Jakiś czas temu, pytałem o ten gest rodowitego Araba. Konkretnie Egipcjanina. I jest to dokładnie to o czym pisałem wcześniej i o czym Pisał @szczyglis.
To nie jest jakiś tam gest, czy też symbol jednego boga. Nie pokazuje się go ot tak. Gdy muzułmanin pokazuje tego palucha to znaczy że to co właśnie zrobił czy powiedział, jest zgodne z wolą bożą. Znając znaczenie tego gestu, i filozofię islamską w temacie prawa, łatwo jest zinterpretować to zdjęcie. I każdy muzułmanin zinterpretuje je podobnie. A mianowicie. Nie ma boga nad Allaha, a prawo ludzkie jest podrzędne, względem prawa bożego. Prawo boże, to prawo szariatu.
Policjant jest przedstawicielem prawa ludzkiego(nie dotyczy krajów islamskich). A ci policjanci, bezmyślnie pokazujący palce, nieświadomie potwierdzają w oczach każdego muzułmanina, że służą Allahowi.
Prawda jest taka, że gdyby terroryści islamscy tańczyli macarenę, to macarena stałaby się dla pewnych osób symbolem terroryzmu.
Prawda jest taka że terroryści islamscy nie tańczą makareny, a tym właśnie gestem legitymizują swoje działania. Z resztą nie dotyczy to tylko terrorystów. Każdy muzułmanin będzie pokazywał ten gest, mówiąc o bożych prawach z którymi nie można dyskutować. I nie jest to mimowolny gest jak ten na zdjęciu wklejonym przez @zaciekawionego. Tylko świadomy symbol, z którym się nie dyskutuje.
To i tak pretekst do uzasadnienia własnej nietolerancji...
To ciekawe, że piszesz o tolerancji w stosunku do religii, która z tolerancją nie ma nic wspólnego. W której kobieta ma prawo milczeć, a homoseksualistów zrzuca się z dachów. Religii, w której pojęcie pedofilii nie istnieje, gdyż dziewczynka zaraz po pierwszej menstruacji, może uprawiać seks z dorosłym mężczyzną , o ile wyszła za niego za mąż. Religii, w której otwarcie mówi się o nienawiści w stosunku do żydów. Religii, w której dyskryminacja innowierców jest jednym z głównych trzonów prawa szariatu, i jest stosowana otwarcie, jak np w Arabii Saudyjskiej gdzie za noszenie krzyżyka na łańcuszku można trafić do więzienia, a zgwałcona kobieta trafia do więzienia za uprawianie seksu pozamałżeńskiego
Możesz nazwać mnie islamofobem. Jestem nim. A mój strach przed tą religią, wynika z wiedzy o niej. Boję się że mój syn nie będzie cieszył się wolnością, która była moim udziałem. Boję się że będzie musiał płacić dżizja, a publiczne jedzenie w czasie ramadanu będzie zagrożone karą stu batów.
To co teraz się dzieje nazywa się Hidżra. Ci wszyscy "pokojowi" Muzułamanie, którzy przybyli ostatnimi laty do Europy, nie mają zamiaru dostosowywać się do praw panujących tutaj. Oni chcą aby to obywatele europy dostosowali się do praw Allacha przesłanych przez proroka Mahometa. I to zdjęcie, symbolizuje właśnie ten proces.
To dzieje się od początku istnienia islamu. tak właśnie muzułmanie podbili Indie, i północną Afrykę. Teraz podbijają Europę, a Europejczycy tatuują sobie biedronki, albo bazgrzą kredą po asfalcie.
edit.
Przyszło mi do głowy takie porównanie:
Jeżeli nie wiesz co symbolizują litery na tym kartonie, to można powiedzieć: "ot młodzi ludzie zrobili sobie zdjęcie z policjantami. Oj jak miło)
Mając tą wiedzę widzisz to zdjęcie zupełnie z innej strony.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.06.2017 - 15:20