Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1831 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

@UP
No nie wierzę D: Ale paszport to im nie potrzebne? Nie którzy udają głupich czy jak? Rozumiem też, że skoro mają hajs na smartfona za 2 tyś to po co oni do nas idą? Niech sobie wynajmą jakieś mieszkania w Turcji czy coś, a nie w obozach siedzą? Lel

No mają gacie na pupie i smartfona. Majątek przytłaczający Europejczyka. Uzbierać i kupić telefon w przedziale 500-1500zł to faktycznie ciężka sprawa. Tym bardziej, że ten mit iPhone jest śmieszny bo tam głównie są jakieś Samsungi Galaxy od S2 do S5 może zdarzy się jakiś z S6. W sumie gdybym uciekał z kraju pogrążonego w wojnie czy był prześladowany to jedyne co mi potrzebne by było to mini-komputer z możliwością połączeń i dostępem do internetu. A nie zapomniałem... wg. Ciebie każdy z nich powinien mieć kawałek rozpałki i trochę patyków.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja to bym zadbał o ważne osobiste rzeczy typu paszport ale jak to już było widać imigranci się brzydzą papierami po których można ich rozpoznać. :szczerb:

• 4

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok. Wywiozę Cię do obcego Ci kraju. Co wolisz mieć przy sobie? Multimedialny kombajn który może służyć za słownik, komunikator, bazę wiedzy - czy kawałek papieru.

• 2

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jeśli nie mam nic na sumieniu, to oczywiście kawałek papieru, który potwierdzi moją tożsamość i udowodni odpowiednim służbom, że jestem faktycznym uchodźcą, a nie "nachodźcą". Jak pamiętamy z Sylwestra w Kolonii, to te "praktyczne kombajny" posłużyły do zsynchronizowania ataków na Niemki.

• 5

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To zależy tez od mentalności człowieka. Jeden z płonącego domu brałby ważne papiery, dokumenty, akta i pamiątki, a drugi ifona, smartfona, komputer pod pachę i telewizor na plecy. :)

• 4

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież nie chodzi tutaj o telewizor, konsole i zestaw gier żeby było miło, tylko o podręczny komputer który spełnia niezliczoną ilość funkcji. Taki PipBoy in real life.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to ciekawe, że "średniej klasy" Polaka nie stać na taki komputerek, a biedny, brudny i potrzebujący przybysz z trzeciego świata sobie z takim śmiga, do tego oryginalne ciuszki i kilka tyś na podróż do Europy. Ja naprawdę chciałbym być taki biedny.

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ależ spokojnie, ci inżynierzy i lekarze z Syrii, potrzebują takich "kombajnów multimedialnych" aby nieść oświecenie do zacofanej Europy D: Pewnie codziennie sprawdzają stan giełdy, gdzie  by tu zainwestować pieniądze albo przeczesują internet w poszukiwaniu pracy. :szczerb:  No ewentualnie dzwonią do swoich ziomków umówić się na jakieś piwko lub coś "grubszego". 

Głupich nie sieją, całe szczęście, że u nas imigrantów raczej nie uraczymy, to jeden z nielicznych plusów tej sytuacji z najeźdźcami.

• 2

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ok. Wywiozę Cię do obcego Ci kraju. Co wolisz mieć przy sobie? Multimedialny kombajn który może służyć za słownik, komunikator, bazę wiedzy - czy kawałek papieru.

Chwila... :D

To ich ktoś wywoził, czy może sami się pchają?

• 5

#1840 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Ehh ciężko się czyta ludzi, którzy nigdy nigdzie nie byli i nic nigdy nie widzieli. Bo serio większość tutaj co tak płaczą za tym, że uchodźcy to wielka zaraza i jest ona wręcz najazdem obcych na białą Europę jest świadectwem jak ma się ograniczony umysł. Wcale nie jestem za tym żeby ktokolwiek przebywał na stałe w granicach UE bez dokumentów i chciałbym żeby potencjalnych przestępców lub oszustów szybko wydalano a kolejne próby przekroczenia bardzo surowo karać w postaci długoletnich więzień. Jednak trzeba mieć serio coś z wyobraźnią jeżeli się uważa, że 100% tych osób zwyczajnie pcha się bo tu jest eldorado. Większość z was też by podobnie postąpiła jak Ci ludzie jakby miało się w swoim kraju pochodzenia nie ze swojej winy prześladowania bądź inne piekło. Wszyscy jesteście inteligentni, ale tylko ze swoich bezpiecznych domów w Polsce cwaniacko podchodząc do sprawy kierując się głównie prawicowymi mediami oraz ludźmi, którzy sieją zarażę rasizmu i ksenofobii bo sami byli gnębieni jak byli mali. I teraz nawet jak podniosę głos rozsądku nazwie się mnie zdrajcą i lewakiem. Typowa taktyka ludzi bez honoru - najstarsza technika jeżeli nie wiesz co powiedzieć to odczłowieczasz przeciwnika. Właśnie tak postępują ludzie, którzy chcą tylko śmierci wszystkich ludzi bo nie wziął dokumentów. Ja bym wolał z płonącego domu wziąć telefon niż dokumenty. Bo dzisiaj z telefonem mogę uratować sobie życie a nie w czasie podróży do bezpiecznego miejsca suwerennych krajów zginąć bo miałem takie czy inne obywatelstwo. Bandyctwo i nieroby też przedostają się zagranicę ja tego nie mówię, że nie ma. Jednak bandyci, złodzieje, przestępcy są tacy jak normalni i zwykli ludzie. Idą tam gdzie są bogactwa a w ich krajach oprócz terroru często brak tych elementów. Wyjdźcie ludzie ze swojej klatki kiedyś i się zastanówcie nad sobą czy też byście chcieli mieć plutę w twarz bo dostając się do azylu w obcym kraju nie mając niczego musicie mieszkać wręcz w krzakach i tylko ten głupi smartfon daję jakąś nadzieję... na informacje, na kontakt z rodziną, na cokolwiek jak nawet organizacje byś nie umarł zagranicami Europy gdzie niekoniecznie przybyłeś bo coś obiecywali, ale przybyłeś bo w swoim kraju czekała by Cię nędza.

• 0

Cait Sith.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ehh ciężko się czyta ludzi, którzy nigdy nigdzie nie byli i nic nigdy nie widzieli. Bo serio większość tutaj co tak płaczą za tym, że uchodźcy to wielka zaraza i jest ona wręcz najazdem obcych na białą Europę jest świadectwem jak ma się ograniczony umysł. 

Doprawdy słowa, które przystoją moderatorowi ;)

Skąd Ty możesz wiedzieć, gdzie kto był i co przeżył, co? Jasnowidzem jesteś?

Pochwal się, ilu imigrantów przyjąłeś pod swój dach? No?

• 8

#1842 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Nie mam swojego domu więc gdzie mam ich przyjąć? Sam jestem imigrantem bo od lat jeżdżę po Europie. I widziałem wielu porządnych ludzi, którzy pochodzą spoza Europy. 

Bo to wręcz widać. Osoba, która chodź parę miesięcy była w pracy na imigracji, interesuję się innymi językami i rozmawia z ludźmi na ulicach bądź w pracy spoza swojego zamkniętego kręgu znajomych z Polski doskonale rozumie o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi tutaj o prostą sprawę - doświadczenie życiowe. Nie medialny szum czy kilka drobnych przeżyć z niemiłymi osobami. Bo ja jeśli zagranicą spotkałem się z jakimś niemiłym aspektem to głównie właśnie od ludzi z kręgu Europy.

Tak się składa, że będę miał przyjemność teraz podróżować m.in. w Niemczech, Holandii oraz Belgii. Jak zyskam dostęp do komputera za jakiś czas będę miał okazję opisać parę spraw w tym temacie. Na pewno będę pytał ludzi o sprawy imigrantów i sam sprawdzę czy na halach jakich będę miał przyjemność spacerować czy sami imigranci podejmują się pracy. Z tego co wiem w hali gdzie będę przebywał jakiś czas na terenie Holandii szef firmy sprowadza uchodźców z obozu do pracy. Sam przekonam się czy to faktycznie takie nieroby.

• 0

Cait Sith.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie mam swojego domu więc gdzie mam ich przyjąć? Sam jestem imigrantem bo od lat jeżdżę po Europie. I widziałem wielu porządnych ludzi, którzy pochodzą spoza Europy. 

Bo to wręcz widać. Osoba, która chodź parę miesięcy była w pracy na imigracji, interesuję się innymi językami i rozmawia z ludźmi na ulicach bądź w pracy spoza swojego zamkniętego kręgu znajomych z Polski doskonale rozumie o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi tutaj o prostą sprawę - doświadczenie życiowe. Nie medialny szum czy kilka drobnych przeżyć z niemiłymi osobami. Bo ja jeśli zagranicą spotkałem się z jakimś niemiłym aspektem to głównie właśnie od ludzi z kręgu Europy.

Tak się składa, że będę miał przyjemność teraz podróżować m.in. w Niemczech, Holandii oraz Belgii. Jak zyskam dostęp do komputera za jakiś czas będę miał okazję opisać parę spraw w tym temacie. Na pewno będę pytał ludzi o sprawy imigrantów i sam sprawdzę czy na halach jakich będę miał przyjemność spacerować czy sami imigranci podejmują się pracy. Z tego co wiem w hali gdzie będę przebywał jakiś czas na terenie Holandii szef firmy sprowadza uchodźców z obozu do pracy. Sam przekonam się czy to faktycznie takie nieroby.

Sam się przekonasz i masz do tego prawo. A inni wolą się uczyć na przykładzie innych i też mają do tego prawo. A nazywanie ich z tego powodu ciemnogrodem i ograniczonymi umysłowo jest żenujące.

Ja nie potrzebuję na własnej skórze przekonać się, że wśród tego tłumu są zamachowcy bo przekonali się za mnie o tym ludzie z metra w Brukseli czy kawiarni w Paryżu. 

Te setki filmików na youtube, te setki wpisów na blogach, setki zdjęć ukazujących prawdę o tym, jacy to ludzie to na pewno według Ciebie fotomontaż i pic na wodę, nie? 

• 2

#1844 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

A nazywanie ich z tego powodu ciemnogrodem i ograniczonymi umysłowo jest żenujące.

Nie miałem na myśli wszystkich ludzi i też nie obejmowałem tylko tego forum. Wziąłem ogólną fale krytyki, która jest obecna w sieci. I wcale też nie twierdzę co poruszyłem w następnych zdaniach, że strach nie jest uzasadniony. Oczywiście jest. Moja irytacja wzięła się poniekąd z formy wypowiedzi Twojego postu. Co powinno być dla Ciebie zrozumiałe. Chodzi o płytką ocenę ogólnej sytuacji. Nawet bezpośrednio Ciebie nie znam i nie chcę oceniać jednak też chciałem nadać odpowiedni ton do mojego wywodu ponieważ nie wszyscy się pchają bo tak. Nie możesz wszystkim przypiąć jednego celu i jednego formatu życiorysu.

Te setki filmików na youtube, te setki wpisów na blogach, setki zdjęć ukazujących prawdę o tym, jacy to ludzie to na pewno według Ciebie fotomontaż i pic na wodę, nie?

Tak, ale bierz pod uwagę, że nie wyciągasz telefonu i nie kamerujesz człowieka, który robi coś dobrego. Ludzie filmują i opisują to co złe. A to co ich dobre spotkało zostawią dla siebie. To jest bardzo ważna kwestia w kreowaniu światopoglądu.

Ja nie potrzebuję na własnej skórze przekonać się, że wśród tego tłumu są zamachowcy bo przekonali się za mnie o tym ludzie z metra w Brukseli czy kawiarni w Paryżu.

Zdaje sobie sprawę jak chyba wszyscy, że z tłumami uchodźców przemykają ludzie przesiąknięci nienawiścią do Zachodu. I jak napisałem w tym wywodzie jestem również za tym by uchodźca był prześwietlany i osoby nie pasujące w pewne normy były wydalane a po kolejnej próbie przekroczenia granic UE zamykany. Chociaż to też są pewne koszta. Na pewno też mi się nie podoba jak to jest w przykładzie Belgii, że ludzie odpowiedzialni za zamach było pokoleniem imigrantów, która była wyuczona do tępienia naszej kultury. Jednak tu zaznaczam, że tak samo jak jestem by polskie władze zajęły się chorymi księżmi i oszustami tak jestem mocno za tym by każdego imama, który sieje kwas od razu zamykać w klatce. Bo to też jest w głównej mierze przyczyna, że przedstawiciele mogą kłaść chore ideologie do głów młodych w ramach Islamu. Tylko, że u nas też to występuje chodź dzieje się to w Kościele i może nie wśród młodych a wykorzystuje się stare pokolenie do szerzenia bałaganu w głowach Polskich obywateli.

• 0

Cait Sith.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdaje sobie sprawę jak chyba wszyscy, że z tłumami uchodźców przemykają ludzie przesiąknięci nienawiścią do Zachodu. I jak napisałem w tym wywodzie jestem również za tym by uchodźca był prześwietlany i osoby nie pasujące w pewne normy były wydalane a po kolejnej próbie przekroczenia granic UE zamykany. 

A co sądzisz o tym?

"Kolejny skandal na KSW 35. Oprócz fatalnego werdyktu w walce wieczoru doszło tuż przed walką do skandalicznego zajścia. Aziz Karaoglu, przeciwnik Mameda Khalidova w walce o pas wagi średniej, wychodził do utworu brzmiącego jak hymn ISIS, tak początkowo sądzili ci, którzy skojarzyli tę pieśń z islamistami. Od razu zaczęły się pytania o to na portalach społecznościowych.

Na te pytania postanowił odpowiedzieć dr Wojciech Szewko, specjalizujący się w tematyce Islamu. Jak napisał na Twitterze, nie jest to hymn Państwa Islamskiego, ale nieformalny hymn Al Kaidy. Przetłumaczył również tekst refrenu, który na polski znaczy:
Walcz ponieważ jesteś naszym zwycięstwem, walcz w każdym kraju do którego dotarły odgłosy kufr ( niewiernych) ..wstawaj, jesteś naszym świtem, i zasyp kulami pas Syjonizmu / Żydów.
Warto dodać, że Aziz nazywa Mameda swoim bratem, a z tego można wywnioskować, że mają podobne, albo takie same poglądy w kwestii wiary i walki z niewiernymi."

Aziz wychodził pierwszy i to on wychodził z tym utworem(hymn al-kaidy) muzykę tą słyszy Mamed, który czeka na swoje wyjście. Mamed słysząc hymn AL-Kaidy unosi palec do góry, co u Muzułmanów oznacza wychwalanie Allaha

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych