawały od trąb powietrznych.

http://www.skip.net/...tormdamage.html

dzisiaj też tak jest, ale częściej takie kręgi robią ludzie.

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś takie kręgi powstawały od trąb powietrznych.

Zgadza się. Ale

dzisiaj też tak jest,

na pewno nie żaden z tych, które były tu przytoczone.

ale częściej takie kręgi robią ludzie.

Kto? Jak? Po co? Nadal nie udało Ci się odpowiedzieć jasno i racjonalnie na te pytania. Gdy rozum śpi... zaczyna się ślepa wiara w ludzi z magiczną technologią, którzy tworzą crop cirles, żeby udawać, że są kosmitami z magiczną technologią.

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie, gpsem i deskami, po to żeby coś zrobić, takie kręgi często robione są na zamówienie.

We created a vast 300ft design in barley for the show which incorporated sacred geometry.

http://www.circlemak...g/dimbleby.html

We were asked to create a crop circle incorporating the words "STORE ORD" in a field near Aarhus in Denmark, as part of a PR campaign for a Danish newspaper.

http://www.circlemak.../big_words.html

http://www.circlemak...bigbrother.html

We created this crop circle in barely at Broad Hinton in Wiltshire. It represents a biological virus and will be used in a French TV science show.

http://www.circlemak..._documents.html

I tyle. Kręgi robią tylko ludzie,.a kosmici jeśli istnieją to nie bawią się w coś takiego. Wystarczyło by dać do zbadania temu levegoodowi te kręgi zrobione przez ludzi i domyślam się że ten pseudo-doktor też by znalazł tam jakieś anomalie że jedna łodyga jest tak wygięta inna ta, i na tej podstawie stwierdził że to nie może być dzieło człowieka.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najważniejszym argumentem jest to, że kiedyś nie było tak skomplikowanych kręgów jakie są w dzisiejszych czasach.

W zasadzie, takie rozumowanie przedstawiali zwolennicy chemtrails. Just sayin'...

Tutaj kilka informacji o kręgach z XV i XVII w., zweryfikujcie sami:

https://books.google...circles&f=false

No to weryfikujmy.

Ten często przywoływany obrazek, przedstawiający diabła z kosą, i często przedstawiany jako dowód że kręgi występowały już przed wiekami, pochodzi z wydanej w 1678 roku broszury "Dziwne wieści z Haftfordshire". Był to zbiór najróżniejszych opowiastek, legend ludowych. Wśród nich pojawiła się anegdota o chłopie, który nie dostał zapłaty za koszenie zboża, bo twierdzono że zrobił to nieporządnie. Miał wówczas krzyknąć "Chyba tylko sam Diabeł zrobiłby to lepiej" i rzeczywiście, wkrótce znaleziono w zbożu idealny krąg... równo wykoszony z ułożonym w snopy zbożem.

I to ma być krąg zbożowy?

Równie dobrze możnaby dowodzić nadnaturalnego pochodzenia Maczugi Herkulesa, bo mamy liczne, bardzo stare przekazy, że ustawił ją diabeł na życzenie mistrza Twardowskiego.

Następny przywoływany przypadek to opis w Natural History, dotyczący "zielonych kręgów zrobione przez duchy w trawie" - sęk w tym, że opis dotyczył tzw "czarcich kręgów" wywoływanych przez grzyby, powodujących powstanie na przykład kręgu wyjątkowo zielonej trawy:

kopia-dsc07984.jpg?w=627

W latach 90. pewien ufolog wyjął ten opis z kontekstu i zaczął twierdzić że to dowód na wiekowość kręgów zbożowych.

Potem długo, długo nic aż do roku 1880 gdy pewien korespondent napisał do Nature aby opisać wygniecenia w zbożu powstałe po gwałtownej burzy, mające postać okrągłych plam. Uważał że to wynik cyklonu. Potem znowu długo nic aż do lat 60.

Chm... trzy różne opowieści, z czego jedna to ludowa legenda o koszeniu zboża, druga to czarcie kręgi i być może dopiero ta trzecia wymienia podobne zdarzenie. Jak dla mnie dowody na wielowiekową historię kręgów zbożowych to nie są.

• 1

akuri770.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ludzie, gpsem i deskami, po to żeby coś zrobić, takie kręgi często robione są na zamówienie.

We created a vast 300ft design in barley for the show which incorporated sacred geometry.

http://www.circlemak...g/dimbleby.html

We were asked to create a crop circle incorporating the words "STORE ORD" in a field near Aarhus in Denmark, as part of a PR campaign for a Danish newspaper.

http://www.circlemak.../big_words.html

http://www.circlemak...bigbrother.html

We created this crop circle in barely at Broad Hinton in Wiltshire. It represents a biological virus and will be used in a French TV science show.

http://www.circlemak..._documents.html

I tyle. Kręgi robią tylko ludzie,.a kosmici jeśli istnieją to nie bawią się w coś takiego. Wystarczyło by dać do zbadania temu levegoodowi te kręgi zrobione przez ludzi i domyślam się że ten pseudo-doktor też by znalazł tam jakieś anomalie że jedna łodyga jest tak wygięta inna ta, i na tej podstawie stwierdził że to nie może być dzieło człowieka.

Mądralo udowodnij to sam zrób coś takiego z Zaciekawionym skompletuj sprzęt pole też znajdź i nagraj jak robicie te kręgi twoje argumenty są śmiechu warte i ty dobrze o tym wiesz są tyle warte co bajki o babie jadze co więcej powoływanie się na opłaconych typów typu Randi czy Nickell uważam za niepoważne , a da się też zauważyć , że ty oddałbyś życie byle tylko dowieść , że kręgi robią ludzie takie podejście skłania mnie do tego , że masz coś do ukrycia.

• -2

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daruj sobie bo nic nie masz ciekawego do napisania, tylko cały czas jedziesz z tym samym tekstem. Ja nie muszę robić kręgów bo robią je ludzie z organizacji do której wkleiłem linki i są tam przykładowe kręgi które wykonali. A Nickell to jeden z najlepszych obecnie badaczy zjawisk paranormalnym, był już wielu rzekomo nawiedzonych miejscach, sprawdzał osobiście wiele tzw. cudownych zdarzeń. Tak samo Randi, kiedy on zaczął obalać zjawiska psi to ciebie pewnie na świecie jeszcze nie było.
  • 0

akuri770.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Daruj sobie bo nic nie masz ciekawego do napisania, tylko cały czas jedziesz z tym samym tekstem. Ja nie muszę robić kręgów bo robią je ludzie z organizacji do której wkleiłem linki i są tam przykładowe kręgi które wykonali. A Nickell to jeden z najlepszych obecnie badaczy zjawisk paranormalnym, był już wielu rzekomo nawiedzonych miejscach, sprawdzał osobiście wiele tzw. cudownych zdarzeń. Tak samo Randi, kiedy on zaczął obalać zjawiska psi to ciebie pewnie na świecie jeszcze nie było.

Ta i ci ludzie podróżują po całym świecie i robią te kręgi , a wczesniej robiły je trąby powietrzne hahhahhaha wydaje mi się , że nie ma po co badać tego fenomenu gdyż kręgi zbożowe robią trąby powietrzne 

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Wszystko -> to żart? Te kręgi, które wstawiłeś, na pierwszy rzut oka sa ludzkie, nie mają nawet w połowie tak złożonej struktury, jak większość tych, które zostały tu wrzucone. Jakbyś robił takie kręgi, to byś dał z siebie 100%, czy tylko 30%? Bo to wygląda, jakby się komuś nie chciało.

Chm... trzy różne opowieści, z czego jedna to ludowa legenda o koszeniu zboża, druga to czarcie kręgi i być może dopiero ta trzecia wymienia podobne zdarzenie. Jak dla mnie dowody na wielowiekową historię kręgów zbożowych to nie są.

Pewnie, że nie. Ale nie jest to również dowód na to, że:

kiedyś nie było tak skomplikowanych kręgów jakie są w dzisiejszych czasach.

Po prostu nie ma na ten temat dostatecznej wiedzy. Ale Wszystko wie, że nigdy takich nie było, a jak były, to robił je Janek z deską. WSZYSTKIE.

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten krąg wielu uznało za prawdziwy:

MMM-straight-ps-LOsm.jpg

Dopóki nie przyznał się do niego Peter Sorensen. Był zresztą wykonany za zgodą właściciela pola.

http://cropcirclecon...Sorensen99.html

• -2

akuri770.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ten krąg wielu uznało za prawdziwy:

MMM-straight-ps-LOsm.jpg

Dopóki nie przyznał się do niego Peter Sorensen. Był zresztą wykonany za zgodą właściciela pola.

http://cropcirclecon...Sorensen99.html

Nie ma żadnego dowodu że to zostało wykonane deską i sznurkiem w dzisiejszych czasach bez trudu byle komu zapłacić byle tylko gadał bzdury tak więc co do tego kręgu jestem bardzo sceptycznie nastawiony co do tego kręgu.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda na to że sceptycy tworzą sami dowody dowodzące iż ich teorie  mają niezbite dowody na manipulację dowodami^^, 

Użytkownik Aidil edytował ten post 04.05.2015 - 14:05

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: kręgi, kod

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych