Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wstrzymać do czasu opracowania systemu odsiewającego zagrożenie od osób potrzebujących pomocy. Jak wspomniałem - jeśli okaże się, że 5 księży to pedofile, to należy wszystkich profilaktycznie odseparować od dzieci? Jeśli wśród setek tysięcy Polaków na emigracji kilkudziesięciu okaże się złodziejami czy mordercami - to należy zablokować wszystkim Polakom prawa wjazdu do danego kraju? Dlaczego wciąż upieracie się przy stosowaniu podwójnych standardów? Ah, bo to przecież muzułmanie, zapomniałem.

Powiedz mi - czy wiedziałeś wcześniej, że muzułmanie też i byli i są do dziś prześladowani z powodu swojej religii? Czy też panuje u Ciebie stereotyp, że to tylko muzułmanie prześladują, a sami nigdy nie są ofiarami? No ale jak to - taka agresywna religia, tyle nakłaniania w niej do masowych mordów, a jednak oni też są w dużej mierze grupą, która chce sobie pokojowo żyć wśród innych a mimo to, z powodu swojej religii, jest brutalnie atakowana?

System odsiewający terrorystów nie powstanie. Z prostej przyczyny. Ci ludzie nie mają dokumentów. Jak to niby sobie wyobrażasz. Jak określić czy to terrorysta czy uchodźca. Po zakończeniu II-giej światowej esesmana można było poznać po tatuażu. A jak chcesz rozpoznać terrorystę ? To jest niewykonalne.

Co do przykładów z księżami i Polakami. Przepraszam ale to dość płytka demagogia.Zapominasz (lub nie chcesz widzieć) że to nie jest zjawisko kulturowe, czy jakaś tendencja. To wojna.

Pisałeś wcześniej:

A może po prostu jest tak, że to grupka akurat muzułmańskich idiotów psuje wizerunek normalnej reszcie tak samo jak na przykład grupka pedofilów księży w USA zepsuła tam wizerunek wszystkim kapłanom?

Nie to nie jest tak.

Po pierwsze: to nie jest grupka muzułmańskich idiotów, tylko silna, i prężnie działająca organizacja, która stworzyła podwaliny państwa opartego na prawie koranicznym.

Sprawnie finansują wojną, która kosztuje miliardy dolarów. Dwie największe potęgi militarne na ziemi, czyli USA i Rosja nie może sobie z nimi poradzić. Do grupki idiotów wysyła się grupę policjantów i kilku pielęgniarzy z psychiatryka. W wojnę z Daesh angażuje się coraz więcej państw. A ta, jak to określiłeś "grupka idiotów" jakoś sobie radzi, i jeszcze wysyła swoich bojowników na terytorium wroga, czyli do Europy.

Sformułowanie "grupka akurat muzułmańskich idiotów" sugeruje, że te wszystkie ataki terrorystyczne nie mają związku z religią. Błąd.

Wojna, którą prowadzi Daesh jest wojną religijną. Wszystko, co się dzieje na bliskim wschodzie (również mordowanie muzułmanów przez muzułmanów), ma podłoże religijne. Ci wszyscy zamachowcy robią to dla Allaha. Głównym celem "statutowym" Daesh jest nawrócenie wszystkich ludzi na świecie na islam. Brzmi jak utopia? Dla nas tak. Dla nich to główny motyw działania. Daesh nie walczy o terytorium, ojczyznę, pieniądze. Oni walczą w imię boga. 

new-ISIS-video.jpg

Takich zdjęć jest w sieci miliony. Zwróćcie uwagę na podniesiony palec gościa w środku. To nie jest zwykły gest.  Tak się składa (o czym już pisałem jakiś czas temu), że pracuję z muzułmaninem, i po prostu spytałem go, co oznacza ten gest. Okazuje się, że oznacza to, iż mówiący głosi "słowo boże". A dokładniej, że wszystko co mówi nakazane jest przez boga, i jest jego wolą. Słów wypowiedzianych z tym gestem, nie kwestionuje się. ten palec nie nawiązuje do niczego innego, jak tylko do religii. Jest tak związany z islamem, jak gest krzyża z chrześcijaństwem.

Podczas drugiej światowej, Niemiec po "naszej" stronie frontu był traktowany jako wróg (zdarzały się pewnie wyjątki) i automatycznie był pod "specjalnym nadzorem" Mimo że nie wszyscy Niemcy to faszyści. Pisałeś o prześladowaniu muzułmanów przez muzułmanów. Niemcy również mordowali Niemców. wszystkich którzy nie pasowali do wizji aryjskiego świata. Również dzisiaj muzułmanie z Daesh  obcinają głowy tym muzułmanom, dla których Islam to nie to samo co Dżihad. Widzisz analogię?

Jedynym powodem, dla którego codziennie giną ludzie, i codziennie do Europy przybywają nowi "uchodźcy" jest Islam. Wojna, która właśnie trwa to wojna religijna (przynajmniej dla naszych wrogów). Dla nas wydaje się to niepojęte, jak można zabijać w imię boga, ale dokładnie to zrobili wczoraj islamiści w Belgii.

ps.

Taka mała uwaga do niektórych użytkowników. Islam nie ma nic wspólnego z rasą czy kolorem skóry. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 23.03.2016 - 23:36

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taka mała uwaga do niektórych użytkowników. Islam nie ma nic wspólnego z rasą czy kolorem skóry.

Dobrze że przypominasz, bo sądząc po opiniach ludzie nadal myślą "czarny to pewnie islamista".

Coś czuję, że jesteśmy w Europie blisko od jakiegoś wydarzenia co zapisze się mocno na kartach historii.

Też mam takie wrażenie. Pewnie będzie to pogrom albo podpalenie ośrodka dla uchodźców, z uchodźcami w środku.

• -1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila, czytam co piszesz i jestem w ciężkim szoku.

To w takim razie w sumie wiesz co ja czuję jak czytam wpisy takie jak Wasze :D

I tak się zastanawiam teraz, czy tak naprawdę czytasz to, co napisałem, ponieważ:

Nie widzisz kto ściąga do Europy? Nie widzisz kto siedzi w tych obozach? Kobiety? Dzieci? Czy 80-kilowe, 30-letnie chłopy, gotowe do ataku za swoją religię? Aż mi się wierzyć nie chce, że można być tak naiwnym.

Jako jedyny z ostatnio tutaj się udzielających (od czasu jak napisałem swojego pierwszego posta w tym temacie) podałem rzetelne dane opisujące kto siedzi w tych obozach. Nie opieram się na tym, co powie kolega Seba z podwórka ani na tym, co pokaże w internecie jakiś gość, który jest zaślepiony swoją ignorancją. Ja podałem dane pokazujące wyraźnie, że tych Twoich "30-letnich chłopów" jest w obozach... 21,5%. Nie tylko więcej jest od nich kobiet w tym samym przedziale wiekowym, ale nawet dzieci. Przypominam:

http://data.unhcr.or...es/regional.php

Bez_tytu_u.jpg

Więc to ja mogę tak naprawdę spytać: Chłopie - na jakiej planecie Ty żyjesz? Nie widzisz co się dzieje? Nie widzisz kto ściąga do Europy? Nie widzisz kto siedzi w tych obozach? Aż mi się wierzyć nie chce, że można być tak naiwnym.

Ale, gdyby nie docierało jeszcze - tak, największą grupę uchodźców przebywających w obozach stanowią kobiety w wieku 18-59 lat.

Gdzie są ich rodziny, kobiety, matki, dzieci?

W dużej mierze razem z nimi w obozach, lecz najwyraźniej skupiałeś się na propagandowych źródłach wmawiających Ci kłamstwa, że są w nich tylko sami "30-letni mężczyźni" i Ci to umknęło. W ogóle to bardzo wymowne - dane zostały podane, napisałem o tym, a mimo to uporczywie powtarzacie te kłamstwa. Czyżby prawda była niezbyt wygodna? Nie pasowała do Waszych uprzedzeń i wyobrażeń?

to są tchórze, zaślepieni idiotyczną religią nienawiści

Parę słów, dwa błędy. Po pierwsze - trudno nazywać ich tchórzami. Ja wiem, że każdy lubi wyobrażać sobie siebie jako dzielnego wojownika, który by bronił ojczyzny. Problem w tym, że nie każdy się do tego nadaje. Podczas okupacji spora część ludności polskiej nie brała udziału w akcjach partyzanckich, nie ganiała z karabinami w rękach. Duża część ludzi walczy w Syrii, ale zawsze znajdą się tacy, co będą przedkładać dobro swoje i swoich bliskich ponad to i uciekną w bezpieczne miejsce. Wolałbym, aby te osoby walczyły z ISIS i Assadem, ale nie będę zgrywać macho i zarzucać im tchórzostwa bo sam nie mam pewności jak bym się zachował. Bo każdy w swym zacisznym fotelu może zgrywać bohatera, ale to dopiero prawdziwa wojna powiedziałaby "sprawdzam".

No i te brednie o "religii nienawiści"... Gdyby to była faktycznie religia nienawiści, to już dawno wszyscy bylibyśmy trupami, albo muzułmanami. A póki co proponuję rzetelne zagłębienie się w historię religii i zrozumienie, że islam od początku lepiej traktował innowierców niż chrześcijaństwo. Gdyby spojrzeć na całość religii to wyszłoby, że chrześcijaństwo to głównie religia agresywnej nietolerancji i prześladowań, a islam to religia tolerancji. Totalną ignorancją jest patrzenie na całość religii przez pryzmat grupki fanatyków. Wielokrotnie podawałem przykłady głupoty takiego generalizowania, ale oczywiście były one pomijane, bo najwyraźniej nie pasują do Waszych przekonań. Grupka terrorystów muzułmańskich nie oznacza, że islam to religia nienawiści tak samo jak grupka pedofilów-księży nie oznacza, że chrześcijaństwo to religia pedofilów. To jasne i oczywiste.

Zobaczysz jak szybko zmienisz zdanie, poczekaj do końca roku - będzie się działo, jak ci biedni, opluwani, skromni i spokojni obozowicze, dostaną sygnał na swoje Iphony od jakiegoś generała. A okazji nie będzie brakowało.

A jak nic takiego się nie stanie - to co wtedy? No i komu ten generał ma wysyłać te sygnały? Kobietom i dzieciom, których jest w tych obozach najwięcej? ;)

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Szkoda, że tych kobiet i dzieci nigdzie nie widać. :D Nawet na lewackich propagandowych stronach wszędzie faceci 18-30 lat. 

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jeśli okaże się, że 5 księży to pedofile, to należy wszystkich profilaktycznie odseparować od dzieci?

Jeśli masz 50 księży, wśród których 5 to pedofile, ale nie masz żadnej możliwości ich odróżnić, to wyślesz je z dziećmi na wycieczkę?

Jeśli wśród setek tysięcy Polaków na emigracji kilkudziesięciu okaże się złodziejami czy mordercami - to należy zablokować wszystkim Polakom prawa wjazdu do danego kraju?

Jeśli masz 10 ludzi, wśród których 2 to złodzieje, to zostawisz ich samych w swoim domu? A jeśli 1 na 3 jest mordercą to zostawisz go ze swoją żoną i dzieckiem?

Idąc Twoim tokiem rozumowania - na każde moje pytanie odpowiesz TAK.

• 2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Więc to ja mogę tak naprawdę spytać: Chłopie - na jakiej planecie Ty żyjesz? Nie widzisz co się dzieje? Nie widzisz kto ściąga do Europy? Nie widzisz kto siedzi w tych obozach? Aż mi się wierzyć nie chce, że można być tak naiwnym.

Ale, gdyby nie docierało jeszcze - tak, największą grupę uchodźców przebywających w obozach stanowią kobiety w wieku 18-59 lat..

A teraz pytanie za 100 pkt czy są takie dane z Europy bo te są bardziej z bliskiego wschodu. I ten podział od 19-59 to bardzo ogólny można by rzec.

Link skasowany, zawirusowanie.

Biorąc dane stąd, 45% z miliona to całkiem spora liczbą mężczyzn. Nie dziwie się też, że w obozach w Turcji czy Libanie jest więcej kobiet(jako uchodźców) jak mężczyźni(jako imigranci już) lecą do Europy.

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 24.03.2016 - 09:50

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, że tych kobiet i dzieci nigdzie nie widać.

Szkoda, że albo się tego należycie nie pokazuje albo że ktoś po prostu świadomie manipuluje przekazem tak, aby stworzyć wrażenie, że siedzą tam sami faceci.

Idąc Twoim tokiem rozumowania - na każde moje pytanie odpowiesz TAK.

Niekoniecznie. Przy takich proporcjach bym się pewnie zastanowił, ale przy proporcjach w sytuacji z uchodźcami - już sprawa wyglądałaby inaczej. Nie wierzę w to, że odsetek terrorystów wśród tych uchodźców jest tak duży. Tutaj oczywiście nie mogę opierać się na żadnych danych, więc to po prostu moja opinia. Po raz kolejny jednak zaznaczam, że jestem za odsiewaniem ludzi przed ich sprowadzaniem do Polski tak, aby zredukować szansę przyjęcia terrorysty do minimum. 

A teraz pytanie za 100 pkt czy są takie dane z Europy bo te są bardziej z bliskiego wschodu.

Mnie interesują te dane, bo mówię o przyjmowaniu uchodźców z takich obozów jeśli wyrażą na to chęć. Nie gości z Afganistanu, którzy tutaj chcą sobie lepiej zarabiać, ale tych ludzi, którzy od wielu miesięcy koczują w namiotach i są skazani na pomoc organizacji humanitarnych. Mieszkaj teraz z dziećmi w takim obozie - przez kilka lub kilkanaście miesięcy śpij w namiocie, jedz na stołówce, pierz ubrania w jakiejś publicznej pralni, posyłaj dzieci do prowizorycznej szkoły itp. Na pewno fajna sprawa, polecam każdemu.

I fajnie, że podałeś dane imigrantów walących przez Morze Śródziemne - co za niespodzianka! Okazuje się, że 55% z nich to... kobiety z dziećmi! Tadam! Czy więc możemy już pogrzebać ostatecznie ten kłamliwy mit o "samych młodych facetach"? Ale zanim to zrobimy - czy teraz nie nachodzi Was refleksja, że najwyraźniej ci wszyscy, którzy wmówili Wam ten mit o "samych mężczyznach" - kłamali? A skoro kłamali - to jaki mógł być ich motyw? Myślę, że znam odpowiedzi na te pytania, ale fajnie byłoby gdybyście się nad tym zastanowili.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sami młodzi faceci są widoczni głownie na zdjęciach z protestów przy granicy albo na placach koło ośrodków. A to dlatego, bo zgodnie z islamską tradycją kobiety powinny ustępować mężczyznom i jeśli mają jakiś kąt to zostać tam razem z dziećmi, a jeśli nie mają to trzymać się z dala od męskich zajęć. W obozach siedzą więc głównie wewnątrz baraków i dlatego na uliczkach widać samych męzczyzn. W końcu przecież muzułmanka nie ma prawa wychodzić sama, bez męskiego opiekuna.

Zresztą - swego czasu słynny był film przedstawiający marsz kolumny uchodźców, gdzie widać było samych mężczyzn. Po pewnym czasie okazało się że oryginalne nagranie zostało przycięte, tak aby nie pokazać, że kobiety szły z tyłu.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 24.03.2016 - 01:02

• 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zresztą - swego czasu słynny był film przedstawiający marsz kolumny uchodźców, gdzie widać było samych mężczyzn. Po pewnym czasie okazało się że oryginalne nagranie zostało przycięte, tak aby nie pokazać, że kobiety szły z tyłu.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby taka była prawda, w końcu od początku mówię, że anty-imigranci głównie bazują na propagandzie, która to uwielbia zniekształcać rzeczywistość i naginać ją tak, aby podsycać określone nastroje i wpajać określony tok myślenia.

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Okazuje się, że 55% z nich to... kobiety z dziećmi!

Średnia dzietność kobiety na bliskim Wschodzie to ok 2,8.Co oznacza że na 100 "uchodźców"mamy : 45 chłopa   , 13 kobiet i około 42. dzieci .   Czyli ok. 13 rodzin (mąż +żona i dzieci ) i  ok 33 potencjalnych żółnierzy ISIS. Jak któryś facet ma dwie albo i trzy żony to okazuje się że tam jest jeszcze mniej rodzin a więcej ...

• 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co oznacza, że na 100 uchodźców mamy 45 mężczyzn, 20 kobiet i 35 dzieci, tak wskazują dane. Widzę, że doskonale już wiesz ilu z nich to bojownicy pod przykryciem i szczerze gratuluję takiej umiejętności jasnowidzenia. Mam nadzieję, że jako strażak nie weryfikujesz wyznania osoby potrzebującej przed przystąpieniem do udzielania jej pomocy. 

Naprawdę, jest dla mnie totalnie niezrozumiałe to doszukiwanie się tam "masowej liczby bojowników". Może w ten sposób usprawiedliwiacie przed samym sobą fakt, że najzwyczajniej w świecie nie chcecie ich przyjąć, bo to "źli muzułmanie"? W końcu lepiej o sobie myśleć, że postępujecie tak aby bronić nas przed bojownikami, niż że postępujecie tak, bo po prostu odczuwacie niechęć do muzułmanów i nijak nie rusza Was ta beznadziejnie trudna sytuacja w jakiej ci uchodźcy naprawdę się znajdują.

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mężczyzn w bliskowschodnim społeczeństwie jest raptem 20 % :) . Kazda anomalia in plus  wskazuje na sterowany, wybiórczy mechanizm dobory grupy.Gdyby to byli uchodźcy prawdziwi to udził mężczyn to byłby z 10 procent albo mniej bo w końcu obie strony powołuja pod broń mężczyzn. Zabici na polu walki to też sa faceci.Bomba spadajca na dom też nie różnicuje ofiar pod względem płci statystycznie szansę na śmierć mają po równo obie płcie, więc cywile ginący nie wpływaja na proporcję uchodźców.

Mam nadzieję, że jako strażak nie weryfikujesz wyznania osoby potrzebującej przed przystąpieniem do udzielania jej pomocy.

A ja widzę, że brak argumentów pokrywasz argumentami ad personam. Słabiutko i żałośnie .

Widzę, że doskonale już wiesz ilu z nich to bojownicy pod przykryciem i szczerze gratuluję takiej umiejętności jasnowidzenia.

Tak gwoli profesji jaka jest twoja, że nie ogarniasz znaczenia słowa  "potencjalny"?P

SJP

potencjalny
1. mogący zdarzyć się w odpowiednich warunkach, jest możliwy, przewidywany; przypuszczalny, teoretyczny, hipotetyczny, potencjonalny;

...

• 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja widzę, że brak argumentów pokrywasz argumentami ad personam. Słabiutko i żałośnie .

Wybacz, ale jakoś niespecjalnie widzę sensowne argumenty po stronie anty-imigranckiej. Albo jest to propaganda, albo puste hasła nacechowane niechęcią do muzułmanów albo jakieś dziwne wyliczenia i sugestie, że prawie każdy tam to nie żaden "uchodźca" tylko bojownik, lub przynajmniej "potencjalny" bojownik co ma chyba złagodzić nieco ton wypowiedzi. 

Zauważyłem tylko coś, co mnie zaskoczyło. Wiem, że jesteś strażakiem - a tę grupę zawsze kojarzyłem z niesieniem pomocy każdemu potrzebującemu. Uchodźcy są natomiast w ekstremalnie trudnej sytuacji i wymagają naprawdę wielkiej pomocy. I co się dzieje? Nagle okazuje się, że jest jakieś "ale". Że trzeba być ostrożnym, bo "potencjalnych bojowników" tam pewnie jest całkiem sporo. Rozumiem, że gdybyś przyjechał na miejsce wypadku autobusu i zobaczył, że w środku byli sami muzułmanie z Bliskiego Wschodu, to i tak byś ich ratował (taką mam przynajmniej nadzieję). Dlaczego zatem tak uporczywie nie chcesz zauważyć, że w tych obozach i w tych pontonach płynących do Europy jest tak wielu autentycznie potrzebujących pomocy? Dlaczego im odmawiasz prawa do szukania poprawy swojego bytu w cywilizowanym kraju? Dlaczego tak wielu z Was uporczywie chce widzieć w nich zagrożenie, a nie po prostu ofiary prześladowań i wojny? To jest absolutnie zastanawiające. Póki co pierwsze co mi przychodzi do głowy to właśnie różnice wyznania, podstawowa różnica między nami a nimi, różnica, która zawsze była ukrytym albo nieskrywanym powodem agresji i krzywd. Tylko czy w tym przypadku, z punktu widzenia strażaka - czy religia wpływa faktycznie na wyrządzoną krzywdę? Czy chrześcijanina zbombardowany dom boli bardziej niż muzułmanina? Czy chrześcijanin jest bardziej godny pomocy niż muzułmanin? Czy widząc topiące się osoby ktoś z nas pytałby je najpierw, przed podaniem ręki, o wyznanie? A potem ratował najpierw chrześcijanina a muzułmanina najlepiej dodatkowo dotapiając? 

No raczej nie (taką mam nadzieję). A mimo to na uchodźców patrzycie prawie jak na nie-ludzi. I wydajecie się być zadowoleni ze swoich wymówek ("a bo tam się czają wśród nich na pewno setki albo i tysiące bojowników a poza tym oni wszyscy mają żądzę mordu we krwi i zarżną nas wszystkich we śnie jak im na to pozwolimy!")

I tak się zastanawiam, czy czasem moja uwaga nie trafiła faktycznie albo w punkt albo blisko niego - i stąd ten raport. Oczywiście zostawię go innym do rozpatrzenia.

Tak gwoli profesji jaka jest twoja, że nie ogarniasz znaczenia słowa  "potencjalny"

Ogarniam. Zauważam tylko, że do tego w sumie sprowadza się anty-imigrancka retoryka. Zasłaniasz się teraz słowem "potencjalny", ale w moim odczuciu wymowa fragmentu: 

Czyli ok. 13 rodzin (mąż +żona i dzieci ) i  ok 33 potencjalnych żółnierzy ISIS. Jak któryś facet ma dwie albo i trzy żony to okazuje się że tam jest jeszcze mniej rodzin a więcej ...

Jest dość jasna.

• 0

#1559 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Dodam jeszcze, że wszelkie porównania tzw. uchodźców do Polskich imigrantów są na nic. Polscy imigranci zawsze z czasem znają język, pracują i płacą podatki, zakładają rodziny. A w takiej Szwecji muzułmańskie dzieci, które się tam urodziły i mają obecnie 20-pare lat (czyli od 20-paru lat żyją w Szwecji) nie znają dobrze języka szweckiego, nie znają historii, zwyczajów ani kultury, do której przyjechali. Krótko mówiąc nie pojechali tam żeby się uczyć czy rozwijać. Więc pytanie, po co właściwie tam pojechali?

Integracja polega na tym, że dostosowujesz się do społeczeństwa akceptując je, asymilujesz się z nim. Uchodźcy nie chcą pracować, nie chcą się uczyć, a jeśli już zaczynają uczęszczać do szkół to tylko tam gdzie jest najwięcej uchodźców (tym samym pogłębiają podziały) i kończą na wykształceniu podstawowym więc ich marsz tutaj nie ma nic wspólnego z szukaniem lepszego życia czy rozwojem.

Dzieje się to co zapowiadał chociażby Hussein. To jest kolonizacja, inwazja.

W konsekwencji kraje jak Szwecja czy Niemcy dramatycznie biednieją i to w szybkim tempie. Odbierają swoim obywatelom żeby dać imigrantom, a ci odpłacają się przemocą i pogardą. No i oczywiście zamachy, zabici i ranni.

I to nie sa pojedyncze przypadki. To jest większość. WIĘKSZOŚĆ. Pojedyncze przypadki to szukają lepszego życia. Reszta idzie na wojnę. Destabilizować kraj, do którego przyszli.

Wiem, że nie każdy z was toleruje alternatywne media. Jednakże sądzę, że mimo to każdy powinien to obejrzeć:

To jasna rzecz żadna nowość. Ale tak jest wszędzie gdzie pojawią się emigranci. Lub gorzej. Aquila mógłbyś rzucić okiem. Nawet jeśli się nie zgadzasz z takim podejściem do sprawy bo na filmiku masz FAKTY. Suche fakty i nic ponad to.

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, że albo się tego należycie nie pokazuje albo że ktoś po prostu świadomie manipuluje przekazem tak, aby stworzyć wrażenie, że siedzą tam sami faceci.

Media i strony, które sprzedałyby własne dzieci, byle pokazać jak bardzo są tolerancyjne i za przyjęciem imigrantów fałszowałyby zdjęcia na ich niekorzyść? Niesamowita logika. A może po prostu sfałszowane są Twoje dane z procentowym rozkładem kobiet w ośrodkach? Właśnie dlatego, żeby zmienić zdanie tych podłych faszystorasistów, którzy nie chcą przyjmować Ahmedów?

Polacy na imigracji siedzą już długie lata, mam nadzieje, że pokażesz jakąś garść statystyk, np ile zamachów ostatnio przeprowadzili Polacy, albo ile stref założyli, gdzie policja nie ma wstępu? Jakieś wywiady z zastraszonymi Anglikami, którzy boją się wychodzić po 20, bo Polacy molestują kobiety, czy coś?

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych