A ta wygląda sprawa w Monachium gdzie właśnie przybyło 2200 uchodźców Ja się pytam: Gdzie te kobiety???
Też mnie to zaintrygowało. Większość z tych "uchodźców" to są właśnie młodzi mężczyźni, kobiety i dzieci to rzadki widok. Czyli jak to jest, kobiety i dzieci zostają na miejscu wyrzynani przez bomby beczkowe, a młode byczki zamiast chwycić za kałacha i walczyć o swój kraj lub przynajmniej chronić rodzinę, uciekają domagać się prawa do zasiłku w Europie? Odważnie.
Jeśli chcecie zobaczyć kobiety i dzieci pooglądajcie wiadomości w mainstreamowych telewizjach. Gdy tylko pokazują "biednych uchodźców", jakoś tak się składa, że albo kobieta (no bez przesady, że wszystkie zostały w Syrii...), albo byczek z dzieckiem na ręku. Ewentualnie obrazek z tvn24, na którym bodajże Niemka na lotnisku ściska się z uciśnioną kobietą w chuście - normalnie cukrzycy już pompy insulinowe uruchamiają, sielanka że hej. No i jeden z ostatnich hitów, jak to w którejś parafii w kilka godzin zebrali kilkanaście tysięcy złotych na uchodźców (ksiądz sms-y rozsyłał...).
Przepraszam, że może jestem "polityczny inaczej", ale:
- co z polskimi bezdomnymi?
- co z polskimi niedożywionymi dziećmi?
- co z polskimi młodymi po studiach bez pracy?
- co z polskimi emerytami z 1000 PLN emerytury?
- co z polskimi pracownikami na upokarzających umowach śmieciowych?
- co z.... itd, itp.
Stanowczo sprzeciwiam się, aby z moich podatków finansować wakacje dla muzułmanów w Polsce! Nie oszukujmy się, że oni tu przyjechali pracować. Nie róbmy drugiej Szwecji, czy Francji (nota bene - pani premier już zaczyna mięknąć i twierdzi, że Polska może przyjąć więcej niż 2000 uchodźców - tej pani już niedługo podziękujemy...).
To co dzieje się teraz w Europie to bezkrwawa inwazja i doprawdy trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Mam tylko nadzieję, że tym razem Polska lepiej na tym wyjdzie, głównie dzięki temu, że socjale u nas są o wiele niższe niż na zachodzie. Chyba, że wielkoduszna Unia wyda Dyrektywę o unifikacji wysokości zasiłków dla biednych muzułmanów. Obawiam, się że całkiem spora liczba Polaków zacznie rozważać przejście na islam