Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczyptę empatii zamieniam na szczyptę racjonalizmu.

"Racjonalizm" mam na drugie imię :D I dlatego właśnie mam takie a nie inne stanowisko i odmawiam poddania się tej fali głośnej, ale pustej nienawiści do uchodźców.

Być może Ty, dzięki swojej empatii trafisz do nieba jak Cię Abdullah wysadzi na lotnisku, być może ja dzięki swojemu racjonalizmowi pożyję 30 lat dłużej.

Jak już wspomniałem - jest wielokrotnie większa szansa na to, że zabije Cię samochód prowadzony przez Polaka niż to, że zginiesz w zamachu "Abdullaha". Więc radzę Ci - już zacznij bać się wychodzić na ulicę, bo te złowrogie samochody czyhają na Twoje życie na każdym kroku. Bądź racjonalistą, broń się. I zacznij koniecznie szerzyć anty-samochodową kampanię, czas powstrzymać tych morderców.

A i ostatnio można się dowiedzieć, że samo powietrze jest dla Ciebie dużo bardziej groźne niż ci wszyscy "Abdullahowie". Okazuje się, że zgony z powodu zanieczyszczenia powietrza idą w tysiące. A ofiary zamachów? Jakieś dziesiątki, góra setki. Bójmy się powietrza.

No tak, podobieństw jest wiele. Mają np ręce tak jak My, mają nogi, potrafią mówić, etc. Te różnice kosmetyczne to np gwałcenie kobiet, pedofilia, kamienowanie bezbronnych ludzi, palenie żywcem. Faktycznie, jakbym nie spojrzał - kosmetyczne różnice. Zanim mi wylecisz, że u nas też są gwałciciele i pedofile, okej tacy są wszędzie, wszędzie znajdzie się człowiek z jakimiś odchyleniem, różnica jest taka, że u nas to są wyjątki, to są ludzie spaczeni, a tam to jest zwykła codzienność. Skoro grupa 30 facetów potrafi zabić kobietę rzucając w nią kamieniami to uważasz, że zlitują się nad Tobą?

W porządku - to ja czekam teraz na dane mówiące o tym ile osób ukamienowano w Maroku, Tunezji, Egipcie, Indonezji, Zjednoczonych Emiratach Arabskich no i wśród społeczności muzułmańskich w USA i Europie Zachodniej. Czekam. Czekam na te zatrważające dane pokazujące jaka to niby "normalność" wśród tych ludzi. 

No i skoro grupa 30 żołnierzy chińskich jest w stanie rozstrzelać kilku skazanych na stadionie w Chinach to znaczy, że powinniśmy wszyscy bać się Chińczyków? Może na wszelki wypadek deportujmy ich wszystkich z kraju, bo kto wie co tam im siedzi w tych zmyślnych i przebiegłych głowach?

To nie są spaczeni ludzie, tylko niewykształceni. I wciąż stosujący antyczną metodę wykonywania kary śmierci. To znowu po pierwsze - a po drugie, znowu manipulacją i propagandą jest wmawianie innym, że "wszyscy tacy są". Cały czas staram się wskazywać, że to typowe myślenie stereotypowe i że generalizowanie jest bez sensu, ale wciąż jak grochem o ścianę. I dlatego właśnie islamofobia ma się dobrze - bo fakty mówią swoje, logika mówi swoje, ale to wszystko jak grochem o ścianę... ;)

Gdybym był w ich sytuacji to na kolanach, ze łzami w oczach błagałbym o azyl, o chociaż kanapkę i szklankę wody, o zapewnienie bezpieczeństwa dla mnie i mojej rodziny. Ja nie wiem jakie są zwyczaje u Ciebie, ale skoro dla Ciebie normalne jest, że biedni, potrzebujący ludzie, uciekający przed wojną rozwalają granicę, atakują policjantów, molestują kobiety, wygrażają śmiercią, wyrzucają podarki, itp to może i dobrze, że nie znam tych zwyczajów.

Jak wyżej, znowu w swojej ignorancji przypisujesz całości grzechy grupki osób. Wykazałem, że to głupi sposób myślenia, a mimo to wciąż popełniasz ten sam błąd.

A porównywanie tej fali najeźdźców, mężczyzn w sile wieku, wśród których są tysiące skrajnych radykałów, którzy zatrzymali się w rozwoju na średniowieczu do faktycznie potrzebujących, ciężko pracujących i proszących o pomoc migrujących Polaków to po prostu skandal. Tak samo jak porównywanie Naszej religii, gdzie największym przestępstwem jest sugerowanie Ci, żebyś zjadł mięso w piątek czy ewentualnie dał 2zł na tace, choćby nawet na tego Maybacha dla księdza do ideologii Islamu, która jasno mówi, że jesteś niewiernym psem, którego trzeba zabić to po prostu przechodzi granicę dobrego smaku.

A tu pojawia się "święte oburzenie" które zdradza właśnie sedno problemu - nie chodzi o to, że to ludzie potrzebujący. Chodzi o to, że to źli muzułmanie. Zarzucasz im, że zatrzymali się na średniowieczu. Owszem, w całkiem sporej liczbie przypadków tak właśnie jest. Ale już nie zauważasz tego, że Ty sam też w tej chwili tkwisz w nim - w epoce "krzyżowców", w epoce "dobrych chrześcijan i tych złych muzułmanów". 

Rozumiem, że ci uchodźcy "nie potrzebują pomocy"? (no bo skoro Polacy tacy byli, a porównywanie z nimi jest takim skandalem, no to ci uchodźcy najwyraźniej tacy nie są). No i rozumiem, że dalej trzymasz się tego bzdurnego argumentu, że islam nawołuje do "mordowania niewiernych psów"? To niesłychane - tyle osób jeździ do krajów arabskich, wśród moich znajomych i rodziny są dziesiątki osób, które tam były. I wróciły całe i zdrowe! Jak to możliwe, skoro tam przecież wszyscy tylko kombinują jak nas wymordować...

Takie podejście jest osłabiające, to genialny przykład propagandy podsycanej nienawiścią i strachem.

No dobra. To teraz pytanko z grubej rury.
Przyjmijmy że przyjmiemy 100.000 uchodźców.
Pytanie brzmi:
Gdy już nauczą się mówić po Polsku to gdzie będą pracować?

Serio pytam i czekam na konkrety!

W miejscach pracy jakie stworzy im rynek. Dziś w Polsce też nie jest tak, że nie ma pracy dla bezrobotnych. Praca jest, tylko ludzie nie chcą w niej pracować. 

Tak piszę to poważnie. Liczby które podałeś pokazują prawdziwych uchodźców wojennych którzy uciekli przed wojną do krajów sąsiednich i tam się zarejestrowali, a cała masa byczków w wieku poborowym w liczbie ok. 1mln osób poszła dalej na zachód chcąc się rejestrować dopiero w Niemczech lub Szwecji. Wiec prawdziwi uchodzcy wojenni zostali w sąsiednich krajach arabskich a do nas trafiła masa nielegalnych imigrantów ekonomicznych.

Ale ja wciąż mówię wyłącznie o przyjmowaniu uchodźców wojennych, a nie ekonomicznych, więc w czym problem? No i znowu, standardowo już, walisz totalnymi uogólnieniami (serio, nie potraficie choć na chwilę wyłączyć tego generalizowania?). Masz jakieś dane pokazujące, że wśród tych ludzi którzy do nas przypływają nie ma prawdziwych uchodźców wojennych? Czy może tylko opierasz się na własnym widzimisię, które jest mało wiarygodne ponieważ nacechowane jest wyjątkowo anty?

Ale problem jest taki, że nie chcą się zasymilować(albo, że rządzący podeszli do tego w zły sposób).

1. pragnę przypomnieć, że na emigracji Polacy uważali, że "zachowywanie własnej kultury" jest cechą wybitnie chwalebną.

2. nienawiść chrześcijan do nich raczej nie pomaga w asymilacji, w grupie bezpieczniej gdy dookoła są organizowane marsze pięknych chłopców nacjonalistycznych.

3. niechęć do imigrantów skutkuje często wykluczeniem społecznym, niskimi zarobkami i niskim poziomem życia, co z automatu spycha ludzi do takich gett.

No i po raz kolejny - proszę o dane pokazujące, że wszyscy ci uchodźcy nie chcą się asymilować. No bo przecież na nich się opierasz, a nie piszesz tylko własnej opinii jako oczywistych faktów, prawda?

• 0

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale jak będą robić na tych śmieciówkach to będą musieli kraść by żyć bo inaczej nie wyrobią. Może to i śmieszne z deka będzie, ale...

w Warszawie najem najtańszego M2 by pomieścić rodzinę to minimum 1300zł + podatek (bo nikt ich nielegalnie bez umowy nie weźmie) oraz media.

Wyjdzie jakieś 1600-1700zł.  Przedszkole dla dzieciaka to kwoty 500-1000 za sztukę (wiem, bo płacę) ...  Dodatkowo dochodzi żywot.

Przyjmijmy że pierwsze dwa, trzy lata uchodźca będzie żerował na Skarbie Państwa i brał z EU zapomogi, no to spoko, dadzą im po 400 ojro na łeb i będzie git.

A później?

A Nasi rodacy, ludzie pow. 60lat którzy nie mają jeszcze emerytur to gdzie teraz robią i za ile?

Stróżują po parkingach a kobity z miotłą po firmach latają za 1000zł?  Mówicie, że zastąpimy ich młodszymi uchodźcami ??

A co... z naszymi wtedy? Zęby w ścianę?

Na tych śmieciówkach w musu siedzą właśnie tacy ludzie bo nikt w np. w Warszawie na dzień dzisiejszy mając 30-40lat nie będzie dorabiał cwaniaczków swoim garbem za 3 koła! Bez jaj!  Młody nie idzie a stary musi bo emerytury nie dociągnie na czczo!

Co będzie jak emigranci będą wypierać nasze starsze pokolenie pracując za stawki rzędu 1,0-1,5 euro/h??????

Przecież Wasi rodzice pójdą z torbami za 10,15lat o ile to wszystko będzie miało miejsce!

I nie zapominajcie!  Kurek z falą emigrantów nadal otwarty... i nikt go już nie zamknie chyba że wystartują uzbrojone F16 ....

Użytkownik wariat_prawdziwy edytował ten post 23.03.2016 - 17:43

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dlaczego jako przykład podajesz najdroższe miasto w Polsce? Mam uznać, że to wiarygodne i rzetelne podejście? 

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dobitnie pokazuje to, że podczas zamachu w Paryżu jednym z terrorystów był człowiek, który urodził się już w Europie(w Belgii bodajże). Jak widać,  przekładają oni wiarę ponad narodowość.

I to jest moim zdaniem przerażające, być może bardziej od samej fali imigrantów. Dla tych ludzi nie jest ważne, gdzie się urodzili, dla nich nie jest ważne życie, oni mają inne przeświadczenie. Możesz być jego przyjacielem i może Ci pomagać przez 10 lat, ale jak dostanie "znak" to Cie zabije w imię Allaha i tyle. Dla nich nie liczy się życie ich bliskich, nie liczy się życie ich własne, żadne życie ludzkie. Dlatego tacy "ukryci" terroryści są jeszcze gorsi. Bo rodzą się tutaj, są pełnoprawnymi obywatelami kraju, niby żyją latami w zgodzie ze społeczeństwem, ale wystarczy chwila i jest koniec, bo taka jest ich doktryna.

Jak już wspomniałem - jest wielokrotnie większa szansa na to, że zabije Cię samochód prowadzony przez Polaka niż to, że zginiesz w zamachu "Abdullaha". Więc radzę Ci - już zacznij bać się wychodzić na ulicę, bo te złowrogie samochody czyhają na Twoje życie na każdym kroku. Bądź racjonalistą, broń się. I zacznij koniecznie szerzyć anty-samochodową kampanię, czas powstrzymać tych morderców.

Serio taki przykład? SERIO?! Okej, może mnie zabić auto, może mnie zabić rak mózgu, może mnie zabić cegłówka spadająca z dachu, skoro tak to po co zamykać morderców? Jaka jest szansa, że zabije mnie jakiś psychol na ulicy? Na pewno mniejsza niż to, że potrąci mnie samochód - wypuśćmy więc wszystkich morderców, a do tego sprowadźmy kilka tysięcy nowych. I tak nadal większa szansa, że rozjedzie mnie samochód. Pominę już jaka jest liczba samochodów, dróg i w ogóle inne statystyki, bo to porównanie jest tak irracjonalne, że się dziwię, że na to odpowiadam.

No i skoro grupa 30 żołnierzy chińskich jest w stanie rozstrzelać kilku skazanych na stadionie w Chinach to znaczy, że powinniśmy wszyscy bać się Chińczyków? Może na wszelki wypadek deportujmy ich wszystkich z kraju, bo kto wie co tam im siedzi w tych zmyślnych i przebiegłych głowach?

Gdyby do Polski migrowali żołnierze Chińscy w ilości kilku milionów to wyobraź sobie, że na pewno bym się bał. :)

Cały czas staram się wskazywać, że to typowe myślenie stereotypowe i że generalizowanie jest bez sensu, ale wciąż jak grochem o ścianę.

Niech na te 100 000 uchodźców będzie 1000 terrorystów + 5000 skrajnych radykałów. Jest to wystarczający powód, żeby nie przyjmować nikogo. Chyba, że masz sposób jak odróżnić źdźbło trawy wśród polany.

Zarzucasz im, że zatrzymali się na średniowieczu. Owszem, w całkiem sporej liczbie przypadków tak właśnie jest. Ale już nie zauważasz tego, że Ty sam też w tej chwili tkwisz w nim - w epoce "krzyżowców", w epoce "dobrych chrześcijan i tych złych muzułmanów"

Szczególnie, że nie jestem wierzący, brawo. Tylko mam rozum po prostu i widzę, która religia niesie ze sobą jakie zło. Dla mnie nie jest zagrożeniem 70letnia kobieta, która widzi buzię w tym tęczu, czy taka co przywiązuje się do krzyża na placu. Dla mnie zagrożeniem jest facet, którego religia głosi, że ma mnie zabić.

Rozumiem, że ci uchodźcy "nie potrzebują pomocy"? (no bo skoro Polacy tacy byli, a porównywanie z nimi jest takim skandalem, no to ci uchodźcy najwyraźniej tacy nie są). No i rozumiem, że dalej trzymasz się tego bzdurnego argumentu, że islam nawołuje do "mordowania niewiernych psów"? To niesłychane - tyle osób jeździ do krajów arabskich, wśród moich znajomych i rodziny są dziesiątki osób, które tam były. I wróciły całe i zdrowe!

Skoro przyjeżdżają i zachowują się tak jak widać, tzn że nie potrzebują pomocy. Zależy do jakich miejsc Ci Twoi znajomi jeżdżą, na ile i co tam robią. Poza tym panują w tych krajach jakieś prawa i jest jakaś władza, która to wszystko trzyma w ryzach.

• 2

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Oczywiście że tak. Czekaj, niech zerknę za okno...

ooo...

już widzę...

NE, ZS, LLU, LU, LRA, SK, PO, DW, ZGR, GDA, WML, NDZ, NIL, EL, ELA...

Najdroższe?

To czemu cała Polska tu siedzi?  Czyżby w Polsce pracki już nie było że pod chatą na parkingu aż taki arsenał obcych tablic rejestracyjnych?

Sądzisz że zakopiesz uchodźców w takiej Nidzicy czy gdzieś pod Bytomiem?

ha ha

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Serio taki przykład? SERIO?!

Tak, serio, ponieważ ma na celu pokazanie, że straszenie zamachami jest póki co wyolbrzymiane. Opowiadanie, że "zaraz jakiś Abdullah mnie zamorduje" albo że "zaraz rozpęta się piekło zamachów" jest tak samo naiwne, jak rozbudzanie strachu przed samochodami. Oto chodziło w tym porównaniu. Widzę, że głupotę opcji z samochodami zauważyłeś, czyli zadziałało tak, jak powinno. Problem w tym, że już analogicznej głupoty straszenia terroryzmem najwyraźniej nie zauważasz.

Owszem, zamachy mają miejsce. Jednak są tak rzadkie i tak mało ofiar (stosunkowo) w nich ginie, że naprawdę dużo więcej niebezpieczeństw innego typu na nas codziennie czyha. Słaby to powód do wstrzymywania zwykłej pomocy humanitarnej.

Niech na te 100 000 uchodźców będzie 1000 terrorystów + 5000 skrajnych radykałów. Jest to wystarczający powód, żeby nie przyjmować nikogo. Chyba, że masz sposób jak odróżnić źdźbło trawy wśród polany.

Wstrzymać do czasu opracowania systemu odsiewającego zagrożenie od osób potrzebujących pomocy. Jak wspomniałem - jeśli okaże się, że 5 księży to pedofile, to należy wszystkich profilaktycznie odseparować od dzieci? Jeśli wśród setek tysięcy Polaków na emigracji kilkudziesięciu okaże się złodziejami czy mordercami - to należy zablokować wszystkim Polakom prawa wjazdu do danego kraju? Dlaczego wciąż upieracie się przy stosowaniu podwójnych standardów? Ah, bo to przecież muzułmanie, zapomniałem.

Szczególnie, że nie jestem wierzący, brawo.

To nie jest niezbędne do tego, by być w mentalnym średniowieczu. Dla mnie takim średniowieczem jest nienawiść do obcego tylko dlatego, że jest obce i co gorsza - uporczywe tkwienie w tym przekonaniu i umacnianie go za pomocą niesprawiedliwych i propagandowych stereotypów.

Tylko mam rozum po prostu i widzę, która religia niesie ze sobą jakie zło. Dla mnie nie jest zagrożeniem 70letnia kobieta, która widzi buzię w tym tęczu, czy taka co przywiązuje się do krzyża na placu. Dla mnie zagrożeniem jest facet, którego religia głosi, że ma mnie zabić.

Dane:

http://www.pewforum....-six-year-high/

które wskazują, że prześladowania religijne są bardziej rozbudowane i złożone i nie odnoszą się jedynie do "złych muzułmanów". 

10 000 ofiar prześladowań muzułmanów przez buddystów - Sri Lanka, 2014 rok:

https://en.wikipedia...ts_in_Sri_Lanka

Ludobójstwo muzułmanów w Bośni - 8000 ofiar w Srebrenicy, dziesiątki tysięcy poszkodowanych:

https://en.wikipedia...osnian_Genocide

Prześladowania muzułmanów na dalekim wschodzie:

https://en.wikipedia...lims_in_Myanmar

W 1983 roku w Indiach 1800 muzułmanów zostało zamordowanych, do dziś nie-muzułmanie prześladują tam sporą liczbę muzułmanów:

https://en.wikipedia...uslims_in_India

W 1974 roku na Filipinach wojsko zamordowało 1500 modlących się w meczecie muzułmanów, a potem zabrało grupkę kobiet i je zgwałciło:

https://en.wikipedia...isbong_massacre

A w 2012 roku 200 pokojowo nastawionych mnichów buddyjskich, przepełnionych swoim zen masowo pobiło tybetańskich muzułmanów, poszło o meczet i o spory religijne.

Powiedz mi - czy wiedziałeś wcześniej, że muzułmanie też i byli i są do dziś prześladowani z powodu swojej religii? Czy też panuje u Ciebie stereotyp, że to tylko muzułmanie prześladują, a sami nigdy nie są ofiarami? No ale jak to - taka agresywna religia, tyle nakłaniania w niej do masowych mordów, a jednak oni też są w dużej mierze grupą, która chce sobie pokojowo żyć wśród innych a mimo to, z powodu swojej religii, jest brutalnie atakowana?

Zależy do jakich miejsc Ci Twoi znajomi jeżdżą, na ile i co tam robią. Poza tym panują w tych krajach jakieś prawa i jest jakaś władza, która to wszystko trzyma w ryzach.

No ale chwila, moment, przed chwilą była mowa o tym, że wszyscy muzułmanie to prymitywy i że każdy z nich tylko czeka na to aby urżnąć nam głowy. A teraz już łagodzisz stanowisko? "Zależy gdzie", "jakieś prawa", "trzymanie w ryzach"... Uważaj, bo jeszcze przyznasz, że ci muzułmanie wcale tacy źli nie są, a to przecież byłoby nie do pomyślenia. Trzeba bowiem zawsze myśleć prawomyślnie.

• 0

#1537 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Zamachowcy z Brukseli to „uchodźcy”. Ilu jeszcze terrorystów wpuszczono do Europy?

Jeden z poszukiwanych islamistów, Najim Laachraoui, który jest odpowiedzialny za zamachy w Brukseli oraz w Paryżu, we wrześniu ub.r. przekroczył austriacko-węgierską granicę z falą nielegalnych imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu. Terrorysta korzystał z fałszywych dokumentów. Do Europy z Syrii 24-letni Laachraoui dostał się w towarzystwie jeszcze dwóch innych terrorystów, którzy są winni śmierci setek ludzi we Francji i Brukseli.

Laachraoui został zidentyfikowany przez belgijską policję jako trzeci z zamachowców, którzy mieli wysadzić się we wtorek na brukselskim lotnisku Zaventem. Jego walizka, w której znajdowały się materiały wybuchowy nie wybuchła. Islamista jest podejrzany o udział także w ubiegłorocznych zamachach w Paryżu. Obecnie terrorysta jest poszukiwany listem gończym.

Jak podała dziś belgijska gazeta „La Derniere Heure”, Laachraoui w 2013 r. wyjechał walczyć do Syrii.  Wrócił zaś… we wrześniu ub.r. z falą imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu. Morderca posługiwał się fałszywym paszportem i imieniem Sufian Kajal. I właśnie tak został zarejestrowany jako „uchodźca” na węgiersko-austriacko granicy. Gazeta także dodaje, że islamista urodził się w maju 1991 r. w brukselskiej dzielnicy Schaerbeek. Ale był jednym z pierwszych, kto dołączył do dżihadystów w Syrii.

Brussels attacks suspect Najim Laachraoui reportedly arrested – live https://t.co/a917XCMbdL pic.twitter.com/inkjquYHMH — The Guardian (@guardian) 23 marca 2016

Laachraoui przekraczał granicę wraz z innymi terrorystami. Pierwszy z nich – 35-letni Algierczyk Mohamed Belkaïd, żonaty z obywatelką Szwecji. Terrorysta został zastrzelony w ubiegłym tygodniu podczas policyjnej akcji w brukselskiej dzielnicy Forest. W Belgii on znajdował się nielegalnie i był poszukiwany za kradzież.

Terrorist Mohamed Belkaid when he was in #Sweden @Aftonbladet pic.twitter.com/iTwLJiy3RI — FenMorgana (@FenMorgana) 18 marca 2016

Kolejnym towarzyszem Laachraoui przez węgiersko-austriacką granicę był „lider” zamachowców, którzy zaatakowali w listopadzie ub.r. w Paryżu, 26-letni Salah Abdeslam. Został on schwytany przez europejskiej służby w ubiegłym tygodniu.

Salah Abdeslam, podejrzany o organizację zamachów w Paryżu, zatrzymany w Molenbeek. Police Nationale via AP pic.twitter.com/YvxYKjAOO7 — AIP (@AgencjaAIP) 18 marca 2016

Autor: Olga Alehno

Źródło: Niezależna.pl

logo.png

• 3

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Na facebooku się poznali, a co...  :szczerb:

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Owszem, zamachy mają miejsce. Jednak są tak rzadkie i tak mało ofiar (stosunkowo) w nich ginie, że naprawdę dużo więcej niebezpieczeństw innego typu na nas codziennie czyha. Słaby to powód do wstrzymywania zwykłej pomocy humanitarnej.

Powiedz to patrząc się w oczy rodzininom ofiar. Rzygać mi się chce czytając takie coś. I Ty zarzucasz innym brak empatii. Kpina. 

Pomoc humanitarna, to powinna być wysyłana do Syrii. Skrzyknąć EU, wysłać wojsko, wyczyścić wszelkie śmieci i pomóc im TAM. Obecnie oni sobie przyjeżdzają żyć na nasz koszt, dziękując gwałtami, przemocą i zamachami.

Rozmawialem dziś z babcią, która mieszka od ponad 20 lat w Niemczech. Byla w urzędzie miasta i tam maja specjalne pomieszczenie dla "
imigrantów", gdzie dostają swój social. Wiecie co zrobiła grupa "biednych uchodźców"? Rozniosła całe pomieszczenie w pył, bo dostali za mało(wedluch nich) pieniędzy. Wdzięczność pełną gębą. 

Użytkownik Mortalis edytował ten post 23.03.2016 - 20:26

• 16

#1540 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

*
Popularny

Ta inwazja nie ma nic wspólnego z ucieczką przed wojną. Ci młodzi mężczyźni IDĄ na wojnę. Dlatego zostawiają rodziny i dzieci i walą do europy.

• 5

ir0nm0nk3y.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś czuję, że jesteśmy w Europie blisko od jakiegoś wydarzenia co zapisze się mocno na kartach historii. Jakiś punkt zwrotny związany z tymi uchodźcami. Oni albo nas pochłoną albo rządzący w Europie się wreszcie ockną z tego marazmu i przestaną "łączyć się w bólu z ofiarami", tylko za wszelką cenę spróbują ich uniknąć.

• 0

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

w Europie się wreszcie ockną z tego marazmu

Na to już jest za późno. Na tą chwilę, ocknięcie się może tylko minimalizować skutki.

A co do jakiegoś wydarzenia, które mogłoby się zbliżać czy zbliża - nie lubię się powtarzać ale mam dokładnie takie same przeczucia i przemyślenia. 

Przed nami punkt zwrotny i to bardzo niedługo. 

• 0

ir0nm0nk3y.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co do jakiegoś wydarzenia, które mogłoby się zbliżać czy zbliża - nie lubię się powtarzać ale mam dokładnie takie same przeczucia i przemyślenia. 

Przed nami punkt zwrotny i to bardzo niedługo. 

Taki najbliższy termin to mistrzostwa Europy i to we Francji. Wiele europejskich krajów bierze w imprezie udział, kibice z całej Europy  w jednym miejscu praktycznie. Już jedna próba przy stadionie była podczas meczu Francja-Niemcy. Mam jakieś dziwne przeczucie co do tej imprezy, no bo jakby nie patrzeć to perfekcyjna okazja dla terrorystów. Mam nadzieję że się mylę.

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiedz to patrząc się w oczy rodzininom ofiar. Rzygać mi się chce czytając takie coś. I Ty zarzucasz innym brak empatii. Kpina.

Kpina? Kpiną jest to, że miliony osób jest poszkodowanych, że muszą mieszkać w straszliwych warunkach w jakichś obozach, że próbują na własną rękę znaleźć pomoc w normalnych krajach, a tyle osób ma ich za bydło i najchętniej wolałaby ich potraktować z buta. To jest i kpina i skandal i w ogóle ręce opadają jak się widzi taką... no cóż, ignorancję.

Ale każdy okres ma swoich ludzi, którzy, uważając, że robią dobrze, wpychają nas w mroki średniowiecza. Nie wątpię, że wierzycie szczerze w słuszność swoich argumentów i uważacie, że robicie dobrze. Niestety dopiero spojrzenie "z boku" ujawnia, że to jednak jedna wielka tragedia. 

Jedno jest pewne - wystarczyłoby odwrócenie sytuacji i robilibyście dokładnie to samo co oni. A wtedy, gdybyście spotkali się z takim zachowaniem jakie Wy prezentujecie w stosunku do nich - na pewno nie czulibyście się z tym dobrze. Ale jak mówiłem - tutaj potrzeba zrozumienia sytuacji, a tego niestety nie każdy posiada. Ponieważ ignorancja, propaganda i otaczanie się kręgiem podobnie myślących jest łatwiejsze. Tylko boli jak się to widzi i rozumie całą sytuację. Z jednej strony współczuję tym ludziom tego co im się przytrafiło a z drugiej współczuje z jaką nienawiścią muszą się zderzać.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila, czytam co piszesz i jestem w ciężkim szoku. Chłopie - na jakiej planecie Ty żyjesz? Nie widzisz co się dzieje? Nie widzisz kto ściąga do Europy? Nie widzisz kto siedzi w tych obozach? Kobiety? Dzieci? Czy 80-kilowe, 30-letnie chłopy, gotowe do ataku za swoją religię? Aż mi się wierzyć nie chce, że można być tak naiwnym.

Dlaczego ci faceci nie walczą za swoją ojczyznę? Gdzie są ich rodziny, kobiety, matki, dzieci? Nie porównuj ich do nas, bo ja np. jakby mi się wojna o Polskę zaczęła, to bym walczył, i pewnie nie tylko ja - to są tchórze, zaślepieni idiotyczną religią nienawiści. Zobaczysz jak szybko zmienisz zdanie, poczekaj do końca roku - będzie się działo, jak ci biedni, opluwani, skromni i spokojni obozowicze, dostaną sygnał na swoje Iphony od jakiegoś generała. A okazji nie będzie brakowało. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych