Koran nawołuje do nienawieści.
No to chyba Biblia też:
"Jeślibyś usłyszał, że w którymkolwiek z miast twoich.. powiadają.. pójdźmy, a służmy bogom cudzym.. to pozabijaj mieszkańców miasta tego ostrzem miecza.. i bydło też podaj ostrzu miecza." (V Moj: XIII,13-16)
""Kto ofiaruje bogom, oprócz Wiekuistemu, wytępiony będzie." (II Moj: XXII,19)
Jak już porównujesz Koran do Biblii to używaj cytatów z Nowego Testamentu. Który jest odpowiednikiem Koranu. Stary Testament to w zasadzie kalka pism Żydowskich. Wykładnią wiary Chrześcijańskiej jest NT. Chyba nie muszę tłumaczyć dla czego? Tym bardziej iż sporo na ten temat dyskutowaliśmy.
Niestety wielu nowoczesnych używa tej prymitywnej manipulacji aby zdyskredytować chrześcijaństwo.
Nawiasem mówiąc, czemu wszyscy zakładają, że transfer kulturowo-religijny może zachodzić tylko w jedną stronę? Przecież coraz więcej imigrantów i ich potomków konwertuje na chrześcijaństwo.
Masz jakieś dane jak wielu? Albo jeszcze lepiej jak wielu z tych imigrantów to muzułmanie?
Islam oferuje proste zasady i zwalnia w dużej mierze z obowiązku samodzielnego myślenia. Z tego powodu jest bardzo atrakcyjny dla współczesnych ludzi. Jeżeli ktoś będzie masowo zmieniał religię to na pewno nie muzułmanie. Chrześcijaństwo chyli się ku upadkowi. Islam rośnie w siłę. Nie wiem jak można tego nie dostrzegać.
Jeżeli chodzi o emigrantów z afryki to na razie możemy spać spokojnie. Polska nie jest ich krajem docelowym. Wprawdzie wszystko może się zmienić ale wydaje mi się że to długo jeszcze. Celowo użyłem określenia emigrant gdyż to nie są uchodźcy. Gdyby nimi byli, to nie forsowali by z narażeniem życia Eurotunelu. Przecież we Francji nie ma wojny, są tam bezpieczni. Tak samo na Węgrzech. Oni nie uciekają. Oni migrują. Ich celem są bogate państwa z przerośniętym systemem socjalnym. Dlatego uważam iż Polska znacznie lepiej wypadła by na arenie międzynarodowej, gdyby nasz rząd ogłosił że przyjmiemy wszystkich, którzy będą chcieli a następnie otoczył by tych emigrantów taką samą opieką, jak otacza naszych rodaków, którym się w życiu nie powiodło.
Jestem pewien że niewielu tych pseudo uchodźców zostało by w naszym kraju.