Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W zasadzie nie jest to hymn Al Kaidy, chociaż wychwala walkę z niewiernymi, więc sam nie wiem :P

• 0

neurotoksyna.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@owerfull
Bo to jest nieoficjalny hymn ISIS.. Tak samo jak tzw "panstwo islamskie" ;) Przynajmniej tak mi sie wydaje ;>

D O double G!
  • 0

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra , więc ustalone. Nie przyjmujemy nachodźców bez dokumentów, bo prawdopodobnie to przestępcy lub imigranci ekonomiczni z kraju innego niż Syria.
  • 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Córa Koryntu

To jak kiedyś się ludzie z zachodu dziwili że mamy w Polsce prąd i wodę. Smartfon to już nie jest przedmiot luksusowy.

Podobnie jak paszport.

Ok. Wywiozę Cię do obcego Ci kraju. Co wolisz mieć przy sobie? Multimedialny kombajn który może służyć za słownik, komunikator, bazę wiedzy - czy kawałek papieru.

To zależy do jakiego kraju. Jeżeli gdzieś do Afryki, to wolałbym mieć Multimedialny kombajn, i jeszcze do tego kalacha z zapasem amunicji. Ale w przypadku większości krajów europejskich, paszport jest znacznie bardziej przydatny, o ile chcesz pracować, i ułożyć sobie życie. 

@.Uzurpator.

Ehh ciężko się czyta ludzi, którzy nigdy nigdzie nie byli i nic nigdy nie widzieli. Bo serio większość tutaj co tak płaczą za tym, że uchodźcy to wielka zaraza i jest ona wręcz najazdem obcych na białą Europę

Przepraszam ale piszesz tak jakbyś wszędzie był i wszystko widział. Ale wątpię.

Od dziesięciu lat mieszkam w Lewisham. Jest to jedna z bardziej różnorodnych dzielnic Londynu. W centrum Lewisham , w promieniu 5min piechotą są dwa kościoły chrześcijańskie, mały meczet, i świątynia hinduska. Bardziej kolorowo nie może być.  I niestety, ale fakty są takie że najwięcej problemów stwarzają imigranci z Afryki. I to nie ci nowi. Tych póki co, nie widać. Ale ci mieszkający tu już od lat. Miałem z kilkoma nieprzyjemność pracować. I faktem jest, że mają oni roszczeniową postawę. Trzeba uważać co się przy nich mówi, gdyż w razie konfliktu, zostaniesz oskarżony o rasizm. Można by pisać o tym jeszcze wiele. Chociaż na temat pracy to nie ma co się rozpisywać bo niestety ośrodki pomocy, zalewane są przez tych ludzi. Nie jest to tylko moja opinia. Rozmawiałem wielokrotnie na ten temat, z ludźmi mieszkającymi tu od lat. prawie każdy ma nieprzyjemne doświadczenia z murzynami. Co do muzułmanów, fakty są takie że pitolenie o asymilacji, to mit. Ci ludzie nawet gdy sprawiają wrażenie że są częścią społeczeństwa, to tylko wrażenie. Mam tu jednego dobrego znajomego z Algerii. Pokazał mi i opowiedział wystarczająco dużo abym mógł głosić takie poglądy.  

• 4

Alex Hope.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Co do wypocin Uzurpatora, to powiem tylko, że gdybym uciekał z kraju ogarniętego wojną (np. Syria) w celu ratowania życia, a nie pobierania zasiłków to uciekłbym do Arabii Saudyjskiej. Jest o wiele bliżej i nie trzeba przeprawiać się przez morze, do tego kraj podobny kulturowo, więc by mnie przebrzydli europejscy rasiści nie prześladowali.

Tylko ślepy nie zauważy, że ci ludzie to migranci ekonomiczni.

• 11

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

.Uzurpator. powinieneś zająć się moderowaniem a nie wciskaniem lewackiej polityki w każdym temacie. Pawia można puścić widząc twoje wypociny w każdym temacie. A minusować ciebie nie można.

Wszyscy którzy mają chociaż odrobinę oleju w głowie wiedzą po co te tabuny tu jadą. Po to by wyciągać darmową kasę i pod osłoną religii robić co im się podoba.

• 7

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Rzadko zaglądam do tematu o imigrantach, bo nie mam nerwów do tego, ale kiedy już zaglądam to za każdym razem spotykam jakąś kolejną perełkę z serii "Wielutne bzdury". I to jeszcze z taką zuchwałością i przekonaniem o swojej racji prezentowaną. Dlatego właśnie nie mam do tego nerwów.

Jednak trzeba mieć serio coś z wyobraźnią jeżeli się uważa, że 100% tych osób zwyczajnie pcha się bo tu jest eldorado. Większość z was też by podobnie postąpiła jak Ci ludzie jakby miało się w swoim kraju pochodzenia nie ze swojej winy prześladowania bądź inne piekło.

Jak się cierpi prześladowania bądź wojnę to można uciec do najbliższego bezpiecznego kraju. Do tego momentu jest się uchodźcą. Ale jak się nie zatrzymujesz w najbliższym bezpiecznym kraju tylko prujesz na łeb na szyję kilkaset lub kilka tysięcy kilometrów do Niemiec albo Szwecji to już nie jesteś żadnym uchodźcą uchodzącym z konieczności tylko zwyczajnym imigrantem ekonomicznym. Nie ma nic złego w byciu imigrantem ekonomicznym, pod warunkiem że się imigruje legalnie z poszanowaniem prawa państwa docelowego i państw tranzytowych. Porównywanie bliskowschodnich i afrykańskich imigrantów do Polaków czy innych Europejczyków imigrujących na zachód za pracą jest argumentem od czapy, bo Polacy imigrują przeważnie legalnie i z dokumentami, nie łamiąc prawa. A całe tabuny imigrantów bliskowschodnich i afrykańskich urządzają sobie zbiorowe wycieczki nielegalnie przekraczając granice wielu państw, wywołując po drodze chaos i utrudniając życie lokalnym mieszkańcom, dopuszczają się nierzadko przestępstw, biją się ze służbami kiedy te próbują chronić granice swoich krajów i wyrządzają tym wszystkim spore koszty finansowe które podatnicy muszą pokrywać. Prawdziwi uchodźcy siedzą w obozach UNHCR w Syrii, Jordanii, Libanie, Turcji i Iraku (gdzie brakuje podstawowych artykułów, bo "społeczność" międzynarodowa nie potrafi wyasygnować kilkuset milionów dolarów o które apelował UNHCR, a potrafi wyasygnować 3 mld € dla Turcji, z których mało co pójdzie dla uchodźców), mając nadzieję wrócić do swoich domów jak tylko zrobi się tam bezpiecznie, bo są przywiązani do swoich ojczyzn i rodzin, których nie chcą zostawiać. Ci co zostawiają rodziny i wypierniczają do Europy to imigranci ekonomiczni, co do których nie mam wątpliwości, że bardzo pokaźna część (nie wiem czy większość czy mniejszość - pokaźna część) to nieroby o bandyckich zapędach co już było nieraz udowadniane tysiącami relacji i nagrań od mieszkańców krajów przez które się ich tabuny przewijają. A o tym jak bardzo kultura i religia większości z tych ludzi jest niekompatybilna z europejską i stwarza dla europejskich społeczeństw zagrożenie nie trzeba opowiadać, bo to fakt. Miejsce tych ludzi jest wśród swoich, mają cały Bliski Wschód i Afrykę Północną. Ty musisz mieć serio coś z wyobraźnią nie potrafiąc zrozumieć uzasadnionych pretensji Europejczyków, którzy sobie nie życzą na swojej ziemi tarć na tle kulturowym i religijnym w najlepszym razie, a w najgorszym bandytyzmu i dżihadu, i nie obchodzi ich to czy ci imigranci są biedni i mają jakieś potrzeby czy nie, bo nie z naszej winy są biedni i nie jest to nasz problem.

A co do tego jak my byśmy postąpili (strasznie pewny siebie jesteś rzucając tymi sądami), to za innych nie będę mówił, ale za siebie powiem, że ja bym bronił z bronią w ręku swojego domu i rodziny, a nie uciekał tam gdzie lepiej i uprzykrzał innym życie. Jeśli nie ma potrzeby bronić z bronią w ręku, bo nie ma wojny (tak jak na większości obszaru Iraku czy Afganistanu, skąd przyłazi mnóstwo imigrantów) to znaczy, że nie ma żadnej wyższej konieczności uciekać z kraju i można emigrować legalnie, bez łamania prawa. Też bym raczej starał się pracować na lepszą przyszłość dla swojego kraju, a nie uciekał tam gdzie ktoś inny zapracował.

Co do wypocin Uzurpatora, to powiem tylko, że gdybym uciekał z kraju ogarniętego wojną (np. Syria) w celu ratowania życia, a nie pobierania zasiłków to uciekłbym do Arabii Saudyjskiej. Jest o wiele bliżej i nie trzeba przeprawiać się przez morze, do tego kraj podobny kulturowo, więc by mnie przebrzydli europejscy rasiści nie prześladowali.
Tylko ślepy nie zauważy, że ci ludzie to migranci ekonomiczni.

Właśnie w tym sęk, że bogate kraje Półwyspu Arabskiego swoich granic pilnują i wpuszczać "braci w wierze" nie chcą, chociaż sami przykładają bardzo mocno rękę do eskalowania konfliktów w Syrii, Iraku, Libii, a ostatnio jeszcze robią zadymę w Jemenie. Znacznie bardziej niż kraje europejskie a jednak to Europejczykom każe się za to płacić, najbardziej tym których państwa wcale interwencjonistycznej polityki na Bliskim Wschodzie nie prowadzą.

Użytkownik Legendarny. edytował ten post 30.05.2016 - 15:55

• 9

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Coś pięknego znalazłem.

Jakie to jest prawdziwe. Miód na moje serce.

• 4

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A biedni imigranci znów szaleją:

15 do około 30 kobiet zgłosiło napaść seksulaną przez Pakistańczyków na koncercie. 3 zostało zatrzymanych. 

http://speisa.com/mo...es-germany.html

https://www.rt.com/n...-attacks-women/

http://www.dailymail...ke-Cologne.html

Użytkownik Mortalis edytował ten post 31.05.2016 - 22:25

• 0

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z kolei tu mamy coś dla zwolenników teorii, jakoby "uchodźcy" mieli uratować ZUS :

162 tys. imigrantów przybyło do Szwecji. Tylko 500 z nich pracuje.

źródło: www.svt.se/nyheter/inrikes/162-000-kom-till-sverige-500-fick-jobb

Tak wygląda ich wkład w "ubogacanie" Europy.

Użytkownik Goosfraba edytował ten post 01.06.2016 - 07:22

• 1

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Według mnie ubogacają europe cały czas. Żaden naród, nawet niemiecy nie "ubogacili" europy tak bardzo jak oni.
Mamy wzrost statystyk w wielu dziedznach :). Coraz więcej z nich ubogaca europejskie kobiety i nasze społeczeństwo w swoje wspaniałe geny :). Dostarczają nam wiele powodów do radości, na przykład jaka była radość policji ze schwytania paryskich terrorystów :) .
Nie możemy zapomnieć o tym, że muzłumanie sami w sobie dbają o nasze bezpieczeństwo tworząc specjalne patrole w Biemczech i WB :). Nie można też zapomnieć o ich trosce o nasze zdrowie, jaką się odznaczają fundując co kilka miesięcy w europejskch stolicach maratony :). Dbają o nasz gust literacki poprzez usuwanie według nich słabych gazet, co z tego, że niektórym się podobały ? Najważniejsze są chęci :).
Następnym razem gdy zorganizują nam podobną formę rozrywki powinniśmy się zrewanżować i wysłać ich na wakacje do cieplutkich krajów afryki :)
  • 3

Endinajla.

Empatyczny Demon

• Tematów: 162
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciepełkiem to oni chyba już się znudzili :/, ale zawsze pozostaje alternatywna opcja - Antarktyda :D

• 2

Kolorowa wiedźma.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up

Albo na Arktykę, w ramach dokarmiania zagrożonego gatunku niedźwiedzia polarnego...

:D

Ciekawe czy taki misio dałby się ubogacić kulturowo...

:D

Użytkownik Enetra edytował ten post 01.06.2016 - 12:01

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A biedni imigranci znów szaleją:

15 do około 30 kobiet zgłosiło napaść seksulaną przez Pakistańczyków na koncercie. 3 zostało zatrzymanych. 

http://speisa.com/mo...es-germany.html

https://www.rt.com/n...-attacks-women/

http://www.dailymail...ke-Cologne.html

I jeszcze nius z interia:

Niemcy: Kolejne kobiety napastowane seksualnie

Osiemnaście kobiet zostało napastowanych seksualnie podczas festiwalu muzycznego w niemieckim Darsmstad. Ataki było bardzo podobne do incydentów, które miały miejsce w Kolonii – donosi gazeta "Independent".

Przypomnijmy, że w czasie celebrowania Nowego Roku w centrum Kolonii zaatakowano nawet tysiąc kobiet, które były napastowane seksualnie i okradane. W nocy z 31 grudnia 2015 roku na 1 stycznia 2016 roku przed dworcem głównym i katedrą  doszło do masowych napaści seksualnych i rabunkowych na kobiety. Grupki mężczyzn - jak się potem okazało, głównie imigrantów z Afryki Północnej - tworzyły sztuczny tłok, osaczały kobiety i napastowały je, a następnie okradały. Tym razem do bulwersujących incydentów doszło w trakcie festiwalu muzycznego Schlossgrabenfest w Darmstadt. Początkowo trzy kobiety zgłosiły się na policję i zeznały, że zostały otoczone przez grupę mężczyzn i napastowane seksualnie - informuje "Independent". Do wtorku na policję zgłosiło się kolejnych piętnaście uczestniczek festiwalu, które również złożyły doniesienia. W wyniku dochodzenia niemiecka policja aresztowała trzech mężczyzn w wieku od 28 do 31 lat. Zatrzymani pochodzą z Pakistanu i przybyli do Niemiec w poszukiwaniu azylu. Wszystkim przedstawiono zarzuty napaści na tle seksualnym. Trwają pooszukiwania kolejnych podejrzanych o napaści na kobiety. Policja twierdzi, że liczba zgłoszeń incydentów może jeszcze wzrosnąć.

źródło: http://fakty.interia...nie,nId,2211551

To już druga zabawa "Taharrush" w Niemczech. Ubogacanie kulturowe ma się dobrze.

• 1

Mortalis.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oczywiście na lewacką logikę usłyszałem już, że to kobiety były sobie winne, bo prowokowały wyglądem biednych uchodźców. 

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych