Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Silm4ril.

Głos rozsądku

• Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Karuzela nienawiści chyba rozpędziła się trochę za mocno i teraz do "złych arabuf" dołączyły "złe murzyny". Ciekawe co dalej :P

Tematem byli szkodliwi uchodźcy pochodzenia arabskiego, służący za narzędzie terrorystom z ISIS. A tu nagle jacyś czarni. Wat?

• 1

Kolorowa wiedźma.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Entera

W angielskim też są przypadki tylko odmiana gramatyczna jest inaczej konstruowana. Stereotypowy Murzyn nie umiejący po angielskiemu mówi w filmach używając zawsze formy podstawowej i "is".

wszyscy oprócz ciebie wiedzą o co chodzi.

w języku polskim przypadków jest więcej, więcej różnych form. gramatyka jest cięższa do zrozumienia i łatwiej się pomylić. ogólnie Polski jest językiem trudnym.

dlatego wspomniany kolega, mówiący świetnie po angielsku, woli posługiwać się językiem angielskim.

nie wiem czemu zacząłeś mówić o czarnych nie znających angielskiego. jak chcesz odpowiadać na czyjeś posty, przeczytaj je proszę ze zrozumieniem.

Użytkownik Enetra edytował ten post 23.04.2016 - 16:39

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie czarny czy ciapaty gwałciciel/morderca/chuligan/nierób jest tyle samo wart co biały gwałciciel/morderca/chuligan/nierób.

Mój sprzeciw w tej sprawie nie ma nic wspólnego z rasizmem, bo nim po prostu nie jestem. Kto czyta moje posty w temacie o imigrantach zna moje zdanie.

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Karuzela nienawiści chyba rozpędziła się trochę za mocno i teraz do "złych arabuf" dołączyły "złe murzyny". Ciekawe co dalej :P

Jak na moje to niechęć do czarnych była dużo wcześniej niż niechęć do arabów. Do tych drugich wzięła się stosunkowo nie dawno. Czarni też mają swoje za uszami i chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego do nich niechęć jest również powszechna?

• 0

Alex Hope.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież do Europy napływają imigranci z Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki, więc nie tak nagle te "złe murzyny" się pojawiły.

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szwecja, Norwegia - nie do wiary... Gdzie te czasy płonących kościołów i MakDonaldów??

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

No dlatego nie mogę znieść manipulacji jakiej dopuścił się Jarecki swoimi filmikiem. 

Młody "zielony".

Jako, że jesteś zupełnie zielony (w szerokim znaczeniu tego słowa) a z pewnością masz jakieś ambicje (chyba, że się mylę), to powinieneś użyć głowy, wyobraźni i znaleźć jakiekolwiek informacje na temat tego filmu, zanim rozpoczniesz swoje chore dywagacje.

To nie jest historyjka wyssana z palca czy wymyślona przeze mnie ale autentyczne wydarzenie opisane na jednym z forów.

2porvhf.png

Poczytaj, pomyśl (chyba, że masz z tym problem) a dopiero później wyciągaj wnioski. 

Dla ułatwienia podeślę linki (notabene są na screenie), które może rozjaśnią i poszerzą Ci troszkę horyzonty.

http://www.adressa.no/

http://charlottenlun...m-oss/Ledelsen/

Jak nadal będziesz miał problemy z ogarnięciem tematu, daj znać  ;]  Postaram się pomóc.

• 5

#1718 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Dobrze więc kim jest ten biały w 3 sekundzie filmiku?

Nie miałem zamiaru szukać szczegółowych informacji na temat takiego filmiku bo jest ich pełni w sieci tak samo takich historii. Do takiego filmiku sobie mogę wszystko dopisać.

Widzę, że wyjąłeś sobie z tego opisu słowo "multiculturalism" i jednocześnie dopisałeś samodzielnie do tego całą historię. Bo tam nie ma w całym zdarzeniu czegoś czego nie zasugerowałem. Zwykła bójka pomiędzy "lokalnymi chłopakami" a nie radykalnymi-islamskimi rasistami o czarnym kolorze skóry jak Ty to próbujesz przedstawić. Według Ciebie każda szkolna bójka powinna być szeroko opisana w mediach. Za czasów szkolnych też nie raz widziałem kogoś obitego przez różne dziwne nieporozumienia.

Gdzie w tym opisie na forum wytłumacz mi jest o uchodźcach, nielegalnych imigrantach, złych muzułmanizmach murzynach?

Jarecki jedynie co potrafiłeś elegancko zrobić to zaatakować moją pozycję na forum czego ja nie zrobiłem wobec Twojej osoby. Musiałeś zrobić szumny wstęp do mojej osoby, potem rzuciłeś jakiś screen, losowe linki i na końcu pyskówka typu "co ty chłopaku możesz wiedzieć". Nikt w miarę inteligentny nie powinien potraktować Twoich manipulacji poważnie.

• 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

https://www.google.c...zjOS1Q&hl=en_US

Interaktywna mapa pokazująca wszystkie udokumentowane przypadki napaści nachodzców-uchodźców na obywateli Niemiec i nie tylko.

v88tGld.jpg

Mają parę te kobiety i dzieci, prawda ? Kto by pomyślał, że lekarze, inżynierowie i informatycy są tacy wybuchowi :)

Użytkownik mjr Tsu edytował ten post 23.04.2016 - 22:32

• 6

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tu dla kontrastu miejsca gdzie są obozy dla uchodźców.
comment_Xgxxw32TXNfgJ1hcTRJjQaTTAn0B06Yc

• 2

#1721 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Interaktywna mapa pokazująca wszystkie udokumentowane przypadki napaści nachodzców-uchodźców na obywateli Niemiec i nie tylko.

Kolejny manipulant mjr Tsu, wchodzę w pierwszy lepszy link z Twojej mapki a tam takie coś:

http://www.pressepor...m/70256/3287942

Czyli w skrócie:

Szczecin / Scharbeutz / Pomellen (OTS) - W dniu 03.28.2016 wspólne niemiecko-polski patrol policji federalnej i Straży Granicznej w obszarze metropolitalnym Szczecina (Polska) sterowany Mercedes Sprinter ze wskaźnikiem Lubece. Podczas kontroli okazało się, że oficer, że pojazd został wydany dla zapewnienia własności przez Cid Lubeki. Ponadto dołączone tag nie zostały wydane dla pojazdu. W ładowni urzędnicy byli również w stanie znaleźć: W sumie 21 wysokiej jakości, jak nowy motocykl sportowy i e-rowery był 26-letni kierowca załadowany, nie będąc w stanie przedstawić dowód posiadania. Z naklejki rower i metki może sklep w Scharbeutz (Ostholstein) położony i właściciel zostanie poinformowany o stwierdzeniu rowerów. Ten zwrócone niezwłocznie reklamację. Łączna wartość rowerach wynosi około 50.000 euro. Zajętych transporter ma wartość rezydualną około 6000 Euro. Litewski kierowca został zatrzymany i przekazany władzom polskim. Policja Federalna i Straż Graniczna utworzyły wspólne biuro w Pomellen na BAB 11 dniu 05/01/2016. Stąd, zarówno władze ustawić regularny wspólnego pasa granicznego w północnej niemiecko-polskim regionie przygranicznym.

Serio to już ociera się o śmieszność. Napiszcie mi wprost - nie lubimy ciapatych i czarnych ja się odczepię. 

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co ma kradzież rowerów do brutalnych ataków tak zwanych biednych uchodźców(bardziej imigrantów ekonomicznych)?????

I Ty zarzucasz Jareckiemu manipulacje? Brak słów, ręce opadają...

Użytkownik Mortalis edytował ten post 23.04.2016 - 23:03

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na interaktywnej mapce opisanej jako "napaści imigrantów na niemieckie kobiety i dzieci" każdy punkt jest opisany. No i okazało się że napaść na Niemców w Szczecinie to kradzież rowerów.

Inne przypadki wyglądają podobnie. W Stralsundzie dwaj ciemnoskórzy próbowało okraść sklep ale zauważył ich ochroniarz i zbiegli. Nie jest znana ich narodowość (bo uciekli). Twórcy mapki założyli, że skoro byli ciemnoskórzy to byli uchodźcami. Drugi przypadek z tej samej miejscowości to kłótnia połączona z grożeniem sobie nożami, między dwoma imigrantami z Ghany którzy się o coś pokłócili. Dopiero trzeci przypadek ze Straldundu może być uznany za "napaść imigrantów" chodziło o imigranta z Kazachstanu (czyli białego) który groził przechodniom bronią.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 23.04.2016 - 23:17

• 0

#1724 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Co ma kradzież rowerów do brutalnych ataków tak zwanych biednych uchodźców(bardziej imigrantów ekonomicznych)?????

I Ty zarzucasz Jareckiemu manipulacje? Brak słów, ręce opadają...

Śledź o czym tu się dyskutuje. Bo ja cytuje mjr Tsu teraz, który wrzuca mapki z punktami o rzekomych atakach uchodźców na Niemców a tam artykuł o Litwinie, który przemyca kradzione rowery.

Widzę bardzo łatwo manipulować tutaj czytelnikami skoro ludzie czytają tak wybiórczo, że to się robi porażające.

• 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jaka manipulacja ? Przecież macie kategorie występków po lewej, kradzieże, napaści, przestępstwa seksualne. Zamiast "napaści" wstawcie sobie "przestępstwa", może źle się wyraziłem. Manipulacją jest negowanie źródła po pierwszym przykładzie z brzegu. Na pierwszy rzut oka widać ze criminal assault stanowią większość. Jak już sprawdzałeś ten Szczecin i tą kradzież to było "zwiedzić" pare najbliższych punktów przy okazji.

Użytkownik mjr Tsu edytował ten post 23.04.2016 - 23:19

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych