Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

I widzicie? Każde moje słowo zgadza się co do grosza. Mając 4 dychy na karku trochę inaczej widzi się świat z prostego powodu. Żyje się dłużej w tym zakłamanym piekle. Wszystko co "wytrąbiłem" wcześniej ma swoje potwierdzenie w przyszłości lecz za nim potwierdzi się to co aktualnie piszę, najpierw musi być forumowy dym i przepychanka. Kiedy większość z Was zacznie wreszcie dostrzegać że jedynym ratunkiem dla Europy jesteśmy my i nasze "bejzbole"?

Jeśli ludzie nie będą ich gonić siłą to nasze Rządy nigdy tego nie zrobią. Obudźcie się wreszcie i nie pozwólcie im przyjechać do Polski a jeśli nie to zacznijcie się uczyć Rosyjskiego albowiem jeśli Europa naprawdę nie zamknie granic - to Rosja będzie jedynym normalnym miejscem do życia.

Zobaczcie co się dzieje w EU gdy przyjechało niespełna kilkaset tysięcy uchodźców i pomyślcie co będzie się działo gdy będzie ich 10x więcej a patrząc na poczynania MenoPauzowej Merkel która, nie wiadomo dlaczego - zaczęła rządzić całą EU - będzie jeszcze gorzej bo ta kobita nie odpuści. Do dziś nie rozumiem dlaczego nie zmieniła swojej polityki! Do dziś nie rozumiem tego że Ona nie widzi tego co się dzieje.

Co jest?  Muzułmanie trzymają pod kluczem jej całą rodzinę i bliskich i babka działa pod przymusem w szantażu?  Dobrowolne zniszczenie Eurolandu jest jak by z deka chore, prawda?  Taki człowiek powinien zostać komisyjnie natychmiast odwołany ze stanowiska ponieważ zadziałał już na niekorzyść wielu krajów EU!  Od kiedy to Niemcy rządzą Europą?????

Jeśli chcą uchodźców to niech zasponsorują Lufthansę i niech sobie uchodźcy do rajchu samolotami lecę a nie przy okazji dewastują pół europy po drodze do mitycznego raju!

Użytkownik wariat_prawdziwy edytował ten post 24.03.2016 - 06:45

• 1

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Aquila

1.Z całym szacunkiem, ale dałeś się nabrać. Na biednych wojennych uchodźców. Podobnie jak Merkel, Hollande i inne "mondre głowy", stojące na czele Europy. To co się obecnie dzieje, to Hijra (Hidżra), czyli zdobycie terenu wroga poprzez zasiedlenie, najczęściej pokojowe, bez walki. I nieraz o tym sami imigranci mówili. Potwierdzają to także muzułmanie europejscy, którzy, śmiem twierdzić, lepiej ogarniają sytuację od strony religijnej niż chrześcijanie. 

2.Dlaczego my W OGÓLE mamy kogoś przyjmować, skoro ten ktoś nie będzie pracował, nie będzie niczego z siebie dawał, a wręcz przeszkadzał, kradł, gwałcił? Gdzie logika? Bo jesteśmy bogatsi, mamy więcej zasobów? To znaczy, że jak zarobię milion złotych to mam sponsorować komuś z ulicy samochód i wakacje - a niby czemu? "Bo tak trzeba, żyjemy w cywilizowanym świecie!"? Takimi krokami jak dawanie się nabierać na biednych imigrantów, tej cywilizacji się pozbawiamy.

3.Ja wiem, że nie wszyscy tacy są, wiem, że są tam faktycznie ludzie potrzebujący - ale niestety są tam także psychicznie chorzy terroryści, którzy mają jeden cel. A tu jest moja rodzina, przyjaciele, znajomi - i to oni są dla mnie najważniejsi, w dalszej kolejności WSZYSCY Polacy, a dopiero gdzieś tam dalej na liście jest pomoc dla ludzi z drugiego końca świata. Jednym słowem - wolę nie wpuścić żadnego + eliminować tych już zasiedlających Europę jeśli zachodzi podejrzenie, że mogą mieć coś wspólnego z terroryzmem, powiązaniami itp i mieć na sumieniu jakieś kobiety i dzieci, które faktycznie przed wojną i biedą uciekają, niż wpuścić jednego, który się wysadzi pod szkołą mojej córki (celowe wyolbrzymienie). Niestety, ale takie jest życie, nikt nie powiedział, że będzie fajnie i sprawiedliwie - ale patrząc przez pryzmat tego co się dzieje, musimy patrzeć na swoje dobro i pilnować swojej ochrony a nie za wszelką cenę pomagać kompletnie obcemu narodowi, który w ogóle nie dziękuje i nie daje nic od siebie. Najpierw chroń siebie i swoich bliskich a potem innych - ja wychodzę z takiego założenia. Ja wolę dać pieniądze czy wsparcie biednemu Polakowi czy faktycznie matce z dzieckiem w ciężkiej sytuacji, bo wiem, że ona naprawdę jej potrzebuje i nie ma w zanadrzu jakiegoś niecnego planu, niż osobie, która może być zmanipulowana do szpiku kości przez jakiegoś szalonego imama. 

Nie róbmy z siebie (jako Europa) super fajnego sponsora, nie przyjmujmy ich, bo to się źle skończy dla wszystkich. I musimy być w tej kwestii jednomyślni, nie piszmy zdań typu: "aaa to niech Niemcy sobie ich wezmą do siebie" - prędzej czy później oni z tych Niemiec przeniosą się do Austrii, Szwecji, Czech, Hiszpanii - popatrzmy z szerszą perspektywą czasową - ich nic nie goni, będą sobie zasiedlali 200 lat, a potem obudzimy się z ręką w nocniku.

I na koniec, jest takie przysłowie: "Jak 10 osób mówi Ci, że jesteś pijany, to idź się połóż" - spójrz na wyniki ankiety.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Czytam sobie dziś, że Molenbeek to wylęgarnia terrorystów. Mieszkają tam sobie islamiści, kontrolują dzielnice, nie wpuszczają obcych, a policja nie ma tam wstępu. Powiedzcie mi jak to jest możliwe? Czy w tym kraju nie ma wojska? Jak w ogóle można mówić, że jest to miejsce przestępców, równocześnie dodając, że policja nie ma tam wstępu? To od czego są służby porządkowe? No przecież to jest jakaś paranoja, coś czego ja w zaściankowej Polsce, jako zacofany chłopak nie potrafię pojąć. To chyba jest ta nowoczesna Europa, której jeszcze nie okiełznałem.

Czytałem dziś ciekawy komentarz - sprowadzają do nas tych terrorystów, za chwilę przylecą nowi, bo się robi coraz cieplej, broń przemycają z Bałkanów, albo od Ruskich, a Nas Europejczyków rozbrajają, wojsko zerowe morale, służby porządkowe dno, wywiad dno. Za parę lat Ci biedni uchodźcy będą nas bez skrupułów wyżynać, bo nawet nie będziemy mieli się czym bronić. Skoro oni po miesiącu od przylotu potrafili zorganizować się w kilkadziesiąt osób i molestować kobiety na środku ulicy, to po 3 latach nie będą mieć problemu, by zorganizować 2-3tyś armię dżihadżystów z kałachami, tym bardziej że jednych nikt nie kontroluje i robią sobie co chcą, drugich nawet nie zarejestrowali i nie wiedzą kim są, a trzecich pogubili i brakuje im ileś tysięcy muslimów.

• 8

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Od czego są służby takie jak Policja pokazała sama Policja. Lepszy, szybszy i łatwiejszy "wynik" mają gdy zatrzymają Polaczka po głębszym niż by obstawili granice.

Musicie też zechcieć zauważyć że gdy zaczęła się zabawa w "uchodźców" to nasze rodzime władze jak by szmal wywąchały! Tak, tak, powiedzmy to prosto z mostu!

Unia miała dawać przez dość długi czas jakiś tam pakiet  EURO na uchodźca i władze wielu krajów w tym i Nasi - wywąchały dochody bo nie sądzę że gdyby Unia przyznała zasiłek 400euro to że Polska dała by te całe 400 euro uchodźcy!  Oni już tam po swojemu policzyli ile na tym przytulą no ale czas, pokazał właśnie że te grosze które można przytulić to nic w porównaniu z dewastacją kraju!  Jeśli w Warszawie kiedykolwiek pojawi się choć by 10000 Muzułmanów, oświadczam, iż będę pierwszy który wyrejestruje regon, zwolni ludzi (4 mechaników + 6 osób u żony w żarłodajni), spakuje manele i pojedzie w świat.  Nam wszystkim łatwo się o wszystkim mówi bo u nas nie ma jeszcze zamachów ale wspomnicie moje słowa...  Oni, gdy narobią burdelu w Europie zachodniej będą wiać do Europy Wschodniej a dziś jeszcze tak się nie dzieje ponieważ większość z nich nie orientuje się jak nieudolna jest Polska policja i ile mamy my tu wojska. Gdy już się kapną że Polska bezbronna to będziecie mijać meczet za meczetem no chyba że... stanie się cud i ktoś mądrzejszy zacznie grać po swojemu!

Bardzo dobrym ruchem była informacja podana w TV przez Panią Premier, a usłyszałem że Polska nie przyjmie uchodźców ze względu na dziurawy (czyt. nieistniejący) system ich rejestracji i weryfikacji. Między uchodźcami co piąty jest na lewym paszporcie!  Wy naprawdę wierzycie że jadą oni na legal papierach? Na papierach których nikt nigdy nie sprawdzi bo zginęły?

Systemy Interpolu nie są połączone z Pakistańcami, Arabami itp. Myślicie że interpol ma naprawdę w systemie dane wszystkich Islamistów????

Przecież szajki mafijne już dawno uszykowały sobie lewe papiery by "idąc" do EU udawać biednych uchodźców!

Żonę i dzieci można kupić na pokaz, wystarczy zabrać po drodze ze sobą stado pod przymusem mówienia "Tak, to mój mąż a dzieci mam z innego małżeństwa a tamten mąż nie żyje!"   Ma terrorysta rodzinkę?????? Maaaa....

Jeśli Niemcy nie zmienią polityki - Polska powinna wystąpić z Unii!   Polska, Czechy, Słowacja, Węgry, Litwa i kilka innych jeszcze krajów.

Powinno powstać nowe Szengen i nowa Unia Wschodnia składająca się tylko z tych krajów!

Boimy się Niemców i Francuzów?

Ha ha ha...

Właśnie pokazali że nie radzą sobie z garstką uchodźców wiec jak sobie poradzą z ludnością przysłowiowej "nowej Unii"??

Przyślą do nas wirtualne nieistniejące myśliwce czy te garstkę wojska którą dysponują?

Putin gdy to ogląda to pewnie wysiada na kichy ze śmiechu...

Wielka mała Unia...

PS. Dlaczego u Kronikarza w wątkach nie ma PLUSÓW i MINUSÓW??

Moderatorów nie można oceniać. Ślij minusy na PW ;)

edit:Ja chciał PLUSY posłać  :> 

Więc to ja mogę tak naprawdę spytać: Chłopie - na jakiej planecie Ty żyjesz? Nie widzisz co się dzieje? Nie widzisz kto ściąga do Europy? Nie widzisz kto siedzi w tych obozach? Aż mi się wierzyć nie chce, że można być tak naiwnym.

Ale, gdyby nie docierało jeszcze - tak, największą grupę uchodźców przebywających w obozach stanowią kobiety w wieku 18-59 lat..

A teraz pytanie za 100 pkt czy są takie dane z Europy bo te są bardziej z bliskiego wschodu. I ten podział od 19-59 to bardzo ogólny można by rzec.

LINK SKASOWANY, zawirusowane

Biorąc dane stąd, 45% z miliona to całkiem spora liczbą mężczyzn. Nie dziwie się też, że w obozach w Turcji czy Libanie jest więcej kobiet(jako uchodźców) jak mężczyźni(jako imigranci już) lecą do Europy.

W tym linku wyżej siedzą trojany. Uważajcie. System mi zwariował...

http://forum.linux.p...attach=92;image

Użytkownik wariat_prawdziwy edytował ten post 24.03.2016 - 09:57

• 1

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przypomniał mi się pewien "news" (2013 r.)

"Boże Narodzenie", "Wielkanoc", "Wszystkich Świętych", a nawet "karnawał" - to słowa, których używania zakazano w belgijskich szkołach. Terminy te mają zniknąć z oficjalnych kalendarzy, bo... kojarzą się z chrześcijaństwem i mogą ranić wrażliwość wyznawców innych religii.

[...] Jeszcze kilkadziesiąt lat temu Belgia była krajem stricte katolickim. Dziś coraz bardziej dystansuje się od kwestii związanych z tą religią. W Brukseli zrezygnowano w ostatnie Boże Narodzenie z miejskiej choinki, aby nie ranić wrażliwości muzułmanów, którzy stanowią jedną czwartą mieszkańców belgijskiej stolicy.

http://www.rmf24.pl/...,949490#resetId

... tylko i wyłacznie na wlasne życzenie muszą teraz radzić sobie z tym, co się właśnie zaczęło. Tak to się konczy, jak się poluźni lejce w imie tolerancji.
  • 0

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Bądźmy zatem teraz solidarni z Belgami i zrezygnujmy z nadchodzącej niedzieli :szczerb:

Europa sama im pokazała że można i że się da...

Ja jednak zdania nie zmienię. Idę ostrzyć siekierki...

• 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie zasadniczo z pkt widzenia strażaka ludzie  nie maja ani przekonań.ani ani koloru skóry . Co najwyżej zmiany koloru  skóry w wyniku wypadku.Za to mogą być zagrożeniem dla innych (albo dla siebie). I w tedy muszą być nawet siłą  powstrzymywani czy izolowani. Np w razie nosicielstwa  niektórych chorób zakaźnych , czy intensywnie skażeni bojowymi środkami toksycznymi jeszcze są sprawni ale dawka toksyny na ubraniu  wystarczy do zatrucia innych ludzi  . Niestety trzeba nie dopuścić by ofiary same nie niosły zagładę innym.

PS . uschodźca jest się tylko do momentu wkroczenia do  najbliższego bezpiecznego kraju. Czyli dla Syryjczyków tylko  Turcja, Jordania , Izrael.

Obudźcie się wreszcie i nie pozwólcie im przyjechać do Polski a jeśli nie to zacznijcie się uczyć Rosyjskiego albowiem jeśli Europa naprawdę nie zamknie granic - to Rosja będzie jedynym normalnym miejscem do życia.

:) :) :)

Rosja ma wiekszy problem z muzułmanami niż np Francja. :)  Tyle tylko, że muzułmanie rosyjscy to sa po prostu bardzo cywilizowani w przeciwieństwie do dziczy walącej do Europy Zachodniej .Oni prozaicznie i sa świetnie zorganizowani i doskanale wiedzą że po prostu musza czekać. Nic więcej 

Demografia jest okrutna. "Białych " rosjan jest mało. Na dzisiaj w armii rosyjskiej prawie 20 % to muzułmanie. Biali unikaja służby wojaskowej  a dla muzułman to honor i oznaka meskości. Za góra 100 lat Polska ( o ile przetrwa) będzie graniczyć z dwoma potęgami wstrząsanymi wojnami religinymi . I z czego przynajmniej jedno bedzie raczej mieć broń atomową. :). Jedyne dość bezpieczne destynacje to Indie i Chiny.Tyle tylko że dla Cińczyków - nacjonalistów wszystcy inni sa  "niższą nacją".

• 0

Sortrek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak z innej strony, co panowie sądzą o zbliżających się Światowych Dniach Młodzieży? O ile dobrze pamiętam zjeżdża się 5 milionów osób z różnych miejsc świata. Czy nie jest to idealne miejsce do działań na tle religijnym? Moim zdaniem właśnie wtedy nastąpiłby moment kulminacyjny, który wkońcu by podkreślił, iż jest to wojna między innymi islamsko-katolicka. Jak uważacie, czy wydarzenia pokroju zamachów na ŚDM zmieniłyby pogląd ludzi na świecie w wystarczającym stopniu by zapobiec dalszej ekspansji "biednych uchodźców"?

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
  • 0

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Nie jest idealne ale ja już znam te idealne.  Wszyscy będą pilnować jednego miejsca dlatego ono nie jest idealne a bum zrobią w innym.

A czy coś w ogóle będzie?

Wolał bym nie lecz nie sądzę by ISIS odpuścił taką imprezę.

Użytkownik wariat_prawdziwy edytował ten post 24.03.2016 - 12:31

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie, nie zapominajcie o Mistrzostwach Europy we Francji (10 czerwca - 10 lipca).
Co do ŚDM, odbywają się pod koniec lipca. Wszystko wskazuje na to, że coś może się wydarzyć. Może nawet jakieś "false flag" (od A do Z najazd sponsorowany i zaplanowany), ale to już będzie początkiem większego konfliktu na terenie Europy.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 24.03.2016 - 12:43

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czarno widzę możliwość skutecznej  ochrony takiej imprezy. Odrobina kreatywności i będzie naprawdę masa ofiar.Dziesiatki tysiecy ludzi na wózkach inwalidzkich, setki tysiecy zatłoczonych kwater. Miliony ludzi  z sporym bagażem osobistym  setki autobusów , pociagów specjalnych.  Tak na dzień dobry przychodzi mi 5 sposobów by w tłum w wieźć nawet kilkatonowe bomby hiperbaryczne czy zapalające.

W straży jest takie adekwatne określenie " niewystarczące siły i środki".My ewidentnie nie mamy wystarczjacych sił i środków by zapewnić ochrone takiej  imprezie.

• 1

Alucard.

Unhuman

• Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wypowiadałem się w tym wątku dość intensywnie parę miesięcy temu, teraz do niego na chwilę powróciłem. Wnioski? Nic się nie zmieniło po tych kolejnych buchniętych bombach w myśleniu pewnych osób. Choćby obecnym tu zbyt tolerancyjnym użytkownikom ta bomba na głowę spadła, to by nic z tym nie zrobili. Moje zdanie się nie zmieniło. Polskę uważam za swój dom, gdyby w moim domu chciałoby nocować parę osób, gdzie wiedziałbym, że niektóre z nich mogą zagrozić mi i mojej rodzinie, wyprosiłbym wszystkich. Tak samo sprawa powinna wyglądać z imigrantami. Taka jest smutna prawda, dbajmy pierwsze o nasze bezpieczeństwo, a potem o innych. Tyczy się to zarówno mniejszych, rodzinnych spraw, jak i narodowych. A skoro władze nie potrafią zapewnić nam bezpieczeństwa pod względem ostrej weryfikacji tutaj przybywających, to niestety ale niech szukają schronienia gdzie indziej. Ten kto się z tym nie zgadza jest zwyczajnie krótkowidzem i kryptosamobójcą a i dodam bardziej osobiście - debilem. Tak, nazwijcie mnie faszystą, czy kimś tam jeszcze.

Użytkownik Alucard edytował ten post 24.03.2016 - 15:52

• 3

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja

Napisano

Na dzień dzisiejszy emigrant przychodzi, wymyśla sobie nazwisko i dostaje kwit umożliwiający mu swobodne podróżowanie. Co bardziej kreatywni maja po kilka tożsamości i to na terenie Niemiec. 

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jedyne dość bezpieczne destynacje to Indie i Chiny

Jeśli masz na myśli problem imigrantów, czy ogólnie wojenek na tle religijnym to ja bym za bezpieczne uznał szczególnie Japonię i Australię.

Panowie, nie zapominajcie o Mistrzostwach Europy we Francji (10 czerwca - 10 lipca).

Ogólnie stadiony są moim zdaniem zbyt oczywistym celem, ale np hotele, bary, knajpy, kina, dyskoteki, place gdzie ludzie będą oglądać mecze na telebimach i ogólnie zatłuczone ulice. O ile stadion można jakoś zabezpieczyć, o tyle nie ma żadnej szansy kontrolować każdej jednej osoby na ulicy, gdzie będą przecież tłumy kibiców z całej Europy.

Moim zdaniem, jedyny sposób, żeby nie było zamachów w czasie EURO to po prostu zawarcie paktu z terrorystami. W innym wypadku będzie masakra.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 24.03.2016 - 16:30

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jako jedyny z ostatnio tutaj się udzielających (od czasu jak napisałem swojego pierwszego posta w tym temacie) podałem rzetelne dane opisujące kto siedzi w tych obozach. Nie opieram się na tym, co powie kolega Seba z podwórka ani na tym, co pokaże w internecie jakiś gość, który jest zaślepiony swoją ignorancją. Ja podałem dane pokazujące wyraźnie, że tych Twoich "30-letnich chłopów" jest w obozach... 21,5%. Nie tylko więcej jest od nich kobiet w tym samym przedziale wiekowym, ale nawet dzieci. Przypominam:

http://data.unhcr.or...es/regional.php

To są dane na temat uchodźców zarejestrowanych i przebywających w obozach na terenie Turcji, Iraku i Libanu.

Statystyki dotyczące imigrantów którzy nielegalnie dostają się do Europy zachodniej są inne.

Dane z roku 2015:

No szok normalnie 75% ,,uchodźców'' to zdrowe byczki w wieku poborowym. :)

Obecnie sytuacja wygląda następująco mężczyźni to 45% kobiety 20% a dzieci 35% ale mamy początek roku a największa fala imigrantów i potencjalnych terrorystów spodziewana jest w miesiącach letnich więc statystyki pewnie się zmienią.

http://data.unhcr.or...an/regional.php

Czytam sobie dziś, że Molenbeek to wylęgarnia terrorystów. Mieszkają tam sobie islamiści, kontrolują dzielnice, nie wpuszczają obcych, a policja nie ma tam wstępu. Powiedzcie mi jak to jest możliwe? Czy w tym kraju nie ma wojska? Jak w ogóle można mówić, że jest to miejsce przestępców, równocześnie dodając, że policja nie ma tam wstępu? To od czego są służby porządkowe? No przecież to jest jakaś paranoja, coś czego ja w zaściankowej Polsce, jako zacofany chłopak nie potrafię pojąć. To chyba jest ta nowoczesna Europa, której jeszcze nie okiełznałem.

A co mówi propaganda proimigracyjna?

Ten film znikał już z kilku kanałów bo nie pasował do obecnej sytuacji z tego pewnie też zniknie.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 24.03.2016 - 19:01

• 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych