Napisano 11.05.2015 - 18:37
Napisano 11.05.2015 - 18:46
nie traktuję badań levengooda jako ostatecznej wyroczni
No to mamy coś wspólnego, piona!
i pisałem już czemu
Popraw mnie, bo mogę nie pamiętać, ale wydaje mi się, że komentowałeś jego błędną nomeklaturę odnośnie wirów plazmy, a nie same badania.
Po za tym wklejałem już lepsze kręgi wykonane przez circlemakerów niż wkleił daniel, czyli bardziej skomplikowane też da się wykonać
Do takiego Crabwood się nie odniosłeś, a ja nadal uważam, że te, które wrzucałeś, są znacznie prostsze. I pod mikroskopem zapewne wyglądają inaczej.
Użytkownik Monolith edytował ten post 11.05.2015 - 18:46
Napisano 11.05.2015 - 18:52
Pierwszy link 404 not found, więc może być zwykły hoax.
Nie jest to hoax już poprawiłem link.
No i teraz się dowiedziałem że moje argumenty nie są merytoryczne i tak w ogóle to robię śmietnik.
No widzisz Wszystko, jeśli chcę się wierzyć w kręgi a ktoś burzy twoją wiarę w nie to przechodzi się do takich zagrywek.
Napisano 11.05.2015 - 19:38
...jeśli chcę się wierzyć w kręgi...
To jest coś takiego, jak wiara w kręgi? Ochłoń Sebastian, bo zaczyna się przekomarzanie.
Ja wcale się nie unoszę, stwierdzam tylko fakt.
Chodziło mi o to że jeśli ktoś chce wierzyć w niewyjaśnione pochodzenie kręgów to negował będzie każdy racjonalny argument.
Napisano 11.05.2015 - 19:44
Chodziło mi o to że jeśli ktoś chce wierzyć w niewyjaśnione pochodzenie kręgów to negował będzie każdy racjonalny argument.
Masz rację. I w drugą stronę tak samo
Przeczytałem artykuł Włochów - bardzo ciekawy. Porządna krytyka metodologii badaczy, mocne dowody na ich niedbalstwo i manipulacje danymi, szczególnie w konktekście tego modelu "BOL", który chyba był pisany na kolanie. Nie zdołali oni jednakowoż przedstawić racjonalnego wytłumaczenia dla takiego, a nie innego stanu próbek takiego Levengooda - krytykowali jedynie ich interpretację.
Jako sceptyk-racjonalista z pewnością wytłumaczysz mi (skoro ani Levengood, ani Włosi nie potrafili), co potrafi wpływać na rośliny w ten sposób? Mówię głównie o tych "bliznach" w podsadce lub wariancji w konktekście wzrostu korzenia. Chyba, że przyjmujemy, że sobie to trzej badacze wymyślili dla picu, to nie ma o czym mówić...
Użytkownik Monolith edytował ten post 11.05.2015 - 19:45
Napisano 11.05.2015 - 19:44
Nie wiem czy to co zrobili można uznać za skomplikowany wzór, ale z powietrza prezentuje się całkiem nieźle:
Nie zdołali oni jednakowoż przedstawić racjonalnego wytłumaczenia dla takich, a nie innych próbek takiego Levengooda - krytykowali jedynie jego interpretację.
I nie to było ich zadaniem - pokazali jedynie że część wyników, na których wciąż inni ufolodzy opierają swe twierdzenia o niesamowitych energiach działających na kręgi, jest delikatnie mówiąc niezbyt pewna. A to właśnie te wyniki miały przeczyć możliwości wykonania przez ludzi.
Mówię głównie o tych "bliznach" w podsadce lub wariancji w konktekście wzrostu korzenia.
Podobne efekty dają choroby grzybiczne i uszkodzenia ze strony owadów. Niektóre owady nakłuwają łodygę aby spić sok. Poza kłosami najczęściej atakowane są kolanka. Punktowa ranka zadana przez owada ciemnieje i wygląda akurat tak, jak "ślady wypalenia" czy opisywane przez ufologów "ślady oddziaływania laserów".
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 11.05.2015 - 19:54
Napisano 11.05.2015 - 19:57
@Zaciekawiony - sam twórca jest przekonany, że nie wszystkie robią ludzie, to raz. Dwa - robione w dzień, i na pewno są tego ślady. Nie mówię o kolankach itd. bo do tego jeszcze nie doszliśmy.
Napisano 11.05.2015 - 20:11
Jako sceptyk-racjonalista z pewnością wytłumaczysz mi (skoro ani Levengood, ani Włosi nie potrafili), co potrafi wpływać na rośliny w ten sposób?
Akurat na botanice się nie znam, tu powinien wypowiedzieć się ktoś kto zna się na roślinach i ich zmianach patologicznych, ale jeśli jutro uda mi się coś znaleźć na ten temat to wstawię.
Napisano 11.05.2015 - 20:36
Czy są jakieś doniesienia o nowych piktogramach w 2015 ? Powstały jakieś ?
Napisano 11.05.2015 - 21:12
Zaciekawiony niezły, ale jednak jak się przyjrzysz i to wcale nie jakoś szczególnie to widać, że jest krzywy, poza tym z tego co widać na filmie to powstawał w dzień.
Wszystko na uwagę zasługuje tylko ten pierwszy i ostatni, ta olimpiada i napis to raczej dużo pracy w tym nie ma. Mimo wszystko ja uważam, że tym wzorkom daleko do tych naprawdę skomplikowanych, chodzi oczywiście o szczegóły. Nie sądzisz, że takie cudo to jednak inna liga?:
Przydałoby się też info o wymiarach. Moim zdaniem te ludzkie piktogramy charakteryzuje jedna rzecz, mianowicie nawet jak wzór jest dość ciekawy to i tak wydeptanego zboża jest mało. Spójrz na ostatnie zdj lub pierwsze co dałeś, niby wzory ciekawe, ale ile tam jest wydeptanego zboża? Niewiele. A zerknij na ten co ja wrzuciłem powyżej.
Vortal Rzeczy Paranormalnych →
Religia i Wierzenia Etniczne →
Chrześcijaństwo →
List od Lucyfera odszyfrowany dzięki ukrytej sieciAutor: Dagmii , 09.09.2017 list, opętanie, zakonnica i 2 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych