Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Profesor Proton.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja rozumiem, że Anglicy mają hopla na punkcie robienia sobie tatuaży, ale by tym protestować przeciw terroryzmowi to jeszcze tego nie było.
Brytyjczycy cenią sobie oryginalność, nawet jeżeli inni pukają się w czoło - po nich to spływa jak po kaczce, taka mentalność.

Pszczoła robotnica już od dawna jest jednym z symboli Manchesteru - przemysłowej historii miasta i pracowitości jego mieszkańców.
Akcję zapoczątkowała wg BBC artystka Sam Barber z Stingin Ink w Bolton, mieście leżącym w obrębie hrabstwa Greater Manchester. Chciała ona w ten sposób okazać solidarność z osobami, które ucierpiały w ataku i pozyskać pieniądze dla nich i ich rodzin. Zapłatę za wykonanie tatuażu, w wysokości 50 funtów, przeznacza właśnie na cel charytatywny.

Barber powiedziała, że pszczoła "była oczywistym wyborem jako symbol siły" dla "miasta, które zawsze trzymało się razem". Dodała, że ludzie, którzy rozejrzą się po Manchesterze muszą zobaczyć, że miasto nie kryje się ze strachu. (hehe - dop. Proton)

http://www.rp.pl/Spo...ystom.html#ap-1

Użytkownik Profesor Proton edytował ten post 30.05.2017 - 17:22

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tymczasem w Wielkiej Brytanii.

ClDFv_XVAAELuQY.jpg

Ten gest używany jest przez radykalnych islamistów.

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten gest znaczy dokładnie że: allach jest wielki, a słowa płynące od kolesia pokazującego tego palucha to sama świętość.

Panowie policjanci powinni się podszkolić, gdyż ten gest jest mniej więcej na tej samej szali co tabliczki z napisem, HWDP fotografowane z małorozgarniętymi polakami na wyspach, pozującymi z miejscowymi policjantami.

Z tego co widzę. zdjęcie zrobione w Londynie, a ci "policjanci" są w stu procentach, zmanipulowani przez system.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 03.06.2017 - 22:21

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ten gest jest używany przez wielu muzułmanów i oznacza jedność Boga, tzn że Bóg jest niepodzielny.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

U nas chyba też znają ten gest

pieronek450.jpg

Pokazywanie tego przez policjantów jest niewłaściwe, bo...? Akurat z tezą że jest jeden bóg wielu by się w Europie zgodziło.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 03.06.2017 - 23:45

• 3

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie, u nas chyba nie znają tego gestu, bo gest ten w islamie oznacza, że przez pokazującego go przemawia sam Allah oraz, że nie ma Boga poza Allahem, a nie że istnieje jeden "nieokreślony" Bóg. Gest stosowany jest najczęściej podczas egzekucji na "niewiernych", gdy islamista egzekutor wypowiada wyrok śmierci niejako "w imię Allaha", tuż przed urżnięciem głowy pojmanemu zakładnikowi.

P.S. 

Pokazywanie tego przez policjantów jest niewłaściwe, bo...?

Zrób eksperyment - ogól się na łyso i zrób sobie publicznie zdjęcie jak "hailujesz" do aparatu, następnie wyślij je do mediów.

Nie omieszkaj skomentować jego publikacji podobnym komentarzem jak tutaj.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 04.06.2017 - 05:28

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale wykrakałem tym postem :(

Co do gestu.

article-2744871-2113523D00000578-438_634

3BE95F5200000578-4096892-image-a-78_1483

issi-finger-salute.jpeg

islamic-state-one-finger-salute-for-one-

Właśnie dlatego policjanci nie powinni go pokazywać.

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pokazałeś muzułmańskich terrorystów którzy robią ten gest, ale on jest używany przez miliony zwykłych muzułmanów. Dla większości chrześcijan Bóg jest jeden, ale jest w trzech osobach, więc jest podzielny, w islamie Bóg jest niepodzielny i to właśnie oznacza ten gest.

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Pokazałeś muzułmańskich terrorystów którzy robią ten gest, ale on jest używany przez miliony zwykłych muzułmanów.

Dla niego i większości wszelkiego antyislamskiego oszołomstwa każdy muzułmanin to terrorysta, więc ten gest przez to staje się niejako znakiem rozpoznawalnym terrorystów. To tak, jakby powiedzieć, że każdy, kto się żegna jest terrorystą z IRA, bo IRA to byli głównie katolicy i to była integralna część praktyki religijnej. Prawda jest taka, że gdyby terroryści islamscy tańczyli macarenę, to macarena stałaby się dla pewnych osób symbolem terroryzmu. To i tak pretekst do uzasadnienia własnej nietolerancji...
  • -5

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakiś czas temu, pytałem o ten gest rodowitego Araba. Konkretnie Egipcjanina. I jest to dokładnie to o czym pisałem wcześniej i o czym Pisał @szczyglis.

To nie jest jakiś tam gest, czy też symbol jednego boga. Nie pokazuje się go ot tak. Gdy muzułmanin pokazuje tego palucha to znaczy że to co właśnie zrobił czy powiedział, jest zgodne z wolą bożą. Znając znaczenie tego gestu, i filozofię islamską w temacie prawa, łatwo jest zinterpretować to zdjęcie. I każdy muzułmanin zinterpretuje je podobnie. A mianowicie. Nie ma boga nad Allaha, a prawo ludzkie jest podrzędne, względem prawa bożego. Prawo boże, to prawo szariatu.

Policjant jest przedstawicielem prawa ludzkiego(nie dotyczy krajów islamskich). A ci policjanci, bezmyślnie pokazujący palce, nieświadomie potwierdzają w oczach każdego muzułmanina, że służą Allahowi.  

Prawda jest taka, że gdyby terroryści islamscy tańczyli macarenę, to macarena stałaby się dla pewnych osób symbolem terroryzmu.

Prawda jest taka że terroryści islamscy nie tańczą makareny, a tym właśnie gestem legitymizują swoje działania. Z resztą nie dotyczy to tylko terrorystów. Każdy muzułmanin będzie pokazywał ten gest, mówiąc o bożych prawach z którymi nie można dyskutować. I nie jest to mimowolny gest jak ten na zdjęciu wklejonym przez @zaciekawionego. Tylko świadomy symbol, z którym się nie dyskutuje.

To i tak pretekst do uzasadnienia własnej nietolerancji...

To ciekawe, że piszesz o tolerancji w stosunku do religii, która z tolerancją nie ma nic wspólnego. W której kobieta ma prawo milczeć, a homoseksualistów zrzuca się z dachów. Religii, w której pojęcie pedofilii nie istnieje, gdyż dziewczynka zaraz po pierwszej menstruacji, może uprawiać seks z dorosłym mężczyzną , o ile wyszła za niego za mąż. Religii, w której otwarcie mówi się o nienawiści w stosunku do żydów.  Religii, w której dyskryminacja innowierców jest jednym z głównych trzonów prawa szariatu, i jest stosowana otwarcie, jak np w Arabii Saudyjskiej gdzie za noszenie krzyżyka na łańcuszku można trafić do więzienia, a zgwałcona kobieta trafia do więzienia za uprawianie seksu pozamałżeńskiego

4162095.jpg

Możesz nazwać mnie islamofobem. Jestem nim. A mój strach przed tą religią, wynika z wiedzy o niej.  Boję się że mój syn nie będzie cieszył się wolnością, która była moim udziałem. Boję się że będzie musiał płacić dżizja, a publiczne jedzenie w czasie ramadanu będzie zagrożone karą stu batów.  

To co teraz się dzieje nazywa się Hidżra. Ci wszyscy "pokojowi" Muzułamanie, którzy przybyli ostatnimi laty do Europy, nie mają zamiaru dostosowywać się do praw panujących tutaj. Oni chcą aby to obywatele europy dostosowali się do praw Allacha przesłanych przez proroka Mahometa. I to zdjęcie, symbolizuje właśnie ten proces.

To dzieje się od początku istnienia islamu. tak właśnie muzułmanie podbili Indie, i północną Afrykę. Teraz podbijają Europę, a Europejczycy tatuują sobie biedronki, albo bazgrzą kredą po asfalcie. 

edit.

Przyszło mi do głowy takie porównanie:

images.jpg

Jeżeli nie wiesz co symbolizują litery na tym kartonie, to można powiedzieć: "ot młodzi ludzie zrobili sobie zdjęcie z policjantami. Oj jak miło)

Mając tą wiedzę widzisz to zdjęcie zupełnie z innej strony.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.06.2017 - 15:20

• 4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To co teraz się dzieje nazywa się Hidżra.

Czyli ucieczka Mahometa z Mekki do Medyny?

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mahomed był prekursorem. Dzisiaj muzułmanie wiernie go naśladują.

Początek roku, w którym miała miejsce hidżra Mahometa, tj. dzień 16 lipca 622 roku, został 17 lat później, za panowania kalifa Omara, uznany za początek ery muzułmańskiej. Od tego momentu liczy się lata w rachubie kalendarza muzułmańskiego oraz kalendarza irańskiego.

Czyli był to ważny moment dla ekspansji islamu. Stąd ta nazwa.

Swoją drogą jestem pewien że w wiki było to opisane, jako podbój przez zasiedlenie. Lecz zostało usunięte.

Hidżra (dżihad poprzez imigrację) w tradycji islamskiej odnosi się do podróży odbytej przez Mahometa z Mekki do Medyny w roku 622 n.e. To właśnie po tej migracji Mahomet przestał być jedynie kaznodzieją wyłaniającej się religii, ale także przywódcą politycznym. Wtedy pojawiły się ‚objawienia’ od Allaha do nawoływania do walki przeciw niewiernym. To, jak ważną częścią islamu jest hidżra pokazuje już sam fakt, że kalendarz muzułmański zaczyna się nie od daty narodzin Mahometa lub daty pierwszego ‚objawienia’, a właśnie od momentu migracji do Medyny. Ten właśnie moment rozpoczęcia politycznej kariery Mahometa uznany jest zarazem za ‚oficjalne’ rozpoczęcie islamu. Oznacza to, że islam nie jest całkowicie kompletny bez swego politycznego i militarnego ‚skrzydła’.

Emigracja dla ‚sprawy Allaha’ (sprawa Allaha = dżihad), oznaczająca przemieszczanie się na nowe tereny w celu rozprzestrzenienia na nich islamu, jest uważana za szlachetny akt. Koran w 4:100 mówi muzułmanom, że ‚kto wędruje na drodze Boga, ten znajdzie na ziemi liczne miejsca schronienia, rozległe. A kto wyjdzie ze swojego domu i wywędruje ku Bogu i Jego Posłańcowi, a potem dosięgnie go śmierć – to nagroda jego będzie u Boga‚. Wywyższony status takiego muzułmanina-emigranta zainspirował jedno z ugrupowań islamistycznych, na czele którego był znany kaznodzieja Anjem Choudhary w Wlk. Brytanii, do nazwania się ‚Al-Muhajiroun’ – ‚Emigranci’.

https://ndie.pl/hidzra-wglab-europy/

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.06.2017 - 20:31

• 0

Children of the Sun.
  • Tematów: 38
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tego się po Dalajlamie nie spodziewali. „Europa nie może być arabska. Niemcy to Niemcy”. Przywódca buddyzmu zdecydowanie ostrzega przed imigrantami

4kbnv5_th.jpg

Dalajlama, przywódca buddyzmu tybetańskiego zaczął przestrzegać europejczyków przed dominacją islamu na naszym kontynencie. Europa, a w szczególności Niemcy nie mogą być arabskie – mówił.

Kiedy patrzymy na twarz każdego „uchodźcy”, a zwłaszcza dzieci i kobiet, czujemy ich cierpienie, a człowiek, znajdujący się w lepszej sytuacji życiowej, ma obowiązek im pomóc. Jednak z drugiej strony, aktualnie jest ich zbyt wielu – mówił dla Agencji France Presse ku zaskoczeniu prowadzących wywiad dziennikarzy.

Europa, a w szczególności Niemcy nie mogą być arabskie. Niemcy to Niemcy – stwierdził Dalajlama.

Jeszcze w 2015 roku Dalajlama chwalił Niemców i Austriaków za przyjmowanie imigrantów. Dzisiaj zmienił zdanie. Trzeba mu przyznać, że potrafi realnie ocenić sytuację i przyznać się do błędu.

Źródło: Dailymail.co.uk, wrealu24.pl

http://wolnosc24.pl/...ed-imigrantami/

Użytkownik arni13 edytował ten post 04.06.2017 - 15:36

• 3

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Akurat dzięki tym antyislamskim oszołomom nie mamy takich scen w Polsce.

• 2

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@Urgon

Dla niego i większości wszelkiego antyislamskiego oszołomstwa każdy muzułmanin to terrorysta, więc ten gest przez to staje się niejako znakiem rozpoznawalnym terrorystów.

Wolę być antyislamskim oszołomem, niż mieszkać wśród wyznawców islamu. Ja do strachliwych ludzi nie należę, ale za to moja rodzina jest bezpieczniejsza i czuję się o nią spokojny, nie zastanawiając się, czy w kogoś z mojej rodziny nie wjedzie rozpędzona ciężarówka, tudzież, czy ktoś nie wysadzi się w powietrze. Ponadto prawo szariatu to nie moje klimaty. Burdy na mieście, tak jak na zachodzie to też nie jest szczyt moich marzeń. Preferuję spokój na ulicach.

To tak, jakby powiedzieć, że każdy, kto się żegna jest terrorystą z IRA, bo IRA to byli głównie katolicy i to była integralna część praktyki religijnej. Prawda jest taka, że gdyby terroryści islamscy tańczyli macarenę, to macarena stałaby się dla pewnych osób symbolem terroryzmu.

Zabawne... jeszcze kilka miesięcy temu była tutaj dyskusja odnośnie kilku zdjęć narodowców, podczas której staraliście się udowodnić, że wysunięcie ręki do zdjęcia jest passe, bo Hitler, bo faszyzm, etc... Nie ma to jak podwójne standardy...

To i tak pretekst do uzasadnienia własnej nietolerancji...

Ja uzasadniać swojej nietolerancji nie muszę, bo nawet obudzony w środku nocy mógłbym na ten temat wyrecytować całą litanię. Problem to ja bym miał, ale z uzasadnianiem w drugą stronę - czyli broniąc tolerancji, w stosunku, co do której nie jestem w stanie znaleźć ANI JEDNEGO racjonalnego uzasadnienia. Powiem więcej - jestem dumny ze swojej nietolerancji i cieszy mnie to, że nie jestem w niej osamotniony. Kultura islamska nie ma racji bytu w cywilizowanym świecie. Kto twierdzi inaczej, ten jest po prostu niedoinformowany w tematach islamu.

@Zaciekawiony

Czyli ucieczka Mahometa z Mekki do Medyny?

Nie. Hidżra to współcześnie kontrolowane zasiedlenie mające na celu przejęcie kontroli nad danym terenem.

Płacą Wam za obronę islamu, czy jak? Bo żadnego innego wytłumaczenia w tym, że ich bronicie nie widzę...

Użytkownik szczyglis edytował ten post 04.06.2017 - 16:27

• 9

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych