Napisano 08.09.2015 - 00:28
Napisano 08.09.2015 - 01:14
Tylko potwierdzasz to, że jesteś niebezpieczny dla nas wszystkich.
Tak tak, moim celem jest zniszczenie świata, czekam tylko na odpowiedni moment
A tak bardziej poważnie - w jaki sposób jestem niebezpieczny i na jakiej podstawie to wywnioskowałeś? Jesteś w stanie mnie oświecić?
Ale zatem pozostaje mi życzyć byś spotkał się twarzą w twarz z dzieckiem, które może posłać ci 5.56 mm prosto między oczy.
No widzisz, a ja nie będę Ci życzył, żebyś Ty albo ktoś z Twojej rodziny spotkał się twarzą w twarz ze świrem, który będzie gotów zabić za poglądy.
Użytkownik Lupus28 edytował ten post 08.09.2015 - 01:23
Napisano 08.09.2015 - 03:24
Breivik to wyjątkowe gówno, ohydny zbrodniarz. Zabił zmanipulowane dzieciaki. Poza zbrodnią zaszkodził sprawie, bo tylko umocnił lewactwo. Mógł swoją energię skierować w propagandę, jakiś ruch przeciw islamizacji itp. Wybrał zbrodnię. I to przez niego jak coś powiesz o groźbie islamizacji to patrzą na Ciebie jak na zbrodniarza. Nie włączajmy tego ścierwa do sprawy.
Jak widać rozmowy i działania pokojowe nic nie dają i on to wiedział. Muzułmanie śmieją nam się w twarz. Nawet kilku Breivikow nic już nie zrobi. Oni będą zabijać nas, sami są nietykalni.
Szach mat Europo.
Napisano 08.09.2015 - 08:24
Wybaczcie ale za dużo plusow ostatnio dostalem. I chcę się ich pozbyć -
Skoro nie można zakazać Islamu - może stworzymy religię, która będzie mówiła:
Formy życia:
-Masz prawo zabić muzumanina, który wyzna, że wierzy w Koran i wszystkie prawa w nim zawarte.
-Masz prawo okłamać rząd i ludzi dla dobra religii. (Islam też to ma - a jest religią)
-Po zabiciu Muzumanina trafisz do piekła. Ale Twoje dzieci z wdzięczności będą się do Ciebie modlić i wykupią Cię z niego.
-Żyjemy w zgodzie ze wszystkimi pokojowymi religiami nawołującymi do poszanowania jednostki. Pomagajmy sobie nawzajem, to i oni nam pomagać będą.
-Modlitwa "Boże wybaw nas od zła wszelkiego i obdarz nasze czasy pokojem"
Siedziba: Serce każdego wierzącego.
Statut:
-nazwa: Oreanizm(lub inna chwytliwa nazwa)
-teren: cały świat
-każdy członek jest jednocześnie przywódcą i reprezentantem religii.
-finansowanie prywatne.
-Nabyć członkostwo może każdy, kto nie wierzy, że mordowanie w Imie Allaha jest drogą do zbawienia
-Utracić członkostwo można poprzez: Nie będzie więcej Islamu na świecie lub osoba stwierdzi, że ta religia jest zła. Za co nie będzie karana ani upominana w żaden sposób. Tolerujemy ludzi i ich zdanie.
-Ta religia nie stoi nad żadną inną religą i nie zaprzecza istnieniu żadnej innej.
-Religia zostaje rozwiązana w momencie, gdy Islam przestaje istnieć. Przestaje mieć wtedy sens.
Jeżeli ta religia nie przejdzie to może będzie to podstawą w sądzie, by Islam został uznany za nielegalny. Bo działa na znacznie mniej tolerancyjnych zasadach.
Użytkownik Oren edytował ten post 08.09.2015 - 08:26
Napisano 08.09.2015 - 09:41
Mamy na forum temat o Nostradamusie i trzeciej światowej. Warto poczytać jak koleś interpretował czterowiersze i opisywał sposób w jaki armia Mohameda wkroczy do europy.
Kilka dni temu zacząłem analizować Centurie, które właśnie wrzuciłem do ww. tematu i doszedłem do ciekawego spostrzeżenia odnośnie jednej.
Centuria 5
wers25Przyjdzie Arabski mocarz gdy Mars,Wenus , Słońce we Lwie stoją.
Rząd kościelny przez morze ucieka. W okolicy Persji stoi milion dobrze przygotowanych. Ze żmijami i robakami idą przez Bizancjum i Egipt.
Właśnie w sierpniu tego roku Mars, Wenus i Słońce były razem w fazie Lwa.
...
Wracając do tematu, to dzisiaj się dowiedziałem, że we wczorajszym programie "Tomasz Lis na żywo", gościem był Artur Zawisza, więc z ciekawości obejrzałem.
Zobaczcie jaka jest narracja i przekaz, oraz jak atakowali Zawiszę, który jako jedyny był przeciwko przyjmowaniu imigrantów.
Tomasz Lis na żywo, 07.09.2015 TVP.pl VOD
W "Tomasz Lis na żywo" o problemie uchodźców. Zawisza: Polscy żołnierze nie ucinali głów.
Goście programu "Tomasz Lis na żywo" rozmawiali o najgorętszym problemie współczesnej Europy - o uchodźcach. Dyskusja była na tyle burzliwa, że O. Paweł Gużyński omal nie wyszedł ze studia.
– Ta fala emigracji to późniejsi klienci opieki społecznej z syndromem wyuczonej bezradności – mówił Artur Zawisza. Manuela Gretkowska uspokajała go, że sprawa sama się wyreguluje, a uchodźcy wyjadą z Polski do Niemiec. – Nawet Polacy stąd wyjeżdżają – mówiła pisarka, która stara się zrozumieć lęki targające Polakami.
Gretkowska zwracała uwagę, że jesteśmy w okresie przedwyborczym, co wykrzywia obraz rzeczywistości. – W programach telewizyjnych pokazuje się niedożywione, polskie dzieci, na które nie ma pieniędzy. Ludzie innego wyznania kojarzą nam się w Europie jednoznacznie. Nie mamy takich pensji i zasiłków jak w Niemczech i nagle dostajemy tych ludzi, choć polscy emeryci nie mają pieniędzy na leki. Stąd ta reakcja lękowa – mówiła Gretkowska.
Artur Zawisza powiedział, że Polska miała problemy ze sprowadzeniem Polaków z Donbasu. – Poradźmy sobie z tym, a potem z innymi – mówił [A.Z. przyp. DiBi]. Jego zdaniem, nie można akceptować nielegalnego przemytu ludzi przez granicę poprzez nieroztropną pomoc – dodał Zawisza. Gdy Tomasz Lis przypomniał mu o Polakach, którym w czasie wojny pomagały inne narody, gość programu powiedział: – Polscy żołnierze nie obcinali głów i nie podkładali bomb – mówił. Zaznaczał również, że to nie Polska destabilizowała Syrię, Libię czy Egipt.
...
Ech ci źli Narodowcy...
Warto obejrzeć cały program. Powyższy art. pochodzi ze strony Lisa, więc jego kontekst jest wpasowany w poglądy redaktora odnośnie imigrantów i nie oddaje tego ataku na Zawiszę.
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 08.09.2015 - 10:25
Napisano 08.09.2015 - 14:09
Napisano 08.09.2015 - 14:18
Popularny
Wybaczcie ale za dużo plusow ostatnio dostalem. I chcę się ich pozbyć -
Tworzyć kolejne bagno które na początku wygląda fajnie, a nie wiadomo jak się skończy? Po co?
EDIT:
Dobre słowa:
Polscy muzułmanie nie przyjmą uchodźców. "Nie mamy możliwości lokalowych"
Muzułmański Związek Religijny Rzeczypospolitej Polskiej nie pomoże uchodźcom z Bliskiego Wschodu, którzy przyjadą do naszego kraju. - Nie mamy możliwości lokalowych, żeby przyjąć tych ludzi - mówi Wirtualnej Polsce Musa Czacharowski, rzecznik prasowy organizacji. Jednocześnie krytykuje on działanie polskiego rządu ws. imigrantów z Ukrainy.
D: Nawet ich własne ziomki nie chcą.
Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 08.09.2015 - 14:30
Napisano 08.09.2015 - 14:41
To wszystko wygląda coraz dziwniej... Doniesienia o finansowaniu przemytników przez usa, skąd do cholery "uchodźcy" mają tyle pieniedzy na transport, a do tego popatrzcie na zdjęcia, i materiały wideo. 90% to faceci w wieku 20-30 lat... Gdzie są te biedne kobiety z dziećmi? Zostały w strefie walk, a faceci wyjechali? To się kupy nie trzyma.
Napisano 08.09.2015 - 16:13
Popularny
Do tej pory jestem szczęśliwy w kraju, gdzie praktycznie jedyni imigranci o ciemniejszym kolorze skóry to spokojni studenci albo biznesmeni. Nie jestem rasistą, ksenofobem czy czymkolwiek podobnym, ale mam nadzieję że to się nie zmieni. Naprawdę nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to co się święci. Widzę, że niektórzy mają zaległości nie tyle z merytorycznej wiedzy o religiach (a konkretnie jednej), co zwykłego logicznego myślenia. Nie zamierzam powtarzać słów które już tu padły, ale odnośnie zdania, że "nie każdy muzułmanin to terrorysta z maczetą", cóż... Nawet jeśli terrorystą jest jeden na stu, to wolę nie wpuścić tych stu żeby uchronić się przed tym jednym. Chyba oglądacie wiadomości, czytacie co się dzieje, widzicie że imigranci tam gdzie dotarli JUŻ SĄ problemem. Przed problemami trzeba się chronić a nie je przyjmować.
Napisano 08.09.2015 - 19:55
http://imgur.com/gallery/hAj0gCT
Niemiaszek chciał pomóc, mieć dobre serduszko i zasmakował immigranckiej wdzięczności.
Wcale mi go nie żal
Napisano 08.09.2015 - 20:15
Nie zamierzam powtarzać słów które już tu padły, ale odnośnie zdania, że "nie każdy muzułmanin to terrorysta z maczetą", cóż... Nawet jeśli terrorystą jest jeden na stu, to wolę nie wpuścić tych stu żeby uchronić się przed tym jednym. Chyba oglądacie wiadomości, czytacie co się dzieje, widzicie że imigranci tam gdzie dotarli JUŻ SĄ problemem. Przed problemami trzeba się chronić a nie je przyjmować.
Z drugiej strony, wiara w to, że nie wpuszczenie uchodźców, czy imigrantów (bo warto rozróżniać te dwa znaczenia), uchroni nas przed groźbą zamachów terroryzmu islamskiego, jest, jakby to powiedzieć żeby nikogo nie urazić - naiwnością jest po prostu.
Tak jakby terrorysta islamski, który chciałby dokonać zamachu w Polsce, musiał ukrywać się w tłumie uchodźców / imigrantów, żeby dostać się na teren naszego kraju.
Bo nie mógłby na przykład przylecieć lotem rejsowym jakiejś zachodniej linii lotniczej, udając studenta, biznesmena czy kogo by tam chciał udawać.
Napisano 08.09.2015 - 20:26
Problem w tym że dzięki fali uchodźców mogą przedostać się do Europy setki bojowników ISIS, fanatyków religijnych i samych terrorystów. Na tym głównie koncentrują się wszystkie obawy związane z uchodźcami.
Z drugiej strony, wiara w to, że nie wpuszczenie uchodźców, czy imigrantów (bo warto rozróżniać te dwa znaczenia), uchroni nas przed groźbą zamachów terroryzmu islamskiego, jest, jakby to powiedzieć żeby nikogo nie urazić - naiwnością jest po prostu.
Nie zamierzam powtarzać słów które już tu padły, ale odnośnie zdania, że "nie każdy muzułmanin to terrorysta z maczetą", cóż... Nawet jeśli terrorystą jest jeden na stu, to wolę nie wpuścić tych stu żeby uchronić się przed tym jednym. Chyba oglądacie wiadomości, czytacie co się dzieje, widzicie że imigranci tam gdzie dotarli JUŻ SĄ problemem. Przed problemami trzeba się chronić a nie je przyjmować.
Tak jakby terrorysta islamski, który chciałby dokonać zamachu w Polsce, musiał ukrywać się w tłumie uchodźców / imigrantów, żeby dostać się na teren naszego kraju.
Bo nie mógłby na przykład przylecieć lotem rejsowym jakiejś zachodniej linii lotniczej, udając studenta, biznesmena czy kogo by tam chciał udawać
Użytkownik Sebastian. edytował ten post 08.09.2015 - 20:35
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych