A jak ktoś w końcu posprząta w Syrii, to wtedy przeważająca większość i tak wróci do siebie. Tak, jak wielu Polaków wróciło po sanie wojennym i przy okazji upadku PRL.
Dobra pozwólmy tobie dalej żyć w swojej utopijnej wersji świata
Napisano 07.09.2015 - 22:15
@Urgon
Nie no, nie wierzę, że można być tak naiwnym...a te teksty o ciasnocie umysłowej to kieruj do kogoś u siebie w domu, a nie na forum, bo tu nie jest to mile widziane. Jakich kompleksów? Wiesz w ogóle o czym jest temat czy obudziłeś się 20 minut temu i tak wpadłeś popisać?
Celem uchodźców nie jest przeczekanie wojny, tylko przedostanie się do Europy i osiedlenie. Popytaj, poczytaj, ilu Polaków ma zamiar wrócić z Anglii, to zrozumiesz skalę. Dopiero co chciałeś ich zatapiać, a teraz już przyjmujesz pod swój dach. Stoi jeden za Tobą i trzyma kosę na gardle? Oni nigdy nie będą mieli do czego wracać, nawet jak wojny ustaną, na co się nie zanosi, to po co tam wracać, do ruin, zgliszcz i wyjącego wiatru, skoro przez ten czas w Europie będzie ciepło, woda, internet, sklepy i wszystko inne? Ty byś wrócił?
Napisano 07.09.2015 - 22:16
Napisano 07.09.2015 - 22:26
Niech mi ktoś mądrzejszy ode mnie odpowie jak można porównać nielegalnych imigrantów z Syrii z migrującymi Polakami
Można. Polacy migrują do Anglii bo tam jest lepiej i pragną się tam osiedlić. Syryjczycy migrują do Europy bo tam lepiej i chcą się tam osiedlić. Różnica jest taka że w Polsce są tylko kiepskie warunki życiowe, a w Syrii wojna domowa i ISIS, czyli powodów do ucieczki jest nieco więcej.
Napisano 07.09.2015 - 22:31
@Urgon
Nie no, nie wierzę, że można być tak naiwnym...a te teksty o ciasnocie umysłowej to kieruj do kogoś u siebie w domu, a nie na forum, bo tu nie jest to mile widziane. Jakich kompleksów? Wiesz w ogóle o czym jest temat czy obudziłeś się 20 minut temu i tak wpadłeś popisać?
Wpadł chwilę po tym jak się skończył "Tomasz Lis na żywo", dzisiaj było o imigrantach, nieźle musieli w programie "siać propagandę miłości" i kolejny raz wmawiać Polakom, że jesteśmy winni całemu złu i niesprawiedliwości na świecie, że chwile później wleciał i zaczął pisać takie farmazony!
23:45 powtórka na TV Polonia. Jak ktoś ma czas to może zerknie co tam się wyprawiało, ja nie mam na typa nerwów
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 07.09.2015 - 22:38
Napisano 07.09.2015 - 23:07
Też mnie to zaintrygowało. Większość z tych "uchodźców" to są właśnie młodzi mężczyźni, kobiety i dzieci to rzadki widok. Czyli jak to jest, kobiety i dzieci zostają na miejscu wyrzynani przez bomby beczkowe, a młode byczki zamiast chwycić za kałacha i walczyć o swój kraj lub przynajmniej chronić rodzinę, uciekają domagać się prawa do zasiłku w Europie? Odważnie.A ta wygląda sprawa w Monachium gdzie właśnie przybyło 2200 uchodźców Ja się pytam: Gdzie te kobiety???
Użytkownik Legendarny. edytował ten post 07.09.2015 - 23:13
Napisano 07.09.2015 - 23:36
Napisano 07.09.2015 - 23:48
Pierwsza światowa zaowocowała czołgami, co diametralnie zmieniło obraz pola walki. Druga to Blitzkrieg, który wyciągną żołnierzy z okopów co po raz kolejny całkowicie zmieniło to w jaki sposób ludzie się zabijają. Niemcy zainicjowali nowy rodzaj wojny w trzydziestym dziewiątym. Teraz ISIS robi to samo. Wojna hybrydowa to nie tylko kolesie w mundurach.
Recepta jest prosta. zalać Europę swoimi ludźmi, pod pozorem ucieczki przed wojną co wywoła destabilizację i być może krach finansowy. Wtedy pod czarnymi sztandarami wkroczą bojownicy, których ci biedni dzisiaj, uchodźcy, będą witać kwiatami.
Mamy na forum temat o Nostradamusie i trzeciej światowej. Warto poczytać jak koleś interpretował czterowiersze i opisywał sposób w jaki armia Mohameda wkroczy do europy. Przy postach są daty. kilka lat temu nikomu nie śniło się nawet o ISIS czy też tym co dzieje się na Ukrainie. Myślę że można to nazwać super terroryzmem. Zegar tyka.
Chińskie przekleństwo brzmi: "obyś żył w ciekawych czasach".
Napisano 07.09.2015 - 23:57
Można. Polacy migrują do Anglii bo tam jest lepiej i pragną się tam osiedlić. Syryjczycy migrują do Europy bo tam lepiej i chcą się tam osiedlić. Różnica jest taka że w Polsce są tylko kiepskie warunki życiowe, a w Syrii wojna domowa i ISIS, czyli powodów do ucieczki jest nieco więcej.
Niech mi ktoś mądrzejszy ode mnie odpowie jak można porównać nielegalnych imigrantów z Syrii z migrującymi Polakami
Napisano 08.09.2015 - 00:05
I niech mi ktoś teraz mówi, że Breivik był człowiekiem złym do szpiku kości. Szczerze? Zaczynam go doceniać. Głównym argumentem jest, że strzelał do dzieci.
Prawda jest taka, że w momencie gdy dziecko bierze się za politykę albo chwyta za karabin (tak, dla mnie to to samo) to staje się dorosłym.
Śmiem twierdzić, że ci ludzie z dobrym serduszkiem są obecnie bardziej niebezpieczni niż szaleńcy pokroju Breivika. Zabił ludzi, którzy teraz wyzywaliby nas od rasistów, którzy nie chcą pomagać potrzebującym. My nic przeciwko nim zrobić nie możemy, dyskusja z tymi ludźmi kończy się na tym, że robią z siebie ofiary a z oponenta przestępce, rasiste i gwałciciela. Kiedy Europa spłonie i spłynie krwią będzie jakaś kara dla tych, którzy do tego doprowadzili? Żadna. A będa mieli na sumieniu więcej osób niż Breivik.
@edit
Nie zgadzam się z opinią - napiszę prowokacja i wlepię ostrzeżenie. Typowa lewicowa zagrywka.
Tak debilnego posta to dawno nie czytałem. Puknij się pusty łeb, najlepiej cegłą.
Kronikarz
Użytkownik Moltenlair edytował ten post 08.09.2015 - 21:39
Napisano 08.09.2015 - 00:05
Napisano 08.09.2015 - 00:18
I niech mi ktoś teraz mówi, że Breivik był człowiekiem złym do szpiku kości. Szczerze? Zaczynam go doceniać.
Świetnie, to jeszcze wypuśćmy go z więzienia i zróbmy z niego bohatera. Przecież wyzwolił Europę od tych strasznych niszczycieli cywilizacji.
Przerażają mnie tego typu wypowiedzi, tak samo jak o uruchamianiu krematoriów w Auschwitz. Tylko ignorant może coś takiego napisać.
Jeśli ktoś uważa, że grupka dzieci (tak, to były dzieci) jest bardziej niebezpieczna niż psychol z karabinem, to coś jest naprawdę nie w porządku. Niektórzy powinni pomyśleć zanim coś napiszą. To już jest popadanie z jednej skrajności w drugą.
Napisano 08.09.2015 - 00:23
Bardziej niebezpieczny jest człowiek walczący swoją postawą, słowami niż karabinem. Człowiek z karabinem widac co robi, wiadomo kim jest, człowiek walczący słowem może się za nimi chować i ładnie je ubierać. Tylko potwierdzasz to, że jesteś niebezpieczny dla nas wszystkich.
Wypuścić z więzienia? Nie. Zrobić bohatera? Wątpie, nie te czasy jeszcze.
I nie, to nie były dzieci. Ale zatem pozostaje mi życzyć byś spotkał się twarzą w twarz z dzieckiem, które może posłać ci 5.56 mm prosto między oczy. No ale to przecież tylko dziecko.
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych