Użytkownik Post edytował ten post 30.04.2016 - 23:40
Napisano 30.04.2016 - 23:37
Użytkownik Post edytował ten post 30.04.2016 - 23:40
Napisano 01.05.2016 - 21:32
@Last Sicarius
Pierwszy filmik spoko. mniej-więcej przedstawia część moich poglądów. Ale ten drugi? W kontekście tego co się teraz dzieje w Europie? (uchodźcy, imigranci, islamiści)
Kompletnie bez sensu.
Ludzie. Proszę. Nie mieszajcie religii z rasą. To dwie niepowiązane ze sobą rzeczy. Przez takie durnowate video-kolaże, mamy problem w Polsce w związku z napaściami na tle rasowym (ci młodzi Portugalczycy)
Islam nie ma nic wspólnego z kolorem skóry.
Arabowie zaliczają się do rasy białej, podobnie jak Włosi, Hiszpanie, czy też Portugalczycy.
Murzyni nigdy nie stworzyli niczego dużego, nie mówiąc nawet, o drugiej co do ilości wyznawców, religii na świecie.
Jeżeli wiążesz Islam z kolorem skóry, nikt nie będzie traktował twoich wypowiedzi poważnie. Przynajmniej nikt, kto ma ten temat jakiekolwiek pojęcie.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 01.05.2016 - 21:35
Napisano 01.05.2016 - 21:45
Ja widzę tu jednak powiązanie, temat jest o imigrantach, a Ci nie są tylko Muzułmanami. Notabene do Portugalii przybywają imigrancki z Afryki, więc tak oni wyglądają. To już nie jest tylko ruch z Syrii i krajów obok. Od początku do tego podłączyły się ludy z Afryki i też chcą się dostać do Europy. Efekty widać. Jak dla mnie każdy agresywny przybysz powinien zostać odesłany tam skąd przyszedł (nie chodzi mi tylko o Muzułmanów) ale cóż Europa wykonała inny ruch i teraz są tego rezultaty. Mieszanie kulturowe w takim stopniu jakie ma to miejsce teraz na pewno nikomu na dobre nie wyjdzie, ani my nie pałamy miłością do przybyszy, a ni oni do nas. No ale KE powiedziało, każdy swojego imigranta przyjąć musi, a jak nie to kara. To cóż. nastroje są jakie są.
Napisano 01.05.2016 - 22:09
Imigranci z Afryki to niekoniecznie murzyni. Północna Afryka od zarania dziejów jest biała. Portugalczycy, Hiszpanie czy też Włosi wyglądają bardzo podobnie jak Arabowie. Ale to nie są Murzyni.
Większość Uchodźców czy też imigrantów, to właśnie różnego rodzaju Muzułmanie. Zaraz po nich są Chrześcijanie. Ale i jedni i drudzy pochodzą z tego samego obszaru. I konia z rzędem temu, kto ich rozróżni na podstawie koloru skóry.
A co do tego drugiego filmiku, podejrzewam że to nie są przybysze. Tylko murzyni urodzeni w tej okolicy. Niestety. ale nie jest to nic niezwykłego. I to też nawet nie do końca jest wina rasy tylko wychowania. Oni do dzisiaj rozpamiętują że biali ich kiedyś niewolili. Czarni Jamajczycy zabijają się, na wzajem z czarnymi Afrykańczykami gdyż Ci ich kiedyś sprzedawali białym ludziom w niewolę. Wiem to z pierwszej ręki. Nie mówi się o tym w mediach, gdyż jest to niepoprawne politycznie, "ale na pewno winni są biali"
Dodatkowo. Poprzeglądaj sobie filmy na yotube, z imigrantami w roli głównej. Murzynów tam prawie nie widać. No chyba że nie rozróżniasz araba od murzyna, a chińczyka od hindusa. Obie grupy różnią się mniej więcej tak samo, jeżeli chodzi o wygląd.
I jeszcze zdanie do modów. To nie jest rasizm z mojej strony. Nie klasyfikuję ludzi na lepszych czy gorszych, na podstawie koloru skóry. Po prostu dzielę się moimi obserwacjami i empiryczną wiedzą, w tym temacie.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 01.05.2016 - 22:12
Napisano 01.05.2016 - 23:02
Proszę. Nie chodziło mi, że stanowią oni wielka liczbę ale, że też występują.
Ale akurat czarni nie stanowią problemu. To jest nowa strategia wojny. Wojny religijnej.
Zauważ w 3,37 i 4,46 nie wypowiadają się murzyni. A tylko oni mówią coś o wojnie itp. Koleś w 0,58 to typowy murzyn i jego ideały.
Somon Mohamed z 3,37 nie jest murzynem. To Hindus. Kolorem skóry się nie wyróżnia w tym tłumie, ale to nie murzyn. a ta laska z 4.45, to raczej arabka, ale pewności nie mam, może pochodzić z południa europy (znaczy jej przodkowie) chociaż prawie na pewno ma murzyna w rodzinie.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 01.05.2016 - 23:07
Napisano 02.05.2016 - 08:31
Ciapaci to Hindusi. A oni syfu akurat nie robią. pracują od rana do nocy w tych swoich sklepikach, i tyle. A co do różnicy pomiędzy arabem i murzynem, to pisałem już wcześniej. Cały ten syf w europie jest spowodowany religią. Wojna religijna na bliskim wschodzie, dotyka nas wszystkich. rasa nie ma nic do rzeczy.
Zresztą, 99% syfu jako goście robią tylko albo ciapaci, albo murzyni.
A może pochwal się skąd masz te dane?
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 02.05.2016 - 08:32
Napisano 02.05.2016 - 13:15
Ale akurat czarni nie stanowią problemu. To jest nowa strategia wojny. Wojny religijnej.
Wiesz nie stanowią ale jeśli do sytuacji jak w USA(np Baltimore), gdzie ktoś jakiegoś murzyna(w tym wypadku to byli policjanci) zabije to reszta ich środowiska może zacząć robić nie ciekawe rzeczy. Bo wątpię aby w Europie(takiej jaką mamy teraz) wyszło wojsko na ulice aby uspokoić ludzi.
Napisano 02.05.2016 - 14:36
Wiesz nie stanowią ale jeśli do sytuacji jak w USA(np Baltimore), gdzie ktoś jakiegoś murzyna(w tym wypadku to byli policjanci) zabije to reszta ich środowiska może zacząć robić nie ciekawe rzeczy. Bo wątpię aby w Europie(takiej jaką mamy teraz) wyszło wojsko na ulice aby uspokoić ludzi.
W Londynie też policjant zastrzelił murzyna, i czarni wyszli na ulicę , okradać sklepy. Byłem na miejscu i widziałem to na własne oczy.
Ale to co się teraz dzieje to zupełnie inna kategoria wagowa. Musimy sobie uzmysłowić, że to nie czarni żółci czy hindusi, za tym stoją. To co się stało w Baltimore to betka w porównaniu z tym co stało się w Paryżu czy Brukseli. I to Islam za tym stoi. I nie ma co dzielić na dobrych i złych muzułmanów. Ci źli nie mają takich skrupułów.
Niestety. A jak komuś się nie podoba co wyczyniają jego bracia w wierze, niech zmieni wiarę. Powtórzę to poraz kolejny. To jest wojna religijna.
Napisano 03.05.2016 - 13:38
A dla mnie nie ma różnicy czy to arab czy murzyn, jak zachowuje się jak dzikus to tak samo powinien być potraktowany jak reszta. Zresztą, 99% syfu jako goście robią tylko albo ciapaci, albo murzyni.
Napisano 03.05.2016 - 15:19
A dla mnie nie ma różnicy czy to arab czy murzyn, jak zachowuje się jak dzikus to tak samo powinien być potraktowany jak reszta. Zresztą, 99% syfu jako goście robią tylko albo ciapaci, albo murzyni.
Aha, zatem jeśli ktoś zachowuje się jak dzikus, ale jest białym katolikiem, to wszystko w porządku?
Zadziwia mnie czytanie ze zrozumieniem niektórych użytkowników tutaj, niebywałe. Aż mi głupio odpowiadać na takie pytania, przeczytaj mój wpis jeszcze raz i sam sobie odpowiedz.
EDIT: A dobra, widzę podkreślenie "katolikiem". No tak, bo jak ktoś jest przeciwny temu czy tamtemu to albo katol, albo zacofany moher, załamka. Taki sam ze mnie katolik jak i imigrant.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 03.05.2016 - 15:21
Napisano 03.05.2016 - 20:17
Faktem jest, co mnie niezmiernie cieszy, że Polska to kraj białych katolików (czarni też ujdą w tłoku, byle chrześcijanie to byli). U nas na całe szczęście nie mają czego szukać No i benefity liche więc nie posiedzą sobie na kanapach przed blokami socjalnymi za bardzo Kocham Polskę za to jaka jest w tym konkretnym sensie właśnie teraz. Te dwa fakty nas obecnie ratują. Cieszę się bardzo, że nie mam 3 mercedesów w garażu bo pewnie bym ich nie upilnował gdyby nasz Kraj miał podejmować tych nieciekawych 'gości'.
Mówcie co chcecie o czarnoskórych, ale oni w przeważającej większości (poza nielicznymi wyjątkami, co im uczciwie przyznaję) wolą siedzieć sobie i czekać na benefity niż iść do pracy - to chyba mniej więcej wiadomo, ale trzeba o tym przypominać, koniecznie. W USA są całe dzielnice w pewnych miastach, gdzie czarnoskórzy całymi dniami przesiadują na werandzie lub przed domami na wyniesionych z domu kanapach. Wyobrażacie sobie dzielnicę powierzchni 1/4 Warszawy pełną ludzi siedzących na kanapach przed domami? Tak właśnie jest w USA - tylko to już można nazwać względnie kulturą, popatrzcie za to na naszych 'europejskich' czarnoskórych...
Napisano 03.05.2016 - 20:52
Faktem jest, co mnie niezmiernie cieszy, że Polska to kraj białych katolików (czarni też ujdą w tłoku, byle chrześcijanie to byli). U nas na całe szczęście nie mają czego szukać No i benefity liche więc nie posiedzą sobie na kanapach przed blokami socjalnymi za bardzo Kocham Polskę za to jaka jest w tym konkretnym sensie właśnie teraz. Te dwa fakty nas obecnie ratują. Cieszę się bardzo, że nie mam 3 mercedesów w garażu bo pewnie bym ich nie upilnował gdyby nasz Kraj miał podejmować tych nieciekawych 'gości'.
Mówcie co chcecie o czarnoskórych, ale oni w przeważającej większości (poza nielicznymi wyjątkami, co im uczciwie przyznaję) wolą siedzieć sobie i czekać na benefity niż iść do pracy - to chyba mniej więcej wiadomo, ale trzeba o tym przypominać, koniecznie. W USA są całe dzielnice w pewnych miastach, gdzie czarnoskórzy całymi dniami przesiadują na werandzie lub przed domami na wyniesionych z domu kanapach. Wyobrażacie sobie dzielnicę powierzchni 1/4 Warszawy pełną ludzi siedzących na kanapach przed domami? Tak właśnie jest w USA - tylko to już można nazwać względnie kulturą, popatrzcie za to na naszych 'europejskich' czarnoskórych...
Sęk w tym, że i na liche benefity UE znajdzie sposób. Po prostu to oni będą płacili imigrantom. Unia będzie wysyłała po 1000 czy 1500 € miesięcznie byleby w Polsce siedzieli. Mam nadzieję, że nasi politykierzy na to nie pójdą.
A jeśli pójdą to czekam na reakcje Polaków, jak się postaramy to nawet za 5000 € nie będą chcieli tu siedzieć I tak ma być, jeśli nie da się ich trzymać z daleka po dobroci, dyplomatycznie to trzeba będzie działać.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych