Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakodowane w kręgach

kręgi kod

• Please log in to reply
486 replies to this topic

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i teraz się dowiedziałem że moje argumenty nie są merytoryczne i tak w ogóle to robię śmietnik.
Jest tak jak pisałem wcześniej, nie traktuję badań levengooda jako ostatecznej wyroczni i pisałem już czemu. Po za tym wklejałem już lepsze kręgi wykonane przez circlemakerów niż wkleił daniel, czyli bardziej skomplikowane też da się wykonać. No ale skoro ja robię śmietnik to mogę zmienić piaskownicę i tyle.
  • 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

nie traktuję badań levengooda jako ostatecznej wyroczni

No to mamy coś wspólnego, piona!

i pisałem już czemu

Popraw mnie, bo mogę nie pamiętać, ale wydaje mi się, że komentowałeś jego błędną nomeklaturę odnośnie wirów plazmy, a nie same badania.

Po za tym wklejałem już lepsze kręgi wykonane przez circlemakerów niż wkleił daniel, czyli bardziej skomplikowane też da się wykonać

Do takiego Crabwood się nie odniosłeś, a ja nadal uważam, że te, które wrzucałeś, są znacznie prostsze. I pod mikroskopem zapewne wyglądają inaczej.

Użytkownik Monolith edytował ten post 11.05.2015 - 18:46

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy link 404 not found, więc może być zwykły hoax.

Nie jest to hoax już poprawiłem link.

No i teraz się dowiedziałem że moje argumenty nie są merytoryczne i tak w ogóle to robię śmietnik.

No widzisz Wszystko, jeśli chcę się wierzyć w kręgi a ktoś burzy twoją wiarę w nie to przechodzi się do takich zagrywek.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...jeśli chcę się wierzyć w kręgi...

To jest coś takiego, jak wiara w kręgi? Ochłoń Sebastian, bo zaczyna się przekomarzanie. 

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A czy to nie jest tak, że te spalone łodygi lavengooda były jedynym takim przypadkiem? Znaleziono w jakimś innym kręgu coś w tym stylu?
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko mogę poprosić o te skomplikowane kręgi cropów z dowodem, że to oni? Ale nie z dowodem "przyznali się".

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...jeśli chcę się wierzyć w kręgi...

To jest coś takiego, jak wiara w kręgi? Ochłoń Sebastian, bo zaczyna się przekomarzanie. 

Ja wcale się nie unoszę, stwierdzam tylko fakt.

Chodziło mi o to że jeśli ktoś chce wierzyć w niewyjaśnione pochodzenie kręgów to negował będzie każdy racjonalny argument.

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chodziło mi o to że jeśli ktoś chce wierzyć w niewyjaśnione pochodzenie kręgów to negował będzie każdy racjonalny argument.

Masz rację. I w drugą stronę tak samo :)

Przeczytałem artykuł Włochów - bardzo ciekawy. Porządna krytyka metodologii badaczy, mocne dowody na ich niedbalstwo i manipulacje danymi, szczególnie w konktekście tego modelu "BOL", który chyba był pisany na kolanie. Nie zdołali oni jednakowoż przedstawić racjonalnego wytłumaczenia dla takiego, a nie innego stanu próbek takiego Levengooda - krytykowali jedynie ich interpretację.

Jako sceptyk-racjonalista z pewnością wytłumaczysz mi (skoro ani Levengood, ani Włosi nie potrafili), co potrafi wpływać na rośliny w ten sposób? Mówię głównie o tych "bliznach" w podsadce lub wariancji w konktekście wzrostu korzenia. Chyba, że przyjmujemy, że sobie to trzej badacze wymyślili dla picu, to nie ma o czym mówić...

Użytkownik Monolith edytował ten post 11.05.2015 - 19:45

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to co zrobili można uznać za skomplikowany wzór, ale z powietrza prezentuje się całkiem nieźle:

Nie zdołali oni jednakowoż przedstawić racjonalnego wytłumaczenia dla takich, a nie innych próbek takiego Levengooda - krytykowali jedynie jego interpretację.

I nie to było ich zadaniem - pokazali jedynie że część wyników, na których wciąż inni ufolodzy opierają swe twierdzenia o niesamowitych energiach działających na kręgi, jest delikatnie mówiąc niezbyt pewna. A to właśnie te wyniki miały przeczyć możliwości wykonania przez ludzi.

Mówię głównie o tych "bliznach" w podsadce lub wariancji w konktekście wzrostu korzenia.

Podobne efekty dają choroby grzybiczne i uszkodzenia ze strony owadów. Niektóre owady nakłuwają łodygę aby spić sok. Poza kłosami najczęściej atakowane są kolanka. Punktowa ranka zadana przez owada ciemnieje i wygląda akurat tak, jak "ślady wypalenia" czy opisywane przez ufologów "ślady oddziaływania laserów".

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 11.05.2015 - 19:54

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Zaciekawiony - sam twórca jest przekonany, że nie wszystkie robią ludzie, to raz. Dwa - robione w dzień, i na pewno są tego ślady. Nie mówię o kolankach itd. bo do tego jeszcze nie doszliśmy.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel

IVe92wD.jpg

R8r9UEh.jpg

SyHKOAC.jpg

vTIRJRW.jpg

EoLhANV.jpg

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jako sceptyk-racjonalista z pewnością wytłumaczysz mi (skoro ani Levengood, ani Włosi nie potrafili), co potrafi wpływać na rośliny w ten sposób?

Akurat na botanice się nie znam, tu powinien wypowiedzieć się ktoś kto zna się na roślinach i ich zmianach patologicznych, ale jeśli jutro uda mi się coś znaleźć na ten temat to wstawię.

• 1

SoScary.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy są jakieś doniesienia o nowych piktogramach w 2015 ? Powstały jakieś ?

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poczekaj, zboże jeszcze nie dojrzało, a w zielonym im nie bardzo idzie.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaciekawiony niezły, ale jednak jak się przyjrzysz i to wcale nie jakoś szczególnie to widać, że jest krzywy, poza tym z tego co widać na filmie to powstawał w dzień.

Wszystko na uwagę zasługuje tylko ten pierwszy i ostatni, ta olimpiada i napis to raczej dużo pracy w tym nie ma. Mimo wszystko ja uważam, że tym wzorkom daleko do tych naprawdę skomplikowanych, chodzi oczywiście o szczegóły. Nie sądzisz, że takie cudo to jednak inna liga?:

crop-circle-5.jpg

Przydałoby się też info o wymiarach. Moim zdaniem te ludzkie piktogramy charakteryzuje jedna rzecz, mianowicie nawet jak wzór jest dość ciekawy to i tak wydeptanego zboża jest mało. Spójrz na ostatnie zdj lub pierwsze co dałeś, niby wzory ciekawe, ale ile tam jest wydeptanego zboża? Niewiele. A zerknij na ten co ja wrzuciłem powyżej.

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: kręgi, kod

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych