Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Last Sicarius, chłopie zdajesz sobie sprawę, że za zamachami nie stoją imigranci oraz uchodźcy? Tylko obywatele Belgii?

i oczywiście nie ma to żadnego związku z islamem. 

Za zamachami, u podstaw stoi ISLAM. Koniec i kropka - czy Ci się to podoba czy nie, czy to rozumiesz czy nie. 

• 4

#1607 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Dobrze, zastrzelę Cię na ulicy i powiem, że to przez Islam.

• -7

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Last Sicarius, chłopie zdajesz sobie sprawę, że za zamachami nie stoją imigranci oraz uchodźcy? Tylko obywatele Belgii?

Dobra, kończ waść, wstydu oszczędź!

Tego nikt już nie pamięta?

http://niezalezna.pl...h-jako-uchodzca

http://www.tvn24.pl/...cow,594509.html

1. Przyjmijmy imigrantów.

2. Poczekajmy aż zaczną się rozprzestrzeniać.

3. Po 3 pokoleniach będziemy mieli swoich własnych 'obywateli' którzy w imię Islamu będą wysadzać się.

Logika poziom podłogi D:

• 6

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uzurpator musi trollować, nie ma innej opcji. Po pierwsze część z zamachowców przypłynęła z falą uchodźców, po drugie Ci obywatele Belgii mają na imie Ahmedy, Abdullachy i inne takie, oraz są muzułmanami. Ty tego nie wiesz czy Ty sobie jaja robisz po prostu? To nie jest temat na żarty, tam giną ludzie.

• 2

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Logika poziom podłogi D:

Niżej - podłoga najczęściej jest na swoim miejscu a to już jest logiczne w sporym stopniu. 

offtop.gif

Kronikarz

• 0

#1611 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Uzurpator musi trollować, nie ma innej opcji. Po pierwsze część z zamachowców przypłynęła z falą uchodźców, po drugie Ci obywatele Belgii mają na imie Ahmedy, Abdullachy i inne takie, oraz są muzułmanami. Ty tego nie wiesz czy Ty sobie jaja robisz po prostu? To nie jest temat na żarty, tam giną ludzie.

W sumie fakt jest taki, że żaden mój post w tym wątku nie tyczył się poparcia dla terroryzmu z ISIS. Ja zwyczajnie się z wami a raczej większością nie zgadzam na płaszczyźnie takiej, że nie mam zamiaru obrażać i odwracać się od religii Islamu bo pojawiają się w niej odrzuty społeczne, które czynią zło zasłaniając się religią. Jak wiadomo seryjni mordercy i też tacy co uczynili to raz np:. w Polsce, ale też na świecie na zapytanie "co cię popchnęło do tych czynów" odpowiadają, że szatan. 

Pocieszę Cię Daniel oraz innych. Odpuszczam sobie wątek. Ja już swoje powiedziałem na temat. Przykro mi, że na podstawie zamachów nie jestem jak wy i nie wyrzucę do śmietnika ludzi pokroju Asad Shah, który pomimo bycia muzułmaninem żył w zgodzie ze wspólnotą i zginął od kogoś kto Islamem się tylko zasłania w czynach a nie jest jego prawdziwym wyznawcą. Prawdziwy muzułmanin zginął bo życzył chrześcijanom wszystkiego dobrego w ich święto. Moje wypowiedzi, które były tak ochoczo tutaj minusowe były własnie w obronie takich ludzi jak Asad Shah. Przez kilku terrorystów nienawidzi się wszystkich muzułmanów, którzy co dla niektórych dziwne też są dobrymi ludźmi tylko aktualna sytuacja zasłania poniektórym ludzką opinię problemu.

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Pocieszę Cię Daniel oraz innych. Odpuszczam sobie wątek.

Pocieszyłbym się, gdybyś zmienił zdanie, a tak jestem nadal zmartwiony. Zmartwiony zaślepieniem ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy z zagrożenia i którzy to zagrożenie swoim poparciem mogą pośrednio tu ściągnąć. Stawianie dobra własnego, swoich bliskich, ukochanych, nad dobro obcych, w większości wrogo nastawionych ludzi to nie jest ani empatia, ani tolerancja, ani dobre serce, tylko nic więcej jak skrajna głupota.

Nikt z nas tu nie powiedział, że nie lubi wszystkich muzułmanów, tylko że nie ma żadnej możliwości odróżnić "normalnego" muzułmanina od skrajnego radykała. Skoro się nie da, to niestety wniosek jest jeden - nie brać żadnych. Nie będę ratował kilkuset obcych ludzi ryzykując życiem swoim i mojej ukochanej rodziny. Czy to jest takie trudne do zrozumienia? Nie wiem czy to jest brutalne, chamskie czy jakie jeszcze, ale pora się obudzić i zrozumieć, że po pierwsze świat nie jest idealny, po drugie życie nie jest kolorowe i sprawiedliwe. To nie jest raj i nigdy rajem nie będzie. Nie będą sobie wszyscy żyli w zgodzie, nie da się wszystkim pomóc, przecież to jest tak proste, że prostsze być nie może.

Ja pomogę jakiemuś Ahmedowi, Abdullahowi, a on się wysadzi w M1, gdy moja rodzina będzie na zakupach. Co mi zostanie wtedy z życia? Jaki ono będzie miało sens? Na co zda się moje dobre serce i empatia? I nie, ten przykład nie jest wcale skrajny, bo takich ludzi jak ja w Polsce są miliony, to może trafić na kogokolwiek. Siedzisz na zachodzie to popytaj tych rodzin ofiar co oni myślą, czy są zadowoleni ze swojej tolerancji, czy są szczęśliwi, że pomogli paru uchodźcom kosztem straty swoich ukochanych na zawsze.

• 11

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skąd uchodźcy mają takie dobre ubrania? Kupują im je wolontariusze z organizacji charytatywnych:

http://mediumpublicz...-przez-balkany/

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Marsz "Nie dla strachu" odwołany z powodu strachu.
http://www.tvn24.pl/...chu,630569.html
Żenada.

Wyslane za pomocą mojego gołębia pocztowego.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jakby ktoś miał wątpliwości, że islam to jest "religia pokoju" to wrzucam statystykę.

Tylko w tym roku na anglojęzycznej wikipedii doliczono się 96 aktów terroru.

A mamy dopiero końcówkę marca ........

List of terrorist incidents

• 5

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fajną mapkę dzisiaj  widziałem przeglądając newsa dotyczącego zamachu w Iraku.

attachicon.gifmapkaISIS.jpg
Jak dobrze, że u nas jest tak szaro....
http://www.foxnews.c...onsibility.html

W Libii są na etapie obrony i ekspansji. W Syrii i Iraku się kurczą, lecz do końca nadal bardzo daleko.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tylko w tym roku na anglojęzycznej wikipedii doliczono się 96 aktów terroru.

Ja tam widzę liczbę 96, ale jeśli chodzi o sam styczeń. Dalej mamy 64 w lutym i 86 w marcu - ta ostatnia liczba pewnie jeszcze się zmieni.

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Yaw, oczywiście masz rację. Te błędy w liczeniu to efekt burzliwego świętowania  ;p

ISIS do swojego niechlubnego dorobku dopisała w piątek ukrzyżowanie katolickiego księdza, salezjanina Toma Uzhunnalila porwanego 4 marca w Jemenie.

Islamic State crucifies Catholic priest on Good Friday

• 0

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja

Napisano

W sumie fakt jest taki, że żaden mój post w tym wątku nie tyczył się poparcia dla terroryzmu z ISIS. Ja zwyczajnie się z wami a raczej większością nie zgadzam na płaszczyźnie takiej, że nie mam zamiaru obrażać i odwracać się od religii Islamu bo pojawiają się w niej odrzuty społeczne, które czynią zło zasłaniając się religią. Jak wiadomo seryjni mordercy i też tacy co uczynili to raz np:. w Polsce, ale też na świecie na zapytanie "co cię popchnęło do tych czynów" odpowiadają, że szatan. 

Pocieszę Cię Daniel oraz innych. Odpuszczam sobie wątek. Ja już swoje powiedziałem na temat. Przykro mi, że na podstawie zamachów nie jestem jak wy i nie wyrzucę do śmietnika ludzi pokroju Asad Shah, który pomimo bycia muzułmaninem żył w zgodzie ze wspólnotą i zginął od kogoś kto Islamem się tylko zasłania w czynach a nie jest jego prawdziwym wyznawcą. Prawdziwy muzułmanin zginął bo życzył chrześcijanom wszystkiego dobrego w ich święto. Moje wypowiedzi, które były tak ochoczo tutaj minusowe były własnie w obronie takich ludzi jak Asad Shah. Przez kilku terrorystów nienawidzi się wszystkich muzułmanów, którzy co dla niektórych dziwne też są dobrymi ludźmi tylko aktualna sytuacja zasłania poniektórym ludzką opinię problemu.

Nie rozumiesz problemu. My nie jesteśmy w stanie rozróżnić kto jest dobry a kto zły. Musielibyśmy zwiększać kontrole społeczeństwa, inwigilacje i przeznaczać duże środki pieniężne. Żeby wyeliminować ekstremistów to inni Muzułmanie muszą to sami zrozumieć, a nie chronić ich. W takim wypadku nie ma wyboru, trzeba stosować karę zbiorową, znaczy nie przyjmować nikogo. Jak inni Muzułmanie będą w stanie nie tylko na pokaz potępiać terrorystów, tylko i przed nimi chronić obywateli to, wtedy można wrócić do przyjmowania.

• 3

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Gdyby muzułmanie byli tacy cacy to już w drodze do EU mając przy sobie telefony itp. kierowali by władze na ślad terrorystów. Nie wierzę że oni tam tak na 100% nie kumają kto z nimi idzie.

• 6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych