Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakodowane w kręgach

kręgi kod

• Please log in to reply
486 replies to this topic

akuri770.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Tornado jest w stanie wygnieś w polu jakiś placek, wklejałem nawet zdjęcia parę stron temu. Ale żeby kule robiły skomplikowane wzory to jest twierdzenie nadzwyczajne które by wymagało nadzwyczajnych dowodów
Jest jeszcze kwestia złamanych a zgiętych łodyg. Jak na moje rozumowanie to złamać można coś twardego jak np. Drzewo, natomiast zboża są giętkie dosyć, więc określenie czy zostało złamane czy zgięta to kwestia oceny, czyli można na to patrzeć z różnych stron.

A może jeszcze tornada powodują powstawanie tych wszystkich skomplikowanych wzorów bzdury gadasz , bo nie masz jak obalić tematu. Ludzie tworzą tylko kilka procent kręgów reszta jest niewyjaśniona nie masz żadnego dowodu na potwierdzenie swoich tez.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel, ok. Jeżeli nawet jest to dzieło ludzi, chcę wiedzieć jak wyginają łodygi w wydłużonych kolankach. Deska, to dobra jest jako tłumaczenie dla przedszkolaka.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel, ok. Jeżeli nawet jest to dzieło ludzi, chcę wiedzieć jak wyginają łodygi w wydłużonych kolankach. Deska, to dobra jest jako tłumaczenie dla przedszkolaka.

No tak jak Ci napisałem, oni to robią normalnie, a potem to już dzieło "figur geometrycznych".

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli nawet jest to dzieło ludzi, chcę wiedzieć jak wyginają łodygi w wydłużonych kolankach.

Jest to wyjaśnione w filmie wrzuconym przez Urgona.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Daniel

Takie rzeczy całkiem poważnie twierdzą angielscy ufolodzy. Wynika to stąd, że anomalie które miały być charaterystyczne tylko dla prawdziwych kręgów, znajdowano też w tych zrobionych przez ludzi. Więc zamiast uznać, że te anomalie nie są żadnym wskaźnikiem, uznali że wywołuje je kosmiczna energia ściągana przez geometryczne kształty. Jeszcze inni ufolodzy twierdzą, że nawet gdy krąg został zrobiony przez ludzi to i tak może być kosmiczny, bo może kosmici telepatycznie podświadomie nakazują ludziom bawić się w robienie kręgów.

• 0

akuri770.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Jeżeli nawet jest to dzieło ludzi, chcę wiedzieć jak wyginają łodygi w wydłużonych kolankach.

Jest to wyjaśnione w filmie wrzuconym przez Urgona.

Takim tłumaczeniem to idziesz na łatwiznę dyskusję między "sceptykami"  a zwolennikami nie polegają na wyjaśnianie całego problemu jednym filmem tylko oczekuje,y od was złożonych i w pełnych wiarygodnych wyjaśnień.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Inny film o kręgach z national geographic

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko

Ale co ten film ma wnieść do tematu? Obejrzałem 20min i nie dowiedziałem się niczego nowego, a facet mówi dokładnie to co ja czy Staniq:

"90% kręgów jest zrobiona dla zabawy, ale pozostałe 10% nie ma wyjaśnienia"

Plus zabójczy argument: "nikt nie wiedział kto lub co stworzyło ten piktogram, aż tu nagle za kilka dni pan X i pan Y przyznali się, że to oni"

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No przecież jest to film na temat kręgów zbożowych, a ty się pytasz co on wnosi do tematu. Obejrzyj dalej, są tam ciekawsze wypowiedzi oraz analiza filmu z kulkami latającymi nad polem.

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No oglądam i widzę tylko, że ja i Staniq mamy rację i tym bardziej nie rozumiem po co ten filmik i to od Ciebie jeszcze.

Przecież ten doktor sceptyk nie przedstawia żadnych kontrargumentów prócz "to ludzie, koniec kropka".

Wymowny moment jak jest mowa o porozrywanych kolankach i ten Leevengood mówi, że przebadał próbki ze 120 piktogramów, a tamten na to odpowiada "doktor Leevengood dał się uwieść mistycznym teoriom" i nie dodał nic od siebie. Te kontr-badania nie pokazały żadnych argumentów.

Daj spokój, on ciągle mówi tylko "może", "nie wiem", "wydaje mi się". I jeszcze, że może słońce rano wygina kolanka, a co jak jest pochmurno?

Ten filmik tylko utwierdza moje i Staniqa stanowisko.

EDIT: przy okazji wbiłeś niezłego klina w argument Zaciekawionego, który pisał, że jest tylko jedno nagranie o świecącej kulce i w dodatku fejk, a film który wrzuciłeś pokazuje, że nagranie o świecącej kuli było badane i analizowane i okazało się, że to oryginał, haha. Sami siebie już podważacie. :D

Użytkownik Daniel. edytował ten post 07.05.2015 - 21:29

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... film który wrzuciłeś pokazuje, że nagranie o świecącej kuli było badane i analizowane i okazało się, że to oryginał...

Póki co, bez huraoptymizmu, wygląda na to, że film jest autentyczny. Majstrował przy nim biegły sądowy, co wyklucza kombinowanie. Stwierdził autentyczność filmu i tego się trzymamy.

No dobra, ale to, co jest na taśmie jest wielką niewiadomą. Biegły wykluczył ptaka, bądź jakiś latający worek, a skłaniał się ku tworowi sztucznemu, poruszającemu się samodzielnie (czyli nawet pod wiatr, a nie tylko zgodnie z jego podmuchami), odbijającemu światło lub świecącemu swoim światłem.

Czyli nagrano lot czegoś, co śmiało można nazwać NOL'em lub UFO, prawda? Nie można się z tymi faktami nie zgodzić.

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

Chodzi mi bardziej o to co napisał Zaciekawiony:

Jedyny znany film o kuli robiącej kręgi okazał się fałszywką

To zwykłe kłamstwo. Okazało się to co pisałem kilka stron temu, Zaciekawiony rzuca jakimiś sformułowaniami na lewo i prawo, które nie mają żadnego potwierdzenia w rzeczywistości, dla mnie to całkowicie dyskredytuje jako rozmówcę. A najlepsze jest to, że tym który go podważył był Wszystko, czyli osoba która zajmuje to samo stanowisko co on.

A filmik jeśli obejrzałeś cały - to on niczego nie zmienia i niczego nie wyjaśnia. W zasadzie filmik jest bliższy Naszemu stanowisku. Jest potwierdzenie badań, analiz, itp. A odpowiedzi sceptyków na filmiku to tylko "nie wiem", "może", "gdyby", "nie wydaję mi się", etc. Nie wyjaśnili kompletnie nic prócz tego, że "ja uważam, że piktogramy mogą tworzyć ludzie".

Użytkownik Daniel. edytował ten post 08.05.2015 - 14:20

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

Chodzi mi bardziej o to co napisał Zaciekawiony:

Jedyny znany film o kuli robiącej kręgi okazał się fałszywką

To zwykłe kłamstwo...

Nie byłbym aż tak radykalny. Minął się z prawdą i tyle, a że nie po raz pierwszy, to inna sprawa. Nikt nie jest idealny.

A filmik jeśli obejrzałeś cały - to on niczego nie zmienia i niczego nie wyjaśnia.

Na tym polega sztuczka z filmami z NGC. Takie filmy o niczym robią.

No, to przynajmniej jesteśmy w punkcie, gdzie wiadomo, że film nie jest fake'm. Zgodne z prawdą, jest również stanowisko, że nie wszystkie piktogramy są dziełem ludzi i można domniemywać o ich co najmniej niewytłumaczalnym pochodzeniu. Można również założyć, że ich powstawanie ma związek z UFO, gdyż takowe się w pobliżu pojawiają. 

Brak jest logicznego wytłumaczenia niektórych zjawisk zachodzących w kręgach, nie tylko tych zachodzących na poziomie komórkowym, ale także fizycznych.

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówicie o tym filmie z Olivier's Castle co ta kulka robi kręgi? Jeśli tak, to autor filmu John Wabe przyznał się że on sam "dorobił" tą kulkę. Po przyznaniu się do tego został oskarżony przez fanów ufo o współprace z rządem, że niby prawdę zataja i inne takie cuda na kiju.

Dlaczego żaden z was nie odnosi się do filmu Urgona tam są same konkrety podane. Nawet na temat tych sławnych kolanek, wypowiada się specjalista od zbóż i twierdzi że efekt rozciągniętych kolanek charakterystyczny jest dla podeptanego zboża. Powstają one gdy roślina próbuje "podnieść" się po przygnieceniu, ja tego nie ubiorę tak dokładnie w słowa jak on więc obejrzyjcie film od 37min.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 08.05.2015 - 18:06

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówicie o tym filmie z Olivier's Castle co ta kulka robi kręgi?

Nie, o innym, tym, który zalinkował Wszystko.

Dlaczego żaden z was nie odnosi się do filmu Urgona tam są same konkrety podane. Nawet na temat tych sławnych kolanek, wypowiada się specjalista od zbóż i twierdzi że efekt rozciągniętych kolanek charakterystyczny jest dla podeptanego zboża. Powstają one gdy roślina próbuje "podnieść" się po przygnieceniu...

Zboże po przygnieceniu, a szczególnie po przydeptaniu nie próbuje się podnieść, jak ma złamaną łodygę - czyli bzdura.

Gdyby badano je po dwóch tygodniach, może bym w to uwierzył, ale wtedy, kiedy badania wykonano po dwóch, czy trzech dniach to nie jest argument. Zboże rośnie szybko na początku cyklu, później już nie. Wypowiadał się tylko jeden specjalista. Trochę mało.

Poza tym nic ciekawego tam nie powiedzieli.

Also tagged with one or more of these keywords: kręgi, kod

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych