Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po prostu po wstępnej obserwacji uznali cie za młodego naiwniaka , łatwego do zwerbowania. I najwyraźniej mieli nawet racje co widać po  tym jak tu siejesz ich propagandowe kawałki.

Przykro mi noxili, ale gadasz mega bzdury. Bo ja mówię o przypadkowych napotkanych osobach i z jakiej strony otrzymałem pomoc. A Ty z tego robisz w tym momencie mafię, która po wielu miastach ma kontakty i sobie mnie upatrzyli. W ciągu 3 miesięcy byłem w 10 różnych miastach od Rotterdamu, przez Amsterdam, Alkmaar, Apeldoorn, Tillburg i tak dalej.

Nie mogę nic powiedzieć więcej, że większość z was ma sobie zwyczajnie Hitlera. To trzeba walczyć z terrorystami i sektami religijnymi nie z tym, że na 100 tysięcy muzułmanów jest 5 terrorystów-psyhopatów. WY chcecie zabić WSZYSTKICH, bez wyjątku. Fajnie, że ugraliście się w grupę i robicie ze mnie lewicowca, młodego naiwniaka. Tylko, że sami chcecie wszystkich wymordować. Nie różnicie się niczym od terrorystów. Tylko wy tego nie widzicie bo zgraliście się w kupę i sobie urządziliście kółko wzajemnej adoracji a każdy z was widział muzułmanin na YouTube albo jak Miłosz spotkał jednego co buty oparł o szybę i to jest zezwolenie na to by zabić wszystkich bo wierzą w Islam. Chorzy jesteście ludzie tyle wam powiem.

Widzisz dziecko my tu mówimy o nie wpuszczaniu ich do Europy i podjęciu jakiś sensownych działań przeciw ich ekstremalizacji . Jeżeli z całego tego wielostronicowego wątku wyczytałeś, że chcemy ich zabic en masse to... To odpuść sobie jakiekowiek czynności związane koniecznością czytania ze zrozumieniem jakiegokolwiek tekstu bo nie masz tej umiejetności. Tak po prostu.

robicie ze mnie lewicowca, młodego naiwniaka

. No  niemożesz nas za to winic , Takie bzdury to tylko walą młode, ambitne, lewicowe pustaki. 

• 3

#1502 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

To, że byłeś za granicą na "robocie" i stałeś się bezdobnym świadczy tylko jaki niezaradny facet z Ciebie

Zostałem okradziony z rzeczy osobistych.

Widzisz dziecko my tu mówimy o nie wpuszczaniu ich do Europy i podjęciu jakiś sensownych działań przeciw ich ekstremalizacji . Jeżeli z całego tego wielostronicowego wątku wyczytałeś, że chcemy ich zabic en masse to... To odpuść sobie jakiekowiek czynności związane koniecznością czytania ze zrozumieniem jakiegokolwiek tekstu bo nie masz tej umiejetności. Tak po prostu.

Nie czytałeś mnie wcale. Od początku mówię dokładnie to samo. Tak samo jestem przeciwny terrorystom z ISIS. Nie jestem przeciwnikiem Islamu. Na tym temacie się opiera.

No  niemożesz nas za to winic , Takie bzdury to tylko walą młode, ambitne, lewicowe pustaki.

Sam jesteś "stary" pustakiem. Zasiedziałeś się w tej straży pożarnej i Ci mózg zadymiło. Jeżeli uważasz, że pisząc to samo co wy tylko bez ksenofobii robi ze mnie młodego, lewicowego pustaka. Bo ja przeciwnikiem Islamu nigdy nie będę. Będę przeciwnikiem wpuszczaniu terrorystów przez nieodpowiedzialne władze. Z tym, że sekty islamskie skutecznie rekrutują obywateli państw członkowskich.

Z całym szacunkiem noxili, ale jesteś śmiesznym typem i nic więcej. Widać, że poleciałeś z tłumem i nie zapoznałeś się w ogóle z treścią moich postów.

• -2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gość jest dobry wszyscy jesteśmy Hitlerowcami. Hahaha :D
  • 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prosiłbym o zmianę powyższej ankiety na publiczną, no po prostu, tak po ludzku - ciekawość mnie zżera.

Zaciekawiony, Aidil, Uzurpator, Urgon, bankster(nicku zapomniałem) i jednego musisz sam pomyśleć, bo nie mam pomysłu obecnie.

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prosiłbym o zmianę powyższej ankiety na publiczną, no po prostu, tak po ludzku - ciekawość mnie zżera.

Zaciekawiony, Aidil, Uzurpator, Urgon, bankster(nicku zapomniałem) i jednego musisz sam pomyśleć, bo nie mam pomysłu obecnie.

Mam typa, ten z wątku foto. Wiesz ktory ;]
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szukacie szóstej osoby która zagłosowała "tak"? No to szukać dalej nie musicie, bo to jestem ja.

ankieta.jpg  

Dlaczego? Ponieważ jestem cywilizowanym człowiekiem (a przynajmniej za takiego się uważam) i uważam, że gdy ktoś jest w potrzebie, to należy mu pomóc. Wszyscy jesteśmy ludźmi, takimi samymi. Owszem, są różnice kulturowe, ale nie oznacza to, że nagle krzywda jaka spotkała tamte osoby jest jakaś inna niż krzywda jaka spotkałaby nas w tej samej sytuacji.

Ale oczywiście są pewne ograniczenia. Uważam, że należy przyjąć jedynie uchodźców uciekających przed wojną - która jest w Syrii po prostu tragiczna (jak w sumie każda wojna, ale to, co się dzieje w Syrii naprawdę potrafi zjeżyć włosy na głowie). Uchodźców ekonomicznych należy odsyłać do kraju pochodzenia. 

No i nie chce mi się wierzyć w to, że Polacy tak strasznie boją się o zaledwie kilka tysięcy uchodźców - że ta ilość i świadomość budzi w nich tak wielką grozę. Że co - że tych kilka tysięcy zawładnie krajem? Że nagle zaczną się masowe zamachy? Że rozmnożą się i zaczną działać jak muzułmańska piąta kolumna? Że wszystkie kościoły zamienią na meczety i za dziesięć lat wprowadzi nam się tu obowiązkowy szariat? Moim zdaniem to piorunująca mieszanka ignorancji, strachu, ksenfobii, nacjonalizmu, fanatyzmu religijnego i nienawiści - niezbyt szlachetnych składników. 

Nie miałbym nic przeciwko temu aby w moim sąsiedztwie zamieszkała rodzina uchodźców z jakiegoś zrujnowanego miasta w Syrii. Ba, pewnie bym im nawet starał się pomóc na tyle na ile bym mógł. To nic przyjemnego co ich spotkało i nie zamierzam dorzucać im dodatkowych cierpień. 

No ale tak to już jest - Polacy masowo uciekali z kraju gdy bywało źle - i jakoś wtedy to było dobrze (zresztą do dziś na zachodzie siedzi od groma Polaków i tak strasznie niektórzy się oburzają, że spora część Brytyjczyków na to strasznie narzeka), zachwycamy się działalnością kultury na emigracji. A kiedy ktoś inny ucieka przed wojną i chce przyjść do nas - to już krzyk i nienawiść. Bo z obcej kultury, bo nie zasymilują się, bo z przerażającego islamu, bo będą się panoszyć, bo w ogóle samo zło, nic tylko chcą niszczyć ten biedny i szlachetny zachód.

Uważam, że ludzie tak gorąco przeciwni imigrantom uwielbiają doszukiwać się elementów podsycających ich przekonania - a że kogoś gdzieś zgwałcili (mam rozumieć, że rodowici Polacy nikogo nie gwałcą? Nie tak dawno temu jakiś Polak we Francji zgwałcił i zamordował małą dziewczynkę - to rozumiem, że należy zabronić wszystkim Polakom wjazdu na zachód?), a że jacyś idioci domagają się szariatu (ale już koronowanie Jezusa na króla Polski, krzyże na każdym kroku i panoszenie się katolicyzmu jest ok?), a że nie ma asymilacji i pojawiają się getta (a że niby w USA i innych krajach nie ma polskich enklaw gdzie czasem Polacy w ogóle nie muszą używać języka obcego?). A gdzieś tam ucieka totalnie fakt, że spora część tych ludzi - koczujących tam w nieludzkich warunkach - to zwykli przerażeni ludzie błagający o pomoc. Ja uważam, że tym naprawdę potrzebującym należy pomóc.

No i jeszcze jedna refleksja - teoretycznie - nadchodzi nowa epoka lodowcowa - gruba warstwa lodu zaczyna pokrywać wszystko po Morze Śródziemne. Zdatne do zamieszkania stają się jedynie kraje Afryki i półwysep Arabski. I co wtedy? Zostajemy na swoim lodzie i zamarzamy, bo "nie wolno emigrować"? Czy masowo zalewamy tamte kraje błagając o azyl? A po otrzymaniu azylu - przyjmujemy normalnie islam i wtapiamy się w tamtą kulturę, czy jednak trzymamy się razem, naszych przekonań, wartości i kultury tworząc tam europejskie enklawy?

Dopóki nie spotka to tych gorących przeciwników - to tego nie zrozumieją. Uważam, że mają oni siebie za "rycerzy broniących naszych wartości" ale w rzeczywistości są przesiąknięci ignorancją, strachem i nienawiścią przykrymi ludźmi. 

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

gruba warstwa lodu zaczyna pokrywać wszystko po Morze Śródziemne. Zdatne do zamieszkania stają się jedynie kraje Afryki i półwysep ArabskiI co wtedy?

Wtedy albo prozaicznie rzecz ujmując albo ich podbijemy(a i tak z 98 %z nas zginie) albo zginiemy  wszystcy. Bo niestety kraje które jakoś nie potrafią pomóc paru milionom pobratymców o identycznej kulturze  nie pomoga tym bardziej 700 milionom znienawidzonych niewiernych. Zresztą nawet gdyby chcieli to nie bedą w stanie wyżywić takiej masy ludzkiej. a nawet 1/10  populacji Europy.

No niestety umiesz liczyć, licz na siebie.Niestety Europa to moloch o małym rozumku.

• 0

lavokcs.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquilla problem w tym, że wyznawcy Jezusa nie zabijają w jego imię co automatycznie sprawia, że wolę żyć wśród takich, aniżeli obcych imigrantów niepewnego pochodzenia. Porównujesz gwałt jednego Polaka we Francji do masowych gwałtów "przybyszów" z Syrii? Zapomniałeś już o sytuacji z Kolonii? o wielu sytuacjach ze Szwecji, Danii, Norwegii, Francji, UK, Hiszpanii? Przyklasnąć! Przyjmiesz do siebie bandę śniadoskórych gwałcicieli? W życiu. Ilu Polaków wysadziło się w ostatnich latach na ulicach Europy, czy jakichkolwiek ulicach świata? Jak już tak zawzięcie bronisz tych biednych uchodźców, pośród których 75% to młodzi mężczyźni z ipodami, to pokaż drugą stronę medalu.

Tak, Polacy także korzystają z uroków emigracji, ale w przeciwieństwie do nierobów z południa podejmują pracę i godnie żyją. Co natomiast robią uchodźcy z Syrii? Krzyczą: "oddajcie nasze pieniądze", "mamy spuchnięte jądra", "Jedziemy do Niemiec bo tam jest dobrze". Ty bronisz bandy nierobów bez honoru. Proszę cię żebyś podał jakiś pomysł na to, jak rozpoznać "naprawdę potrzebujących" uchodźców i jak ich rozróżnić?

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to "nie potrafią pomóc"? Cały świat im nie potrafi pomóc, dlatego właśnie szukają pomocy we własnym zakresie wybierając się na tę niebezpieczną i trudną wędrówkę. A że Europa jest bogata i spokojna - no to idą tutaj, tam, gdzie wydaje im się, że jest najlepiej. Przy czym trzeba pamiętać o tym, że kraje takie jak Turcja, Liban czy Jordania są równie, w może nawet i bardziej zalewane przez uchodźców. Rozumiem, że ucieczka przed wojną do tamtych krajów jest ok, ale do Europy to już nie? 

Wszystko moim zdaniem sprowadza się do niechęci, a może i nienawiści wręcz do obcego. Bo muzułmanin, więc to ten zły. Bo nie taki jak my, więc niech zdechnie, byleby poza granicami naszego pięknego kraju bo jeszcze nam tu popsuje widok i nasze dobre samopoczucie naszej wyższości.

Warto zauważyć, że chrześcijanie nie zabijają obecnie. No ale mniejsza o to. Pragnę przypomnieć, że muzułmanów na świecie jest niewiele mniej niż chrześcijan. Gdyby naprawdę wszyscy byli tacy źli i tak chcieli mordować, to w moment mielibyśmy jatkę. To, co robią anty-imigranci to generalizowanie. Sprowadzanie całej grupy, milionów osób, do jednego wzorca. A że za wzorzec brane są najgorsze jednostki (bo o nich zawsze będzie najgłośniej) - no to sprowadzają oni całą tę grupę milionów ludzi do roli "tego złego". Ludzie panicznie boją się kilku tysięcy imigrantów.  A tymczasem w Polsce żyje minimum kilka tysięcy muzułmanów i to od kilkuset lat. Ile zamachów do tej pory wykonali? Jak bliscy są już wprowadzenia szariatu?

Co do gwałtów - chciałbym przede wszystkim zapoznać się z danymi, którym mógłbym uwierzyć. Póki co jestem przekonany, że anty-imigranci gotowi są do zawyżania liczby przestępstw (tak właściwie to istnieje stereotyp imigranta-przestępcy) popełnianych przez imigrantów - i używania tych fałszywych danych do podsycania swojej propagandy.

No i myślę, że te "75% to młodzi mężczyźni z ipodami" to właśnie taka antyimigrancka propaganda. Zmyślenie, które ma nastawić ludzi. którzy nie zabiorą się za weryfikację tej informacji, przeciw imigrantom. To po pierwsze. Po drugie - aby dostać się do Europy trzeba nierzadko zapłacić sporą ilość pieniędzy, więc można uznać, że do Europy docierają ci bardziej zamożni. No i po trzecie - co z tego, że imigrant posiada ipoda? Nie wolno mu? A może wojna dotyka go w jakimś innym stopniu? Rozumiem, że jeśli będziesz miał tablet w domu i w razie wojny uciekniesz zabierając go ze sobą - to trzeba będzie Cię odesłać z powrotem do obozu dla uchodźców bo raczyłeś zabrać ze sobą tak niedozwolony sprzęt?

No i kolejna generalizacja - tak jak oczerniałeś uchodźców - tak teraz wybielasz naszych emigrantów. Wszyscy podejmują pracę? Nikt nie jedzie tam na zasiłek? Nikt nie wyprowadza stamtąd kasy i nie pobiera ją na osoby pozostałe w Polsce? Oj, uwierz mi, że wcale nie wszyscy Polacy są tacy "pracowici" na zachodzie. Owszem, bardzo wielu jest, ale czarne owce zdarzają się wszędzie. I tylko nierozważna osoba będzie uznawać, że albo dana grupa setek tysięcy osób składa się z samych czarnych owiec, albo że nie ma w niej ani jednej takiej czarnej owcy.

No i po raz kolejny wrzucasz wszystkich do jednego worka, bo nie sądzę żebyś wysłuchał losów każdego uchodźcy z osobna i miał przez to wiedzę że wszyscy oni krzyczeli to, co im wkładasz w usta.

I na koniec - nie wiem jak ich rozpoznawać, nie moja to działka. Tym powinny zająć się odpowiednie służby a naszym zadaniem byłoby przyjęcie i pomoc tym potrzebującym. Na to możemy się zdobyć i wysilić i wiem jedno - że wstydu na pewno nam taka postawa nie przyniesie. Aktualnie zaś wstydzę się właśnie za tych, co odmawiają pomocy potrzebującym tylko dlatego, że są inni niż my

I jeszcze jedna refleksja - ciekawe ile z tych zawzięcie antyimigranckich osób przygarnęłoby głodnego psiaka do domu. "Bo taki wychudzony, biedak, trzeba mu pomóc". Osobiście jestem w stanie przywołać parę osób które znam które takie właśnie są - głodnego psa by przygarnęły, ale muzułmanina by potraktowały najchętniej butem. Bardzo wymowne.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Naprawdę nie rozumiem jak przez tyle tygodni ciągłego tłumaczenia, wręcz miesiące, jak przez napisanie setek jak nie tysięcy postów, można wciąż klepać te same oderwane od rzeczywistości i nie mające nic wspólnego z prawdą bzdury jak Aquila. Te porównania do imigracji Polaków, to pisanie, że nie mamy serca, że kilka tysięcy ludzi nic nam nie zrobi, że stereotypy, że fanatyzm katolicki, itp...brak słów po prostu jak można nie widzieć różnic. Można by było wziąć post Aquili i dosłownie odpowiedzieć na każdą linijkę z osobna. Ale po co? Po co, skoro to wszystko jest w tym temacie napisane już dziesiątki razy. I skoro nie dotarło do tej pory, to już nie dotrze.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 23.03.2016 - 04:23

• 10

neurotoksyna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@Aquila
W takim razie przymij kilku tych biednych, pragnacych spokoju, wyposzczonych chlopcow pod swoj dach, okej? Pozniej napisz nam sprawozdanie :)

G4c
  • 6

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Tak samo jak Aquila zachowywali się ludzie w Niemczech gdy witali ciastem i posiłkami uchodźców. Jedź teraz do Niemiec i zerknij czy ktoś stoi na granicy z ciastem czy z siekierą!  Ludzie mają to do siebie że umieją bardzo szybko zmieniać zdanie. Szkoda tylko że je zmieniają dopiero wtedy gdy na własne oczy coś zobaczą.

Pogadajcie sobie teraz o MultiKulti z tymi którym ISIS wysadził w powietrze córkę albo syna.  Moim zdaniem ISLAM jest w stanie sobie poradzić z terrorystami na swoim podwórku i nie musi nigdzie wiać na emigrację. Ta fala uchodźców korzysta z okazji i tyle. Większość z nich nie musi nigdzie wyjechać a jadą bo dobra babcia Merkel obiecała raj na ziemi.

Zapytam jeszcze...  gdzie jest NATO?  Gdzie są te wszystkie myśliwce zdolne latać po nocach z radarami termowizyjnymi za wielkie miliardy euro w które to niby Europa się zaopatrzyła? Nie można posłać do Syrii 100 sztuk z pełnym uzbrojeniem i rozwalić góry w których kryją się przywódcy?

Nie, nie można! Ruskie mogą wypowiadać wojnę każdemu! Amerykanie mogą lać każdego!  Chińczyk bawi się w atomy a Euroland jak cienki był tak cienki zdechnie.

Dopiero dziś, teraz, na własne oczy doświadczyłem w jakiej ściemie żyję. Mam ochotę wyjechać do Ruskich i pocałować Putinka w stopę bo przynajmniej gość ma jaja!

A EU i ta cała Bruksela? Przecież to jest jedna wielka ściema dlatego EU się rozwali bo ludzie już wiedzą że ta całe Unijne braterstwo po prostu nie istnieje. Mydlili oczy tyle lat! Bezpieczeństwo, ochrona!  Gdzie tu jest???? Gdzie???

Unię nie stać na ochronę własnej granicy a my tu mówimy o bezpieczeństwie. Byle idiota nafaszerowany trotylem do EU wjedzie.

Co Unia może???

A połączeń telefonicznych z całej EU z Syrią itp. nie da się zablokować by ISIS stracił kontakt?

A zagłuszarek telefonów satelitarnych to nie ma???

A internetu od Syrii odciąć się nie da by się mailowo nie kontaktowali i nie planowali zamachów?

A przymusowej natychmiastowej rejestracji kart SIM nie da się wprowadzić z natychmiastową blokadą wszystkich niezarejestrowanych telefonów???

Powiedzcie co Unia robi prócz tego że się świetnie bawi kosztem życia swoich obywateli!

Nic nie zrobili by odciąć kontakt Islamistów z krajami spoza EU! Nic!  Siedzą i pierdzą w stołki!  Aż mnie szlak trafia gdy to piszę!

Wiecie że uchodźcy w obozach wyrzucają żarcie?  U nas nie jeden bezdomny oblizywał by palce a oni gardzą, bo niesmaczne. To niech piach wcinają!!!!!!!!

I jeszcze jedno. Jeśli tym wszystkim bardzo biednym uchodźcom obwieszonym złotem ze smartfonami za 400-500 euro nie chodzi o życie na lajcie to o co chodzi?  Do Polski nie chcą??? A czemu??? Bo pracować będzie trzeba a zasiłek będzie 100 euro a nie 400???

No czemu nie chcą do Czech, Słowacji, Litwy, Polski?? 

Większość z Was nie ma bladego pojęcia jakie cwaniactwo do nas zjechało!

Gdybym był biednym uchodźcą i mieszkał w kraju w którym jest wojna i dostał bym możliwość wyjazdu do Słowacji to bym się minuty nie zastanawiał. Gdybym dostał teraz wizę do Kanady to myślicie że wył bym z rozpaczy i chciał do USA?????????

Oni jada po to by resztę życia roboty europejskie na nich robiły!

Nikt nie jedzie z myślą o pracy i życiu! Gdyby tak było to większość z nich obsadziła by już Słowację, Czechy, Litwę, Słowenię i Polskę, siedziała na zasiłku na chacie z Urzędu i uczyli by się języków!

Nie!!!!  Oni chca do Anglii, Niemiec, Szwecji czyli tam gdzie socjal na poziomie 1,5 pensji z Polski!

Zastanawialiście się kiedyś może, co zrobią i jak będą żyć Ci wszyscy uchodźcy jeśli pojawi się ich w Szwecji kilka milionów?

Skąd wezmą kasę na życie?  Gdzie będą pracować?

Przecież 70% Szwecji to wiocha! Pusto! Góry!  Tam nie ma co robić więc dokąd oni jadą? Malmo, Sztokholm??  To teraz sobie wyobraźcie takie Malmo za 5lat w którym jest milion uchodźców!  To będzie koniec Szwecji bo ludzie ze strachu zwieją w siną dal!

Tym sposobem Islam zaczyna przejmować Europę!

Powiecie, że się obronimy?  Jak??  Narobimy sobie po 10 dzieciaków by z czasem było nas więcej?

Nie zapominajcie, że w Islamie 5,6,7,8 dzieciaków z jednej żony to norma!!

Ile dzieci mają młode Polskie małżeństwa dzisiaj?? Jedno albo zero!!!!!!!!!!!

Jaka jest liczba Islamistów na świecie? Miliard? 

Niech będzie miliard!

ilu z nich wie jaka okazja super życia jest teraz w EU?

Wszyscy wiedzą? Sądzę że tak! Mamy TVSAT!

No to więc ilu z nich wybiera się do EU?

Zauważcie kochani że przy okazji Syrii zwala do nas i Pakistan i cały wschodni świat!  Czy Wy naprawdę myślicie że jedzie do nas tylko Syria?

I teraz tak na łopatologię murowaną!

Przyjmijmy że 2,3% z tego miliarda zdecyduje się jechać do EU!

Sądzę że będzie to nawet 5% ale zatrzymajmy się przy 2,3%!

Ile to jest 3% z miliarda, ktoś policzy?

30 milionów?

Tylu będzie Islamistów minimum za jakieś 2lata!

Gdy każdy z nich dorobi się w EU minimum 5 dzieciaków a tak będzie bo oni żyją z zasiłków na dzieci ta liczba będzie wyglądała tak:

150.000.000!

Kolejna bajka medialno-Merkelowa to nakaz przyjmowania konkretnych liczb uchodźców przez poszczególne kraje EU!

Powiedzcie mi jasno i wyraźnie, bo zgłupiałem próbując to zrozumieć:

Jak można nakazać jakiemuś krajowi by przyjął konkretną liczbę uchodźców w chwili gdy uchodźców nie policzono?????

Te liczby 10000,  100.000, 200.000 które rozsyłane są niby po EU to ściema! Nie widzicie tego?

Do Nas nie przyjedzie 10 czy 20tys. uchodźców!

Zer na koniec tych liczb dodajcie a liczby są celowo zaniżane by się dym w EU nie zrobił!

Wyobraźcie sobie że dziś w TV trąbią o tym że Polska ma przyjąć na darmowy wikt 1.000.000 sztuk i te milion zamieszka w Warszawie która liczy 2 mln. ludzi z groszami (z których co piąty to już Ukrainiec)!

Faktycznie, trzeba pakować manele do Moskwy, póki Putin firmom z EU wizy na stałe rozdaje bo później jak Polacy pocisną z kolejkami na granicach to będzie prawdziwy Armagedon.

No i jeszcze raz się powtórzę, bo nikt wcześniej mi nie odpowiedział. Jeśli ISLAM-ISIS ma coś do władz EU to dlaczego wysadza niewinnych ludzi w powietrze?  Czy to nie jest chore?  Dlaczego w powietrze nie wylatują Pałace Prezydenckie, Urzędy Emigracyjne, Urzędy Miejskie i inne instytucje tylko bary, lotniska i restauracje z niewinną liczbą ludności która witała Islam ciastem?

Co mam do Islamu?  Dużo!   Mam i nadal będę miał!  Przyczyna jest bardzo prosta!

Jest ich miliard i jeśli ten miliard twierdzi że nie jest winien temu co robią terroryści to niech ten miliard udowodni swoją niewinność i załatwi ISIS na amen!  Miliard ludzi jest w stanie zgładzić terrorystów w jedną noc!  Nie wierzę że nie wiedzą kim są terroryści i gdzie się ukrywają!

Jeśli tak by się stało, otwieram garaż i zapraszam do siebie tylu ilu się zmieści. Dam nawet pracę i będę uczył j.polskiego ale się nie stanie...

i dobrze wiemy dlaczego.

Użytkownik wariat edytował ten post 23.03.2016 - 09:03

• 6

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wieczne klepanie, że nie mam serca, jestem rasistą(to mnie zawsze doprowadza do śmiechu, bo od kiedy religia jest rasą?) jest już mało zabawne. Tak, nie mam serca względem obcej mi kultury, nie mamy żadnego obowiązku im pomagać, skoro rozpętali u siebie piekło, to niech teraz to naprawią. Pisanie, że w sumie 7000 to mało, ale weź pod uwagę, że te 7000 będzie moglo ściągnąć rodziny, czyli z 7000 zrobi się 70000... A widziałem ostatnio artykuł, że uchodźcy ŻADAJĄ 6000 zł zasiłku. Będziesz na nich płacił? 

Użytkownik Mortalis edytował ten post 23.03.2016 - 15:03

• 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naprawdę nie rozumiem jak przez tyle tygodni ciągłego tłumaczenia, wręcz miesiące, jak przez napisanie setek jak nie tysięcy postów, można wciąż klepać te same oderwane od rzeczywistości i nie mające nic wspólnego z prawdą bzdury jak Aquila.

Normalnie, wystarczy mieć szczyptę empatii i umiejętność patrzenia na uchodźców jak na ludzi a nie jak na barbarzyńskie bydło. Przydaje się też do tego umiejętność samodzielnego myślenia i wyciągania wniosków oraz ostrożność przed płynięciem z prądem tylko dlatego, że wszyscy inni tak właśnie robią.

Te porównania do imigracji Polaków, to pisanie, że nie mamy serca, że kilka tysięcy ludzi nic nam nie zrobi, że stereotypy, że fanatyzm katolicki, itp...brak słów po prostu jak można nie widzieć różnic.

A ja z kolei mogę napisać, że brak słów, bo jak nie można widzieć podobieństw. W tym tej najważniejszej - we wszystkich tych ucieczkach z terenów wojennych biorą udział ludzie, którzy, poza różnicami kosmetycznymi, są wszędzie tacy sami. Uwierz mi, że w ich sytuacji sam chciałbyś zostać przyjęty w normalnym i spokojnym kraju. Ale nie jesteś - więc najwyraźniej nie rozumiesz tej sytuacji i walczysz z tym, co jest słuszne.

Ale po co? Po co, skoro to wszystko jest w tym temacie napisane już dziesiątki razy. I skoro nie dotarło do tej pory, to już nie dotrze.

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że takie puste hasła mogę i ja pisać? Skoro nie dotarło, że przyjmowanie imigrantów to słuszna opcja, to już nie dotrze. Proszę, i kto jest lepszy? Moje, bo mojsze? 

W takim razie przymij kilku tych biednych, pragnacych spokoju, wyposzczonych chlopcow pod swoj dach, okej? Pozniej napisz nam sprawozdanie

I kolejne puste hasło, wynikające z właśnie wspomnianej odpowiedniej postawy względem uchodźców. Nikt nie mówi o "przyjmowaniu pod dach". Mówiłem, że nie miałbym nic przeciwko temu, aby jacyś zweryfikowani uchodźcy wojenni (ludzie potrzebujący prawdziwej pomocy) zamieszkali jako moi sąsiedzi. Gdzie tutaj jakiekolwiek słowa o "przyjmowaniu pod mój dach"? Jak już chcesz odnosić się do moich wypowiedzi, to przynajmniej rób to rzetelnie, a nie rzucaj pustymi propagandowymi hasłami.

Tak samo jak Aquila zachowywali się ludzie w Niemczech gdy witali ciastem i posiłkami uchodźców. Jedź teraz do Niemiec i zerknij czy ktoś stoi na granicy z ciastem czy z siekierą!  Ludzie mają to do siebie że umieją bardzo szybko zmieniać zdanie. Szkoda tylko że je zmieniają dopiero wtedy gdy na własne oczy coś zobaczą.

Ludzie... ludzie to dziwne istoty. Potrafią patrzeć na dowody ewolucji, a mimo to wciąż wierzyć, że świat powstał 5000 lat temu w wyniku aktu stworzenia. Potrafią też podejmować ekstremalnie głupie i złe decyzje, bo tak im się akurat pomyśli, że tak będzie lepiej. W wielu przypadkach zamiast posługiwać się rozumem - wolą słuchać emocji, Ci, którzy uważali się za cywilizowanych potrafią nagle dokonywać aktów barbarzyństwa na niespotykaną skalę. Wszyscy wiemy, że nie powinno się śmiecić a spójrz jak wyglądają nasze lasy. Tacy już są i chyba się to nie zmieni zbyt szybko. Osobiście uważam, że jako gatunek doszliśmy już bardzo daleko, ale wciąż składamy się jednak z ogromnej rzeszy ludzi w której spora część postępuje w dość prymitywny sposób. I kłopoty pojawiają się tam, gdzie tacy ludzie zabierają się za podejmowanie decyzji w oparciu o swoje skrzywione spojrzenie.

Pogadajcie sobie teraz o MultiKulti z tymi którym ISIS wysadził w powietrze córkę albo syna.

Ciekawy obrazek - pokazuje liczbę ofiar zamachów terrorystycznych w Europie w latach 1970 - 2015

chartoftheday_4093_people_killed_by_terr

"Multikulti" istnieje w Europie od bardzo dawna, w krajach takich jak Anglia i Francja mniejszości etniczne istnieją od kilku, a może i kilkunastu dekad. Liczba muzułmanów w Europie powoli rośnie. Gdzie ten skok w liczbie zamachów? Gdzie to czyhające zagrożenie? Jeszcze do niedawna największe zagrożenie w tej kwestii powodowały lewicowe organizacje albo chrześcijańscy nacjonaliści. To jest właśnie to o czym mówię - anty-imigranci tworzą propagandę która rozdmuchuje problem - ale że jest ona zgodna z przekonaniami sporej liczby osób - no to pada na podatny grunt a ludzie ci łykają ją jak pelikany. Co z tego, że mimo tej całej imigracji żyjemy w najbezpieczniejszych czasach - wystarczy bowiem postraszyć zamachami wywoływanymi przez imigrantów i zaraz każdy to łyknie bez mrugnięcia okiem. 

Jest dużo większa szansa, że zginiesz w wypadku samochodowym niż w wyniki akcji ISIS. Ale ISIS i w domyśle uchodźcami straszysz, ale już samochodów zapewne nie będziesz miał zamiaru delegalizować? A przecież są takie złe! Zabijają w Europie dużo więcej osób niż ISIS! Ba, w Polsce stosunek zgonów spowodowanych przez samochody a ISIS jest wręcz zatrważający na niekorzyść samochodów ;) No ale rozumiem - straszenie ISIS jest modne i pada na podatny grunt, więc jest akceptowalne. Wykazywanie, że to mało niebezpieczny tak właściwie element jest niemodne i nie pada na podatny grunt, więc jest nieakceptowalne. Nie zgadzam się, więc wyśmieję, nieważne czy to sensowne czy nie. 

Dopiero dziś, teraz, na własne oczy doświadczyłem w jakiej ściemie żyję. Mam ochotę wyjechać do Ruskich i pocałować Putinka w stopę bo przynajmniej gość ma jaja!

Tak, takiego złodzieja i despoty świat już dawno nie widział, no, może poza Afryką. 

Z Syrią jest solidny problem. Są oficjalne władze (Assad), które są zdegenerowane i są de facto kolejną dyktaturą. Jest wolna opozycja, która daje jakieś szanse na normalność no i jest to całe ISIS. Europa i USA nie bardzo chcą pomagać zbrodniarzowi Assadowi, bo to nie pasuje do wartości jakie wyznają. Ale z kolei z ISIS walczyć trzeba. Putin zaś ma w Assadzie sojusznika (Rosja nie przejmuje się moralnością), a że ich lista sojuszników się kruszy i to solidnie, no to robią co mogą aby mu pomóc tłukąc (do tej pory) na równi ISIS i opozycję demokratyczną. Ogólnie mówiąc - Syria to tak zwane "failed state". I nieprędko pojawi się tam spokój, więc nieprędko fala uchodźców zostanie zatrzymana u źródła. A to w sumie wina reszty świata, która powinna wejść tam z lądowymi dywizjami i przy pełnym wsparciu potęgi lotniczej NATO, ale - nikt za bardzo nie zamierza wysyłać żołnierzy na kolejną wojnę, bo to byłoby niepopularne, a po drugie jest problem z legalnością takiej akcji na terenie, bądź co bądź, suwerennej Syrii.

I jeszcze jedno. Jeśli tym wszystkim bardzo biednym uchodźcom obwieszonym złotem ze smartfonami za 400-500 euro nie chodzi o życie na lajcie to o co chodzi?  Do Polski nie chcą??? A czemu??? Bo pracować będzie trzeba a zasiłek będzie 100 euro a nie 400???
No czemu nie chcą do Czech, Słowacji, Litwy, Polski??

Chyba zapominasz o tym, że wielu naszych rodaków też nie chce tutaj żyć. Więc dlaczego masz nagle pretensje o to do uchodźców? Mam rozumieć, że my mamy prawo grymasić i uciekać do lepiej urządzonych i bogatszych krajów, ale oni już nie? Jakim prawem odmawiasz im tego prawa?

Oni jada po to by resztę życia roboty europejskie na nich robiły!
Nikt nie jedzie z myślą o pracy i życiu!

Dokładnie to, o czym pisałem wcześniej - generalizowanie. A to objaw niestety ignorancji.

Znalazłem taki ciekawy raport OECD o integrowaniu się imigrantów.

http://www.keepeek.c...789264234024-en

Od groma tam wykresów i danych statystycznych. Są też na przykład takie fragmenty:

"W latach 2012-2013 dwóch na trzech imigrantów w krajach OECD było zatrudnionych i jest to wynik o jeden punkt procentowy większy od rodzimych obywateli tych krajów. W krajach Unii Europejskiej wynik ten jest odrobinę bardziej niekorzystny dla imigrantów (62% zatrudnionych), o trzy punkty procentowe niższy niż obywateli rodzimych."

Ogółem jest tam od groma danych które obalają to popularne hasełko o tym, że imigranci to darmozjady które przybyły tylko po zasiłek. Ale znowu - te dane nie pasują do stereotypu propagowanego przez zaciekłych anty-imigrantów, więc nie są wśród nich popularne.

Zastanawialiście się kiedyś może, co zrobią i jak będą żyć Ci wszyscy uchodźcy jeśli pojawi się ich w Szwecji kilka milionów?
Skąd wezmą kasę na życie?  Gdzie będą pracować?

Ogólnie w poprzednich latach w krajach europejskich miejsca pracy powstawały szybciej niż imigranci byli w stanie je zapełniać. Napływ imigrantów jest też, w pewnym stopniu, bodźcem to tworzenia nowych miejsc pracy czy rozwijania stref w których do tej pory nikt z rodzimych obywateli nie chciał pracować. Mitem jest to, że do Europy przybywają sami lenie więc odpowiedź na Twoje pytanie jest dość prosta - pojawią się nowe miejsca pracy i spora część tych imigrantów je zapełni. Czyli stanie się dokładnie to samo, co przy wszystkich takich wcześniejszych migracjach.

To będzie koniec Szwecji bo ludzie ze strachu zwieją w siną dal!
Tym sposobem Islam zaczyna przejmować Europę!

Kolejne puste hasło o wysokim poziomie emocjonalnym. Bardzo łatwe do łyknięcia przez podobnie myślących ludzi, ale już niekoniecznie związane z prawdą. Przykładem podobnego hasła było to, że "Żydzi stali za klęską Niemiec w I wojnie". Niemcom pasowała taka propaganda, więc łatwo była przyswajalna przez ignorancki lud.

Co mam do Islamu?  Dużo!   Mam i nadal będę miał!  Przyczyna jest bardzo prosta!
Jest ich miliard i jeśli ten miliard twierdzi że nie jest winien temu co robią terroryści to niech ten miliard udowodni swoją niewinność i załatwi ISIS na amen!  Miliard ludzi jest w stanie zgładzić terrorystów w jedną noc!  Nie wierzę że nie wiedzą kim są terroryści i gdzie się ukrywają!

Przede wszystkim masz... uprzedzenie. Smutne, ale prawdziwe. Idę o zakład, że nie znasz osobiście żadnego muzułmanina. Stawiałbym też, że nie byłeś nigdy w kraju muzułmańskim. Piszesz, że chętnie pojechałbyś do Rosji całować Putina po stopach. Pragnę zauważyć, że jeszcze do niedawna ta sama nienawiść jaką masz do islamu była kierowana w stronę Rosjan. Że to barbarzyńcy, że podludzie, że mordercy, że zaraza itp. A tu się okazało, że to w sumie ludzie tacy jak my. I ten system sprawdza się wszędzie - stereotypy i nienawiść do obcego mija gdy mamy okazję tego obcego najzwyczajniej w świecie lepiej poznać. Ale nie mówię tutaj o poznawaniu w obecnym stylu - gdy zderzamy się z uciekającymi i przerażonymi ludźmi. Dawniej, gdy narody były bardziej "zbite" i nie podróżowano tak jak obecnie - stereotypy i nienawiść do obcego miała się dobrze. Dziś, w dobie podróży które są względnie tanie - powoli ludzie uczą się, że "inny" wcale nie musi oznaczać "zły". Że ten ktoś z obcego kraju też chciałby sobie żyć w spokoju, najdostatniej jak może, dbać o swoją rodzinę itp. Że wcale nie ma zamiaru podrzynać niewiernym gardeł i że sam klnie na to całe ISIS.

Nie tak dawno temu w Wielkiej Brytanii i Irlandii toczyła się wojna religijna - nacjonaliści chrześcijańscy z obu stron konfliktu mordowali się i rozkręcali spiralę nienawiści. Dlaczego świat chrześcijański nie stworzył legionów i nie zakończył tej wojny "w jedną noc"? Bo to nie tak działa. Jordania bombarduje ISIS, Arabia Saudyjska proponuje wzięcie udziału w operacji lądowej, Irak powoli prowadzi ofensywę lądową. Świat islamski też jest przeciwny ISIS w dużej mierze, ale niewiele z tego wychodzi bo... ogólnie niewiele całemu światu z tego wychodzi. Wszystkim krajom, nie tylko muzułmańskim. Rozprawienie się z ISIS potrzebowałoby wielu lat wojny lądowej (inwazja plus partyzantka), kosztownej zarówno jeśli idzie o życie żołnierzy i koszty finansowe. A i tu nie ma pewności, czy masowa inwazja nie przysporzyłaby ISIS nowych zwolenników wśród niewykształconej i ciemnej biedoty.

Muzułmanie w zdecydowanej większości potępiają akty terroru i ignorancją jest twierdzenie, że tak nie jest i wrzucanie ich wszystkich do worka z napisem "zło i terroryzm".

I jeszcze na koniec pewien ciekawy tekst:

http://natemat.pl/14...achy-islamistow

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A co, mają mówić, że ich popierają? Serio? Wierzysz, że WSZYSCY piszą szczerze, że potępiają to? Wiesz co to jest takija? Ciekawe jak to się ma do tweeta nauczyciela, który pisał, że w momencie kiedy poinformowano uczunów o zamachach, muzułmanie zaczeli klaskać...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych